» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
337 / 667
»»

KingJofre ::

Pozdrav vsem!

Nedolgo nazaj sem že imel eno vprašanje v zvezi z nakupom prenosnika. No, zdaj sem zadevo skrčil na dve varianti, in za eno se bom odločil.

Prva varianta je malce cenejši prenosnik + SSD disk.. in sicer tale kombinacija:

www.computeruniverse.net/en/products/90...

+ tale SSD in adapter za montažo na mesto, kjer je DVD enota:

Druga varianta je pa tale malce dražji prenosnik, ampak brez SSD-ja, zaradi omejitve proračuna:

www.computeruniverse.net/products/90525...

Pa da še obrazložim malce bolj. SSD je drugače precej zaželjen, ker iz izkušenj vem kakšno razliko naredi. Ta dva prenosnika sta po specifikacijah skoraj identična, razen seveda ekrana. Dražji ima 18.4" FullHD ekran, cenejši pa 17.3" 1600x900.

Velikost in teža nista problem, ker ga bom itak uporabljal samo doma, ampak vseeno želim prenosnik in ne stacionarni računalnik, čeprav se zavedam, da se pri slednjih dobi več za isti denar.

Računalnik se bo uporabljal za splošno uporabo, ampak iz dveh razlogov želim močnejšega in boljšega.. ker se bo občasno uporabljal za foto obdelavo in videomontažo.. in pa ker želim, da mi zdrži dlje časa. Ker vem da bi za moje potrebe zadostoval že kakšen cenejši model, ampak sem se odločil, da vseeno investiram malce več.

Škoda sicer, da ima dražji model zraven W8,ki jih vsekakor ne mislim uporabljat.. brez njih bi bil cenejši in izbira lažja.. ker je pa 900eur že kar zgornja meja. Čeprav moram priznat, da me zelo mika da bi vzel dražjega + SSD.. ker morda ni nemogoče, da nekako napraskam še tistih 100eur.

Je pa catch v tem, da ga potrebujem, ker sem trenutno brez, in zato ne morem več prav dolgo čakat. Ena možnost je sicer, da SSD dokupim malce kasneje.

No, ampak preden se dokončno odločim, me zanimajo še vaša mnenja.

Hvala že vnaprej.

Janez113 ::

Zdravo!
Jaz imam samo eno kratko vprašanje. Nameravam si kupiti računalniško miško http://www.mimovrste.com/artikel/225009...
Zanima me če mi bo ta miška delala na prenosniku, kjer imam inštaliran windows 8.

Hvala že vnaprej

lucky13 ::

Pozdravljeni!

Kupujem prenosnik za word&excel, internet, torrente in filme. Kateri bi bil boljša izbira?

http://www.harveynorman.si/oddelki/racu...

Imam občutek, da je HP močnejši.

NejcSSD ::

lucky13 je izjavil:

Pozdravljeni!

Kupujem prenosnik za word&excel, internet, torrente in filme. Kateri bi bil boljša izbira?

Če ni pogoj Harvey Norman in je limit 500€ bi jaz vzel tegale:
http://www.computercenter.si/index.php?...

Dosti boljši, ta nov procesor (Haswell-manj pregrevanja, manjša poraba),posledično boljša avtonomija, MAT Full HD ekran , Novejša integrirana grafična, itd...)
Kasneje napraskaš še za en ssd in ga vgradiš recimo namesto dvd enote si zmagu :)

LP
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

xnikec ::

Zdravo,
Na kateri spletni strani bi najceneje kupil Acer V3-772G ali Lenovo Y510p?
Hvala že v naprej
Lp

v SLO, brez OS

http://www.computercenter.si/index.php?... (mislm da je najceneje naj me kdo popravi, seveda v sloveniji)

Drugače pa tle poglej: http://goo.gl/ZtVGUx (različne konfiguracije 772G)

lucky13 ::

NejcSSD je izjavil:

lucky13 je izjavil:

Pozdravljeni!

Če ni pogoj Harvey Norman in je limit 500€ bi jaz vzel tegale:
http://www.computercenter.si/index.php?...

