» »

Resnično pomoč rabim

Resnično pomoč rabim

Ferplay ::

Ok stvar je taka.

Prej sem mel Suse 9.2 pa ko sem nekaj posodabljal na 9.3 se mi je nekaj zj... in sem šel ponovno čisto na "frišno" nalagat sistem (suse 9.3) najprej se mi je že čudno zdelo da mi ni napisal pri namestitvi da je naredil priključno točko za win particijo pa sem rekel ok sej morda pa bo (no naivnost pa taka) sedaj ko je vse naloženo in ko kliknem win particijo na kateri imam podatke shranjene mi javi ovo:

mount: can't find /dev/hda1 in /etc/fstab or /etc/mtab

problem je v tem ker imam tam podatke in bi res nujno rabil prit do njih mi lahko pove kako mountat particijo ne da bi s tem uničil svoje podatke! In seveda na kakšen način in kako ker s takim problemom se prvič ukvarjam ker prej s tem nisem imel problema. Do sedaj mi je še čisto vsaka verzija Suseta to avtomatsko naredila (mount mislim - 9.1 in 9.2) tko da ne vem kaj jih je sedaj oz je comp. zarezalo.

Hvala

p.s. Se opravičujem da sem to dal kar v to temo če je narobe bi prosil admina da jo ustrezno premakne. Hvala.

Lp
--------------------------------------------------------------------------
Človeško se je motiti, neumno pa je vztrajati v napaki

gfighter ::

Ne bo problema, odpreti moraš /etc/fstab in dodati vnos /dev/hda1 /mnt/X ntfs users,owner,ro,umask=000 0 0 (hda1 - ime windows particije; X - direktorij, kamor boš mountal particijo, ne ga pozabit naredit prej), nato shranoš fstab in napišeš mount -a. To naj bi bilo to...

Ferplay ::

Zdravo
Evo kot si rekel sem šel v fstab in vpisal zadevo: (popravil sem iz ntfs na vfat ker mam fat32 particijo na winsih - seveda če je to prav)

/dev/hda1 /mnt/X vfat users,owner,ro,umask=000 0 0 (hda1/c; windows)

ko pa grem v konzolo mi javi naslednje:

[mntent]: warning: no final newline at the end of /etc/mtab
Cannot create link /etc/mtab~
Perhaps there is a stale lock file?

Kaj moram pa v mtab napisat ali moram kaj drugega naredi?

Thanx.

Lp
--------------------------------------------------------------------------
Človeško se je motiti, neumno pa je vztrajati v napaki

gfighter ::

Na koncu fstab naredi prazno novo vrstico in to bi moralo biti to. Seveda pa to, da imaš fat particijo, spremeni vse skupaj, zato če hočeš imeti read-write dostop do windows particije, izpusti "ro" iz " /dev/hda1 /mnt/X vfat users,owner,ro,umask=000 0 0".

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ntfs mount suse 10.2

Oddelek: Operacijski sistemi
131368 (1245) karafeka
»

dostop iz linuxa do datotek v win xp

232233 (1782) palma
»

SUSE Linux - Kako mountat disk (particijo)??

71236 (1160) ql000
»

Pingo linux in priklop particij

82269 (2164) damjo
»

Pomoč...Linux

Oddelek: Programska oprema
161586 (1362) Gh0st

Več podobnih tem