Forum » Kaj kupiti » Kateri prenosnik?
Kateri prenosnik?
Temo vidijo: vsi
OmegaM ::
Pozdravljeni!
Bratranec kopuje prenosnika, zanima pa se za tega in stane 1500€
Sony Vaio NB VGN-FE21S
Intel Core Duo T2400 mit 1,83 GHz,
15,4" WXGA TFT x-black-LCD, 1024(2x512)
MB RAM DDR2, 160 GB HDD, DVD+/-RW D/L,
Bluetooth, iLINK, NVidia GeForce Go7600,
Ethernet 10/100, 56K Modem, Kamera,
WLAN 802.11a /b/g, Windows MCE 2005, zwei
Jahre Garantie ( VGN-FE21S.G4)
Ali bi se za tak denar raje odlocil za kakega drugega?
Hvala in Lp
Bratranec kopuje prenosnika, zanima pa se za tega in stane 1500€
Sony Vaio NB VGN-FE21S
Intel Core Duo T2400 mit 1,83 GHz,
15,4" WXGA TFT x-black-LCD, 1024(2x512)
MB RAM DDR2, 160 GB HDD, DVD+/-RW D/L,
Bluetooth, iLINK, NVidia GeForce Go7600,
Ethernet 10/100, 56K Modem, Kamera,
WLAN 802.11a /b/g, Windows MCE 2005, zwei
Jahre Garantie ( VGN-FE21S.G4)
Ali bi se za tak denar raje odlocil za kakega drugega?
Hvala in Lp
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!
MEDENA ::
čemu bo imel laptop?
opažam, da ful pretiravate pri laptopih....vsi nekaj "samo za internet, office pa filme" a na koncu dajete 250-300 jurjev...jao jao
pa ne mi govoriti, da kupujete laptopa za 4-5 let ker ga ne, to je le metanje peska v oči...
kupite eno zlato sredino 200k....čez 2 leti boste itaq prodajal naprej, to je dejstvo...
opažam, da ful pretiravate pri laptopih....vsi nekaj "samo za internet, office pa filme" a na koncu dajete 250-300 jurjev...jao jao
pa ne mi govoriti, da kupujete laptopa za 4-5 let ker ga ne, to je le metanje peska v oči...
kupite eno zlato sredino 200k....čez 2 leti boste itaq prodajal naprej, to je dejstvo...
OmegaM ::
Lej, tak je, njemu bo to nabavila botra, prenosnika ne bo imel sam za filme, se manj za word, mislim da se bo kar spilal. Ima ga moznost dobiti ce je ze gori. Zato pa jaz vas vprasam ce se izplaca za tak kes nabavit nekaj solidnega.
Je pa 100% da misli se igrat gor spile.
Je pa 100% da misli se igrat gor spile.
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!
TribesMan ::
Medena nehaj že z butastimi komentarji.
Nevem kaj se sploh oglašaš ko pa nisi uporabljal laptopa dlje kot 10 minut.
LP
TribesMan
Nevem kaj se sploh oglašaš ko pa nisi uporabljal laptopa dlje kot 10 minut.
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Entity ::
Pozdravljeni,
kupujem notesnik, nekje do max 300.000 SIT, primarno za pisarniško delo (Word, PowerPoint, Internet, kakšen film,..) pa bi prosil za kakšen nasvet.
- pomembno mi je, da je dovolj zmogljiv za priklop na projektor in možnost projeciranja (torej samostojna graficna ali pa vsaj Ati X200m)
- moznost za priklop zunanjega monitorja in zunanje miške
- nujno nek pekac
- zaslon vsaj 15", lahko vec
- teza niti ni pomembna, ker bom bolj malo hodil z njim okoli, naj bi pa bil pod 3.5kg
- baterija podobno kot zgoraj, vendar naj bi bila zmogljiva za vsaj 2.5 uri dela, raje vec
- velikost diska niti ni pomembna, vsaj 40GB
- ram 512MB
...
Kaj bi priporočali?
Ponudba je res ogromna, tako se res ne morem odlociti.
Hvala in lep pozdrav,
Matic
kupujem notesnik, nekje do max 300.000 SIT, primarno za pisarniško delo (Word, PowerPoint, Internet, kakšen film,..) pa bi prosil za kakšen nasvet.
- pomembno mi je, da je dovolj zmogljiv za priklop na projektor in možnost projeciranja (torej samostojna graficna ali pa vsaj Ati X200m)
- moznost za priklop zunanjega monitorja in zunanje miške
- nujno nek pekac
- zaslon vsaj 15", lahko vec
- teza niti ni pomembna, ker bom bolj malo hodil z njim okoli, naj bi pa bil pod 3.5kg
- baterija podobno kot zgoraj, vendar naj bi bila zmogljiva za vsaj 2.5 uri dela, raje vec
- velikost diska niti ni pomembna, vsaj 40GB
- ram 512MB
...
Kaj bi priporočali?
Ponudba je res ogromna, tako se res ne morem odlociti.
