» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
334 / 667
»»

JamesTheKing ::

Zoro3 je izjavil:

@JamesTheKing nekaj takega za 700€ Lenovo IdeaPad Z500

@Zoro3 hvala :) Mogoče še kakšen (asus,hp,sony?)

nsqv ::

broken/link ::

toshibo. vsaj glede na specifikacije.

Zgodovina sprememb…

Alan0 ::

http://www.computercenter.si/index.php?...

Kaj si mislite o teh treh prenosnikih Msi firma mi je pri laptopih čista neznanka, pri grafičnih karticah in stacijonarnih računalnikih so baje top izbira.

Zoro3 ::

@JamesTheKing
Asus X550
HP Pavilion 15

@nsqv jaz bi tudi raje vzel toshibo glede na specifikacije.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zoro3 ()

nsqv ::

Ok, hvala. Pa se vam zdi dobra izbira, ali lahko kje drugje najdem kaj boljšega za ta denar?

krnekdo12 ::

Lep pozdrav!
Ali imajo vsi 17"+ prenosniki 2nd HDD bay?
Iščem 17"+ prenosnik s full HD ekranom, Core i7 4 generacije, pa možnost za 2 trda diska.

OptimuZ ::

nsqv: Lenovo G580
Acer Aspire E1-571
ali pa Full HD, novi Haswell procesor:
Acer Aspire E1-572

@karnekdo12:
nimajo vsi 17,3" možnosti vgradnje dodatnega HDD/SSD. Vem, da Sony-ji nimajo te možnosti, pa tudi nekateri, ki imajo to možnost za**bavajo s podporo. Asusov K75 model je imel velike probleme s prepoznavanjem drugega diska. Verjetno so te zadeve do zdaj že uredili.

Acerji so trenutno best-buy za takšne stvari:
Acer Aspire V3-772G GT 750M
Acer Aspire V3-772G GTX 760M

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OptimuZ ()

Elle ::

Kateri od teh je najboljša izbira??
http://trgovina.mercator.si/tehnika/rac...
ali

Kakšna je razlika med zaslonom 1600 x 900 in 1366 x 768? Samo v tem, da je prvi nekoliko večji?
Kaj pa grafična kartica Nvidia GeForce GT640 2GB. Je vredu za kakšne igre, kot je recimo Sims-e, Resident evil??

Najlepša hvala za odgovore.

klkkkkkkkkkk ::

druga

Zheegec ::

krnekdo12 je izjavil:

Lep pozdrav!
Ali imajo vsi 17"+ prenosniki 2nd HDD bay?
Iščem 17"+ prenosnik s full HD ekranom, Core i7 4 generacije, pa možnost za 2 trda diska.

bolj redki imajo to. od cenejših vsekakor acer v3-772g, edino pri acerju moraš še v trgovini naročiti notebook hdd upgrade kit, ki je kakšnih 30€.
dražji 17" prenosniki imajo pa opcijo treh diskov (recimo hp elitebook) in RAID polja.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

JanezH ::

bambi9 ::

Zdravo mene pa zanima kateri prenosnik mi priporočate do 1000€ brez os, saj imam doma že original cd in kodo :)

xardas ::

Zdravo,

ena punca bi potrebovala prenosnik za enostavne stvari (filmi, word, glasba, surfanje). Cena do 500€. Kaj bi ji priporočili? :)

JanezH je izjavil:

Lenovo IdeaPad Z710

sicer kul, ampak za nekaj malega (40€) več dobiš isto stvar samo z i7.
Janez Janša, 29.04.2014

lisjak ::

Zdravo!

Nujno potrebujem pomoč pri nakupu prenosnika! potrebujem ga za na faks in za delo doma, tako, da je prenosljivost pomemben faktor.
Igric ne igram skoraj nič, bo se pa uporabljal photoshop, VS, Eclipse, VMware...
Pomembno mi je tudi, da ma dober zaslon, osvetljeno tipkovnico in da baterija drži čim dlje...
Ogrel sem se za tega:

Acer Aspire V5-573G

Prosim, če ima kdo izkušnje s tem modelom, da malo pove, če je to dober nakup... izkušnje, oz. če ve kdo za kakšno boljšo cenejšo ponudbo.
Hvala

NejcSSD ::

Maš temo namenjeno zato.
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

Pečo89 ::

Oi

V kratkem bom kupil nov prenosnik in rabim nasvet kaj vzeti ;)

Torej kaj iščem....

-Velikost ekrana 17,3" (do sedaj sem vedno imel to diagonala, zato sem se navadil na to)
- Uporabljal ga bom predvsem za internet / mogoče za obcasno igranje ( recimo 1x tedensko) vendar ne preveč zahtevnih iger
- Dobro bi bilo prednalozen windows vendar le to ni nujno
- Cena nekje 600-800 (najrajse nekje cca 700e)

Torej malo sem gledal in nasel te 2 modela, kaj menite (HP se zdi obcutno boljsi)...