Dosti boljši, ta nov procesor (Haswell-manj pregrevanja, manjša poraba),posledično boljša avtonomija, MAT Full HD ekran , Novejša integrirana grafična, itd...)
Kasneje napraskaš še za en ssd in ga vgradiš recimo namesto dvd enote si zmagu :)

LP

Harvey Norman ni pogoj. Je bil samo začetna točka. Meni zgleda OK tisti iz linka, vprašanje je samo, če bi bil ACER všeč tisti, ki ga bo uporabljala. :)

Ja odvisno, bo treba naredit kompromis.. :) Jaz bi vzel največ za ta denar (oz. ponavadi vsak hoče tako) Če je pa ženska pa itak ne bo porajtala Celerona, pregrevanja, full hd ločljivosti itd. :)

Zheegec ::

NejcSSD je izjavil:

v SLO, brez OS

http://www.computercenter.si/index.php?... (mislm da je najceneje naj me kdo popravi, seveda v sloveniji)

Drugače pa tle poglej: http://goo.gl/ZtVGUx (različne konfiguracije 772G)

Ta ima GT750, za nekaj več dobiš GTX760 model...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

JanezH ::

KingJofre je izjavil:

Pozdrav vsem!

Nedolgo nazaj sem že imel eno vprašanje v zvezi z nakupom prenosnika. No, zdaj sem zadevo skrčil na dve varianti, in za eno se bom odločil.

Prva varianta je malce cenejši prenosnik + SSD disk.. in sicer tale kombinacija:

+ tale SSD in adapter za montažo na mesto, kjer je DVD enota:

Druga varianta je pa tale malce dražji prenosnik, ampak brez SSD-ja, zaradi omejitve proračuna:

www.computeruniverse.net/products/90525...

Pa da še obrazložim malce bolj. SSD je drugače precej zaželjen, ker iz izkušenj vem kakšno razliko naredi. Ta dva prenosnika sta po specifikacijah skoraj identična, razen seveda ekrana. Dražji ima 18.4" FullHD ekran, cenejši pa 17.3" 1600x900.

Hvala že vnaprej.

Pazi, ker 18" asus ima slab monitor, ima nizko svetilnost. Nov 17" fhd asus ima ips matriko in je slika odlicna, ampak je v ponudbi samo z i7 cpe in je drago, okoli 1150€. Jaz čakam na 17" asus fhd haswella z i5 cpe.

cricket ::

Pozdravljeni

Čez vikend je hudič vzel mojega Hp-ja.....matična plošča, in sedaj kupujem nov prenosnik. Ker nimam veliko izkušenj, bi vas vprašal za nasvet

Iščem prenosnik, ki je tanek, lahek. Uporabljam ga za popolnoma navadne stvari..,pisanje, preglednice, internet, običajne domače in službene zadeve. Iger ne igram, mogoče parkrat na leto kakšen film.

Sedaj pa moji predlogi:

http://www.bigbang.si/prenosni-racunaln...

http://www.mimovrste.com/artikel/275054...

na razpolago je nekje 500-600 eur

samsung mi je zelo všeč z dodatno zunanjo optično enoto. prosim če mi nekdo "po domače" razloži specifikacije..procesor, ram, disk, grafična..,

Hvala

lp

Samsung je super, samo je že skoraj razprodan. Pri Yogi pa pazi, ima windows RT, ne navadnih.
Samo na np535 ne pričakovati, da bo za kakšne igre ali kaj takega (razen osnovnih), je pa luštna stvar. Pa ne pozabit na ssd disk :) reci jim, naj ti ga že kar trgovina vgradi.
Janez Janša, 29.04.2014

Zdravo!
Jaz imam samo eno kratko vprašanje. Nameravam si kupiti računalniško miško http://www.mimovrste.com/artikel/225009...
Zanima me če mi bo ta miška delala na prenosniku, kjer imam inštaliran windows 8.

Hvala že vnaprej

Stran sicer ne obstaja, ampak dokler ima miška USB priključek (vse nove) bo delovala.
Janez Janša, 29.04.2014

http://www.mimovrste.com/artikel/225009...
Evo prilagam link še enkrat. Sej sem tut sam mislu, da bo delovala ampak raje preverim. :)

Seveda da deluje :)

A morda kdo ve, če vsi prenosniki ASUS serije X750/F750 podpirajo namestitev 2 diskov?