Hvala in lep pozdrav,
Matic
Zheegec ::
OmegaM: Hja, za to ceno dobra konfig., mogoče bi lahko boljšo grafično, če se bo veliko igre igrale, ampak že tale je OK. IMHO v rangu x700!?
Pa Sony je ane
Pa Sony je ane
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zheegec ()
Entity: HP NX6125 EK158EA po mojem + dodatna garancija, te ravno 310k pride.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Bogho ::
Pozdravljeni uporabniki Slo-techa!
Že nekaj mesecev iščem prenosnik, katerega bi uporabljal za grafično oblikovanje, DTP, ipd.
Predvsem rabim prenosnik, ki bi imel hiter procesor, veliko rama, velik disk, vsaj 17" zaslon čim večje resolucije. Nagibam se k prenosnikom z "običajnimi namiznimi procesorji", ker mislim da so vseeno boljši v hitrosti računanja. Zaželjeno bi bilo , da bi imel možnost priklopa še enega monitorja (npr. Dell LCD 24") - ker ga že imam, še boljše bi bilo če bi lahko priklopil Dell LCD 30", vendar ne vem če grafične kartice v laptopih to zmorejo.
Moj zadnji kupljen namizni PC: P3200, 4Gb RAMA, Asus premium plata, Geforce GT, SATA2 hard diski....(odštel 400k SIT) ----- Zadeva res poštena dela (Photoshop, Freehand, Illustrator...)
Ali obstaja kakšen laptop, ki bi dejansko bil tako hiter kot npr. moj PC. Slišal sem, da obstajajo tudi nekakšni pol-prenosniki, ki naj bi bili bolj podobni namiznikom, je mogoče kdo že slišal?
Za prenosnik bi odštel nekje (če bi bil res hud) do 1.000.000,- SIT.
Prenosnik rabim, ker bom nekaj mesecev odsoten iz pisarne, v kateri imam sedaj mašinerijo (3 PC-je in 1 Mac G4)
Vnaprej hvala za informacije in nasvete.
LP
Že nekaj mesecev iščem prenosnik, katerega bi uporabljal za grafično oblikovanje, DTP, ipd.
Predvsem rabim prenosnik, ki bi imel hiter procesor, veliko rama, velik disk, vsaj 17" zaslon čim večje resolucije. Nagibam se k prenosnikom z "običajnimi namiznimi procesorji", ker mislim da so vseeno boljši v hitrosti računanja. Zaželjeno bi bilo , da bi imel možnost priklopa še enega monitorja (npr. Dell LCD 24") - ker ga že imam, še boljše bi bilo če bi lahko priklopil Dell LCD 30", vendar ne vem če grafične kartice v laptopih to zmorejo.
Moj zadnji kupljen namizni PC: P3200, 4Gb RAMA, Asus premium plata, Geforce GT, SATA2 hard diski....(odštel 400k SIT) ----- Zadeva res poštena dela (Photoshop, Freehand, Illustrator...)
Ali obstaja kakšen laptop, ki bi dejansko bil tako hiter kot npr. moj PC. Slišal sem, da obstajajo tudi nekakšni pol-prenosniki, ki naj bi bili bolj podobni namiznikom, je mogoče kdo že slišal?
Za prenosnik bi odštel nekje (če bi bil res hud) do 1.000.000,- SIT.
Prenosnik rabim, ker bom nekaj mesecev odsoten iz pisarne, v kateri imam sedaj mašinerijo (3 PC-je in 1 Mac G4)
Vnaprej hvala za informacije in nasvete.
LP
Hm, načelo bi bil kakšen HP NX9420 že čisto OK (samo da je 2GB RAM), ima pa boljši procesor kot ga imaš sedaj pa dober ekran (1680x1024 17"), tudi lahek je za 17" prenosnik (3.3Kg samo), pa 8-cell baterijo imajo skoraj vsi, kar pomeni 3.5h avtonomije realno. Prenosnik z 1GB RAM stane 430k, garancija še 33k, pa 1GB RAM še 35K.
To je skupno 500k, nad to ceno si pa poglej Mac Powerbook, po mojem OK izbira!?
To je skupno 500k, nad to ceno si pa poglej Mac Powerbook, po mojem OK izbira!?
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
[MYTiX] ::
MacBook Pro? 17". Ima core duo 2,16GHz proc, 2GB rama. Disk bi mal škripal - 100GB@7200rpm. Grafična x1600. In ima dual link DVI, torej lahko nanj priklopiš 30". In kar kvalitetno ohišje.
Sicer pa kak IBM al pa Dell. Sam dvomim da majo dual link DVI.
Sicer pa kak IBM al pa Dell. Sam dvomim da majo dual link DVI.
podpis
billy ::
Kaj pa novi Sony 17" laptopi?
Njihov najnovejši stroj ima 2.0 dual core procesor, 17" z 1920x1200 resolucije, not sta 2 SATA diska..lahko daš v RAID 0 ali v RAID 1...verjetno za tebe RAID 0 super, ker rabiš hitrost. In imajo 7600 GT grafično...tak laptop pomoje fajn poseka tvojega desktopa :)
aja..imajo tudi blu ray enoto, kar pomeni da lahko uporabljaš za storage medije do 50G kapacitete.
