» »

CD Rom, pekac, navidezni cdji IZGINLI!!!

CD Rom, pekac, navidezni cdji IZGINLI!!!

lex luther ::

Nameščal sem neke programe, ko sem čez čas ugotovil, da mi manjkajo CD-Rom, pekač in vsi navidezni cd-ji( nero, daemon)

Odstranil sem vse nazadnje nameščene programe a še vseeno ne gre. V Device Managerju so vsi označeni z klicajem. Na vseh pa ista obrazložitev:

This device is not working properly because Windows cannot load the drivers required for this device. (Code 31)

Če dam reinstall drivers, nekej dela, ampak po ponovnem zagonu pcja spet NIČ.
Z neta sem snel default gonilnik za cdrome (cdrom.inf) in spet nič...

Računalnik sem že preskeniral za črvi in virusi z raznimi programi. Uporabljam WIN2000, kateri mi ne delajo večjih težav že ca 2leti.

PROSIM ZA POMOČ!!

LP Alex
040892553
alex.t@amis.net

Myth ::

Poskusi takole. Zbriši ven te cd-rome in ne nameščaj na novo. Ponovno zaženi računalnik. Windows ti bom sam namestil gonilnike. (upam ) In bo verjetno delovalo.

Če pa ne, nimaš pravih driverjev. Takisto spet zbriši naprave oz. probaj povozit drajvere. Poskusi tudi z windowsupdate-om, če ti najde novejše driverje.

Druga opcija je, da vzameš ven cd-rome in si napišeš serijske nakar daj nazaj (ali pa tudi ne) in idi na net iskat driverje spet. Po vsej verjetnosti, enkrat boš našel ta prave. Če pa sploh neboš našel, nesi na servis. Naj se raje oni s tem ubadajo. :)
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

mrbungle ::

Jaz sem mel podobne probleme, ko sem odinštaliral pinnaclov software (studio dv, PCTV), pol sem pa to na novo inštaliral, pa je delal.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cd in dvd se ne odzivata

Oddelek: Pomoč in nasveti
51186 (1126) Sharkb1te
»

Nujno! Pomoc pri zaznavi CD-roma!!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
81610 (1429) pale
»