Forum » Kaj kupiti » Kateri prenosnik?
Kateri prenosnik?
Temo vidijo: vsi
jeebač ::
Aha. Tolk da vem. Ej, OrkAA, a ti veš, če se da h hp-ju dokupit baterijo uno potovalno, ko zdrži nekaj ur in kje se lahk kupi. Odgovor ni obvezen je pa zaželjen, ker jst tega ne najdem.
Tnx
Tnx
TribesMan ::
Da se jo kupit, sam je tko glupa reč da ne moreš verjet
Zadeva zgleda kot neka podkev, ki deluje potem ko jo montiraš na laptop, kot podstavekin ti cel laptop dvigne za 3cm v luft samo zadaj in je potem zadeva zelo neudobna za uporabo.
Pri nas v sluzbi imajo te baterijie tisti userji ki malo vec okoli hodijo... sam problem je ker ne pomagajo veliko k vzdrzljivosti baterije. Kokr sem testiral je priblizno dobro uro vec zivljenja na bateriji. Pa še drage so. Po mojem mnenju se veliko bolj splača kupit še eno dodatno baterijo, pa jih potem ko zmanjka zamenjaš. Ceneje in veliko bolj efektivno.
Drgac pa nam je te baterije dobavil Enaa.com... tko da tam vprasaj.
LP
TribesMan
Zadeva zgleda kot neka podkev, ki deluje potem ko jo montiraš na laptop, kot podstavekin ti cel laptop dvigne za 3cm v luft samo zadaj in je potem zadeva zelo neudobna za uporabo.
Pri nas v sluzbi imajo te baterijie tisti userji ki malo vec okoli hodijo... sam problem je ker ne pomagajo veliko k vzdrzljivosti baterije. Kokr sem testiral je priblizno dobro uro vec zivljenja na bateriji. Pa še drage so. Po mojem mnenju se veliko bolj splača kupit še eno dodatno baterijo, pa jih potem ko zmanjka zamenjaš. Ceneje in veliko bolj efektivno.
Drgac pa nam je te baterije dobavil Enaa.com... tko da tam vprasaj.
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Aha...Sam jst sm enkrat našu eno baterijo, ko naj bil delovala 9 h. Zdj pa ne vem več. Sam mislim, da si jo ne bom kupu, razen če ne najdem une, ko naj bi zdržala 9h. Hvala
L.p. Tomy
L.p. Tomy
billy ::
S to baterijo bo nekje 4-5 ur....za 9ur bi mogla bit že prava mašina :)
9ur je travel baterija + standardna ;)
9ur je travel baterija + standardna ;)
Pa billy, če una ni v redu za model Hp Pavilion ZV6115 (kar ni), a je una baterija taka, da morš cd/dvd pogon vn dat? Če ni, mi napiš. Hvala
L.p. jeebač
L.p. jeebač
Imaš tudi "zunanje" baterije...univerzalne ki se vklopijo normalno not tja ko gre štrom. Lahko jo pa uporabiš kot podlogo za miško magari ;)
Ker tale mislim da je za točno določene modele, torej ne za VSE HP.
Ker tale mislim da je za točno določene modele, torej ne za VSE HP.
A pa veš ki se to lahk kupi? Mislim da si vidu da se zanimam za unga Hp Paviliona ZV6115, pa ne najdem na netu kakršnega koli dodatnega dela, niti baterije. So please help!!
P.s. Kakršna baterija ko je že (Univerzalna, potovalna,...), sam da dlje zdrži.
Tnx
P.s. Kakršna baterija ko je že (Univerzalna, potovalna,...), sam da dlje zdrži.
Tnx
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jeebač ()
Zheegec ::
Mislim da Pavillion serija nima možnosti dodatne baterije, tako kot jo imajo skoraj vsi prenosniki iz NX61xx ter NX8xxx ter NX9xxx (nekateri imajo tudi možnost multi-bay baterije).
Dodatna je 8-cell, tako da naj bi pridobil cca 3ure avtonomije ali še kaj več.
Dodatna je 8-cell, tako da naj bi pridobil cca 3ure avtonomije ali še kaj več.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
jeebač 8cell ni možno dat v nx61xx... 8cell imajo samo nx82xx. Ta baterija ki si jo linkal je pa točno taka kot jo imajo pri nas... predraga in prešvoh...
