» »

Plazma ali LCD televizor?

Plazma ali LCD televizor?

««
148 / 154
»»

Spock83 ::

Utripanje se opazi samo pri statični sliki in to pri ST60 komaj. Vsaj moje oko.

MrStein ::

Ja, od modela do modela je različno (in od človeka do človeka). Zato pa treba v živo pogledati pred nakupom.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

legendary ::

Ker sem na podlagi vaših komentarjev že skoraj prepričan o izbiri TV-ja me zanima kje bi najugodneje dobil plazmo Panasonic TX-55ST60

podlipnik ::

Verjetno je tole kar si prilepil kar najceneje.. V big bangu je 100 evrov več. Ali ima kdo kaj izkušenj z moj-tv.com ?

Tomson ::

V tujini ... od 1.150€ dalje. KLIK
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

WallSreet ::

Mi lahko kdo pove kaj pomeni AMR 100,200. Je velika razlika med 100 in 200??

No kot kaže sem prišel do zaključka da bom verjetno izbral tale LED TV

Res da je malo preko budgeta ampak dobro.

http://www.mimovrste.com/artikel/135025...

Zdaj me zanima ali je TV vreden svojega denarja in ali si ga kdo lasti da mi malo pove, če se ga splača kupiti. Zanima me predvsem tale tehnologijo X-Reality PRO. Ali res še izboljša sliko? To bi bilo super za blu raye...

roCkY ::

s Tv v tem rangu slika ni vrhunska nikakor pa ne more biti slaba če je vir odličen

blu ray-e bi ti šel izbolševat?
le meglo lahko delaš

glede na moje izkušnje mora iti zadeva na originalnih 24p, na TV izkljopljena večina funkcij obdelave (Sony W3000, pana VT30)
skratka nima ekran kaj čarat, če gre seveda za originale in ne pašniške stlačenke
le prikazat mora tisto kar je na disku

roCkY

Ko bi jaz razumel kaj si zdaj želel povedati LOL

preberi si tisto zgoraj počasi še enkrat
ponavadi ni pritožb na ta način pisanja

blu ray-a ne more nobena dodatna obdelava izboljšat, ga le pokvari!

drugo so slabši viri
pri teh pa je potrebno da ekran čimbolj zgladi nepravilnosti kompresije slike

Pri HD ločljivosti oko zazna posamezne točke ekrana na razdalji diagonala ekrana *1.6. Ko si bolj stran je praktično enako kot bi gledal sliko standarne ločljivosti.

No včeraj sem bil v Merkurju in vse skupaj zgolj še utežilo. Res glede televizorjev je odvisno od vsakega posameznika kakšen ima kdo okus. Vidim, da cena sploh nima bistvenega pomena. Včeraj ko sem si ogledoval tvje so imeli tisti z nižjo ceno boljšo sliko. Le kdo bi razumel to tehnologijo LOL. Zdaj žal mi je da niso imeli tistega sonya, ki sem ga zalepil gor, ker se mi zdi slednji zares dober. Lepo bi bilo, da če ga kdo ima doma, da malo pove kako izgleda vse skupaj...

V trgovini je včasih skoraj nemogoče realno primerjat TVje, saj so priključeni na različne vire, pa še tisti ki so na istem viru so včasih vezani zaporedno in slika na prvem in zadnjem ni isto kvalitetna zaradi signala. Drugi faktor pa so tovarniške nastavitve, ki se med proizvajalci zelo razlikujejo in to kar vidiš v trgovini ne boš doma nikoli gledal, saj so ponavadi skoraj vsi parametri v trgovini na HIGH.

Iz prakse lahko povem, da je tisti Sony W650 super zadeva, sorodniki imajo 32" na 3m v spalnici in je super. HD itak, SD signal preko Siola pa je pravtako odličen. Mogoče edina minusa vredna omembe, zvok, ki zaradi majnih mer pričakovano ni ne vem kaj, pač kot v današnjih slim LEDih, pa če se prav spomnem ni VESA compatible (bi bilo za preverit) ...

ni VESA compatible? Kaj bi tole pomeni?

Drugače pa sem se že skoraj odločil za nakup. Zdaj me zanima samo še kakšen frmat imajo blu Rayi, če morda veš? Ali je to odvisno od vsakega posameznega blu raya?

Recimo zanima me tale primer:

Ali bi sony predvajal tale film oziroma točno ta torent preko HDMI kabla?