Njihov najnovejši stroj ima 2.0 dual core procesor, 17" z 1920x1200 resolucije, not sta 2 SATA diska..lahko daš v RAID 0 ali v RAID 1...verjetno za tebe RAID 0 super, ker rabiš hitrost. In imajo 7600 GT grafično...tak laptop pomoje fajn poseka tvojega desktopa :)
aja..imajo tudi blu ray enoto, kar pomeni da lahko uporabljaš za storage medije do 50G kapacitete.
Ne bi ravno kupil Apple prenosnika. Zaradi tega, ker imam 90% stvari narejenih na PC-ju (razni dizajni ipd). Pa bi me motilo, ker se podirajo fonti, če odpreš stvar narejeno na PC-ju z Mac-om + še ostali problemi.....
Izgleda da bom res izbiral med Dell-om in pa IBM-om. Verjamem da ima Dell zelo dober monitor (vidni kot, barve...). Kakšna pa je kaj slika pri IBM-ih, nimam nobenih izkušenj z IBM-i.
Izgleda da bom res izbiral med Dell-om in pa IBM-om. Verjamem da ima Dell zelo dober monitor (vidni kot, barve...). Kakšna pa je kaj slika pri IBM-ih, nimam nobenih izkušenj z IBM-i.
En Dellov model ima res 7800 GTX grafično...če to sploh rabiš? Drugače pa dokaj švohn procesor, 1.86 in nima podpore za RAID.
Ima isto tehnologijo "barv" kot sony, ampak mislim da je slabša slika..sony je tu vseeno primat.
IBM ima pa drugo tehnologijo, flexview in daje nekoliko drugačno sliko...čeprav ne vem če ima IBM kak ultra hiter prenosnik?
Ima isto tehnologijo "barv" kot sony, ampak mislim da je slabša slika..sony je tu vseeno primat.
IBM ima pa drugo tehnologijo, flexview in daje nekoliko drugačno sliko...čeprav ne vem če ima IBM kak ultra hiter prenosnik?
Hmm, ja, tale novi 17" Sony bi bil tudi zaniv. Res je frišna zadeva, se mogoče ve, kdaj pride v našo ljubo Slovenijo?
_marko ::
A tile Lenovo(IBM) niso takšna ogledala kot ostali?
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.
Ne. Mislim da še ima fujitsu pri enih modelih flexview, ampak kako zgleda glede na kakšnega sonija pa ne vem, še nisem imel časti videti :)
Ker ne spremljam računalniških novosti, razen takrat ko se odločujem za nakup opreme, vas prosim še za malo pomoči .
Ali mora biti software (npr. v mojem primeru photoshop), napisan za dual core procesor, da le ta iztisne iz sebe maximum. Ali ves software "paše" na dual core. Nekje sem nekaj o tem bral, pa nisem čisto razumel, mogoče je malo butasto vprašanje, vendar res ne vem .
Ali mora biti software (npr. v mojem primeru photoshop), napisan za dual core procesor, da le ta iztisne iz sebe maximum. Ali ves software "paše" na dual core. Nekje sem nekaj o tem bral, pa nisem čisto razumel, mogoče je malo butasto vprašanje, vendar res ne vem .
cerae ::
No, pa da še jaz pripomorem k črevom od te teme :)
Torej - da ne dolgovezim - v zelo kratkem bo potrebno kupiti zmogljiv prenosnik, cena ni toliko pomembna, lahko tudi v rangu 700k SIT, pomembno mi pa je, da sta procesor in disk karseda hitra (Intel Dual Core preffered :)), čimboljša grafična kartica in pa zanesljivost. LCD je fino, da je 15'', lahko odstopanja gor/dol, da le ne žre baterije grozno preveč...
Fino bi bilo imet še bluetooth, WiFi imajo pa tako ali tako že praktično vsi, sploh v tem cenovnem razredu.
Dosedaj sem gledal predvsem MacBook Pro, vendar sem slišal kar precej kritik čezenj - kar je za pričakovati, saj še 3 mesece ni zunaj... Sony Vaio je tudi super izbira, a nikakor ne dobiš kompromisa med zgoraj navedenimi "zahtevami".
Aja še uporaba - na začetku se bo računalnik uporabljal za študijo, kjer se bo mlelo precej podatkov (statistični programi, ...), kasneje pa bo prešel v mojo osebno uporabo, sem pa precej aktiven fotograf in na veliko obdelujem slike v PS, precej se ukvarjam z grafiko in mi je hitrost pri naprednih funkcijah (npr. Grain Surgery in podobno v PS), ko imaš za obdelat ogromno slik, precej pomembna :)
Najlepša hvala za vse nasvete, priporočila ipd!
Lep pozdrav,
Andraž
Torej - da ne dolgovezim - v zelo kratkem bo potrebno kupiti zmogljiv prenosnik, cena ni toliko pomembna, lahko tudi v rangu 700k SIT, pomembno mi pa je, da sta procesor in disk karseda hitra (Intel Dual Core preffered :)), čimboljša grafična kartica in pa zanesljivost. LCD je fino, da je 15'', lahko odstopanja gor/dol, da le ne žre baterije grozno preveč...
