» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
305 / 667
»»

iamnotgood ::

Kupujem 13" do 600€. Rabim ga za poker, filmčke, internet,.. Priklopljen bo na 23" LED LCD.

To je to.. LP in hvala!

Kako se obnese kaj takega?

http://www.mimovrste.com/artikel/275053...

broken/link ::

glede na specifikacije bi moral omenjeno poganjati bp. sedaj pa samo še kak review prebrat in si pogledat pluse in minuse in se odločit, ali zadostuje tvojim potrebam.

Pozna kdo kakega Asusa takega 13.1 al 13.3 k ma podobne specifikacije?

Kak pa je s SSD diski pri teh?

gnjoj ::

hvala boolsheat!

kmetek ::

iamnotgood je izjavil:

Kupujem 13" do 600EUR. Rabim ga za poker, filmčke, internet,.. Priklopljen bo na 23" LED LCD.

To je to.. LP in hvala!

ASUS X301A-RX141H

Vaša cena: 551,91 EUR
Spletna cena: 569,90 EUR
Dobavljivost: Na zalogi

14'' malo čez mejo 600€

HP Envy 4-1010 Ultrabook (B6H69EA#ABB)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

nvgst ::

Glede na to da se pogovarjate tudi o high performance DTR prenosnikih, če koga zanima sem ravno iz US uvozil novega M6600. Nov in nerabljen za dosti nižjo ceno kot v EU.

Prenosnik je bil kupljen 15.1.2013 in prispel 23.1.2013 z 3 leti NBD garancije (ki jo lahko prenesem na vaše ime).

Specifikacije so sledeče:
Dell Precision M6600 Mobile Workstation
17.3" UltraSharp™ FHD(1920x1080) Anti-Glare LED
Intel® Core™ i7-2760QM (Quad Core 3.50GHz, 6M cache)
AMD® FirePro® M8900 Mobility Pro Graphics 2GB GDDR5
2GB, DDR3-1333MHz SDRAM + 8GB HyperX 1600MHz CL9
320GB 7200rpm Hard Drive
Light Sensitive Webcam and Noise Cancelling Digital Array Mic
Intel® Centrino® Ultimate-N 6300 802.11a/b/g/n
8X DVD+/-RW Slot Load w/Roxio and Cyberlink PowerDVD™
Internal English Backlit Keyboard
9-cell (97Wh) Lithium Ion Battery
240W Slim A/C Adapter
Windows 7 Professional, 64-bit, English
Resource DVD

Cena je 1390EUR.

Zraven dam še 8GB HyperX 1600MHz CL9 RAM KIT z heatspreaderji (garancija, račun) in po želji še eksterni Dell eSATA Media Bay z DVD pogonom in nosilno torbico (v primeru da boste v prenosnik vgrajevali še ODD caddy, če vam 2 HDD baya in mSATA port nista dovolj).

Prav tako imam na zalogi nov 256GB Crucial M4 SSD, ki ga lahko vgradim za dodatnih 180EUR.

Mislim da je zadeva interesantna, saj je neprimerno bolj kvalitetno grajena kot omenjeni MSI, Asus in podobni prenosniki, bolj nadgradljiva (da se vgraditi več diskovja, prav tako v njem delujejo tudi trenutne top GPU - 7970M / 680M / K5000M), z bolj kvalitetnimi komponentami (za gamerje se da za FirePro M8900, ki je ekvivalent consumer 6970M uporabiti tudi Catalyst gonilnike namesto FirePro, prav tako pa se jo da više overclockati, heatsinki so pretežno bakreni in hlajenje neprimerno tišje kot pri konkurenci) in ima poslovni izgled (ne kriči po otročjih gamer designih kot npr. MSI in Alienware). Next Business Day garancija je prav tako top v razredu, saj če se vam karkoli pokvari, vam naslednji dan na lokaciji (na vašem domu) prenosnik popravijo.