(če vam ne odpre torrenta) The Curious Case of Benjamin Button 2008 1080p MULTiSUBS Blu-ray AVC DTS-HD MA 5 1-SLO4U

http://www.partis.si/torrent/podrobno/3...

Zdaj ne razumem ker na partisu piše:

MPEG-4 AVC Video

Medtem ko za ta sony piše naslednje:

Vsebina DLNA
MPEG1/MPEG2PS/MPEG2TS/AVCHD/MP4Part10/MP4Part2/AVI(XVID)/AVI(MotinJpeg)/MOV/WMV/MKV/WEBM/3GPP/MP3/WMA/LPCM/JPEG/MPO

Torej ali to pomeni da tega filme nebi mogel predvajati zaradi tega ker nima MPEG-4 ampak ima samo MPEG1/MPEG2PS? Če bo znal na tole kdo odgovoriti oziroma, če kdo ve kaj mislim potem vsa čast :)

VESA standard je pomemben ko želiš TV namontirat na steno in kupuješ univerzalni nastavek. Sicer moraš uporabit neuniverzalni nastavek, ki je sicer priložen. Pač malo bolj si omejen glede izbire.

Za BlueRay ne morem trdit, mislim pa, da blueray ripa ne bo predvajal verjetno nobeden TV (je za preverit). Sicer pa dobiš za slabih 100€ HD predvajalnik, ki bo predvajal vse kar obstaja! ;)

Na spošlno je tako, če želiš za 500€ TV z najboljšo sliko vzameš Sony W650, če želiš najboljšo multimedijsko podporo, vzameš Samsung F6400, ki ima tudi precej dobro sliko in je OverAll dober nakup ...

Zdaj vidim, da ima moj sony samo MPEG2 medtem ko imajo novejši MPEG4.

Tomson

Zanima me ena stvar. Če bi kupil blu ray predvajalnik, kako potem to predvajam? Upam, da ne gre to na nek poseben dvd, ker so te datoteke velike po 30 GB :/. Verjetno to deluje preko USB ali obstaja še kakšen drugačen način? Zanima me tudi, če kupiš blu ray predvajalnik potem HDMI kabel odpade? Ali je možno pač da imaš priklopljen HDMI kabel+

BlueRay predvajalnik ne bo predvajal ripanega blueraya. Nabaviš enega izmed HD predvajalnikov, ki predvajajo vse kar obstaja, jih imaš od 80€ dalje, odvisno kaj bi želel. Omrežni predvajajo vsebine preko mreže, USBja ali zunanjega diska, potem pa imaš še takšne v katere lahko vgradiš disk in preko mreže vse nalagaš nanj in potem lepo vse predvajaš z diska. Konkretno o modelih, kateri so vredni nakupa si lahko prebereš TUKAJ.

Imam še kup vprašanj ampak bom raje prebral, da ti nebom tule težil.

Hvala za tole. Moram se pozanimati glede telih blu rayev.

MrStein ::

WallSreet je izjavil:

Recimo zanima me tale primer:

Ali bi sony predvajal tale film oziroma točno ta torent preko HDMI kabla?

Seveda.
Vprašanje je le, kaj imaš na drugem koncu HDMI kabla.

PS: BluRay filmi so ponavadi 1080p24, kaki dokumentarci in TV filmi pa tam 1080i60 ali redkeje 1080p60. (na oko ocenjeno)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Veron ::

Isce se tv diagonale nekje 37" do max 40" (niti mm vec).
Tv mora imeti web browser, dvb-c mpeg4 za kabelsko. Kaka priporocila?

Lcd/Plazma, budget, kje se bo uporabljal, za kaj se bo največ uporabljal, itd ...

Veron ::

Huh, sm bil skromen :)

LCD vsekakor, budget okoli 500e, dnevna soba, večinoma DVB-C (telemach) in dnevno zjutraj web browser (novice, itd.)

Za ta cenovni rang in naštete zahteve je Samsung 40F6400 bestbuy.

KuntaKinte ::

ta LG je sicer 42,obstaja tudi 39,je pa dobra cena v leclercu trenutno,500 eur -20% na kartico
http://www.ceneje.si/avdio-video/televi...

delfinus ::

Imam 42" plazmo ze od leta 2006, ki se vedno fino deluje. Malo pa se zanimam za 55" TVje in rabim drugo mnenje. Uporaba bo izkljucno HD filmi in pa raba za HTPC. Sam TV program morda samo 10%.

