» »

Plazma ali LCD televizor?

Plazma ali LCD televizor?

««
149 / 154
»»

antonija ::

Vse lahko das na steno. Najlazje je ce so luknje v skladu z Vesa standardom, ampak tudi brez tega gre.

3D te pa nima kaj motit, to je samo dodatna funkcija ki jo lahko uporabljas ali pa ne. Dobit TV z dobro sliko brez 3D je pa danes prakticno nemogoce, podobno kot je nemogoce dobit high-end telefon brez fotoaparata.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Tsunamii ::

Je že kakšna pametna cena za tv diagonale 65- 75 = ?
Moja 50' panasonic plazma ratuje pocasi premajhna. Kmalu se selim v hiso v kateri je dnevna oz razdalja tv in kavc 4m. Zdajle gledam na razdalji 2.5m. In verjamem da bo šok :D Vem, da je utopicno menjavat Tv zaradi tega..vendar upam, da bo drug let bozicek kaj prinesel :D

roCkY ::

Uh ja bo šok. Ampak za 4 m ga ni ekrana. Že sedaj si predaleč.
Odvisno kaj in koliko gledaš?
Postavi sedežno na sredo prostora.
ali
Nabavi projektor, če ne uporabljaš PC na tem ekranu. Za poročila imaš TV za ostalo platno...

Lonsarg ::

Tsunamii je izjavil:

Je že kakšna pametna cena za tv diagonale 65- 75 = ?
Moja 50' panasonic plazma ratuje pocasi premajhna. Kmalu se selim v hiso v kateri je dnevna oz razdalja tv in kavc 4m. Zdajle gledam na razdalji 2.5m. In verjamem da bo šok :D Vem, da je utopicno menjavat Tv zaradi tega..vendar upam, da bo drug let bozicek kaj prinesel :D

2 leti nazaj je vse nad 47" imelo astronomsko ceno. 1 leto nazaj vse nad 55". Zdaj sem pa lih gledal v Harvey Normanu 60" z vsemi dodatki za 1400€, kar je dokaj normalna cena, z tem da Harwey Norman ni najcenejša trgovina. Treba malo preverit cene 60" zadev v Leclercu. Prav fajn tole padanje cen velikih zadev:)

Aja v Leclercu sem videl 50" TV sicer brez smart in 3Dja za borih 500€ haha. Priklopiš gor en Android ključek za 20€ in je to to, brez 3Dja pa že preživiš za tak denar.

roCkY ::

Veliko je v diagonali, prav vse pa ne!
Sicer ni omenil katero plazmo ima. A če je tam nekje od g20 dalje bo z LED-om precej težko živel. Z cenejšim LED-om pa sploh ne.
Bolje ta 50" kot nekaj 65"+ le zaradi dimenzije. Barve in obdelava slike pa...
Ima pa smolo ker pana umika plazme. Nasledniki s primerljivo sliko pa bodo zagotovo imeli astronomske cene glede na letošnji letnik platem.
Morda je najbolj realno kako leto počakat in videti kako se bodo glede OLED zadeve premikale. Vkolikor pa € niso problem pa pano 65"ST.

moje oči LED-i nikakor ne prepričajo. To vse preveč "nabija" v oči.

Nabavi projektor, če ne uporabljaš PC na tem ekranu. Za poročila imaš TV za ostalo platno...

Sem tudi glede projektorja studiral.. vendar bi prisel s dobrim platnom tudi okol 2000+ evricev. Plus me moti, ker so zarnice za eno ledvico vredne. Midva z zeno pa precej gledava BR filme in nanizanke.. porocila..jako malo ;)
Sicer ni to, da rabim ZDAj..vendar srčno upam, da se cene spustijo cez leto ali dve. kako se kaj obnesejo Vizio televizije ?

Sicer ni omenil katero plazmo ima.