Če se najde kakšen resen interesent, pošljite ZS!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nvgst ()

psytoma ::

Za znanca iščem best buy prenosnik 15,6" za šolsko delo, razne ne preveč zahtevne programe in predvajanje filmov.

Kak pa je s temi prenosniki in obrabo, če ga mislim met dosti časa priklopljenega na 23" LDC LED? Dela kak HD filmček dovolj tekoče na 23"?

Zanima me še, če mi priporočate kak cooling podlogo in katero za tale http://www.mimovrste.com/artikel/275053... ?

amacar ::

HD dela brez problema, coolinga imho ne rabiš.

Obrabi se laptop zelo malo, moj je po 2.5 letih kot nov, prenašam ga vsaj 2x do 5x na teden.

Na čem ga je dobro met, kako stojalo?

A je možno zamenjat disk za ssd?

Zgodovina sprememb…

iamnotgood: pokliči avtero in povprašaj, dal sem ti pa comshop link...

iamnotgood je izjavil:

Na čem ga je dobro met, kako stojalo?

A je možno zamenjat disk za ssd?

Disk lahko menjaš za ssd. Imaš ga preprosto na mizi, itak ima tale integrirano grafično, se še manj greje. Če veš, da boš kaj zelo potratnega dlje časa uporabljal pa daš magari pod baterijo nekaj malo višjega, ampak sam še nisem imel problemov niti med igrami.

Hvala! A menja se normalno brez kakih adapterjev, priklop je isti k za non ssd disk, ter katerega mi priporočate?

sidd ::

boolsheat je izjavil:

Baterijo se splača ven vzet SAMO, če se ti računalnik MOČNO pregreva, ker vročina škoduje baterijam. Drugače jo pa pusti notri, ker tudi, če imaš laptop na štromu ves čas bateriji to ne škodi.

Ena velika prednost laptopov je ravno baterija, ker če štroma zmanjka se ti laptop ne ugasne in tako ne izgubiš kakšnega neshranjenega dela...

Nekateri laptopi imajo opcijo, da softwersko prekineš napajanje baterije. Moj dell ima tole. Baterija je skozi not, vedno na ~50%, in računalnik vedno na adapterju. Po 4-ih letih baterija še vedno drži 2 uri.
no idea for signature
signed
I

boolsheat ::

To že sami Windowsi(vsaj 7+, pa verjetno že Vista) kontrolirajo... Greš z miško na baterijo in piše: "Plugged in, not charging." Ne vem kako je v Slovenščini...

wiseman ::

Pozdravljeni,

kupujem nov prenosnik in sem v dilemi, lahko prosim svetujete kaj je boljša izbira...

http://www.comshop.si/shop/RaCunalniStv... - slabša grafična k., boljše ohišje ?

http://www.comshop.si/shop/RaCunalniStv... - slabše ohišje in izdelava, dobra konfiguracija??, višja cena

http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist... - asus mi je ravnokar odpovedal zato se ga malo izogibam... sicer pa dobra cena za dobljeno ??

Katera je boljša varianta? Ali je še kašna varianta ki sem jo zgrešil v tem rangu?

Hvala za pomoč!

wiseman: na comshopu se registritaj, da dobiš nižje cene.

prvi
Vaša cena: 673,89 €
Spletna cena: 699,90 €

drugi
Vaša cena: 730,01 €
Spletna cena: 749,99 €

tretji je cenejši
Prenosni računalnik ASUS K55VJ-SX019D 8GB
Vaša cena: 583,10 €
Spletna cena: 599,90 €

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

wiseman ::

Super, najlepša hvala za informacije, bi mogoče lahko svetoval kaj je boljša izbira, vseeno bi imel prenosnik nekaj let...sploh pri HP-ju (ki se mi zdi najbolj konkreten) me zanima grafična kartica, je precej slabša ali ni neke bistvene razlike...