Kandidati, ki sem jih gledal so:

Sony KDL-55W805A

Philips 55PFL7008K

LG 55LA6608

Samsung UE55F6740

Moja opazanja. Glede na videno me je najbolj pritegnila slika od Sony-a. Philips je imel kot dober gizmo Ambilight. Samsung in LG pa sta bila blizu po kakovosti slike, ki pa je bila malenkost slabsa od Sony-a, ampak spet ne drasticno. Poleg sem gledal tudi plazmo Panasonic TX-P55VT60, ki pa me ni tako navdusila, ceprav je ta plazma ze v drugem cenovnem razredu. Verjetno temu pripomorejo nastavitve in pa tudi osvetljenost salona. Opazil sem se, da se na Slo trgu pojavlja tudi Sony KDL-55W809A z 180EUR nizjo ceno in verjetno kaksne bistvene razlike med modelom Sony KDL-55W805A ni?
Kako je kaj s samo funkcionalnostjo in odzivnostjo upravljanja, vmesnikom za nastavitve, moznostjo nastavljanja. Raba smart, WLAN, DIVX predvanjane funkcij me niti ne zanima, ker imam za ta namen HTPC. Zanima me pa kakovost slike. Kako je kaj z ambiligtom? Mnogi so fascinirani, ampak citam po drugi strani, da remote upravljanje Philipsov ni najbolj user friendly.

lp, d.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delfinus ()

Če že imaš plazmo in si bil zadovoljen, bi na tvojem mestu defenitivno gledal za novo plazmo. Od LED ima najboljšo (najbolj naravno in mehko) sliko res Sony, in sicer model Sony W905, 55" dobiš pri nas za 1.800€ in je top LED TV. Sicer pa premisli o Panasonicovi zadnji seriji ki je naravnost fenomenalna, sploh njihov midrage model Panasonic ST60, ki velja po mnenju mnogih za enega najboljših TVjev v letu 2013, sploh če gledaš na razmerje cena/kvaliteta. 55" dobiš pri nas že za 1.300€, in če so pri tebi prioriteta filmi, je to to. Sam sploh ne bi razmišljal o čem drugem, za 1300€ boš dobil namreč sliko ki je po mojem mnenju boljša od najdražjih LEDov, sem osebno primerjal ST60 z Samsung F8000 in Sony W905.

antonija ::

Kolk je pa kaj odboja na ST60, glede na to da je plazma?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Jep res je, imam LG plazmo ze vse od 2006. Kakovost slike je na istem nivoju ves cas in ni problemov. Panasonic TX-P55ST60 imam tudi v izboru. Malo me je nazaj potegnil le rezultat, ki sem ga videl na VT60, ki je skoraj 2x drazji model. Amapak verjamem, da je bila najverjetneje problematicna preosvetljenost prostora, kjer so imeli rastavljene TVje ali pa celo nekorektne nastavitve. Za referenco bi moral plazmo videti v normalnem, rahlo zatemnjenem ambientu. Tomson ti jo imas?

lp, d.

@antonija
CNET
Its bright-room picture is also top-notch, thanks to an antireflective filter ...

@delfinus
Ne, sam imam tudi starejši model PX80. Sem pa primerjal ST60 v trgovinah z drugimi (LED) TVji in ko nastaviš TVje na normalne parametre (ne DEMO mode za trgovine) lahko samo rečem da ima ST60 res vrhunsko sliko za svojo ceno ...

Demo Panasonic TX-P55VT60 je bilo razocaranje. Barve sprane, ubit kontrast, slaba svetilnost. Poleg je bil se 60" ZT model, top Panasonic model, pa ni bilo nic kaj boljse. Hkrati sem se zarotiral in spremljal prej omenjene LED Tvje (Sony, Philips, Samsung in LG) in je bilo veliko boljse. Res pa je da sem to gledal v svetlem prostoru Mediamarkta v Bruslju in boh ve kaksne so ble nastavitve na plazmah. Mora clovek met sreco, da jo kje vidi sploh prav in korektno nastavljeno.

lp, d.

sprane barve??
to so morda neke čudne nastavitve ali odraz svetlobe v prostoru

Slike ne primerjaj z barvno in kontrsatno preforsiranimi LEDI pod kakimi neonkami ampak z tistim kar dejansko vidiš.
LED-i pod neonkami za kratek čas delujejo zelo solidno. Ko to postaviš v domače okolje, pa vsaj meni ne. Slika ni naravna pa kakorkoli nastavljaš.