Imam 4 leta staro panasonic 50VT10 plazmo. Takrat top. Skoda da se panasonic umika s trga plaze. Se posebej ker so TOP. Slika je superca. Edin steklo je motece..ce imas velik vir zunanje svetlobe.
Zdaj ne mislim kupovat sicer ...samo omenjam, da nekoč bi pa le se stegnil po vecjem modelu.
Kako bo takrat z LED bomo pa videli. Upajmo, da bo ok. Sicer sem starsem kupil philips 46LEd tv in je cist OK. Res je, da je slika precej lepša in mehka na plazmi. Če bi bilo kaj viska denarja bi se segnil po 65 ST al pa VT modelu panasonica. Kako kaj dela panasonic LED tvje..?

delfinus ::

Tomson je izjavil:

Če že imaš plazmo in si bil zadovoljen, bi na tvojem mestu defenitivno gledal za novo plazmo. Od LED ima najboljšo (najbolj naravno in mehko) sliko res Sony, in sicer model Sony W905, 55" dobiš pri nas za 1.800€ in je top LED TV. Sicer pa premisli o Panasonicovi zadnji seriji ki je naravnost fenomenalna, sploh njihov midrage model Panasonic ST60, ki velja po mnenju mnogih za enega najboljših TVjev v letu 2013, sploh če gledaš na razmerje cena/kvaliteta. 55" dobiš pri nas že za 1.300€, in če so pri tebi prioriteta filmi, je to to. Sam sploh ne bi razmišljal o čem drugem, za 1300€ boš dobil namreč sliko ki je po mojem mnenju boljša od najdražjih LEDov, sem osebno primerjal ST60 z Samsung F8000 in Sony W905.

Koncal sem zgodbo in nabavil Sony KDL-55W905A. S sabo sem nesel nekaj materiala in bil kar zelo zadovoljen kar je bilo prikazano. Big Bang ima trenutno najceneje ta TV v Evropi. Ima neko akcijo na vse artikle - 15% off, ce vsazmes se dva artikla nad 20EUR. TV me je tako prisel 1.529 EUR, kar se mi zdi super. Pripeljejo v ponedeljek.
lp, D.

Koncal sem zgodbo in nabavil Sony KDL-55W905A.

Superca. Naj ti dobro in dolgo služi. Ko ga dobis in stestiraš v zivo par dni ne pozabi na obvezno poročilo :D
Predvsem me zanimajo barve tega Sonya. VEm, da ej Sony imel preweč poudarjene barve..mislim, da rdečo..not sure anymore.

Anney ::

Rdeča je problem ja samo pri nižjih serijah, serija 9 naj bi mela boljše barve od ostalih , malo minusa ima pri glossy screenu in vidnih kotih gledanja ostalo ''štima''. Seveda ob kalibraciji.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

Hoj,
ob nakupu sem s sabo vzel nekaj semplov barvnih ozadij in HD slik in barve so bile naravnost fantasticne. Sem bil kar zelo fasciniran nad celoto kar ta Sony ponuja. Sicer pa se tko da pri TV vse natancno skalibrirat na domace pogoje, tako da pomoje ne bo problema s kaksnimi kricecimi toni, ker tudi mene motijo prevec poudarjene in kricece barve. Moja plazma (LG 42PC3R) mi je brez okvare super sluzila vec kot 7 let, danes si ogledam se zadnji film, potem jo bom doniral. Postala je ze malce zastarela (HD ready 720p, nima DVB-C tunerja) bo tale nova rec prava uzitkovna zadeva za cez praznike. Bom napisal kaksno besedo, ko jo dobim in nastavim.

lp, d.

Zrihtaj si en Sony "Mastered in 4K" Bluray, nekaj je bilo izdanih, če imaš blu predvajalnik, TV ima dobro funkcijo narejeno prav za to ''Triluminos''. Tudi črna se ob pravi kalibraciji spravo dovolj nizko 0.05 cd/m2.

Hvala za napotek anney, bom vsekakor poiskal kak tak material pa da vidmo kaj zdiha Triluminos. Pomoje bo kar velik technoloski preskok. lp, d.

Gledam VIZIO E701i-A3 70-inch 1080p 120Hz Razor LED Smart HDTV za smesnih 1500€. Smeha.Kaj je trik tako poceni Tvja..razen da se ga dobit v USA = ?

V Ameriki so že 4k HD smešno poceni (nam neznane firme), problem je v kvaliteti in ostalih dejavnikih.
Za tole TV sem naše tole:
Cons:
-Not that energy efficient for an LED HDTV.
-Modest black levels.
-Colors run slightly cool.
-Picture can't match the black-level performance of some competing LED TVs.
-Suffers from some uniformity issues.
-Its Smart TV interface design seems a bit dated and cumbersome.