JayKay ::

koga zanima samsungov series 3 chromebook? sam bi ga stestiral, porabil google drive ponudbo 100gb, pol pa ga eventuelno prodal.

xxpolhecxx ::

lahko mogoce predlagati kje kupiti prenosnika? najraje bi imel ce se da placati preko paypala. na hoh.de zal nisem nasel lenovota y580. na computer-center pa nimajo moznosti paypala. kaksen nasvet katera trgovina je dokaj ugodna in zanesljiva za nakup?ciljam na eu, ce bo potrebno kdaj uveljaviti garancijo in ga posiljat nazaj

hvala

FlyingBee ::

ne vem, no, meni izgleda ERAZER od Mediona kot klon MSI-jevh prenosnikov in ne lenova, mogoče je to pri high-end mašincah ostalo, tiste cenejše pa od Lenova

http://www.techspot.com/review/632-msi-...

http://www.medion.com/gb/prod/MEDION%C2...

poglejte tam gor pri kameri in pri zvožnikih

Iz mimovrst.

psytoma ::

Naj mi nekdo predlaga best buy laptop do 550-600€

FlyingBee je izjavil:

ne vem, no, meni izgleda ERAZER od Mediona kot klon MSI-jevh prenosnikov in ne lenova, mogoče je to pri high-end mašincah ostalo, tiste cenejše pa od Lenova

http://www.techspot.com/review/632-msi-...

http://www.medion.com/gb/prod/MEDION%C2...

poglejte tam gor pri kameri in pri zvožnikih

Saj to je samo rebrandan MSI whitebook oz. barebone. Še veliko drugih resellerjev jih prodaja pod svojim imenom isto kot se dela s Clevo/Sager prenosniki.

Vedno bolj kot prebiram reviewe pa forume mi Lenovo bolj smrdi. Ali ima kdo kakšne izkušnje z Lenovo. Kaj pa prenosniki MSI ali Dell?

iamnotgood je izjavil:

Zanima me, kateri od teh je boljši:

http://www.bigbang.si/prenosni-racunaln...

http://www.mimovrste.com/artikel/275053...

sem ti dal link od comshopa kjer je na zalogi in 4€ ceneje.

ASUS X301A-RX141H
Vaša cena: 551,91 EUR
Spletna cena: 569,90 EUR

Sam sem imel že praktično vse znamke, od poceni do nesramno dragih prenosnikov.
Če bi jih moral rangirati, bi glede kvalitete gradnje, komponent, garancijske podpore in samega designa (ohišje, port placement, component placement in ease of access, keyboard, screen, hinges, heatsinks, heat and noise...) zadeva zgledala sledeče (za prenosnike višjega ranga in znanih proizvajalcev):
1) Dell (Latitude E6420, Precision M6400 in M6600, AW M14x, AW M17, AW M17xR3)
2) Clevo/Sager (D900F, P150HM, P151EM, W110ER)
3) MSI (MSI 16F2)
4) HP (8560W, 8770W)
6) Lenovo (W520)
7) Asus (G73JH, G53SW)

Zgodovina sprememb…

Dromar ::

Nekako imam občutek, da si zadeve napisal ravno v nasprotnem zaporedju. Asus in Lenovo sta nekako najbolj kakovostna, Dell in MSI pa najslabša.

Ne po mojih izkušnjah. Z obema Asusoma sem imel grozne izkušnje. Build quality je imo najslabši izmed vseh. Poceni plastika ki se je upogibala že ob rahlem pritisku, LCD hinges ki so se po parih mescih čisto razmajali, dve zamenjavi GPU v G73JH zaradi BSOD problemov, missing keystrokes, ki jih nikoli niso odpravili ipd.
Moj thread na NBR pove svojo zgodbo: All the G73JH Problems and solutions here!

To je moje mnenje, glede na moje izkušnje in vsak ima pravico do svojega. Sam vem da se vsaj pri prenosnikih držim stran od Asusa, ker uporabljajo poceni komponente tudi v svoji top liniji. Pri desktop hardwaru pa je zgodba drugačna.

V vsakem primeru težko primerjaš gamerski asus proti poslovnemu hp-ju, lenovotu... Ker je drugačna namembnost, so uporabljeni tudi različni materiali.