V plazmo lahko buljim cel dan pa so oči normalne. Na ledu pa po uri kriza, že začenja peči.
Sicer pa kar ti je všeč nabavi.

jozerus ::

Ker imam omejen prostor lahko izbiram le do 40". V oči mi je padel Samsung UE 40F6400

A ima kdo izkušnje z njim in kaj priporočate kot alternativo za cca 550EUR

PS

Opazam da ima Samsung UE40F5500 za cca 100EUR ničjo ceno. Sam ne najdem reazlike, očitno gre za starejči model

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jozerus ()

Neke pametne alternative za 550€ ni. Edini TV vreden razmisleka mogoče Sony 42W650 za 590€, ki ima res dobro sliko, a je 42", mu pa v primerjavi z F6400 manjka kar precej bombončkov, ali pa malo dražji, sicer odličen all-round performer, spet 42", Panasonic 42ET60 za 600€...

Razlika med F5500 in F6400 je, da ima F6400 dodatno:
- 3D predvajanje in priložena očala
- boljši daljinec (Smart Touch Remote Control)
- boljši ClearMotionRate (480CMR vs 100CMR)
- Micro Dimming
- 4x HDMI vs 3x
- 3x USB vs 2x

Glede na zahteve(40" in 550€) je Samsung F6400 najboljša opcija!

Anney ::

WallSreet je izjavil:

Imam še kup vprašanj ampak bom raje prebral, da ti nebom tule težil.

Hvala za tole. Moram se pozanimati glede telih blu rayev.

Današnji TVji znajo prebrati ogromno različnih formatov, ampak problem tiči drugje, v zakupljenih licencah za audio, v podnapisih (velikost le teh, pozicija, pravilno prikazovanje znakov), TVji normalno predvajajo .mkv, .xvid, .m2ts, .ts, .mp4, itd, vendar je problem opisan zgoraj. Kot sem že v drugi temi napisal, so ti multimedijski predvajalniki v TVjih navadno skupocalo in niso vredni počenega groša, razen za nezahtevne uporabnike, pa naj bo to LG, Samsung, Philips, Sony. Na enih dela to pa drugo ne in obratno. Na bolhi ali kjerkoli drugje, se dobijo zelo, zelo poceni namenski predvajalniki, za določeno vsebino izkoristek in ''šparanje'' živcev sta mnogo boljša, ter seveda tudi užitek gledanja z vsemi bonbončki in pravilnim prikazovanjem podnapisov ter predvajanju audia.

Samo za info, amis box mi normalno prebere .m2ts datoteko originalnega bluraya (ne ripa), samo kaj ko podnapisov ne zna. WDTV mi normalno predvaja full Bluray s podnapisi, samo kaj ko menuja ne zna, torej za normalno predbajanje v polni funkcionalnost potrebujem namenski predvajalnik, na bolhi je bil točno 50EUR, pa še Cinavie zaščite nima in je eden izmed boljših modelov, vendar srarejši, govorim o bluray predvajalniku in na njem gledam v polni kvaliteti z vsemi bonbončki ploščka. Seveda je tu pa še druga stvar, rabiš BD zapisovalec, ampak zdaj smo v času obdarovanja, zato hitro pisat božičku. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

Yossarian ::

Moja Samsunga C 652 in E 6100 nimata nobenih teh težav, kot jih je opisal anney; res pa je, da še nisem sprobal, če prebere m2ts datoteko
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Prebere ti jo, samo nimaš pa podnapisov in menuja. :)

No vendarle sem našel grundinga ki ga imam doma in lastnosti so naslednje...

Vidim da sploh ni švoh tale Grunding. Mislim da je celo boljši od sonya gor (nebom trdil ker se ne spoznam dobro). Morda je malo slabše glede LOČLJIVOST 1366 x 768 točk (HD Ready). Ima pa zato mpge 4 kar sony nima. Ali je Sony na vrhu boljši od tega Grundinga?

http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/...