Prav tako nisem siguren da nx61xx podpira možnost multibay baterije... (baterija namesto CDROMa...)
LP
TribesMan
Prav tako nisem siguren da nx61xx podpira možnost multibay baterije... (baterija namesto CDROMa...)
LP
TribesMan
Zanimivo, moj fotr ma točno tega nx6125 in ima 6 cell baterijo. Prav tako je v specifikacijah navedena 6 cell baterija... tukaj...
Mislim da živiš v zmoti Elemen_T :) v nx612x serijo ne moreš vgradit 8 cell baterije, ker bi bila tako široka kot sam laptop.
LP
TribesMan
Mislim da živiš v zmoti Elemen_T :) v nx612x serijo ne moreš vgradit 8 cell baterije, ker bi bila tako široka kot sam laptop.
LP
TribesMan
Elemen_T ::
čakej, a zdej govorimo o tisti bateriji ki je vgrajena v prenosnik ali v dodatni bateriji?
prenosnik sem kupil v bofu in če pogledaš na njihovi spletni strani specifikacije modela, piše da je 8 cell.
prenosnik sem kupil v bofu in če pogledaš na njihovi spletni strani specifikacije modela, piše da je 8 cell.
Govorim o vgrajeni bateriji. In podatek na BOFovi strani je očitno napačen... 8cell ni možno v tvojem laptopu. Dodatna baterija pa je 8cell, samo je kapacitivnost tistih osmih celic bistveno manjsa kot unih sestih ki so v originalni vgrajeni bateriji.
LP
TribesMan
LP
TribesMan
A torej to pomeni da za Paviliona ne morem kupiti niti une, ko se všteka tam ko se polni prenosnik? Sam tam piše, da ma vmesnik za potovalno baterijo. Kr POGLEJ SI tam ko piše vmesniki, zadnja vrstica, tik nad tem, ko piše čitalec. Sam če se ne da, pol je tk brez veze kupovat tak prenosnik.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jeebač ()
A ker ve, kok dolgo zdrži baterija pri pavilionih? Tam je Elemen_T napisou da ful mal, sam mene zanima čas. Če ker ve, naj napiše.
Tnx
Tnx
mi345 ::
Kaksen komentar na tale Hp NX9420 . Men se zdi okej. Tut ogledal sem si ga in se mi zdi tako ohišje kot tipkovnica u redu. Vgrajene komponente pa itak itak povejo svoje.
Ga ze ima kdo? Oz. s katerim je lahko primerljiv?
klik
Ga ze ima kdo? Oz. s katerim je lahko primerljiv?
klik
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mi345 ()
Meni se zdi slab zaslon in premala tipkovnica. Ohišje je na vrhu dokaj solidno, spodaj pa se fajn upogiba.
Primerljev? na kakšen način?
Primerljev? na kakšen način?
MEDENA ::
Kok eni pretiravate s temi prenosniki...še pred časom nihče ni hotel ali mogel kupiti laptopa, danes bi ga pa že vsakdo imell?
Naslednje : kaj gledate po tok dragih modelih? A da boste frajerji pred sosedom, kaj vam bo dual core? To kupujejo samo tisti, ki dejansko res rabijo to ne pa za vsakdanje surfanje & office....
Vzemite nekaj vaših potrebam in denarnim sposobnostim ;)
Naslednje : kaj gledate po tok dragih modelih? A da boste frajerji pred sosedom, kaj vam bo dual core? To kupujejo samo tisti, ki dejansko res rabijo to ne pa za vsakdanje surfanje & office....
Vzemite nekaj vaših potrebam in denarnim sposobnostim ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MEDENA ()
Entity ::
Kakšno pa je vaše mnenje na notesnik, ki ga v zadnji akciji ponuja Hofer?
Specifikacije glede na to ceno izgledajo super, samo kakšna pa je kvaliteta samega notesnika?
www.hofer.si
Specifikacije glede na to ceno izgledajo super, samo kakšna pa je kvaliteta samega notesnika?
www.hofer.si
Meni se ne zdi nič posebnega... Sempron, povprečen ekran, velik a počasen disk, veliko nekvalitetno ohišje, za en k... integrirana grafika. Edina svetla točka sta DVDRW in 1GB RAMa.
Za ta denar se dobi tudi kaj boljsega.
LP
TribesMan
Za ta denar se dobi tudi kaj boljsega.