Fino bi bilo imet še bluetooth, WiFi imajo pa tako ali tako že praktično vsi, sploh v tem cenovnem razredu.
Dosedaj sem gledal predvsem MacBook Pro, vendar sem slišal kar precej kritik čezenj - kar je za pričakovati, saj še 3 mesece ni zunaj... Sony Vaio je tudi super izbira, a nikakor ne dobiš kompromisa med zgoraj navedenimi "zahtevami".
Aja še uporaba - na začetku se bo računalnik uporabljal za študijo, kjer se bo mlelo precej podatkov (statistični programi, ...), kasneje pa bo prešel v mojo osebno uporabo, sem pa precej aktiven fotograf in na veliko obdelujem slike v PS, precej se ukvarjam z grafiko in mi je hitrost pri naprednih funkcijah (npr. Grain Surgery in podobno v PS), ko imaš za obdelat ogromno slik, precej pomembna :)
Najlepša hvala za vse nasvete, priporočila ipd!
Lep pozdrav,
Andraž
@Bogho - ekran pri 17" 1920x1200 Sony je ubijalski, ko sm ga videl nisem mogel verjet, kakšna lepa slika. Če je mašina takšna kot je bilo napisano, potem se res splača, računaj pa na cca 4.3Kg teže (podobno kot Toshiba z dvema diskoma).
Tudi mene zanima če se že da dobiti nov model, bom malo povprašal
Tudi mene zanima če se že da dobiti nov model, bom malo povprašal
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
ALIEn3001:
Res bi bilo super to zadevo vidit in pa sprobat. Hvaležen bom za kakršno koli info. Malo sem brskal po netu, vendar pri nas nisem nič zasledil.
Kar se pa teže tiče, mi je vseeno koliko tehta. Res je pri meni na prvem mestu sama zmogljivost prenosnika.
Res bi bilo super to zadevo vidit in pa sprobat. Hvaležen bom za kakršno koli info. Malo sem brskal po netu, vendar pri nas nisem nič zasledil.
Kar se pa teže tiče, mi je vseeno koliko tehta. Res je pri meni na prvem mestu sama zmogljivost prenosnika.
Težak bi naj bil 3.8kg..sicer so to podatki iz "predprodaje", torej prenosnika še niti ni zunaj, tako da se še lahko kaj spremeni v smeri specifikacij.
Je pa zanimiva cena, nekje 700k...torej še pride v poštev tudi v tistem primeru ko je en zgoraj spraševal..do 700k prenosnik :)
Je pa zanimiva cena, nekje 700k...torej še pride v poštev tudi v tistem primeru ko je en zgoraj spraševal..do 700k prenosnik :)
Glede aplikacij pa..dosti hitrejšega single core prenosnika tudi ni..2.23Ghz mislim da je max, tako da ne vem če bo tale 2.0 dual core kaj počasnejši četudi ni aplikacija napisana za dual core.
Pomoje bodo pa kakšni "profi" programi dokaj hitro šli na dual core, če že niso, ker v programih kjer je programsko podrt dual core, dela intel velik ownage.
Pomoje bodo pa kakšni "profi" programi dokaj hitro šli na dual core, če že niso, ker v programih kjer je programsko podrt dual core, dela intel velik ownage.
Bogho, takšne stvari ki se jih težko dobi v Slo je bolj težko prej vidit pa sprobat, bolj po naročilu.
Saj mogoče se pa zna zgodit da celo pride v Slo Ampak če je to, kar Billy pravi res (da še ni zunaj) bo treba še kar malo počaaakati.
[edit] Hja, Blu Ray bo imel, torej DEFINITINO ni zunaj še
Drugače pa če kje najdeš za pogledat kakšnega 17" Vaiota s 1920x1200 ekranom, je ekran identičen temu novemu modelu.
Saj mogoče se pa zna zgodit da celo pride v Slo Ampak če je to, kar Billy pravi res (da še ni zunaj) bo treba še kar malo počaaakati.
[edit] Hja, Blu Ray bo imel, torej DEFINITINO ni zunaj še
Drugače pa če kje najdeš za pogledat kakšnega 17" Vaiota s 1920x1200 ekranom, je ekran identičen temu novemu modelu.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zheegec ()
shrimataji ::
Tako, zanima me, ce je ta prenosnik ok?
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
Sam studiram racualnistvo, igrice sovrazim, tako da bi stvar imel samo za programiranje (java, c++,...) plus word, muzika, ipd..
Zanima me ce je kvaliteta sorazmerna s ceno in ce mi lahko kdo obrazlozi te obrate pri disku ( 4200 rpm samo) !!? A ni to nekam presvoh. Ce bi bil disk boljsi, bi ga celo vzel.
Prosim za komentarje in hvala ze vnaprej. :)
Sam studiram racualnistvo, igrice sovrazim, tako da bi stvar imel samo za programiranje (java, c++,...) plus word, muzika, ipd..