Ker našel sem en model, ki ima 2TB, ampak 2 x 1TB. Ampak nikjer ne najdem info, če to podpirajo vsi modeli iz te serije.

Specifično me zanima za model F750JB-TY010D.

V vsakem primeru se lahko odpoveš dvd enoti v zameno za vgradnjo diska

Vem. Ampak ker ga bom naročil iz tujine, bi bilo koristno vedet v naprej, če rabim naročat adapter ali ne. Ker s tem prihranim lahko nekaj eur.

lopov ::

Kolegici je crknil trenutni 13" laptop. Ker je kar "heavy" uporabnik + kupuje firma ne misli šparat denarja.

Ustrezata 2 -- Samsung ATIV Book 9 Plus & Lenovo X1 Carbon.

Hec je le, da v Sloveniji očitno še ni novih modelov s Haswell procesorji oz. vsaj ona ni našla. Menda je celo tako, da Samsungov s temi procesorji pri nas sploh ne bo. Kakšen predlog, kje kupiti/dobiti omenjene modele? potrebuje tako rekoč "včeraj" :))

Seveda dobrodošel še kakšen predlog za ultrabook, pogoji so:

* FHD
* mat zaslon
* haswell.

Thx,
b.

Edit: zagledala se je v tega a menda pri nas ni oz. sploh ne bo v prodaji: http://www.samsung.com/us/computer/pcs/...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

Samsung se umika iz našega trga, kar se tiče prenosnikov... Poglej si 13 Vaio Pro. Žal ni mat ekran, vse ostalo je pa super, ekran je tudi IPS, zakon baterija in ostalo. Meni je noro všeč.
Janez Janša, 29.04.2014

lexios ::

To je to kar se 13" ponudbe tiče: Samsung ATIV Book 9 Plus, Lenovo X1 Carbon, Sony 13 Vaio Pro. Mogoče še kak MSI GE40, če je 14" še na spisku. Če pa Windows in touch screen ni pogoj, naj si pogleda še novega 13" Macbooka. Na brzino bi reku, da je prednost (trenutno) boljša grafična, baterija, touchpad in wifi. Zaslon sicer ni mat...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lexios ()

Aar2rk ::

KingJofre je izjavil:

Pozdrav vsem!

Škoda sicer, da ima dražji model zraven W8,ki jih vsekakor ne mislim uporabljat.. brez njih bi bil cenejši in izbira lažja.. ker je pa 900eur že kar zgornja meja. Čeprav moram priznat, da me zelo mika da bi vzel dražjega + SSD.. ker morda ni nemogoče, da nekako napraskam še tistih 100eur.

Hvala že vnaprej.

Pred časom smo imeli kar zabavno večurno čaranje, da smo stlačili Win7 na prenosnik z preinstall Win8, je bilo treba dwngrejdat bios, da je delalo.
Nočem strašit, samo še ena stvar, na katero je mogoče treba bit pozoren.

Muflon ::

lisjak je izjavil:

NejcSSD je izjavil:

Kolega je dobil odgovor od computercentra za Lenovo Z510, nekaj v stilu, da jih ne dobavijo toliko kolikor jih kupci naročijo.
Tako da bo še 1teden za počakat.

pol pa najbolje, da se kr v vrsto postavim...

še vedno se išče lastnik/uporabnik ... da pove izkušnjo

No tudi jaz sem končno dočakala Z510...Ampak še ne bi mogla vsega komentirati, ker imam probleme z driverji...Zraven se namreč dobi CD z driverji za windows 8, ampak jaz ostajam pri 7 in je še nekaj lova za ustreznimi driverji :) (ustrezni so na strani Lenova, samo se mi zdi da 3je manjkajo). Lahko rečem, da mi je všeč tipkovnica, zvok je v primerjavi s prejšnjim laptopom res ful boljši. Nisem se še navadila na touchpad-pri prejšnjem se mi je zdel boljši. Sicer ima malo premalo diska zame (bom morala kupiti še zunanji disk). Slika je ok..samo zdaj ne vem glede grafične. Ker ima dve (integrirano in nvidio) in ne vem točno kako to preklopiš. Nisem pa še uspela veliko delati z njim...tako da bi bila tudi jaz vesela komentarja koga, ki ga je kaj bolj uporabljal :). Me pa moti da je bolj počasen kot sem pričakovala...