LP
TribesMan
bond007 ::
Ne poslušaj medene. Za ta dnar je to zelo dober prenosnik. Samo 256 rama? JA big deal - za 5k dodaš še 256 rama (rabljenega, ali pa novega za 7k)
Disk? Če ti ni dovolj 40 giga, pač kuiš večjega. ŠE vedno prideš precej poceni skoz. Ima pa dobro baterijo ta prenosnik. Skratka za ta denar dvomim, da dobiš boljši novi prenosnik. JE pa res, da dobiš rabljeneprenosnike že precej ugodno.
Disk? Če ti ni dovolj 40 giga, pač kuiš večjega. ŠE vedno prideš precej poceni skoz. Ima pa dobro baterijo ta prenosnik. Skratka za ta denar dvomim, da dobiš boljši novi prenosnik. JE pa res, da dobiš rabljeneprenosnike že precej ugodno.
Mirč ::
rabljene kje?? za 100.000 sit se ne splača.novi ma novo baterijo+garancijo.Pa še baterija je 6 cell.256mb rama je dovolj za net,... in tudi 40gb je več kot dovolj.
lp
lp
_spirit_ ::
Če koga zanima lahko zrihtam novega Acer 9502WSMi veliko bolj poceni kot se ga dobi pri nas:
Intel Pentium M 740 1.7GHz 2MB 533MHz
17" LCD TFT WXGA Acer Crystal Brite (1440x900)
512MB DDR2
80GB disk
Grafična kartica ATI Mobility RADEON X700 128MB VRAM
Bluetooth
DVI izhod
...
Če koga zanima seveda
Prej pa bom skočil še enkrat pogledat, da niso slučajo v trgovini zamenjali cene s kakšnim drugim prenosnikom
Intel Pentium M 740 1.7GHz 2MB 533MHz
17" LCD TFT WXGA Acer Crystal Brite (1440x900)
512MB DDR2
80GB disk
Grafična kartica ATI Mobility RADEON X700 128MB VRAM
Bluetooth
DVI izhod
...
Če koga zanima seveda
Prej pa bom skočil še enkrat pogledat, da niso slučajo v trgovini zamenjali cene s kakšnim drugim prenosnikom
Zgodovina sprememb…
- spremenil: _spirit_ ()
ne posluš medene? lol
bolje da da še 20k pa boljšega.
http://www.comshop.si/article.asp?Artic...
spirit kok je cena 1000€ ?
bolje da da še 20k pa boljšega.
http://www.comshop.si/article.asp?Artic...
spirit kok je cena 1000€ ?
Medena: Asus 3.26Kg, 15" ekran (1024x768), cca 2.5h avtonomije, brez WLAN ter 1 leto garancije je zate boljše kot Acer 2.3Kg, 14.1" (1280x800) ekran, cca 3.5h avtonomije ter 2 leti garancije?
EDINA razlika je da ima tale Asus 60GB diska, 512MB RAM pa imata oba, če rečemo da Acer stane 150K.
EDINA razlika je da ima tale Asus 60GB diska, 512MB RAM pa imata oba, če rečemo da Acer stane 150K.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
primerjaš 14,1 proti 15 ? sej vi niste normalni....pa še 1.7 proti 1.5 proc.
garancija je irelevanten pojem, pač dokupiš.
pa ne stane 130 ampak 139, torej 140 okroglo.
garancija je irelevanten pojem, pač dokupiš.
pa ne stane 130 ampak 139, torej 140 okroglo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MEDENA ()
Aja, pardon, sem po pomoti napisal 160k namesto 150k :>
Ja, vem da je težko primerjati 14.1" proti 15". Pri 15" je in resolucija slabša, in pika je večja, pa tudi težji je. Kaj še želiš?
14.1" je že skoraj pravi prenosnik, ne pa da daš 160k za 3.3Kg težko kišto z 2uri avtonomije.
Le zakaj so 11" prenosniki tako dragi? Ker so to pa res pravi prenosniki, večinoma imajo boljšo ločljivost kot 15", so lažji, pa baterija dlje zdrži.
Ja, garancijo lahko dokupiš, potem je tale Asus še dražji in je še slabši nakup.
P.s.: Medena, tudi WLAN nima.