Tomson ::

Vizio v Ameriki že kar dolgo konkurira z zelo poceni in relativno kvalitetnimi TVji. Imajo nekaj TVjev, ki so prejeli tudi nekaj Editor's Choice nagrad ... Predvsem veljajo da imajo izreden "value" glede na ceno in prav zaradi nizke cene so pri američanih tako zanimivi, sicer niso na nivoju dražjih TVjev priznanih znamk.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Sem bral ja glede teh Cons... itk ne pride v postev, ker je samo USA only... mogoče pa bodo se čet 2 let, ko bo aktualno pri men kaj izboljšali oz druge firme ponudile cenej 65-70tv v prodajo. Ne rabim TOOOP .. ampak blizu TOP kvaliteto ;) za dobro ceno. Zal bogatije ni več pri men...recesija ;)

Cez praznike sem se igral z nastavitvami na novi Sony KDL-55W905A in lahko recem, da sem zelo zadovoljen. Zadeva je uporabna za vse namene. Najvec bo v uporabi s HTPCjem in gledanje HD filmov, sledi TV in nato se kak spil. Najvec sem se ubadal z nastavitvami barv saj default nastavitve prevec potegujejo na zeleno rumeno. Poskusil sem tudi nekaj priporocenih nastavitv iz raznoraznih forumov in nisem bil najbolj zadovoljen, saj so vecinoma userji uporabljajo Warm 1 ali Warm 2 shemo in ta da prevec rumenkaste ali zelenkaste odtenke in je dalec on naravne. Bela preprosto ni bela skozi tiste sheme. Ko sem pa zadevo skalibriral s pomocjo Nokia tasta in nekaj testnih slik sem dobil pravo razmerje (ce bo kdo rabil okvirne settinge naj kontaktira). Bela je bela, crna je crna in boljsa kot sem jo imel na bivsi plazmi. Barve se da tudi fino nastavit in sedaj je tip top. Fajn je tudi ker lahko za vsak input posebej nastavis settinge za sliko. Gledanje HD in SD TV signala je super, HTPC enkratno, igre so pa naravnost fantasticne. Ko bo prilika moram poskusit se 3D.

Tudi tezav s cloudingom, bleadingom in bandingom nimam. Piksli so tudi vsi OK.

Izpostavil bi se zelo fajn funkcije na TVju:
Reality creation: iz slabega SD signala se da dobit prav fajn sliko (malenkost izostri, poudari robove)
Motionflow: kar nekaj razlicnih metod zagotavljanja tekoce slike.
LED dynamic contrast: slednja opcija zagotovi popolno crnino, ko je ta potrebna
Auto Light limiter: uporabno, da ti bela ne prezge oci, ce slucajno srfas po netu ponoci
Live Colour: nasatvitev opcije na Low je uporabno za TV programe in igre, in res odlicno pozivi barve. Pri gledanju HD filmov pa jo imam na Off.

Sprobal sem tudi smart funkcije in delujejo, ampak kaj veliko to ne bom uporabljal, saj imam HTPC in raba aplikacij in neta je skozi slednjega funkcionalnejša in hitrejsa.

Vsec mi je tudi remote kontrola preko Wi-Fija s pomocjo smart tablice. Vpogled imas direktno v spored in lahko s klikom preklopis kanal ali programiras snemanje. Skoda, ker ni sporeda za prav vse programe. Mozen je tudi vzig TVja preko WiFija. Aplikacija TV SideView je mal okorna pri nastavitvah in ne bi skodila tudi kaksna izboljsava.

V glavnem super slika in fajn TV.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delfinus ()

Shkorc ::

Lep setup, sploh teli Reference zvočniki so mi všeč.

Geekoo ::

Lep pozdrav,

V kratkem imam namen nabaviti nov tv in sem v dilemi kaj kupiti. Dnevna soba je svetla, razdalja gledanja pa cca. 4m. Povezava je T2 Hd, gleda se šport, risanke, filmi in ostali hd kanali. Edina zahteva je dobra podpora gledanja HD vsebin iz diska/kljucka.
Budget je tam okoli 1000€, zaenkrat sem si pogledal samo Samsung UE55F6400.

Sprejemam oz. rabim ene par predlogov v tem cenovnem rangu, da se v trgovini lažje odločim ;)
Vnaprej se zahvaljujem za pomoc oz predloge.

Samsung F6400 je defenitivno dobra izbira, mogoče tudi F6500. Če sta ti multimedia in Smart funkcije prioriteta, ne išči dalje. Edino malo opozorilo glede bleedinga, Samsung je kar znan po omenjenem simptomu.