FlyingBee ::

na novo posnet windows na zadnjem modelu Lenova? počasen?, a si prej imela SSD v bivšem računalniku?

med integrirano in nvidio preklaplja samodejno, ko je za to sploh potreba

FlyingBee je izjavil:

na novo posnet windows na zadnjem modelu Lenova? počasen?, a si prej imela SSD v bivšem računalniku?

Računalnik sem dobila z DOSom.
Meni se zdi počasen. Sicer priznam, da še nisem testirala vsega...
Ne prej nisem imela SSD. Je pa res, da sem po svoji toshibi imela nekaj časa Macbooka, do sedaj pa Acerja na posoji. Zato primerjam z njima. Meni se zdi, da mi nekam počasi odpira od firefoxa do ostalih stvari. Slik še nisem obdelovala, tudi filmov še nisem gleda.

Torej sam preklopi na nvidio, če odpiraš slike, filme?

Aja za tiste, ki ste spraševali po računalniku. Se mi zdi, da je do sedaj ena slaba stvar to, da se baterije ne da zamenjati.

FlyingBee ::

mislim, da ločene grafike ne rabi, dokler ne pride do iger ali podobno

Invictus ::

Muflon je izjavil:

No tudi jaz sem končno dočakala Z510...Ampak še ne bi mogla vsega komentirati, ker imam probleme z driverji...Zraven se namreč dobi CD z driverji za windows 8, ampak jaz ostajam pri 7 in je še nekaj lova za ustreznimi driverji :) (ustrezni so na strani Lenova, samo se mi zdi da 3je manjkajo). Lahko rečem, da mi je všeč tipkovnica, zvok je v primerjavi s prejšnjim laptopom res ful boljši. Nisem se še navadila na touchpad-pri prejšnjem se mi je zdel boljši. Sicer ima malo premalo diska zame (bom morala kupiti še zunanji disk). Slika je ok..samo zdaj ne vem glede grafične. Ker ima dve (integrirano in nvidio) in ne vem točno kako to preklopiš. Nisem pa še uspela veliko delati z njim...tako da bi bila tudi jaz vesela komentarja koga, ki ga je kaj bolj uporabljal :). Me pa moti da je bolj počasen kot sem pričakovala...

A res nihče tukaj, ki ima Lenovo škatlo, ne zna zdownloadat Lenovo System Update?

Ki mimogrede reši 100% problemov z gonilniki ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Kolega je tut omenil, da je moteče da je osvetlitev nemških tipk spodaj, slovenske so samo čez prilepljene
( namesto naših šumnikov itd. ponoči svetijo umlauti :D

Drugače pa je zelo zadovoljen.

NejcSSD je izjavil:

Kolega je tut omenil, da je moteče da je osvetlitev nemških tipk spodaj, slovenske so samo čez prilepljene
( namesto naših šumnikov itd. ponoči svetijo umlauti :D

Drugače pa je zelo zadovoljen.

Se strinjam, ampak ni zelo moteče :).

FlyingBee je izjavil:

mislim, da ločene grafike ne rabi, dokler ne pride do iger ali podobno

Aha, hvala ti za odgovor.

Invictus..Očitno ne :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Muflon ()

Muflon je izjavil:

FlyingBee je izjavil:

Ne prej nisem imela SSD. Je pa res, da sem po svoji toshibi imela nekaj časa Macbooka, do sedaj pa Acerja na posoji. Zato primerjam z njima. Meni se zdi, da mi nekam počasi odpira od firefoxa do ostalih stvari. Slik še nisem obdelovala, tudi filmov še nisem gleda.

Aja za tiste, ki ste spraševali po računalniku. Se mi zdi, da je do sedaj ena slaba stvar to, da se baterije ne da zamenjati.

Najbrž ima tale Lenovo kar počasen trdi disk, kar se itak najbolj pozna. SSD je rešitev.
Janez Janša, 29.04.2014

lopov ::

@ALIEn3001 -- hvala za predloge.

