» »

Težave z grafično kartico

Težave z grafično kartico

cycoboodah ::

Iz FX5500 sem šel na Asus 9600Pro 128M. Že takoj so se pojavile težave s kompatibilnostjo (mamaplata je Asus A7V880; khhh... asus na asus ne dela). Nesem nazaj k trgovcu, doplačam razliko v ceni in kupim Club 3d Radeon 9600XT 256M. Končno zaženem GTA SA, pa mi pa po minuti delovanja pokaže bluescreen brez teksta in mi reboota mašino. Potegnem in instaliram vse Win popravke, najnovejši Cataclyst driver, apdejtam bios na plati... Nič. Naložim si še SP2 (kar je zame osebno zares kritično, da sem to šel počet - pa pustmo debato o tem pri miru), pa nič bolje, heh... še slabše... Prej mi je vsaj 10 minut delalo, zdej pa slabo minuto...
Pa iz Battlefield 2 me je tud vun vrglo...
Zanimivo pa je to, da so mi na FXu delali vsi špili.
Ma kdo kako idejo, kaj je narobe z mojim compom...

Asus A7V880
Sempron 2800
2x 512 Geil
Club 3d Radeon 9600XT 256M
Win XP SP2

Thx!

Zako ::

Probaj brez SP2.

mojemu kolegu dela GTASA sm brez SP2, z SP1

LP
Zako je zakon!!!

težava se je pojavljala še preden sem instaliral SP2...

maxsustar ::

v biosu si mal nastavitve poprav
agp fast write na off, povecaj voltazo agp slota na 1.6 do 1.7,
agp aperture size na 128 MB,
Assign IRQ for VGA na enable,
System Bios Cacheable,
Video BIOS Cacheable ,
VIDEO RAM Cacheable zadnje troje na disable
pa....

aja pa poskrb za tazadnje driverje za plato.
Lahko pa je tud presvoh napajalc , kaksnga pa mas.

maxustar, hvala za tip, a bi te vseeno še vprašal, kako pridem do tega biosa (predvidevam da to ni sistemski bios). Je malo n00b vprašanje, ampak s tem se še nisem ukvarjal!

Myth ::

Bo kar sistemski bios. Ali je še kakšen drug? :) Do njega prideš da na začetku ko zaženeš računalnik pritisneš Del.
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Heh... človek vsak dan kaj novega zve, tko da se ne bi čudil, če bi mela grafika svoj bios...
Sicer pa sem pregledal cel bios in nisem našel opcij, ki mi jih je navedel maxsustar.

Okej, našel sem vse opcije in jih nastavil po nasvetu maxustarja, a mi je špil friznil takoj po zagonu. Poskusim še dvakrat, pa je bil rezultat isti.
Tako da sem v biosu nastavil stvari na prejšnje stanje, odinstaliral drajver in instaliral originalnega. To pot mi je špil zdržal celih deset minut, na kar se je vse skupaj izklopilo, tako da sem moral resetirat mašino.
Vse skup je zelo čudno...

hmm pojma nimam
povej se kok mas mocn napajalc pa kerga...

Napajalc je 350W in nek noname.
Štos je v tem, da sem z isto konfiguracijo pretestiral že vse možne grafike (tudi mnogo bolj požrešne od trenutne), pa se mi kaj takega še ni zgodilo.
Mogoče pa je bug v špilu? Namreč, včeraj sem kolegu hotel pokazat napako, pa sem se malo podil s policijskim avtom po mestu (prva sekvenca v špilu - šel dol z bajka, prefukal polcaja in mu ukradel avto). In hudiča, zadeva je funkcionirala. Brez kakršnihkoli zapletov.

ce ti steka samo pri gta sa bo vrjetno spil kokr sm slisou ima veliko bug-ov, mal si zmansej detajle v spilu pa resolucijo pol bo pomoje bol delal.
za napajalca pa nvem 350W ni glih velik sam ce je napajalc kokr za kej je dost, mal si se prever kok ti kj napetosti nihajo

Pyr0Beast ::

zažen dxdiag, pa dej pod sound pospeševanje na none.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Radeon 9600(XT)/9800 in VIA (morda tudi nVidia) čipovje = veliki problemi!!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
312668 (1947) dzinks63
»

zamrzovanje samo pri gta SA

71159 (958) balocom
»

Kupujem računalnik za dobrih 100.000

Oddelek: Kaj kupiti
442032 (1504) Jan987
»

Neki je zlo narobe

5958 (795) Reddmen
»

Razočaran na računalnikom! (strani: 1 2 )

533684 (2830) kajzer

Več podobnih tem