Od alternative bi bila dobra varianta tudi Panasonic ET60, ki pa je malo dražji, a tudi odličen allround LED TV.
Če pa je opcija tudi plazma, kar v tvojem primeru, glede na omenjeno namembnost bo (če le ni svetloba direktno na TV), mogoče razmisli o fantastičnem modelu Panasonic ST60 (boljše slike za ta denar ne boš dobil nikjer drugje) ...

Geekoo ::

Thomson hvala za odgovor.
Svetloba je problem, ker imamo nasproti tv-ja dva velika okna in balkonska vrata. Nimam variante, da bi tv postavil na drugo steno, zato sem plazmo že v štartu izključil(mogoče neupravičeno). Edini prioriteti (poleg dobre slike) sta čim večji ekran in pa dobra podpora predvajanja vsebin iz usb ključka/diska. Jutri grem mal po trgovinah, pa bom pogledat še tega Panasonic-a, mogoče še kakega LG.

MrStein ::

Hmm, sem preletel podatke na geizhals.at in LG-jeve plazme imajo navedene svetilnosti 1500cd/m? , kar je precej veliko. A je res temneje od LCD-jev?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

hojnikb ::

temneje v kakem smislu ?
#brezpodpisa

kozorog ::

delfinus je izjavil:

Cez praznike sem se igral z nastavitvami na novi Sony KDL-55W905A in lahko recem, da sem zelo zadovoljen. Zadeva je uporabna za vse namene. Najvec bo v uporabi s HTPCjem in gledanje HD filmov, sledi TV in nato se kak spil. Najvec sem se ubadal z nastavitvami barv saj default nastavitve prevec potegujejo na zeleno rumeno. Poskusil sem tudi nekaj priporocenih nastavitv iz raznoraznih forumov in nisem bil najbolj zadovoljen, saj so vecinoma userji uporabljajo Warm 1 ali Warm 2 shemo in ta da prevec rumenkaste ali zelenkaste odtenke in je dalec on naravne. Bela preprosto ni bela skozi tiste sheme. Ko sem pa zadevo skalibriral s pomocjo Nokia tasta in nekaj testnih slik sem dobil pravo razmerje (ce bo kdo rabil okvirne settinge naj kontaktira). Bela je bela, crna je crna in boljsa kot sem jo imel na bivsi plazmi. Barve se da tudi fino nastavit in sedaj je tip top. Fajn je tudi ker lahko za vsak input posebej nastavis settinge za sliko. Gledanje HD in SD TV signala je super, HTPC enkratno, igre so pa naravnost fantasticne. Ko bo prilika moram poskusit se 3D.

Tudi tezav s cloudingom, bleadingom in bandingom nimam. Piksli so tudi vsi OK.

Izpostavil bi se zelo fajn funkcije na TVju:
Reality creation: iz slabega SD signala se da dobit prav fajn sliko (malenkost izostri, poudari robove)
Motionflow: kar nekaj razlicnih metod zagotavljanja tekoce slike.
LED dynamic contrast: slednja opcija zagotovi popolno crnino, ko je ta potrebna
Auto Light limiter: uporabno, da ti bela ne prezge oci, ce slucajno srfas po netu ponoci
Live Colour: nasatvitev opcije na Low je uporabno za TV programe in igre, in res odlicno pozivi barve. Pri gledanju HD filmov pa jo imam na Off.

Sprobal sem tudi smart funkcije in delujejo, ampak kaj veliko to ne bom uporabljal, saj imam HTPC in raba aplikacij in neta je skozi slednjega funkcionalnejša in hitrejsa.

Vsec mi je tudi remote kontrola preko Wi-Fija s pomocjo smart tablice. Vpogled imas direktno v spored in lahko s klikom preklopis kanal ali programiras snemanje. Skoda, ker ni sporeda za prav vse programe. Mozen je tudi vzig TVja preko WiFija. Aplikacija TV SideView je mal okorna pri nastavitvah in ne bi skodila tudi kaksna izboljsava.

V glavnem super slika in fajn TV.

cool soba in vsa oprema,vidi se pa tud,da je slika tv enkratna vsaj zame-enkratna.Si lahko srečnež ,da maš tako opremo v dnevni sobi ali svoji sobi.Koji Woofer ijeee.Lp.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kozorog ()

hojnikb je izjavil:

temneje v kakem smislu ?

V smislu "za svetle sobe se priporoča LCD, ker je svetlejši od plazem".
Motiti se je človeško.