Zanima me ce je kvaliteta sorazmerna s ceno in ce mi lahko kdo obrazlozi te obrate pri disku ( 4200 rpm samo) !!? A ni to nekam presvoh. Ce bi bil disk boljsi, bi ga celo vzel.
Prosim za komentarje in hvala ze vnaprej. :)
...Ni velike razlike med genijem in norcem....
UpRising ::
Računalnik ma procesor AMD Turion, bilo bi nesmiselno ga nafilat z opremo ki je potratna z batarijo, mislim da je tu fora obratov....
Drgač pa si malo poglej pri so d.o.o. LINK prodajajo exponatne modele, dobiš veliko več za veliko manj...
Drgač pa si malo poglej pri so d.o.o. LINK prodajajo exponatne modele, dobiš veliko več za veliko manj...
Aha, torej ce sem te prav razumel, je ravno fora obratov, da manj baterije pokuri?
Ce je temu tako, je morda funkcionalnost diska kaj slabsa oz bistveno pocasnejsa zaradi obratov?
Lp,
Linke sem cekiral in ce lahko komentiras ali se naslednji linki premerjajo lahko s tistim omenjenim prenosnikom ?
http://www.so-doo.si/detail.php?program...
Aja, samo tu je garancija bistveno manjsa....:)
Ce je temu tako, je morda funkcionalnost diska kaj slabsa oz bistveno pocasnejsa zaradi obratov?
Lp,
Linke sem cekiral in ce lahko komentiras ali se naslednji linki premerjajo lahko s tistim omenjenim prenosnikom ?
Aja, samo tu je garancija bistveno manjsa....:)
UpRising ::
Diski z več obrati so bistveno hitrejši in bistveno dražji, zato se v poceni prenosnikih kakršen je tud tistle HP uporabljajo najcenejši diski z 4200 obrati.
Vendar ne mislit da je to zaradi porabe. Razlika v porabi med 4200 in 7200 ni tako velika kot mislite. Oba porabita manj kot 2.5W. Zato je tud 20% manjsa poraba 4200 diska skorajda neopazna.
Je pa še en problem. Disk pokuri največ takrat ko se premikajo glave, pri 7200 disku se glave premikajo manj časa, ker je sam disk hitrejši in bo prej zaključil z delom in šel v idle... pri 4200 disku pa bodo glave migale dlje časa, saj operacija traja dlje zaradi počasnega diska... in tako smo na koncu ko potegnemo črto na skoraj isti porabi. Ne samo teoretično, tudi praktično.
Koliko pa je 7200 disk v prenosniku hitreji od 4200 pa kot zanimivost, Windowsi se z 7200 diskom naložijo v približno polovici časa kot z 4200. 5400 pa je nekje vmes.
Pa še nasvet... če mislite kaj resno delat vzamite VSAJ 5400, raje pa 7200.
LP
TribesMan
Vendar ne mislit da je to zaradi porabe. Razlika v porabi med 4200 in 7200 ni tako velika kot mislite. Oba porabita manj kot 2.5W. Zato je tud 20% manjsa poraba 4200 diska skorajda neopazna.
Je pa še en problem. Disk pokuri največ takrat ko se premikajo glave, pri 7200 disku se glave premikajo manj časa, ker je sam disk hitrejši in bo prej zaključil z delom in šel v idle... pri 4200 disku pa bodo glave migale dlje časa, saj operacija traja dlje zaradi počasnega diska... in tako smo na koncu ko potegnemo črto na skoraj isti porabi. Ne samo teoretično, tudi praktično.
Koliko pa je 7200 disk v prenosniku hitreji od 4200 pa kot zanimivost, Windowsi se z 7200 diskom naložijo v približno polovici časa kot z 4200. 5400 pa je nekje vmes.
Pa še nasvet... če mislite kaj resno delat vzamite VSAJ 5400, raje pa 7200.
LP
TribesMan
Enkrat sem nekje bral primerjalni test in so rekli da z 7200 diskom laptop zdrži na baterijo 20min manj kot drugače...
v tem primeru bi kak acer res držal samo urco :)
v tem primeru bi kak acer res držal samo urco :)
No pa poglejmo z teoretičnega vidika... normalen laptop med uporabo kuri od 10 do 15W... to je pri procesorju na min.
Disk 4200 kuri od tega ene 2W, 7200 pa 2.5W
Pri 50Wh kolikor zdržijo današnje baterije ti 0.5W razlike pri 10W prinese manj kot 15 minut... pri 15W pa je to samo 6 minut. In tukaj ne upoštevamo prednosti 7200 diska ki bo dlje časa v idle...
Jest pravim da so razlike maximalno v rangu 5 minut...
LP
TribesMan
Disk 4200 kuri od tega ene 2W, 7200 pa 2.5W
Pri 50Wh kolikor zdržijo današnje baterije ti 0.5W razlike pri 10W prinese manj kot 15 minut... pri 15W pa je to samo 6 minut. In tukaj ne upoštevamo prednosti 7200 diska ki bo dlje časa v idle...