Ena stvar ki mi res ni jasna in sem jo opazil že pri omenjenem Samsungu, sedaj pa vidim tudi pri predlaganem Sony Vaio Pro (SVP1321M2E) je RAM -- piše da je pomnilnika 4Gb in ga ni moč nadgraditi. Ko sva s kolegico gledala Samsunga ima model za 1700 EUR i7-4500U, 8Gb rama in 256Gb SSD, model za 1400 EUR pa i5-4200U, 4Gb rama in 128Gb SSD. Rama se ne da nadgraditi in SSD ni "običajen" (=easy replacable). Osebno se mi zdi totalna katastrofa da v letu 2013, tako rekoč že v 2014 za *toliko* denarja ne nudijo modelov, ki bi imeli več spomina oz. bi se lahko vsaj nadgradil. Danes je 4gb spomina v premium računalu SRAMOTA! Če bi jaz kupoval bi jim pokazal sredinec ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

amacar ::

Glej komp ima 1kg, da zapakirajo v takšno velikost s takšno težo je pač potrebno uporabiti msata ter rame zalotati na matično. Mislim da je to pri vse "pravih" ultrabookih, sicer takšnih dimenzij in teže ne boš dobil.

Invictus ::

lopov je izjavil:

Ena stvar ki mi res ni jasna in sem jo opazil že pri omenjenem Samsungu, sedaj pa vidim tudi pri predlaganem Sony Vaio Pro (SVP1321M2E) je RAM -- piše da je pomnilnika 4Gb in ga ni moč nadgraditi. Ko sva s kolegico gledala Samsunga ima model za 1700 EUR i7-4500U, 8Gb rama in 256Gb SSD, model za 1400 EUR pa i5-4200U, 4Gb rama in 128Gb SSD. Rama se ne da nadgraditi in SSD ni "običajen" (=easy replacable). Osebno se mi zdi totalna katastrofa da v letu 2013, tako rekoč že v 2014 za *toliko* denarja ne nudijo modelov, ki bi imeli več spomina oz. bi se lahko vsaj nadgradil. Danes je 4gb spomina v premium računalu SRAMOTA! Če bi jaz kupoval bi jim pokazal sredinec ...

Če hočeš lahek laptop je to to.

Če hočeš cegle nosit s sabo, imaš pa več opcij.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

aalbre ::

hmm... opazil sem da tega prenosnika nobeden ne priporoča. Za moje pojme to ni slaba izbira in je po price/performance v mojih očeh takoj za acerjem V3-772G (če se ju lahko med sabo primerja). Tudi review na notebookcheck je pozitivno naravnan... v kombinaciji z Samsung SSD 840 pro zna biti zelo zanimiv. No, vsaj zame :) HP-ji naj bi ponujali kvaliteto kar se tiče ohišja in podobno, vendar se mi osebno zdijo dokaj "overpriced". Kakšno pa je mnenje ekspertov?

MisterR ::

Rabim prenosnik za poganjanje visual studia in photoshopa. Do 500€ max, zaželjeno max 15.4", ker bi rad nabavil še dodatni monitor na katerega bi ga priklopil.
Lahko je tudi refurbished ali iz Avstrije (osebni dvig v Grazu).

lopov je izjavil:

Hmmm, SRAMOTA? Sony je 13" prenosnik z 1,1Kg, torej lažji od Applovega 11" Macbook Aira (ki ima tudi RAM zalotan) ali pa Samsungovega NP900 (ki ima tudi RAM zalotan). Če bi želel nadgradljiv RAM bo potrebno gledati kakšen malo debelejši, oziroma težji prenosnik. Ki bo najbrž imel celo slabši ekran in baterijo od tega Vaiota.
Pa kaj bi sploh počel z 8GB RAM na mašini, ki ima SSD in deluje dosti lepše, kot klasični prenosnik s 16GB RAM in navadnim 1TB diskom, nad katerim bi bila večina ljudi danes navdušena ker je "kao" dober!?
Janez Janša, 29.04.2014

Vkun ::

Če hočeš nekaj ultra portable, torej tanko, lahko, itd., se moraš pač odrečt neki modularnosti, večina ki kupuje 13 inchni laptop verjetno gleda bolj na velikost kot pa specifikacije.