HeavenCry - Notebook Virtuoso :)

Kaj te je sicer motlo na Elitebookih in Thinkpadu in je Dell res tako dober?
Zadnje čase ima Dell neke zanimive laptope za zanimiv denar, recimo Dell Vostro 3560, kao business varijanta, i5, radeon ter full hd zaslon za 680€ v DE.

Sprasujem za prijatelja - rad bi imel laptop za igranje igric do maksimalno 650€. 15" po moznosti in ce se le da z windowsi, sicer jih bo pac doplacal.
Bi pa igral na njem vse, najvec pa guild wars 2, ker mu bom dal account, ker meni ne sede najbolj. Upostevajte prosim cenovni rang za nakup v Sloveniji in da mi poveste ob linku se, kaj lahko pricakuje od laptopa, torej kako bo kaj laufalo na njem

Res je namembnost drugačna, a gledano striktno na strojno opremo lahko gamer prenosniki opravljajo delo DTR workstation prenosnikov in obratno, saj se v hardwaru bore malo razlikujejo (razen GPU ki je v enih consumer v drugih pa FirePro/Quadro varianta, pa še tukaj se da softmodati gonilnike ali flashati moddan vBios za spremembo v svoj drugi ekvivalent), tako da ne vidim to kot izgovor, da bi bili gamer prenosniki (Asus) iz tega razloga lahko toliko slabše grajeni.
Dell npr. uporablja za svojo Precision in Alienware linijo zelo podobne materiale (vsaj v osnovni konstrukciji base frama in hingov, tisti rubber finish je seveda drugo).

Pri Elitebookih sem ime probleme z parimi stvarmi in sicer: eden hinge popustil po prvem mesecu uporabe, USB 3.0 porti niso delovali normalno (nekaterih USB ključkov, ki so normalno delovali drugje ni zaznal, ali pa je občasno zmrznil med prenosom, pomagala ni niti menjava matične), eSATA combo port je pri uporabi eksternega Media Baya zatajil sredi prenosa ali celo povzročil BSOD in njihov pregrešno drag IPS zaslon je tudi po kalibraciji vlekel močno na rdečo-oranžne odtenke.

Pri Lenovu pa se spomnim sledečega: LCD lid se je ob zmernem pritisku upogibal do te mere, da je bila vidna distorzija na zaslonu, quality control je očitno slab, ker je prenosnik prišel z dvema stuck pixloma. Prav tako je bil premaz preveč granuliran (če me spomin ne vara so uporabljali cenejše ChiMei zaslone). Cooling solution je bil očitno nezadosten, saj je prenosnik tudi po repastu z ICD ob dolgotrajni polni obremenitvi presegal 80C na CPU. Problemi z mSATA SSD, ki ga nikakor nisem mogel spraviti, da bi normalno deloval kot boot drive. Tudi v primary HDD bayu je bil problem z SSDji, saj je ob uporabi teh prišlo do laga in zmrzovanj, poleg tega tudi v tem SATA III rated slotu SSD ni dosegal polnega potenciala. Sama sestava prenosnika je bila pita za lastno servisiranje. Zvok glede na velikost površine zvočnikov razočaral, poleg tega je jakost med predvajanjem opazno nihala.

Z Dellom moram reči da sem bil res zadovoljen (z izjemo parih problemov z M17, ki pa takrat še ni bil pod Dellom in ga AW tudi ni proizvajal sam ampak so uporabljali Arima barebone).
Tako z kvaliteto prenosnikov kot tudi z njihovim suportom.

Z Vostro linijo pa nažalost nimam izkušenj, pravijo pa, da se splača vzeti Latitude, ker je kvaliteta le na drugem nivoju, cenovna razlika pa ni velika, če veš kje iskati.