Jest pravim da so razlike maximalno v rangu 5 minut...
LP
TribesMan
Lep pozdrav vsem:
Samo komentar na ta dva prenosnika (nic ne dodajajte drugih prenosnikov, ker izbiram med tima dvema, tako prosim ce lahko poveste slabosti in prednosti)
Hvala
1.Prenosnik DeLL Dell Inspiron 630M (8888)
http://www.mimovrste.com/katalog/produc...
2.Prenosnik HP nx6125 AMD Turion 64 ML-32 EK157
Lp
Samo komentar na ta dva prenosnika (nic ne dodajajte drugih prenosnikov, ker izbiram med tima dvema, tako prosim ce lahko poveste slabosti in prednosti)
Hvala
1.Prenosnik DeLL Dell Inspiron 630M (8888)
http://www.mimovrste.com/katalog/produc...
2.Prenosnik HP nx6125 AMD Turion 64 ML-32 EK157
Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: shrimataji ()
@Alien
Zgoraj si napisal:
Pri kateri firmi si to mislil? Nikjer ne najdem opcije za nakup dodatne garancije, ki se res samo 1-letna.
Pri enaa je prenosnik 270K, torej je 1 letna garancija 40K ?
P.S. Kakšno pa je tvoje mnenje o temle oz. aopen nasploh?
Thx, lp, Matic
Zgoraj si napisal:
Pri kateri firmi si to mislil? Nikjer ne najdem opcije za nakup dodatne garancije, ki se res samo 1-letna.
Pri enaa je prenosnik 270K, torej je 1 letna garancija 40K ?
P.S. Kakšno pa je tvoje mnenje o temle oz. aopen nasploh?
Thx, lp, Matic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Entity ()
MEDENA ::
povsod se da podaljšat hp 1->3....imenuje se hp carepack...pač pokličeč hp slovenija....hehe...ali pa ima trgovina inf. o tem.
McHregec ::
Entity:
HP prenosnik nx6125 AMD Turion 64 ML-40 EK158 269.988 SIT
Podaljšanje garancije za HP prenosnik U4395 34.998 SIT
Skupaj: 304.986 SIT
HP prenosnik nx6125 AMD Turion 64 ML-40 EK158 269.988 SIT
Podaljšanje garancije za HP prenosnik U4395 34.998 SIT
Skupaj: 304.986 SIT
Destroyer Of The Worlds.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: McHregec ()
Aha.. HVALA!! še nisem kave prej spil, pa nc ne vidim
Potem kar priporocate tega?
Tistile Aopen ni cool? Podobne specifikacije, 2 leti garancije, cca 60K ceneje..
THX!!
LpM
Potem kar priporocate tega?
Tistile Aopen ni cool? Podobne specifikacije, 2 leti garancije, cca 60K ceneje..
THX!!
LpM
McHregec ::
HP ima glede na ceno bistveno boljše ohišje in konfiguracijo kot Aopen.
Destroyer Of The Worlds.
Iz Aopen barebonov so narejeni Prestigio, ki ponujajo dosti več za svojo ceno kot HP.
Niso pa verjetno tako kvelitetni, čeprav tile poceni HP, 6125 in 6110 niso ravno biser.
Niso pa verjetno tako kvelitetni, čeprav tile poceni HP, 6125 in 6110 niso ravno biser.
@Billy
Prestigio 1570, 296K pa ne vidim nic kaj vec kot pri HP, ki je cenejši?
Kateri model si imel v mislih?
Sem pa nekaj bral o teh Prestigio in niso bili ravno pohvaljeni..
Res ne vem, kako se sploh odlocite kaj kupiti. Jaz o tem debatiram ze nekaj mesecev, pa sem še vedno na zacetku, zivcev pa tako nimam prakticno vec.
Thx!
LpM
Prestigio 1570, 296K pa ne vidim nic kaj vec kot pri HP, ki je cenejši?
Kateri model si imel v mislih?
Sem pa nekaj bral o teh Prestigio in niso bili ravno pohvaljeni..
Res ne vem, kako se sploh odlocite kaj kupiti. Jaz o tem debatiram ze nekaj mesecev, pa sem še vedno na zacetku, zivcev pa tako nimam prakticno vec.
Thx!
LpM
Hm...kako da ti ni prestigio boljši? Ima namreč nvidia 6600 grafično, centrino procesor in 1400 resolucijo.
Kateri HP ima vse to?
Je pa problem če se dolgo odločaš za prenosnik ja...več ko gledaš, slabše je.
Če maš dnar kupiš sony vaio dual core, drugače pa kakšnega HP če rabiš srednjo kvaliteto, če pa hočeš največ za svoj dnar ampak ne kvalitete pa vzameš kakega Acerja, Prestigio, TroNote...
Kateri HP ima vse to?
Je pa problem če se dolgo odločaš za prenosnik ja...več ko gledaš, slabše je.
Če maš dnar kupiš sony vaio dual core, drugače pa kakšnega HP če rabiš srednjo kvaliteto, če pa hočeš največ za svoj dnar ampak ne kvalitete pa vzameš kakega Acerja, Prestigio, TroNote...
