» »

Ko procesor postane dimni vložek!

Ko procesor postane dimni vložek!

Fish <>< ::

Ja kot izgleda hočem da se mi vžge komp in cela soba pa pol bajta pa verjetn še ene par sosedov zravn.Ne.Sam zanima me kako nej iztisnm vse iz svojga PII 400.Zdej ga mam na 496.Ampak nimam meja.Hčem da mi čip žari, ker nam radiatorji bl slabo grejejo.Po pravici povedano mi je zmankal idej kaj nej še overclockam.Zato če ima kdo kaksno idejo naj mi to sporoči.Pripravljen sem narediti vse.Kot informativno imam mamo plato ABIT BH6 in proc. PII 400. Že v naprej se vsem zahvaljujem za ideje!
FisH <><

yjj ::

500 presega že vse meje, razen z vodnim hlajenjem

:|
Se prav da je to konc overclockanja!
Ma ne no za zjokat!Sej to sm kr vedu ampak sm rabu da mi en to potrdi da se bom lažje potolažu.Kaj češ.Edina stvar k mi zdej ostane je da recem mat da nej mi skuga eno argo župo pa jo grem pol pred komp jest pa pol mi cist ponesrec pade žlica na mamo plato! Ha! Kul! In pol bom lohk pršou do nouga kompa!
FisH <><

McHregec ::

a ne bi rajši prosu kakšnega domačega ljubljenčka naj on opravi z mamo plato namesto tebe :D

Ma neki se bom ze spomnu!Kej bedastga!
FisH <><

birdy ::

mam idejo dej prever do kok lohka das voltazo dokler ne crkne...

ce to prezivi

za 1GHz athlona se govori da po 8 sec brez hladilnika sam cvrč!

dej poglej kok rabi tvoj:)
lp
birdy

JeDo ::

Ej če nimaš kam s plato oziroma s procesorjem jo brez da bi jo vniču lahko podariš za dobrodelne namene (meni ;)) ker mi nikol ne pride premal, BTW mam pa PII 300@450 pri 2.05V to pomeni, da se je zloooooo cool overclockal, kar pa za 400ico katero imaš ti nebi rekel

pa LP
JeDo
----------------------------------------------------------------------------
<br>

Ves iz voltazo sem se ze igrou pa ni nc crknl.Sam ne me narobe razumet.Jest nocm kompa unict ampak sam mal zakurt.Se prav overclockat nad mejami ki jih je postavil sam bog.
Pa sej ni tolk bad overclockan za 100Mhz.Vec pa noce it, ker to je pac gnoj glede overclockanja PentiumII.K more bit vse neki zaklenen.K da jih pr Intelu skrbi da se nebi glih men slučajn kej vžgal!Aaaa!
Tema!Pol k pa nimam kej za pocet se pa spravm na hlajenje različnih zadevic.Na voodoo 3 3000 sm dal tak hladilnik, da mi bo verjetn kmal AGP slot odlomil, na procesor sm dal pa tak fenček da je hladilnik že kr kriv k tok burja vleče!;(;(;(
Razmislou sem da bi ohisje stran zagonu pa bi pol racunalnik sam po komponentah na podstreho nesu k je dost mrz.Ne ampak res sem pa razmišlov da bi mamo plato na zid pršraufou!Ne bi blo slabo.Pa še za polico bi jo lahko uporabu!
FisH <><

Belac ::

ja takšno polico iz tiskanega vezja pa še manplata povrhu sigurno nima noben.pa probi ga mal prelakirat tvojga proca pa se mogoče še odklene,ne resno,al pa ga v zmrzovalnik fliknt tako da mal zmrzne pa si potem iz zmrzovalnika povlečeš ven miš pa tpkovnico in monitr in si nardiš štab okol in ga navijaš!:\

GoRunGo ::

streljaci |O

Shadowman-x ::

Kakšna pa je temperatura procesorja pri max. obremenitvi na 496 MHz???
Še en nasvetek, preglej tisti mali zelen hladilnik nad chipsetom, če je namazan s termalno pasto - tovarniško ni!!!. Pomaga pri višjih frekvencah, kot npr. 133 MHz.8-)

luni ::

Jaome... ce bi bilo tako lahko zakurit procesor, potem overclockanje niti slucajno nebi bilo tako popularno.

Upam, da zdaj razumete folk. Dokler imate hladilnik na procu se ne more nic zgodit, pa ce nastavite milijon mhz. Stvar pac ne bo delovala... ne bo pa se nic skurlo al kaj takega.
Artificial Intelligentia

Makaron_hater ::

Poglej če maš disketnik prou prkloplen, ker le ta ovira overclockanje na višjih frekvencah. Pa probi če je ram kiselkastega okusa, kar pomeni, da mu je vroče.
Aja, pa še to. Kakšno tipkovnco maš.
Če ti manjka Shift pol ga sploh ne morš overclockat. Če pa nimaš f11 pol je pa faktor pomnoževanja odklenjen in ga lahko fuuul napiljisch. Da nebi kdo tega vzel resno... ali pač.