Zgodovina sprememb…

Hvala za mnenja. Za Lenovo Y500 oziroma Y580 sem prebral, da jih ima kar nekaj težave s Touchpad ki skače sem in tja ali pa celo včasih ne deluje zato me malo skrbi. Ima kdo na tem forumu omenjeni prenosnik in če ima z njim kakšne težave? Kot alternativo zdaj gledam MSI GE60. Ali imate kakšne informacije, kako se da prelepiti nemške znake na tipkovnici, če ga naročim iz Nemčije? Oziroma najraje bi imel kar angleško postavitev

http://www.hofer.si/si/html/offers/58_3... Tole imajo še v Hoferju v LJ. Se vam zdi da je to zadovoljivo za vse današnje igre poganjat na neki solidni ravni?

sch3ll3 ::

Ima kdo kakšne izkušnje z medionom, po možnosti konkretno tem http://www.medion.com/de/prod/MEDION%C2...
A se to sploh da naročiti v slo? Potrebujem za video obdelavo in kakšno igro, je pa 15" zaslon nekako max, ker uporabljam tudi dodatni monitor. Mogočče kakšne alternative? Sicer za takšno ceno najbrž teško najdem kaj podobnega. Hvala.

Medion je povsem solidna znamka, to mi lahko verjameš, ker uporabljam njihove računalnike že lep čas. Glede konkretnega modela nimam pojma, ravno tako ne morem nič rečt glede Nemčije.

Dromar je izjavil:

http://www.hofer.si/si/html/offers/58_3... Tole imajo še v Hoferju v LJ. Se vam zdi da je to zadovoljivo za vse današnje igre poganjat na neki solidni ravni?

Tole bo za igre za tvojega prijatelja trenutno najboljši nakup.

sch3ll3 je izjavil:

Ima kdo kakšne izkušnje z medionom, po možnosti konkretno tem http://www.medion.com/de/prod/MEDION%C2...
A se to sploh da naročiti v slo? Potrebujem za video obdelavo in kakšno igro, je pa 15" zaslon nekako max, ker uporabljam tudi dodatni monitor. Mogočče kakšne alternative? Sicer za takšno ceno najbrž teško najdem kaj podobnega. Hvala.

Ta medion je rebrandan MSI 16F2 barebone, ki je soliden prenosnik. Specifikacije izgledajo vredu, edino resolucija 720p na 15" zaslonu je za moje pojme premalo za kakršnokoli resno delo, pa še glare je... Na vašem mestu bi poiskal kakšnega z 1080p, ali pa če si sami menjate zaslon (okoli 80€ za 1080p matte standard gamut in ni ga težko menjati sam).

sch3ll3 ::

Moram preverit če sploh pošiljajo v slo, kar se tiče zaslona sem napisal da uporabljam dodatni monitor takoda za delo ne bi bio težav. Edino kar mi še smrdi, oziroma me malo odvrača je nemška tipkovnica. Hvala za odgovore.

Jaz sem šel malo gledat tega Mediona, pa je tudi meni kar všečen in ga bom mogoče vzel pa prodal svojga z integrirano grafo...
Ima pa malo majhen trackpad proti mojemu in ne vem kolk časa bo kaj baterija držala, ker je pač 17.3". Ima kdo kakšne izkušnje s tem? Izgleda pa ta model precej bolj podoben MSIju kot pa Lenovo laptopom. Pa precej tanek je, se mi zdi da kar tanjši od mojega 15" in me tudi malo skrbi, da bi se grel, ker ta moj se nikol ne, tud če igram kako igro. Je pa po drugi strani to Win8 in kolikor sem slišal, je bolj varčen z baterijo. Me kar precej mika :) Izgube ne bi naredil velike, ker bi itak vzel na firmo pa dal starega v račun...