@ Billy
Saj ne da so slabe specifikacije, sploh ne, samo ne vem ce to sploh potrebujem.
Tega kupujem za kolegico in bo njen primarni PC. 99% dela samo v office (predvsem powerpoint) in na netu. Rabi mogoce za kak film, predvsem pa za priklop na projektor in projekcijo na predavanjih. Tako sem v bistvu postavil edini kriterij loceno graficno, da je sigurno dovolj zmogljiva za nemoteno predvajanje. Vse ostalo je pa bilo prakticno prosto po Prešernu.
Samo si mislim, ce ze da 300K (sploh ker nas nonstop bombardirajo z oglasi za notesnike ze po 139K), potem bi pa rad vsaj dokaj kvalitetno zadevo, ni tu toliko zmogljivost (z izjemo locene graficne, kar pa je velik dejavnik pri ceni in zaslon vsaj 15").
Pa sem jih imel cel kup izbranih, pa so odpadali en za drugim.
Je pa cisto res, vec kot gledaš, vecja zmeda je. En ti priporoca tega, drugi pravi da je groza.
Gledal sem tudi MSIje, samo ni nic kaj dosti pri nas o njih napisano, nekaj tujcev mi ga pa kar priporoca.
Itd, itd, itd..
Potem zacnem pa še zase model iskati, samo najprej rabim nekaj dopusta po temle iskanju.
Razen ce kdo da 2 za ceno enega?!?
Thx, lp, M.
Saj ne da so slabe specifikacije, sploh ne, samo ne vem ce to sploh potrebujem.
Tega kupujem za kolegico in bo njen primarni PC. 99% dela samo v office (predvsem powerpoint) in na netu. Rabi mogoce za kak film, predvsem pa za priklop na projektor in projekcijo na predavanjih. Tako sem v bistvu postavil edini kriterij loceno graficno, da je sigurno dovolj zmogljiva za nemoteno predvajanje. Vse ostalo je pa bilo prakticno prosto po Prešernu.
Samo si mislim, ce ze da 300K (sploh ker nas nonstop bombardirajo z oglasi za notesnike ze po 139K), potem bi pa rad vsaj dokaj kvalitetno zadevo, ni tu toliko zmogljivost (z izjemo locene graficne, kar pa je velik dejavnik pri ceni in zaslon vsaj 15").
Pa sem jih imel cel kup izbranih, pa so odpadali en za drugim.
Je pa cisto res, vec kot gledaš, vecja zmeda je. En ti priporoca tega, drugi pravi da je groza.
Gledal sem tudi MSIje, samo ni nic kaj dosti pri nas o njih napisano, nekaj tujcev mi ga pa kar priporoca.
Itd, itd, itd..
Potem zacnem pa še zase model iskati, samo najprej rabim nekaj dopusta po temle iskanju.
Razen ce kdo da 2 za ceno enega?!?
Thx, lp, M.
To z ločeno grafično ni res, ne potrebuješ ločene grafične za nemoteno predvajanje, dovolj je 1G pomnilnika pa basta. Drugače boš pa zelo težko dobil "dober" prenosnik z ločeno grafično za tak denar. Ne pozabit..X300 pri HP je tudi integrirana grafična.
Naj kolegica kupija sonija pa bo mir, ženskam je všeč oblika ter barva, dvomim da ji bo HP všeč :)
MSI...kaj te vem kaj bi ti reko :) kolega ima en model, starejše izvedbe in ga zajebava ko 100 hudičev. Konektorji za LAN in Modem so tako slabo narejeni da mora kable držat z roko da delujejo. Drugače je pa dober prenosnik, in baterija drži tudi do 5 ur, ampak šlampasto narejen skupaj.
Zgleda pa ta "trenutni hit - sempron za 165 jurijov, 512 rama, etc" dokaj soliden prenosnik, definitivno je boljši kot kakšni prestigio, Acer, tronote...
Naj kolegica kupija sonija pa bo mir, ženskam je všeč oblika ter barva, dvomim da ji bo HP všeč :)
MSI...kaj te vem kaj bi ti reko :) kolega ima en model, starejše izvedbe in ga zajebava ko 100 hudičev. Konektorji za LAN in Modem so tako slabo narejeni da mora kable držat z roko da delujejo. Drugače je pa dober prenosnik, in baterija drži tudi do 5 ur, ampak šlampasto narejen skupaj.
Zgleda pa ta "trenutni hit - sempron za 165 jurijov, 512 rama, etc" dokaj soliden prenosnik, definitivno je boljši kot kakšni prestigio, Acer, tronote...
Ja, X300 in X200 sta integrirani, samo sta vseeno zelo kvalitetni v primerjavi z ostalim "sranjem" ki ga tiskajo na plato.
No vidiš, ravno tu je moja najvecja dilema. Ali mora res kupit HP za 300K ali ne bi bil nek Semprom (kot ti praviš) v rangu pod 200K dovolj? Pa ne vem, nakup je v celoti prepustila meni, pa nocem, da ji cez nekaj mesecev crkne, ali slabo dela, ali pa nekdo rece (kar sigurno bo) zakaj pa nisi vzela tistega?!?