Če imate kaj boljsega za ta denar bi prosil za link

Hvala

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pečo89 ()

Alan0 ::

A mi lahko kdo pove kako se obnesejo MSI GE60 prenosniki?
hvala za odgovor

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Alan0 ()

mtosev ::

Alan0 je izjavil:

A mi lahko kdo pove kako se obnesejo MSI GE60 prenosniki?
hvala za odgovor
http://www.notebookcheck.net/Review-MSI...
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Muflon ::

Kako se vam zdi spodnji prenosnik glede na ceno?

bambi9 ::

Zdravo iščem nekaj do 1000€, ki ima i7 4**** in hybridni trdni disk :)

Lp, Rok :)

JanezH ::

Toshiba Satellite P70-125-A za 1000€. Pri nas je čez 1200€.

@lisjak mislim, da boš težko dobil kaj boljšega za takšen denar.

@Muflon super prenosnik za takšno ceno po mojem mnejnu.

@Pečo89 jaz bi po specifikacijah raje vzel HP-ja

@Alan0 tukaj imaš, predstavitev modela in nekaj testov, če ti kaj pomaga: Link

Zgodovina sprememb…

lisjak ::

Zoro3 je izjavil:

@lisjak mislim, da boš težko dobil kaj boljšega za takšen denar.

našel sem enak model za 669eur + 25eur poštnine za pošiljanje v Slovenijo... cyberport
Zanima me, če je že kdo nakupoval na tej strani in če je zanesljiva... oz. če je vredno tvegat in prišparat 60eur?

Jaz sem mislil v Sloveniji. :) Ampak mislim, da ne pošiljajo v Slovenijo koliko je bilo govora na tem forumu, če se prav spomnim.

spirit ::

V bigbangu (citypark) majo spet zalogo Acer V3-772 in ponovno akcijo 50 za 500 kar pomeni da dobite 100€ nazaj v obliki bonov in če je človek pameten za ta denar kupi kupi SSD ga vgradi v prenosnik in ima killer stroj :)

p.s. kletko za disk je potrebno dokupt (30€) vam pa fantje tam vgradijo disk in prenesejo sitem če to želite.

js osebno ::

LINK1
LINK2
Potrebujem laptop za na faks. Predvsem si želim sposobno baterijo, SSD pomnilnik, prenosljivost in solidno ogrodje (da ni tista cheap plastika). Ceno sem si navzgor omejil pri 700 EUR, ker bom SSD verjetno moral dokupiti (za tak denar ni na voljo veliko spodobnih ultrabookov).

Zanima me, če sta linkana laptopa dobri izbiri za take zahteve?

EDIT: Posebej grafične kartice ne potrebujem, ker ne mislim igrati iger, pa še gor bom takoj naložil nek Linux..

Zgodovina sprememb…

Katastrofa ::

Bo tole ok za grafično oblikovanje? http://www.comshop.si/shop/RaCunalniStv...

Na tvojem mestu bi raje vzel E330 tudi zaradi teže, ker če ne delaš nič na faxu nič izjemmno zahtevnega bo i3 več kot dovolj zmogljiv, sploh v kombinaciji s SSD-jem.

Katastrofa je izjavil:

Bo tole ok za grafično oblikovanje? http://www.comshop.si/shop/RaCunalniStv...

Za kakšno profi uporabo dobiš za malenkost več EUR Elitebooka (ali še raje novega ZBooka) iz "W" serije s profi grafiko (Quadro, FireGL). Če bi raje nekaj za to ceno pa raje kakšen "običajen" prenosnik (ne-profi), ki sicer ne bo imel tako hudega ohišja in ostalih stvari, samo še vedno boljšo "običajno" grafično kartico. Zgoraj omenjeni 17" V3-772G z GTX760 (Bigbang Citypark) ali pa 15" Lenovo Y510 z GT750 (Comshop, Enaa?). Oba imata full-HD nebleščeč ekran (!!!), Acer za 1000EUR GTX760, Y510 pa za isto okoli 1000EUR GT750 grafično, pa novejši Haswell procesor (Lenovo sicer i5). Oba imata od tega Elitebooka dosti boljšo konfiguracijo, samo slabšo baterijo, ohišje itd itd... Ali pa še malo več denarja za prenosnik s profi grafično kartico - recimo tole

Tako, na hitro :)
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zheegec ()

Katastrofa ::

Tegale lenovo sem že gledal, samo po pravici povedano mi izgleda tipično gamerski prenosnik. Drugače pa kaj je zdaj bolje, Intel Core i5-4200M (2.50 GHz, L3 3MB) ali IntelŸ Core™ i7 procesor i7-3540M (3,0-3,7 GHz). Kar se tiče renderinga bosta pa verjetno oba počepnila ali se motim? Acerja sem si pa rekel, da ga ne bom imel, vem pa da glede na ceno pri Acerjih itak dobiš še 1x več kot pri ostalih.