Ve kdo, koliko bi morala baterija držat na http://www.hofer.si/si/html/offers/58_3... ?
Pa če se misli stvar gret pretirano med igrami? Sej če se greje me ne moti, samo da ne crkuje.
Pa še, če mi kdo zna rečt, koliko je realna cena za http://www.hofer.si/si/html/offers/2867...
Mislim, da sem jo malo previsoko zastavil in pač ja. Rabljen je bil 4 mesece, 2 meseca skoraj nič, ker sem imel še stacionarca, zadnja dva meseca pa povprečno okrog 3-4ure dnevno za pretežno nezahtevne stvari. Če kdo ve, no.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dromar ()

alphasaphir ::

Pri Lenovu pa se spomnim sledečega: LCD lid se je ob zmernem pritisku upogibal do te mere, da je bila vidna distorzija na zaslonu, quality control je očitno slab, ker je prenosnik prišel z dvema stuck pixloma. Prav tako je bil premaz preveč granuliran (če me spomin ne vara so uporabljali cenejše ChiMei zaslone). Cooling solution je bil očitno nezadosten, saj je prenosnik tudi po repastu z ICD ob dolgotrajni polni obremenitvi presegal 80C na CPU. Problemi z mSATA SSD, ki ga nikakor nisem mogel spraviti, da bi normalno deloval kot boot drive. Tudi v primary HDD bayu je bil problem z SSDji, saj je ob uporabi teh prišlo do laga in zmrzovanj, poleg tega tudi v tem SATA III rated slotu SSD ni dosegal polnega potenciala. Sama sestava prenosnika je bila pita za lastno servisiranje. Zvok glede na velikost površine zvočnikov razočaral, poleg tega je jakost med predvajanjem opazno nihala.

Ker sem taki mali Lenovo fanboy, me zanima:
1) tebe resnično moti, da ko pritisneš na ekran iz nasportne smeri s prstom, se to opazi kot distorzija na ekranu tako, da je to prva točka? Mene moti, da je 14" prenosnik težek 3 kg brez polnilnika (MX14 in probaj pred stranko resno izpast s tem dizajnom, če bi tega potegno iz torbe bi se mi po mojem poscali od smeha :D ).
2) Kolko vem se lahko lenovu dokupi da ti preverijo zaslon. vsaj na uradni strani. tak da temu ne bi rekel slab control ampak trženje in tudi meni to ni všeč.
3) Za težave z mSata sicer tudi še nisem slišal ampak je pa to major turn off!
4) Lastno servisiranje? W520 ki ima 3 leta garancije NBD in je predzadnja serija, se pravi trenutno star med 0 do 2 leti? Pooblaščeni servis in nobena pita.
5) zvok na W seriji? S katerega planeta si ti :) ?

Mi mamo na firmi težave z DELLom E serije, se rad pregreva do te mere, da vse šteka. Z Lenovo T in X serijo vse super, tudi en R še vedno laufa boljše kot novejši DELL.

mene za osebno uporabo ful mika ta mali schenker XMG A102-2IC, ki ima v večjem formatu isto osnovo kot tvoj omenjen clevo. si imel kaj izkušenj s schenkerji? Kaj počneš, da si imel možnost razturavat 16 izjemno dragih prenosnikov? Jaz bi tudi :)

Zgodovina sprememb…

Schenker == Clevo če se ne motim, enako velja tudi za Wortmann ali kaj je že. Kaj pa ta počne pa tudi mene zanima. :D

Res je mySN Schenker prodaja v večini Clevo barebone. Ta A102 je Clevo W110ER, ki sem ga že tudi stestiral. Če se ga kdo odloči vzeti priporočam dual core, ker se quad vseeno pošteno greje pri dolgotrajnem full loadu. Sicer ne prihaja do throttlinga ali kakšnih vidnih problemov, ampak za moj okus je 80C+ na CPU preveč (pa še večji 120W psu potrebuješ). mySN ga tako prodaja samo z 35W CPUji (tistega 35W quad i7-3632qm tudi ne priporočam ker se ravno tako greje dosti bolj kot dual core) ampak pri kakšnem drugem resellerju se dobijo tudi z 45W (ali pa če kupite barebone in vgrajujete komponente sami, se da tudi prihraniti dostojen znesek). Že tako katerikoli standardni dual core i5 povozi kakršenkoli ULV i7.
Review na notebookcheck je kar dober za preleteti. Ekran je sedaj boljši od takrat ko je bil narejen review (če izberete mat ekran kar toplo priporočam).