flbroker ::

Priporočite mi laptop za administrativna dela. Rabim 4GB RAM, SSD disk (64GB je dovolj) in dvojedrni procesor. Brez OS, grafična integrirana, 15,6 dovolj.

lexios ::

Hmmm, SRAMOTA? Sony je 13" prenosnik z 1,1Kg, torej lažji od Applovega 11" Macbook Aira (ki ima tudi RAM zalotan) ali pa Samsungovega NP900 (ki ima tudi RAM zalotan). Če bi želel nadgradljiv RAM bo potrebno gledati kakšen malo debelejši, oziroma težji prenosnik. Ki bo najbrž imel celo slabši ekran in baterijo od tega Vaiota.
Pa kaj bi sploh počel z 8GB RAM na mašini, ki ima SSD in deluje dosti lepše, kot klasični prenosnik s 16GB RAM in navadnim 1TB diskom, nad katerim bi bila večina ljudi danes navdušena ker je "kao" dober!?

Vseen, imho je bedarija na račun performanca lovit grame in milimetre! 8GB RAM vs. 4 GB RAM se pozna! Brez problema bi naredili par milimetrov debelejše in par gramov težje ohišje, ki bi še vedno imel top ekran in top baterijo... Za koji k mora biti vsak nov model ultrabooka kao "najlažji"?

zisk ::

Muflon je izjavil:

FlyingBee je izjavil:

Ali imaš morda že kak podatek koliko se ta prenosnik kaj greje ob različnih priložnostih? Če poženeš kako igro, če gledaš kak fhd film, če brskaš po netu,..

Modri dirkač ::

Kako se vam zdi pa ta novi Dell 3537?
http://www.comshop.si/shop/RaCunalniStv...

i7, 8GB, 1TB, HD8850
Everybody lies!

mirancar ::

lexios je izjavil:

Vseen, imho je bedarija na račun performanca lovit grame in milimetre! 8GB RAM vs. 4 GB RAM se pozna! Brez problema bi naredili par milimetrov debelejše in par gramov težje ohišje, ki bi še vedno imel top ekran in top baterijo... Za koji k mora biti vsak nov model ultrabooka kao "najlažji"?

se strinjam, ampak ti pač nisi ciljna publika za ta prenosnik
za nekatere je 4gb dovolj, in hočejo samo super lahek prenosnik z dolgo baterijo, dober ekran, nadgradnje jih ne zanimajo, bodo mogoče čez 3 leta pogruntal da jim kaj fali...
oglej si kake druge modele!

Za skoraj vsak ultrabook obstajajo tudi 8gb verzije, ampak so primerno dražje.

k--p ::

Modri dirkač je izjavil:

Kako se vam zdi pa ta novi Dell 3537?
http://www.comshop.si/shop/RaCunalniStv...

i7, 8GB, 1TB, HD8850

IMO prevelik (od kdaj je 3.13 cm tanko?), pretežek, plastičen, no SSD, slab ekran(768px v 2013 bi morali prepovedat :)). Po drugi stran za 700 eu je pač to to, kar lahko dobiš v slo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: k--p ()

gdjv ::

en nasvet bi prosil

kaj je trenutno best buy za MAX 400EUR?

vem da kakšne izbire grozne ni, ampak verjamem da so razlike tudi v tem cenovnem razredu. Uporabljal se bo tako samo za osnove.

thx

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gdjv ()

Enako kot gdjv sprašujem tudi jaz, ampak za 500€, uporabljal se bo za web development, visual studio in to je to.

Se pa mudi, ker mi je ravno danes crknil trenutni laptop in grem jutri že po novega.

Ni ta CPU malo podhranjen za hkratno delovanje 3xvisual studio? Samo sprašujem, ker glede teh zadev nisem na tekočem.

Potem se pa stegneš do 570EUR za i5 verzijo (http://www.computercenter.si/index.php?.... Sicer pa normalno programiram še s prastaro i5 430M,pa edino kar sem potreboval je bilo 8gb rama ter SSD. Pogrešam edino FullHD zaslon, če nisem priklopljen na zunanji ekran.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: amacar ()
««
337 / 667
»»