Zgodovina sprememb…

Syrano ::

Ima kdo kaksne izkusnje s Thinkpadi serije E?

Predvsem kar se ohisja tice, je robustno al je plastika bolj skart v primerjavi z drugimi serijami?

Serija E je ok, ga imam (E335) pa ti povem da je zelo robusten kljub nizkemu cenovnemu razredu, je imel že veliko možnosti biti poškodovan pa mu ni nič.

Katastrofa je izjavil:

Tegale lenovo sem že gledal, samo po pravici povedano mi izgleda tipično gamerski prenosnik. Drugače pa kaj je zdaj bolje, Intel Core i5-4200M (2.50 GHz, L3 3MB) ali IntelŸ Core™ i7 procesor i7-3540M (3,0-3,7 GHz). Kar se tiče renderinga bosta pa verjetno oba počepnila ali se motim? Acerja sem si pa rekel, da ga ne bom imel, vem pa da glede na ceno pri Acerjih itak dobiš še 1x več kot pri ostalih.

Jah, nič hudega, če je gamerski. Rabiš čim boljše performance, nič hudega če ima rdeče tipke pa slabo baterijo :) Tale i5 in i7 bosta zelo blizu po performance, tako da ne bo opazno (oba sta dual-core!). Acer je pa za svojo ceno res top, zakaj ga pa ne bi imel? Prav tako je narejen v tovarnah Quanta Computers, kot je Lenovo narejen v tovarnah Asusa in tisti Elitebook v tovarnah Foxxcona najbrž :)
Janez Janša, 29.04.2014

Zoro3 hvala za odgovor :) ampak po pribl.2 dneh so prenosnik umaknili s strani :((( škoda

Še eno vprašanje...
če bi lahko izbirali: TOSHIBA ali LENOVO???

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Muflon ()

Invictus ::

Thinkpad E serija je trpežen. Ga imam že leto in pol konstantno na poti ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Ang3lo ::

S Toshibo še nisem rokoval, lahko pa rečem da je AcuType tipkovnica na Lenovu prava milina za delo in tudi sicer imajo dokaj robustno izdelavo. Thinkpadi so pa sploh mašince, s tistim rdečim gumbom lahko vse poklikaš in ti sploh ni treba umaknit roke s tipkovnice.

Invictus hvala za odgovor. Si imel prej katero drugo znamko prenosnika-samo za primerjavo?

Ang3lo hvala tudi tebi. Mogoče veš kako se obnesejo Ideapadi?

Ideapade kolkor vem izdeluje Asus, le tipkovnico imajo podobno kot Thinkpadi le brez TrackPointa, so tudi uredu a še zdaleč ne na ravni Thinkpadov, če izbiraš med Thinkpadom in Toshibo Satellite potem vzami Thinkpada, če ti je pomembna robustnost, če pa gledaš po kaki Tecri Portegu potem pa tudi to ni slaba izbira.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: spirit ()

V bistvu sem do sedaj imela Toshibo Satellite L300. Delala je kar super z izjemo baterije in napajalnika.

Asus dela Ideapade?

Drugače mi je pomembno da ima vsaj i5 procesor, veliko rama (vsaj 6GB), dovolj GB prostora in grafične 2GB. Dobro bi bilo če ima mat zaslon.
Zelo pomembno pa mi je tudi, da je lahek oz. ni ravno med najtežjimi, ker ga bom veliko nosila s seboj.

Trenutno gledam med tema:

Pri thinkpadu mi tisti rdeči gumb ni najbolj všeč-sem poskusila delati z njim, pa se mi ne zdi najbolje.

Do sedaj sem delala samo na Toshibi in Macbooku, zato tudi sprašujem kakšne izkušnje imate z znamko Lenovo.

Thinkpadi imajo boljše baterije, boljša ohišja 15'' prenosnik tega ranga ni najbolj prenosljiva zadeva na svetu, ampak ok 2,2 kg tudi ni tako grozna teža, 6 ur baterije kar malo dvomim notebookcheck pravi 5 ur v idle z osvetlitvijo na min pa izklopljenim Wifijem, in nekje 3,5 ure brskanja po spletu.
Muflon, za kaj boš računalnik sploh uporabljal? Drugače ni slaba izbira za ta denar, se ti pa vseeno splača pogledati tole malenkost dražji, enaka specifikacija, boljši zaslon in ohišje, je pa 0,2 kg težji to drži, če te TrackPoint moti ga pač ne uporabljaš, se pa človek nanj hitro navadi ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: spirit ()

Invictus ::

Muflon je izjavil:

Invictus hvala za odgovor. Si imel prej katero drugo znamko prenosnika-samo za primerjavo?