Glede Lenova pa alphasaphir, moti me če je LCD lid tako dizajniran da lahko poškodujem LCD zgolj z malo večjim pritiskom na lid, kar se mi lahko zgodi že pri prenašanju v torbi. Zame je to pač znak slabše gradnje.
Nobenega Alienwara nebi nikoli uporabljal za poslovne namene in res je da so zelo težki, in ne le debeli, ampak tudi večji kot bi sklepal po velikosti zaslona (m14x ima footprint 15" prenosnika). Ampak build quality je vseeno top. Zadeva je delovala kot se šika.
Glede lastnega servisiranja pa je bilo bolj mišljeno lastno nadgrajevanje, repastanje, čiščenje, moddanje ipd. Je pa res da sam sebi bolj zaupam kot večini servisov, ker sem imel že grozljive izkušnje (na lastne oči sem tudi videl kaj in kako počnejo s prenosniki na servisu, tako da vem zakaj pride do tega) in že dolgo servisiram svoje prenosnike sam (povem katera komponenta je potrebna menjave, pošljejo in sam zamenjam).

Zgodovina sprememb…

alphasaphir ::

Gledam tega z mat zaslonom in bom prebral review, hvala. Mene ta odprtost (pita) v bistvu navdušuje, da lahko sam počistim, po preteku garancije sam zamenjam ventilator in koliko sem opazil imajo tvoji našteti prenosniki v večini dober dostop do drobovja. Glede w520 pa je kolega zamenjal primary za SSD in starega v caddy, nikoli se ni pritoževal nad build quality, med tem ko se za della noče vsest več :) Res pa je, da w520 je samo v pisarni nonstop na docking postaji. In do zdaj smo imeli redke potrebe po supportu ampak je bil pri Lenovu odličen, pri DELLu pa se na laptopu nič ne izboljša.

No saj izkušnje so različne. Kot sem rekel sem jih rangiral glede na svoje mnenje in izkušnje in nikakor ne trdim da je to kakšno znanstveno (ali nepristransko) rangiranje ;).
Kolega je recimo tudi velik navdušenec nad Lenovom (sem mu ravnokar iz US uvozil T530 in je nadvse zadovoljen), Della pa sploh noče preizkusiti, ker mu že oblikovno niso všeč.

Še ena stvar glede W110ER - tisti throttling v Biosu, ki ga opisujejo v review (ki ga je Clevo na začetku implementiral kot varovalo pred pregrevanjem) je tudi odpravljen v novejših verzijah Biosa, povrh pa je na voljo tudi (sicer neuradni) Bios z popolnoma odklenjenimi opcijami (timingi za ram, frekvence in multiplier za extreme CPU...), ki ga je pripravil kolega na NBR. Drugače pa tudi kot zanimivost (vsaj takrat ko sem sam testiral ta notebook z prvo verzijo Biosa) vsi CPUji ki niso bili na Clevo supported list (se pravi vsi Sandy Bridge in vsi 45W CPUji) niso bili zajeti v obseg tega throttlinga in je turbo deloval z maksimalno frekvenco tudi z hkratnim full load na GPU.

Na moji vprašanji ne zna noben odgovorit? :S

bluefish ::

Naša mati kupujejo en prenosnik za osnovno rabo (internet, mail, pisarna, kak video in podobne malenkosti).

Velikost nekje med 13" in 15", najraje mat ekran, kakih 4GB RAM-a, disk za sistem, par osnovnih programov in nekaj dokumentov.
Opcijsko relativno dobra baterija ter teža pod 2kg.
Operacijski sistem ni nujno potreben.

Na voljo je nekje max. 600€, raje manj.

Bi sicer poiskal sam, vendar se doslej s prenosniki nisem ukvarjal.

Predlogi?
««
305 / 667
»»