Forum » Programiranje » problem s sumniki v navezavi MySQL in MSSQL
problem s sumniki v navezavi MySQL in MSSQL
nejc_ ::
Ce ima kdo kaksno idejo ali pa vsaj namig, kako se lotiti naslednjega problema, bi mu bil zelo hvalezen!!
Naj na kratko opisem problem:
- v MSSQL bazi imam nekaj podatkov, ki jih preko DTS "pretocim" v MySQLovo bazo (tip nvarchar); ce te podatke pregledam nato na MySQL bazi preko npr. phpmyadmina ali pa MySQL browserja, vidim "popacen" č - naglašen e
- preko phpmyadmina napolnim bazo z raznimi podatki (char.enc. je UTF8, collation je UTF8_slovenian_ci) - sumniki so ok; ko te podatke "pretocim" v MSSQL preko DTS, nastopi ponovno problem s c-jem: tokrat dobim nameso č-ja vprašaj
Vsaka ideja bo zelo dobrodošla!!
Naj na kratko opisem problem:
- v MSSQL bazi imam nekaj podatkov, ki jih preko DTS "pretocim" v MySQLovo bazo (tip nvarchar); ce te podatke pregledam nato na MySQL bazi preko npr. phpmyadmina ali pa MySQL browserja, vidim "popacen" č - naglašen e
- preko phpmyadmina napolnim bazo z raznimi podatki (char.enc. je UTF8, collation je UTF8_slovenian_ci) - sumniki so ok; ko te podatke "pretocim" v MSSQL preko DTS, nastopi ponovno problem s c-jem: tokrat dobim nameso č-ja vprašaj
Vsaka ideja bo zelo dobrodošla!!
rabbit-zek ::
če sem prav razumel uvažaš v MySQL bazo
po mojem bo problem v charsetu - glede nato da nimam pojma o mssql in o charsetu predvidevam,
da je charset, ki ga uporablja mssql unicode ali pa utf porbaj pred uvozom v mysql spremeniti vse šumnike v iso charset..
to je moj predlog, ne sprašuj me kako.
po mojem bo problem v charsetu - glede nato da nimam pojma o mssql in o charsetu predvidevam,
da je charset, ki ga uporablja mssql unicode ali pa utf porbaj pred uvozom v mysql spremeniti vse šumnike v iso charset..
to je moj predlog, ne sprašuj me kako.
Life sucks in many ways!
nejc_ ::
Najprej v MySQL bazo uvažam, v 2. koraku pa tudi iz MySQL izvažam.
V obeh bazah je charencoding UTF-8, "š" in "ž" sta v obeh bazah prikazana pravilno, edino "č" je problematičen
iso-8859-2 ne pride v poštev - mora biti UTF8
V obeh bazah je charencoding UTF-8, "š" in "ž" sta v obeh bazah prikazana pravilno, edino "č" je problematičen
iso-8859-2 ne pride v poštev - mora biti UTF8
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [XAMPP] Server se polomi ob čšžđćOddelek: Izdelava spletišč | 1665 (1498) | alexa-lol |
» | Html forms & php -> prikaz statusaOddelek: Izdelava spletišč | 1705 (1619) | mercury |
» | MySQL in šumnikiOddelek: Programiranje | 3042 (2813) | darkolord |
» | mysql baza + šumnikiOddelek: Izdelava spletišč | 3996 (3713) | sedovsek |
» | MySQL in czsOddelek: Izdelava spletišč | 3601 (2691) | krho |