Imam thinkpade zadnjih 8 let.

Precej trpežna zadeva.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Ja saj vem, da ne bom dobila ravno ultra lahkega prenosnika 15", ampak bi pa raje vzela 2,2 kg kot 2,9 kg-seveda če bi bila primerljiva.
Računalnik bom uporabljala (poleg običajnih stvari: internet, office...) za obdelavo slik in videov, gledanje filmov, ok..priznam mogoče tudi za kakšno igrico :P. Drugače razmišljam tudi o dock station-u, ker bi doma uporabljala večji ekran.

Torej TrackPoint ni nujno uporabljati? :) No ja, mogoče bi se vseeno lahko navadila.

Hvala za povezavo. Npr. tale, ki si ga predlagal ima procesor i5-3230M. Ali je dejansko kakšna razlika med i5-3230M in i5-4200M?

Aja pa še to... Kaj pa razlika med Full HD in HD? Vem, da gre pri prvem za boljšo ločljivost zaslona, ampak je to zelo opazno?

Res hvala za obsežen odgovor ;).

Invictus je izjavil:

Muflon je izjavil:

Imam thinkpade zadnjih 8 let.

Precej trpežna zadeva.

Super. To je koristna informacija.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Muflon ()

Hja docking station te bi stal nekoliko več, primerljiv je kar čez 1000€, potem pa je tu še dock sam okoli 100€, je drugače dobra izbira. Razlika v ločljivosti se precej opazi ja Hd 1366x786 Full HD 1920x1080
Razlika med omenjenima procesorjema je minimalna, se praktično nikjer ne opazi po testih imata pa primerljivo tudi porabo.

Kaj pa mogoče tale Asus A56CB in tehta samo 2,3 kg :)

Zgodovina sprememb…

Ang3lo ::

Pri nas v službi sta najbolj pogosta dva prenosnika: macbook air in lenovo thinkpad. Upam si trditi, da je slednji takoj druga najboljša stvar pod soncem kar se prenosnikov tiče. Imam pa doma ideapada, ki ima tudi proslavljeno acutype tipkovnico s povečanim razmakom za udobno delo. Izdelava ni tako vrhunska kot pri thinkpadu, je pa vseeno precej robustna in premišljena (priključki so smiselno razporejeni, gretje procesorja je speljano stran od baterije in večinske pozicije rok uporabnika, tipkovnica se ne upogiba, ekran je dobro vpet in ko ga odpreš z eno roko ostane spodnji del čvrsto na mizi, itd.). Je pa veliko različic, tako da moraš gledat, katere komponente ti ustrezajo. Recimo resolucija 1366x768 je na 15" ekranu precej povprečna, tako da če ti rata dobiti FullHD ekran boš imela dosti bolj čisto in ostro sliko.

Spirit: Dock bi naknadno kupila, trenutno nujno potrebujem samo računalnik. Saj verjetno so vsi docki za Lenovo enaki ali se motim? Sem se odločila, da bom potem res raje vzela Full HD, če je precej opazna razlika. Hvala ti za vse nasvete.

Zoro3: Tale Asus sicer ne zgleda slab, edino kar je ima sijoč namesto mat zaslon in nima Full HD :).

Ang3lo: Res hvala za tvoj podroben opis. Napisal si veliko uporabnih informacij. Glede na to, da tudi ti praviš, da se mi bolj splača FullHD in da je opazna razlika, bom potem res gledala, da takega vzamem.

Dock kolikor vem majo enak ja (razlike so med letniki, ne pa med modeli AFAIK), oziroma itak kupiš dock, ki je za tvoj model, moraš biti pa pozorna da ima računalnik dock prikčjuček, ki ga Edge serije nimajo, morš gledat T, L W serije, ki so pa kar precej dražje, morda ti ne bi bilo slabo vržt uč na Probook b serije (6570b recimo) imajo večinoma 1600x900 zaslone na 15'' ampak dobra ohišja, dock,...

tomaz_1980 ::

A je kdo s statusom študenta, dijaka, raziskovalca, učitelja..., kupoval v trgovinah kot so ok1.de, lapstars.de ipd?

Tukaj dobiš npr. top prenosnik za 1100 EUR.
Status študenta baje izkažeš s fotografijo izkaznice/potrdila o vpisu.
SLO znake daš gravirat (15 EUR) ali z nalepkami (5 EUR).
OS dobiš prek MSDNAA oz. Linux.
Garancija je verjetno mednarodna.
Sem na kaj pozabil?
««
334 / 667
»»