Forum » Strojna oprema » Mreža
Mreža
Elemen_T ::
Tkole je.
Imam dva kompjutra in bi zadevi rad povezal vkup. Verjetno veste kaj mislim.
Zanima pa me kje bi si o tem lahko več prebral in kaj konkretno za to rabim ter koliko bi me vse skupaj prišlo, če računamo da sta PCa 25m narazen.
Če se je o tem že govorilo an tem forumu naj me prosim kdo opozorilo ker kaj dosti nisem iskal
lp
Imam dva kompjutra in bi zadevi rad povezal vkup. Verjetno veste kaj mislim.
Zanima pa me kje bi si o tem lahko več prebral in kaj konkretno za to rabim ter koliko bi me vse skupaj prišlo, če računamo da sta PCa 25m narazen.
Če se je o tem že govorilo an tem forumu naj me prosim kdo opozorilo ker kaj dosti nisem iskal
lp
TESKAn ::
Kup dve mrežni 100 Mbit najcenejš, kar ju dobiš. pol kup pa še kake 25 - 30 metrov kabla UTP, more bit crossover, da ne boš rabu HUB - a. Koštal bo nekak 10k za kartici pa se mi zdi da okol 200 SIT/metr kabla.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
Mlchk ::
Zdravo, Elemen_T!
Z bratrancem (DeLuXom) mava tud mrežo.
Sej vse ti je že Teskan povedal..
Glede mrežnih, pejd v Lokacom pa poglej
za Genius mrezhno...Z DeLuXom mava eno
k je bla 3000 sit! Pa zakon dela pa vse!
LP,
Mlchk
Z bratrancem (DeLuXom) mava tud mrežo.
Sej vse ti je že Teskan povedal..
Glede mrežnih, pejd v Lokacom pa poglej
za Genius mrezhno...Z DeLuXom mava eno
k je bla 3000 sit! Pa zakon dela pa vse!
LP,
Mlchk
Tomi ::
Sicer je princip enak, kot sta ti že Teskan in Mlchk povedala, samo nekaj dodatnik zadev za lažje postavljanje bom še dodal ( ker sem se ravno ubadal s tem ).
Mrežno dobiš za 3000 ( saj sem jo za 2880, pa dela bp ), kabel je 65/m + 130 za konektorje. Shema, kako moraš prevezati kabel, je tule, najbolje, da jo kar daš v trgovini, kjer ti bodo naredili kabel.
Potem pa stalne IP-je in enak Submask, pa mora delati.
Mrežno dobiš za 3000 ( saj sem jo za 2880, pa dela bp ), kabel je 65/m + 130 za konektorje. Shema, kako moraš prevezati kabel, je tule, najbolje, da jo kar daš v trgovini, kjer ti bodo naredili kabel.
Potem pa stalne IP-je in enak Submask, pa mora delati.
metrodusa.blogspot.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Trdi Disk - Obrnjen ''na glavo'' !??Oddelek: Strojna oprema | 1844 (1381) | Odpadnik |
» | Radostna destrukcija - Video oz. 2!Oddelek: Loža | 1171 (946) | Mlchk |
» | Benchmarks -=- UT2K3 (strani: 1 2 )Oddelek: Igre | 3969 (3096) | Boky |
» | Mreža v WinXPOddelek: Omrežja in internet | 920 (819) | MI_KO |
» | P 3 700E ali Tbird 900?Oddelek: Kaj kupiti | 1722 (1340) | Rott-von-weiler |