» »

Kaj kupim... GSM ali GSM/UMTS?

Kaj kupim... GSM ali GSM/UMTS?

Olajuwon ::

Torej včeraj mi je crku moj gsm, ki je trajal skoraj 5 let. Za to najverjetneje naj bi bil kriva baterija (čeprav ni nujno) in glede na to, da baterije od tega gsma ne prodajajo več, bom zelo verjetno primoran kupiti nov mobilnik. Zdaj pa se mi poraja vprašanje... ali ostanem na sedanji tehnologiji ali naredim preskok na 3. generacijo mobilne telefonije. Zaenkrat je še ta tehnologija predraga, samo glede na to, kako s časom cene padajo (naprimer MMS pred dobrim letom so stali 80-100 sit, zdaj pa sem prebral na mobitelu, da so že 20 sit) in, da jaz ne menjujem gsm kot spodnje hlače sem razmišljal, da bi vseeno kupim GSM/UMTS. Kaj menite, ali se splača, ali naj raje ostanem na stari tehnologiji? Moj trenutni favorit za nakup je GSM/UMTS Nokia 6680...
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.
  • spremenil: Olajuwon ()

Switch ::

Trenutno Mobitel je ponudba navadnih GSM aparatov pri Mobitelu precej klavrna. Najbrž želijo čimveč uporabnikov z ugodno ponudbo UMTS aparatov prepričati ljudi, da preizkusijo UMTS. Zato so UMTS aparati sedaj razmeroma ugoden nakup (če odštejemo obvezno 2 letno podaljšanje naročniškega razmerja).
Nokia 6680 je zelo v redu izbira, če želiš imeti mobilnik malo dlje časa (tudi manjši je od prvih UMTS aparatov). Če se slučajno odločiš za navaden GSM aparat pa ti priporočam Nokio 6230, ki je ob majhni velikosti prav tako nabit s funkcijami. Sagem MyX8 ob še enkrat večji velikosti za pol cene vsebuje še celo nekaj več funkcij.
Če pa nisi zahteven in želiš le dolgo avtonomijo aparata bodi pozoren na baterijo. Vsi drugi aparati v ponudbi so si funkcijsko zelo podobni, večinoma se razlikujejo v baterijah. Vsaj meni pa je čas trajanja baterije zelo pomemben (vse funkcije telefona ti nič ne koristijo, če nimaš niti toliko elektrike, da bi jih zagnal). Zadnje čase sem tudi zelo pozoren na tipkovnico.
Ostali telefoni, ki so trenutno v akciji ne predstavljajo dobrega nakupa.

Olajuwon ::

Aha no ql... Čeprav mogoče bom počakal da pride Nseries od Nokie. Septembra naj bi prišel naslednjik od Nokie 6680 (N70)
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Letos prodanih že 10 milijonov iPhonov? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
10514935 (10711) techfreak :)
»

Kateri UMTS telefon

Oddelek: Mobilne tehnologije
313179 (2471) PaJo
»

Dragon G1 ali Sony ericsson K600i to je sedaj vprašanje

Oddelek: Mobilne tehnologije
81320 (1107) Jan.M
»

Katri mobilni telefon/dlančnik

Oddelek: Kaj kupiti
142229 (1901) igor0203
»

kateri mobitel kupiti?

Oddelek: Mobilne tehnologije
303994 (3597) NemecRok

Več podobnih tem