So določeni modeli plazem, ki imajo primerljivo svetilnost LCDjem, so pa razlike v premazih zaslona, zaradi česar pride pri močni svetlobi do močnejšega odboja in so zaradi tega manj primerne od LCDjev. Ampak kot rečeno, to je tako, posplošeno, sicer so od modela do modela kar razlike, tako pri plazmi kot pri lcdjih ...

WhiteWolf ::

Pozdravljeni! Lepo prosim za pomoč.

Na TV-ju PANASONIC TH-42PV70PA imam "skurjena" oba HDMI vhoda (zaradi neozemljitve računalnika - to je sedaj urejeno), zato bi rad zamenjal osnovno ploščo, saj je na kabelski vedno več HD kanalov.

Težava je, da niti na ebayju ne najdem popolnoma identične plošče (TNPA43101DG) - ali ima samo 1x HDMI namesto 2x, ali ima dodan DVB-C TUNER, ki ga moja plošča nima itd...
Obstaja kakšna lista, katere plošče so med sabo kompatibilne ali mora biti popolnoma enaka kot je moja na spodnji fotografiji?

Ve kdo, kje bi dobil delujočo rabljeno ploščo. Prilagam link do fotografije plošče.
"Maximus Decimus Meridius: What we do in life, echoes in eternity"

WhiteWolf je izjavil:

zaradi neozemljitve računalnika

"Ej, stari, profi trik: odstrani ozemljitev računalnika! Ma ne, nima kaj biti... To je preverjeno! Resno!"
Motiti se je človeško.

vozlov225 ::

Samsung ue50f6500/6750. Razlike? Pozna kdo kaj to?

Vem da je panel isti. Sicer pa 6500 je 400hz, 6750 pa 600hz, 6750 ima Micro dimming. Praktično je serija 6000 zelo podobna, večina je marketinških dodatkov, ki na sliko ne vplivajo kaj dosti (nekateri sicer poročajo o rahlo boljši črni barvi na 6750)... Pa razlika v dizajnu seveda.

Skratka, boljša opcija je tista, ki jo dobiš ceneje! ;)

vozlov225 ::

Razliko v osveževanju sem že videl, sem pa mislil, da so kakšne druge hude razlike. Hvala za objasnilo!

Uros!no ::

Zanima me kje v Sloveniji bi lahko kupil PS51F8500?

V poštev pride tudi Avstrija.

Slovenija ali Tujina

Glede na veliko razliko v ceni (cca. 1000€) se splača zapeljat do Celovca (MediaMarkt ali Saturn) ...

Uros!no ::

Hvala Tomson!

MediaMarkt.. super ampak žal ne vidim omenjenega modela na .at?

Tako dalec zal nisem preverjal, sem nekak predvideval da bo tudi v .at na voljo. Sem zdaj malo bolj podrobno iskal na splosno pa kaj bistveno ugodneje od Slovenije tudi nisem nasel ... Ocitno je to to in ti ostane le moj-tv oz. ce preveris trgovine ala Harvey, BigBang, Comshop, pa kaksen OskarVeliki je vcasih prilagodljiv in tudi kaj narocijo po precej ugodnih cenah ...

jELKO ::

Zdravo.

Glede na to, da je cena obeh ista 999€ me zanima, kaj bi vi izbrali:
Samsung 55F6500 (3D) + darilo: stenski nosilec
LG 55LA6608 (4 x 3D očala priložena) + darilo: stenski nosilec

LP

DarwiN ::

Samsunga..Ima malenkost višjo "realno vrednost" na geizhalsu, in pa LG-ji bi naj (nasplošno) nekoliko zaostajali v kakovosti slike v primerjavi z drugimi večjimi znamkami.. Pri samsungu tudi ni priloženih očal, kar ponovno govori o morebitni boljši kakovosti samega TVja... BTW, očala dobiš na ebayu "zastonj"... Če boš sploh gledal 3d vsebine... Če jih ne boš, se vprašaj, zakaj sploh kupit dražji TV, ko pa dobiš model 6170 za 750EUR.. Ker povprečen uporabnik ravno pogleda enega ali dva 3d filma, potem pa nikoli več.:SS V vseh teh letih bi namreč naj izdali zgolj ~180 3d filmov, od tega večina animiranih, in tudi nasploh je ta 3d big fail in se počasi umika (predvidevam, po nekih smernicah)..

edit: Pozabil omenit še morda največjo razliko... LG ima pasivna 3d očala, Samsung pa aktivna, ki so nekoliko dražja... V tem pogledu je LG velik zmagovalec...vsaj zame.. :)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

jELKO ::

3D in SMART TV sploh nista med mojimi prioritetami. Predvsem gledam na kakovost slike. Zanima me kolko se opaziro razlike v MHz saj omenjeni model 6170 ima 200 MHz medtem ko model 6500 400 MHz. Poleg tega sem opazil, da imajo LG-ji IPS panele.