Ja, vem da je težko primerjati 14.1" proti 15". Pri 15" je in resolucija slabša, in pika je večja, pa tudi težji je. Kaj še želiš?
14.1" je že skoraj pravi prenosnik, ne pa da daš 160k za 3.3Kg težko kišto z 2uri avtonomije.
Le zakaj so 11" prenosniki tako dragi? Ker so to pa res pravi prenosniki, večinoma imajo boljšo ločljivost kot 15", so lažji, pa baterija dlje zdrži.
Ja, garancijo lahko dokupiš, potem je tale Asus še dražji in je še slabši nakup.
P.s.: Medena, tudi WLAN nima.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zheegec ()
Pozabljaš edino fact da je Acer zelo slaba firma prenosnikov, Asus pa so le malce bolj kvalitetni.
Predvsem ti poceni Acerji so obup...videl zadnič tega iz akcije in se mi zdi slabši kot 4 let star tronote
Predvsem ti poceni Acerji so obup...videl zadnič tega iz akcije in se mi zdi slabši kot 4 let star tronote
Billy: Ne vem na katerega Acerja misliš, ampak js sem z mojim zelo zadovolen in nimam pripomb! Sem pa imel tudi Asusa v roki, ne spomnem se točno model, in ni razlike, mogoče če bi se spustu ravno v podrobnosti, je imel slabšo sliko v primerjavi z mojim.
Že ki smo pri tem pa bi ti dal primer HPja, ki ga ima moj kolega! Po dveh tednih jemanja iz torbe, se je začela luščit barva dol, pa naj še kdo reče, da imajo HPji nevem kako oh in sploh dobra ohišja... je pa to nx6125.
Če si imel en model ki ti ni bil ravno všeč, še ne moreš rečt da so vsi Acerji slabi... Enako seveda velja tudi za HPje in ostale.
Že ki smo pri tem pa bi ti dal primer HPja, ki ga ima moj kolega! Po dveh tednih jemanja iz torbe, se je začela luščit barva dol, pa naj še kdo reče, da imajo HPji nevem kako oh in sploh dobra ohišja... je pa to nx6125.
Če si imel en model ki ti ni bil ravno všeč, še ne moreš rečt da so vsi Acerji slabi... Enako seveda velja tudi za HPje in ostale.
Zgodovina sprememb…
Acer tale o katerem je bilo govora.
Tale nx6125 in 6110 pa je itak znan kot low model...to je HP naredil, da se je cenovno približal množicam, kvalitete v tem modelu ni.
Tale nx6125 in 6110 pa je itak znan kot low model...to je HP naredil, da se je cenovno približal množicam, kvalitete v tem modelu ni.
Billy: te bom spomnil če ne veš kaj si napisal: "Pozabljaš edino da je Acer zelo slaba firma prenosnikov."
Prosim ne mi s takimi.
Prosim ne mi s takimi.
Zgodovina sprememb…
Fizikalko ::
Zakaj že? Jaz še nisem videl spodobnega Acerja, vsaj ne med temi z nizkimi cenami... Malo denarja, nič muzike.
Aha in zdaj boš reku da je samo pri Acerjih tako? Recimo Gericom za 150k pa se lahko kosa z HPjem za 400k sit, kajne?
Zgodovina sprememb…
Ne...Acer, gericom, tronote...to je vse sranje.
No..govora je samo o teh poceni Acerjih, seveda je tista dražja roba tudi kvalitetna..ampak to poceni sranje je zelo slabe kvalitete. Tako kot vse ostale firme na tem področju.
Saj je logično..ne more bit prenosnik za 140 kvaliteten...to bi bilo skregano z potrošniško logiko :)
No..govora je samo o teh poceni Acerjih, seveda je tista dražja roba tudi kvalitetna..ampak to poceni sranje je zelo slabe kvalitete. Tako kot vse ostale firme na tem področju.
Saj je logično..ne more bit prenosnik za 140 kvaliteten...to bi bilo skregano z potrošniško logiko :)
p4 ::
khm...sam nameravam kupiti prenosnika za nekje do 260k v naslednjih mesecih...zanima me kaj bi blo nekje najbolse, sam se ZELO nagibam proti MacBook-ih...kaj pravite? mislim da so vrednji svojega dnarja (beri se lahko dejansko primerjajo z isto konfiguracijo laptopov po ceni), na dunaju se jih dobi za 1119 eurov!
p4 ::
neen zaslon mi ni premejhn...navsezadnje je ( vsaj meni ) poanta laptopa v tem da je mejhn lahek, torej prenosljiv :) mislim pa da se da tudi film, če si par metrov oddaljen od laptopa, normalno gledat na 13" ?