;((;((
Pa folk!To je neki neverjetnga!Vi me vsi RAZUMETE!jaaaaaaaaaa.juhuuuu.Res je proca se sploh ne da zakurt ce mas gor hladilnik.Razn ce CORE VOLTAGE povezes direktno neposredno z dveme luknama v steni.Ej ti pa k tolk sovražš MAKARONE ti pa povem to: HAPPY NEW YEAR!Pa ne sam Haterju Špagetov ampak vsem ki ste pisali na mojo ekstremno najbolj zanimivo temo.
Glede kislosti rama je pa tko ne:je cist kul ker je Ph 5.5 in ma cist nezno kožico.
Aja glede Greenija (zelen hladilnik na veznem čipu)pa tole.Jest sm Greenija lepo dol odlomu ga spolerou da sm se not vidu pol pa odspod namazou tist beu ketčap mislm MIJONEZO da mi je vsega dvakrat zmankal in sem šou dvakrat v štacuno po frišne zaloge.Bistvo tega je da je čip čist COOL.Sm kr mal razočaran ker je bolj mal zanimivih idej glede vsega.Dejte se mal bl potrudt no.To pac tko ne gre!
LP!
FisH <><

Makaron_hater ::

Kva s pa ti dons tok dobre vole.
Tejk it izij. Tu mač gud vole, tu mač parmezan on makaron.
Aj spik ingliš verij loše.:\

Yohan del Sud ::

Lej lej, tiste fore z f11 pa nisem vedu.

Ampak sem se malo špilal pa sem to tipko osebno vun strgal, pa mam zdaj fsb odklenjen in gre na 235!

freserovski ::

OJ OJ GAJBICA:P
Mam kot zgleda popolnoma enak comp kot ti pa mam ta proc navit na 533 Mhz zunanja je 133 MHz (več z to plato ne gre) škoda:\ No imam 2 ventilatorja, ki pihata eden na kartice in na procesor, eden pa v ohišje temperatura je konstantna na cc 36 C. Drugače pa mam BOX verzijo procesorja, na njem še je originaln hladilnik, ko sem navijal nisem voltaže niti malo dvignil.
Tako mi res ni jasno kako tebi to ne gre :D:D:P
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

:'(:'(Ej Kobra sam ne me pičt!Ha sej ne!Ej če bi ti vedu kolk ventov mam not.No nej začnem.Škatlo od napajalnika sem zgori čist zluknov tko da je taka k švicarski sir.MMMMM lačn sm ratu k dons nism še nč jedu.To ni važn.Ampak zame je.Tko da topu zrak k se dviguje sesa tud čez napajalnik.Pol mam spredi en fenček k je spodej in piha mrzu zrek not.Pretok je čist nemoten ker sm spet vse zluknov pa pocvikov.pol mam zadej še sistemski fenček k piha ven.Pol na procu mam original hladilnik in fenček.Pa še na voodoojki 3 3000 mam u iber hladilnik pa dva fenčka gor eden je ta prav monster.Je cist mejhen pa ma 2.5W.Tisti v napajalki majo pa okoli 1.3W.Vglavnem v gajbi mam 30° al pa še manj.Tko da ne vem kva bi blo da ne gre na 533Mhz.Sm probou pa mi vse skup frizne.Ne vem.KOBRA a maš kakšno idejo??!!!:\
LP!
FisH <><

Probj v biosu mal še ostale stvari poštimat, pa ram poglej :Dker če maš na cas 2 pol le redkokateri dela na cas 2 133 MHz, če delajo keri tako dobro so sam micron, pol pa poglej še disk pio mode itd, itd

>:D
Sej s tem sem se že ful igrou sam stvar se ne spremeni.Še zmeri obvisim pri 496MHz.Zlomka!Hm....!
FisH <><

Mogoče bo pomagal: Primo procesor za uhe in ga navijaj do konca mogoče ti bo uspelo:\
:DEh saj ne! Drugače pa ne vem kaj bi lahko še blo narobe, nekaj je al je procesor iz kake take serije al je pa ram:\ Keri ram pa maš?

mam SDRAM 64 MB PC100.Druzga pa ne bi vedu.Vem da je bolno če maš ram pa ne veš od kerga je pa bl točn kakšn je.Sej je vseen.SEČ je vse skupi.

LP!
FisH <><

SAj jaz tudi ne vem od koga mam ram ; zakaj bi to blo bolno?:\No pa saj je vseeno, jaz mam tudi pc 100 pa mi dela na 133 cas 2, pol mam pa enga pc 133, ki mi pa ne dela na 133 cas 2 ampak samo 3! Joj kak so čudni rami, pa če glih so od neki no name

mah jebat ga !!!!!!!!!!!!!!!1
FisH <><

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Obnova zastarelega sistema...kaksen..CPU...graficno...itd.

Oddelek: Kaj kupiti
261471 (1103) Boky
»

OC-anje ABIT KT-7A (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
704908 (4230) AtaStrumf
»

DDR vs. SDRAM

Oddelek: Kaj kupiti
81276 (1165) OZZY
»

Ker proc?