Design in oblika ji pa (zacuda) nista niti najmanj pomembni :)
MSIje ima PCPLUS, sprašujem tudi zato, ker lahko dobim malo ceneje (cca -10%). Ce malo gledam, so ze 17" v tem cenovnem rangu.
Ce bi ti kupoval, kaj bi vzel?
Thx, lp, M
No vidiš, ravno tu je moja najvecja dilema. Ali mora res kupit HP za 300K ali ne bi bil nek Semprom (kot ti praviš) v rangu pod 200K dovolj? Pa ne vem, nakup je v celoti prepustila meni, pa nocem, da ji cez nekaj mesecev crkne, ali slabo dela, ali pa nekdo rece (kar sigurno bo) zakaj pa nisi vzela tistega?!?
Design in oblika ji pa (zacuda) nista niti najmanj pomembni :)
MSIje ima PCPLUS, sprašujem tudi zato, ker lahko dobim malo ceneje (cca -10%). Ce malo gledam, so ze 17" v tem cenovnem rangu.
Ce bi ti kupoval, kaj bi vzel?
Thx, lp, M
Večne dileme ja :)
Jaz rajši ne bom povedal kar bi kupil, ker odgovor že lahko razbereš iz mojih prejsnjiš postov, pa ne bi rad nekaj zavajal :)
Če ji denar ni tako velik problem, potem je vseeno priporočeno kupiti kakšnega centrinota ali dual ali solo ali celo turiona. Ziher je ziher, ker se ti prenosniki manj grejejo kot sempron/celeron. Glede grafične ni taki problem, če bo kupila kakšnega dual core, je pa novi intel 950 GMA zlo solidna grafa, drugače pa že dobiš za nekje 290 jurijov Dell-a z 1.66 dual core in AMD X1400 grafično.
Da še te malo zmedem, pa dobiš za 280 že sonija z centrino 1.73 in nvida 6400 :)
Jaz rajši ne bom povedal kar bi kupil, ker odgovor že lahko razbereš iz mojih prejsnjiš postov, pa ne bi rad nekaj zavajal :)
Če ji denar ni tako velik problem, potem je vseeno priporočeno kupiti kakšnega centrinota ali dual ali solo ali celo turiona. Ziher je ziher, ker se ti prenosniki manj grejejo kot sempron/celeron. Glede grafične ni taki problem, če bo kupila kakšnega dual core, je pa novi intel 950 GMA zlo solidna grafa, drugače pa že dobiš za nekje 290 jurijov Dell-a z 1.66 dual core in AMD X1400 grafično.
Da še te malo zmedem, pa dobiš za 280 že sonija z centrino 1.73 in nvida 6400 :)
Ja, hvala, res.. :P :)
Sony za 280K?? Tega pa nisem videl..
Sem pa videl Fujitsu / Siemens za 288K.. Pentium M 1.7, 512MB, 80GB 5.400, X300, do 3 ur, 2 leti garancije,...
Denar ravno ni toliko problem, samo se mi zdi da je za njene potrebe ze 300K maksimalno dovolj in cez res ne mislim iti.
Saj pravim, bolj kot gledam, manj vem..
LpM
Sony za 280K?? Tega pa nisem videl..
Sem pa videl Fujitsu / Siemens za 288K.. Pentium M 1.7, 512MB, 80GB 5.400, X300, do 3 ur, 2 leti garancije,...
Denar ravno ni toliko problem, samo se mi zdi da je za njene potrebe ze 300K maksimalno dovolj in cez res ne mislim iti.
Saj pravim, bolj kot gledam, manj vem..
LpM
sony
Tega fujitsuja mislim da ni več... zdaj je aktulaen takšen:
TFT 15.4, PentiumM 1,86Ghz, DDR 512Mb, HDD 80Gb, DVD-RW, WLAN, FireWire, XP Pro Grafična ATI X300 128mb Zvočna in Mrežna 1Gbit , TV-Out, Čitalec Kartic 3/1
Ampak s temi modeli imam slabe izkušnje...predvsem baterije so slabe...
Tega fujitsuja mislim da ni več... zdaj je aktulaen takšen:
TFT 15.4, PentiumM 1,86Ghz, DDR 512Mb, HDD 80Gb, DVD-RW, WLAN, FireWire, XP Pro Grafična ATI X300 128mb Zvočna in Mrežna 1Gbit , TV-Out, Čitalec Kartic 3/1
Ampak s temi modeli imam slabe izkušnje...predvsem baterije so slabe...
SpaWn ::
billy: Še vedno govoriš neumnosti o acerjih in jih celo daješ vi isti koš z tronote, solonote, watevanote. K tem bi jst še dodal Prestigio in Gericom. Vsi ti so uber komponente spravljene v slabo ohišje z slabim lcdjem. Kar za acer ne velja sploh, kot sm že napisal. Dajaj raje nasvete o tistem kar si dejansko sprobal.