Entity ::
Pozdravljeni,
kupujem notesnik, nekje do 300.000 SIT, primarno za pisarniško delo (Word, PowerPoint, Internet) pa bi prosil za kakšen nasvet.
- pomembno mi je, da je dovolj zmogljiv za priklop na projektor in možnost projeciranja,
- moznost za priklop zunanjega monitorja in zunanje miške
- nujno nek pekac
- zaslon vsaj 15", lahko vec
- teza niti ni pomembna, ker bom bolj malo hodil z njim okoli, naj bi pa bil pod 3.5kg
- baterija podobno kot zgoraj, vendar naj bi bila zmogljiva za vsaj 2.5 uri dela, raje vec
- velikost diska niti ni pomembna, vsaj 40GB
- ram 512MB
...
Kaj bi priporočali?
Ponudba je res ogromna, tako se res ne morem odlociti.
Hvala in lep pozdrav,
Matic
kupujem notesnik, nekje do 300.000 SIT, primarno za pisarniško delo (Word, PowerPoint, Internet) pa bi prosil za kakšen nasvet.
- pomembno mi je, da je dovolj zmogljiv za priklop na projektor in možnost projeciranja,
- moznost za priklop zunanjega monitorja in zunanje miške
- nujno nek pekac
- zaslon vsaj 15", lahko vec
- teza niti ni pomembna, ker bom bolj malo hodil z njim okoli, naj bi pa bil pod 3.5kg
- baterija podobno kot zgoraj, vendar naj bi bila zmogljiva za vsaj 2.5 uri dela, raje vec
- velikost diska niti ni pomembna, vsaj 40GB
- ram 512MB
...
Kaj bi priporočali?
Ponudba je res ogromna, tako se res ne morem odlociti.
Hvala in lep pozdrav,
Matic
SpaWn ::
billy: ne govori neumnosti o stvareh o katerih pojma nimaš. Acer je zelo kvalitetna firma, ki v evropi proda največ laptopov na leto. Poleg tega izdeluje komponente, ki so tudi v laptopih drugih firm. Sam imam acerja aspire 1694WLMi (sicer malo dražji 350k par mescov nazaj) in sem z njim povsem zadovoljen. Ohišje ni ravno kot od IBMa in lcd ni kot od sonyja je pa za svoj denar največ kar lahko dobiš. Sem imel v rokah tud cenejše acerje (te, ki jih prodajajo pri nas) in niso nič bistveno slabši. Je pa ponudba in cena laptopov v sloveniji za se zjokat.
Elemen_T ::
spawn,
če za 350k ne dobiš kvalitetnega ohišja, zaslona in koponent kot pri IBMu, potem pač za ta denar vzameš IBMa ;)
zanesljivo je pa res, da so cenejši acerji krep. vsaj za tiste pod 200k sem 100%, ker sem ga imel v roki in čisto drži, da je ohišje krep, zaslon krep, edino specifikacije se kolikor tolk. Da ne govorim o raznih 4-cell baterijah..
če za 350k ne dobiš kvalitetnega ohišja, zaslona in koponent kot pri IBMu, potem pač za ta denar vzameš IBMa ;)
zanesljivo je pa res, da so cenejši acerji krep. vsaj za tiste pod 200k sem 100%, ker sem ga imel v roki in čisto drži, da je ohišje krep, zaslon krep, edino specifikacije se kolikor tolk. Da ne govorim o raznih 4-cell baterijah..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Elemen_T ()
Hm, Acerji za 150k imajo dejansko čisto podobno ohišje kot dražji, tale za 140k ima tudi dobro baterijo (like I said, do 3.5h), pa tudi dober ekran.
Ne pisati če ne poznate, price/performance je tale Acer zelo dober, celo sam premišljujem da bi si nabavil točno tega, pač en osnoven prenosnik z majhno težo pa dobro baterijo
Ne pisati če ne poznate, price/performance je tale Acer zelo dober, celo sam premišljujem da bi si nabavil točno tega, pač en osnoven prenosnik z majhno težo pa dobro baterijo
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014