TVje se vecinoma gleda. To pomeni da hoces najprej imeti najboljso sliko ki si jo lahko privoscis (in kjer ti se opazis razliko glede na druge ekrane; najboljsa slika ti nic ne pomaga ce si napol slep), potem pa zdraven dostukas bomboncke ki jih rabis. AMpak ne pozabit da bos TV gledal, veliko manj bo pa igranja z bomboncki. Torej cimvec resolucije (oz. dokler tvoje oko ne zazna vec posameznih pik), cimlepse barve (precej subjektivna zadeva) in pa cimvecji ekran (kolikor prostor dopusca).

Kar nas pripelje do drugega dela izbire, in to so bomboncki. Vecina TV proizvajalcev ima precej porazno podporo za predvajanje medijev, vecinoma zaradi licenc. Tudi ce v specifikacijah pise da predvaja sve in svasta, je zelo dobra moznost da ne predvaja podnapisov, da sploh ne pozna jugoslovanskih znakov, da sicer podpira kontejnerje za video ne pa vseh kodekov ki so lahko v njih, itd. Da ne omenjamo da so posodobitve pri proizvalajcih naprav, kjer pride vsako leto (ali pa se pogosteje) ven nova serija TVjev, zelo slaba sala in da ti kaksni novi kodeki/kontejnerji skoraj 100% ne bodo delovali razen ce kupis nov TV.

To pa pomeni da se ti veliko bolj splaca kupit namenski predvajalnih medijskih vsebin. Dobis lahko vse od androidnih USB stickov do polnokrvnih i7 HTPCjev z loceno graficno in orgomno RAMa, moznost so se skoraj vse igralne konzole (vecina predvaja vecino formatov), razni BR playerji s supportom za druge formate, itd.

Sicer je ze cisto vse napisal tudi anney dva posta visje, ampak vidim da ljudje raje zrtvujejo resolucijo za medijski format na specifikaciji, ki ga verjetno itak ne bojo nikoli gledali ali pa jim ne bo deloval pravilno.
Jaz bi raje svetoval da se vsa izbira TVja vrti okrog kvalitete in velikosti slike (navsezadnje, TVje se vecinoma gleda), za ostale bomboncke se pa mkupi namenska naprava (za igre konzola ali dober HTPC, za filme spet svoja skatlica ce konzola ali namenski HTPC nista dovolj, ce os samo filmi in seirje bi lahko bil androiden USB stick dovolj, itd.).

Ker TVje se vecinoma gleda, igracke na TVjih se pa zelo redko uporablja (pa se ko se jih vecinoma ne delujejo najbolje).

sensei ::

Kaj je bolj pomembno, da so ti barve subjektivno všeč (našopaj saturacijo in maš najboljšo sliko), al da so čim bolj podobne temu kar je tisti, ki je snemal želel dat naprej?

Sej pravim da je subjektivno. Meni so zelo vsec naravne barve, zato ne maram hodit TVjev gledat v trgovine ker gor kazejo samo risanke z nabitim kontrastom in saturacijo do kjer gre. Poznam pa ljudi ki od veselja skacejo v luft ce jim TV prakticno prezge rdeco barvo skozi kozne odtenke. Go figure.

Spet imas ljudi ki se jim "LCD crna" zdi povsem enako crna kot "plazma crna", jaz pa vedno na LCDjih vidim samo temno sivo namesto crne. Spet go figure.

Potem imas folk ki na 5" ekranih gleda 1080 resolucijo 0.5m delec in se jih zdi premajhna (vidijo nazagane robove), drugi pa lahko na 2m gledajo 720 resolucijo na 1 meter sirokem ekranu, pa ne opazijo kockic. Ni da ni.

Yossarian ::

Anney je izjavil:

Prebere ti jo, samo nimaš pa podnapisov in menuja. :)

To pa je res, predvaja samo film brez podnapisov.

Vendar pa, ko sem gledal kakšen 16GB rip in original bluray, jaz razlike nisem opazil.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Večji TV kot je bolj se opazi, če bi primerjal oba na pol zaslona, bi opazil ogromno razliko. Seveda pa je tudi odvisno od riperja, kako zadevo zrihta. Obstaja en travnik na katerem so ripi skoraj enaki kot originali oz. njemu največji približek. Sam sem še kar pikolovski pri teh zadevah in, če imam TV s podporo full hadyu in blu predvajalnik normalno, da ne bom predvajal ripov in 720p, če lahko predvajam full bluray.

matej_jack ::

Kaj je trenutno top za okoli 900eur? Pogoj je 50"+, 3d in dvb-c. Naceloma nisem opredeljen za Led ali plazmo, prodajalci mi ponujajo samo LED, ker je slika na njih superiorna, na plazmah pa grda, med tem ko tuje review strani pravijo obratno...