V kolikor bi imel primerne pogoje bi nabavil plazmo. Problem imam, ker je na desni strani (cca 70 cm stran) panoramska stena in se bojim, da bo prevelik refleks predvsem za gledanje TV-ja s strani (jedilnica-kuhinja).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jELKO ()

DarwiN ::

Odsev zna pol bit jeba ja...

Drgač sem pa tudi sam pred podobno dilemo... Plačal bi za boljšo kakovost slike, za local dimming, ipd, ne bi pa plačal za smart in 3d, ker ju absolutno ne potrebujem... Ampak tega enostavno ni za kupit, ker gredo picture enhanced bonbončki z roko v roki s 3d in smart... Tako da sem dejansko prisiljen gledat samo osnovne entry okleščene modele, saj ne mislim dat dodatnih 500€ za 10% boljšo sliko..

Med 200 in 400Hz pa ne boš videl razlike... Teoretično bi jo lahko pri kakšnem hitrem premikanju, akciji, če gledaš veliko športa, ampak potem bi moral primerjat med 50 in 400Hz, da bi opazil razliko, ne pa med 200 in 400..
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

A kdo ve ali je kaksna razlika med ST60 in STW60 plazmami od Panasonica? Kolikor sem jaz videl naj bi STW bil model za avstrijo (in mencijo?), ST pa za preostanek sveta? Ali sem kaj spregledal?

Drži. STW60 je model za nemčijo, ker imajo drugačen EPG in posledično ima STW drugi tuner. ST60 je za preostalo evropo, sicer enak TV...

Glede drugacnega EPGja... A to kaj moti gledanje TVja prek T-2-jevega settop boxa? Oz. se bolje: ali je mozni flashat ST firmware na STW model?

sensei ::

A to kaj moti gledanje TVja prek T-2-jevega settop boxa?

Če se ne motim, so STBji itak na HDMI prklopleni in gre čisto mimo funkcij TVja, tko da nima kej motit. Updejt firmwarea je pa na mojem panasonicu avtomatski, oziroma te pač vpraša in klikneš OK ali cancel, ne moreš nič zbirat kateri firmware hočeš :) To je po defaultu, da bi še na tvju zbiral in hekal firmware pa nimam in upam, da nikol ne bom mel cajta za kej takega :)

Ah, sej to bi enkrat gor pocil "evropsi" firmware in bi potem TV sam updatal s to izvedenko :) Ampak ce EPG nic ne moti settop boxa (tudi jaz razumem zadevo da settop box sprocesira vse paketke, na TV pa poslje samo sliko), potem je nacelno vseeno ali kupim st60 ali stw60, kar bo ugodneje.

Tako je, STB ima svoj EPG in vse, in ti ga zazna na vhodu HDMI in ne pod TV EPGjem, saj niti antene ne vštekaš v TV.

fpbs ::

jELKO je izjavil:

Zdravo.

Glede na to, da je cena obeh ista 999€ me zanima, kaj bi vi izbrali:
Samsung 55F6500 (3D) + darilo: stenski nosilec
LG 55LA6608 (4 x 3D očala priložena) + darilo: stenski nosilec

Brez razmišljanja bi vzel LGeja.

destiny ::

Brez razmišljanja a brez oklevanja? Razlika je velika :D

fpbs ::

destiny je izjavil:

Brez razmišljanja a brez oklevanja? Razlika je velika :D

Lahko oboje če hočeš. IPS, pasivna 3D, 400Hz...

A kdo ve kje v LJ bi si lahko ogledal razstavljena ST60 in primerljivo samsungovo plazmo, oba v 50-55-ish colskih velikostih? Ce je zdraven se LG ni nic narobe, ampak kolikor berem je najslabsi od treh... Pa ce so prodajalci tolk prijazni da dovolijo predvajanje lastnih video clipov in igranje z nastavitvami tudi ne bo nic narobe.
««
149 / 154
»»