Glede na zahteve, brez nadaljnega razmišljanja Panasonic 50ST60. Pri nas dobiš za 900€, v tujini od 850€ dalje ...

matej_jack ::

No, "na terenu" sem dobil naslednje ponudbe:

Plazma Panasonic TX-P50ST60E, 899€
Bigbang, slika je bila nastavljena porazno - temno, vijolične barve, zraven je bil lep svetleč LED.
Danes sem slišal zelo zanimive stvari, od tega, da so to požeruhi, da so letošnji LED veliko boljši od plazem, in pazite to - imajo boljšo črnino kot plazme. Seveda zraven še omembe burnina, zapečene slike, itd.

Plazma Samsung PS51E550, 799€
V Mercator tehniki, zanimiva cena, ne vem pa kako se obnese v primerjavi z zgornjim.

LED LG 55LA6208, 999€
Top nakup po besedah prodajalca Bigbang1.

LED Samsung UE50F6400, 910€
Top nakup po besedah drugega prodajalca Bigbang2.

LED Philips 50PFL5028K, 899€
Top nakup po besedah prodajalca Harvey Norman.

LED Grundig 55VLE983, 899€

Najboljše kar imajo v Merkurju.

LED Samsung UE55F6100, 855€
Akcija v Leclercu.

Opazil sem, da so povsod imeli plazme nastavljene tako, da so bile čiste beline malo vijolične ali zelene, zakaj se to pojavlja? Edino plazmno, ki je bila nastavljena OK, so imeli v Harvey Normanu, dejansko so LED zraven izgledali... smešno. Ni pa imela 3D.

edit: dodani linki :)

Zgodovina sprememb…

V trgovini je skoraj nemogoče dobit pravi vtis o TVju, saj so nastavitve vedno praktično na Full. LED TVji so tako našpičeni z barvami, kontrasti, ostrino ter svetilnostjo in plazma poleg seveda izgleda bolj ubogo. A doma nihče ne gleda TVja s takšnimi nastavitvami in tam se potem pokaže mehka in naravna slika pri plazmi, ki deluje manj obremenilno na oči.

Od LED TVjev pa je Samsung F6400 res super nakup, z njim ne boš zgrešil. Edini ki se mu postavi ob bok v tem rangu je Panasonic ET60.

Sam bi na tvojem mestu verjetno razmišljal o Panasonic ST60 plazmi in Samsung F6400 LEDu...

http://www.moj-tv.com/led-tv/sony-kdl-4...

http://www.moj-tv.com/led-tv/sony-kdl-4...

Zna kdo povedati razliko med tema dvema ledoma??

In ali se splača kupiti ta sony-ev W8 oziroma ali je vreden svojega denarja?

Zanima me, če si ga kdo lasti in ali so barve realne ali kičaste (umetne)?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: WallSreet ()

Obstajajo tri opcije serije W8:

W805 - model za slovenski trg s črno obrobo
W807 - model za slovenski trg s srebrno obrobo
W809 - enak modelu W805, le da je za nemško tržišče in ga prodajajo trgovine ki uvažajo iz Avstrije in Nemčije (uradno tega modela v Sloveniji ni)

Na vseh LED Tvjih so barve in kontrasti manj naravne kot npr. na plazmi, ima pa, sicer dražja, Sony W9 serija malo mehkejšo sliko od konkurence. Serija W8 je vredna svojega denarja, če je prioriteta kvalitetna slika. Če pa iščeš nek kompromis cene/kvalitete/funkcij pa ponujata Samsung F6400 ali Panasonic ET60 več ...

Tomson

Hvala točno to sem rabil, konkretno in učinkovito :)

Morda bi zdaj rabim samo še koga, ki si ga tudi lasti...
MOti me edino to ker ima 3D. Sicer 3D še nikoli nisem gledal in niti približno ne vem kako zgleda ampak mislim, da tega ne bom nikoli uporabljal in me prav moti. Je imel kdo iste težave z 3D, da mu ni bilo všeč, potem ko pa je kupil in sprobal zadevo pa je mnenje spremenil?
Morda mi lahko nekdo še to pove ali se da to W8 dati na steno? Da bi jo imel na steni?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: WallSreet ()
««
148 / 154
»»