Forum » Kaj kupiti » Plazma ali LCD televizor?
Plazma ali LCD televizor?
Tomson ::
V Harvey Normanu in BigBangu BTC skoraj sigurno imajo ST60, ampak v tem cenovnem okvirju ni primerljive Samsungove ali LG plazme. :) Prihrani si čas in pot v trgovino. Sicer pa v Harveyu mislim da dovolijo kakšen USB ključek priključit, v BigBangu pa verjetno prav tako, če le na pravega prodajalca naletiš ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()
antonija ::
V Harvey Normanu in BigBangu BTC skoraj sigurno imajo ST60, ampak v tem cenovnem okvirju ni primerljive Samsungove ali LG plazme. :) Prihrani si čas in pot v trgovino. Sicer pa v Harveyu mislim da dovolijo kakšen USB ključek priključit, v BigBangu pa verjetno prav tako, če le na pravega prodajalca naletiš ...To, da je ST60 bnajboljsi price/performace dalec naokrog sem ze prebral na vleiko koncih, bi pa rad videl v zivo ekrane da vidim ali moje oci vidijo razliko v kvaliteti. Seveda ciljam na ST60, ampak ce bo meni slika izgledala enako kot na LGjevi plazmi, potem ne vidim razliga za se enkrat visjo ceno.
Bom probal big bang in harvey, pa da vidim kolk mlade oci se imam :)
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
Dromar ::
LP!
Mene pa zanima, kaj menite o tem 32" LCD televizorju iz ponudbe Trgovin Jager. Včeraj sem dobil reklamo, pa me je zainteresiralo, glede na ceno.
http://www.trgovinejager.com/sites/trgo...
Uporabljala bi se na razdalji 2m, skoraj izključno 720p filmi/serije preko USB ključka
Mene pa zanima, kaj menite o tem 32" LCD televizorju iz ponudbe Trgovin Jager. Včeraj sem dobil reklamo, pa me je zainteresiralo, glede na ceno.
Uporabljala bi se na razdalji 2m, skoraj izključno 720p filmi/serije preko USB ključka
DarwiN ::
LP!
Nekega presežka ne moreš pričakovat od takšne manjše znamke, ki cilja na nezahtevne uporabnike. Pa to gre za 1366x768 resolucijo..
No, za 720p filme bo zagotovo ok, sploh če imaš namenski video predvajalnik (ker vprašanje kaj se skriva v tem čudu), ampak za ~265€ (in brezplačno dostavo) že dobiš Samsunga oz. Philipsa s 1080p zaslonom, tko da vprašanje če se ti splača roke mazat za teh 65EUR razlike.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Glede na to da dobiš Samsung 32F5000 od 266€ dalje, ni kaj razmišljat ... En tak splošen nasvet, nič ne more bit tako poceni kot je lahko slabo! :) (pa to ne leti na omenjeno ponudbo). Skratka, kupuj preverjene modele, ki niso bistveno dražji, so pa za njimi testi, ki ti v precejšnji meri zagotavljajo dober nakup.
knap ::
pozdravljeni,
kateri 50" tv priporočate, srednji rang, dobra slika in smart platforma
hvala
LP
hvala
LP
Leprechaun ::
pozdravljeni,
hvala
LP
Jaz imam
http://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/tx...
in sem izredno zadovoljen. Je pa res, da jo imamo v dokaj temni sobi.
Ceno lahko preveriš tudi v drugih trgovinah.
Ampka pohiti, tega hudica ni vec lahko najdet v stacunah, ker jih je panasonic prenehal izdelovati. Jaz imam VT60 in je vrhunski ekran, tudi podnevi.
knap ::
hvala za odgovora, ali se ta st60 še kje dobi ceneje?
kaj pa če izpustimo plazme, kater lcd priporčate?
hvala
LP
kaj pa če izpustimo plazme, kater lcd priporčate?
hvala
LP
Panasonic 47ET60 je trenutno v BigBangu za precej ugodnih 780€.
Sicer pa Samsung 50F6500 za 897€ ali 46F6500 za 700€.
Panasonic ima malenkost boljšo sliko in zvok (malo sicer odvisno od okusa), boljši uporabniški vmesnik, nima težav z "backlight bleed" Samsung pa za las boljšo podporo formatom in SMART platformo.
Sicer pa Samsung 50F6500 za 897€ ali 46F6500 za 700€.
Panasonic ima malenkost boljšo sliko in zvok (malo sicer odvisno od okusa), boljši uporabniški vmesnik, nima težav z "backlight bleed" Samsung pa za las boljšo podporo formatom in SMART platformo.
Machete ::
Živjo!
Za en razpis oz. dobavo opreme rabim TV v velikosti 65'' inch.
Odstopanje dimenzij je seveda lahko, ampak ne več kot 10%
Rabil bi z kovinskim stenskim nosilcem.
Kaj mi priporočate za cenovno najugodnejoš rešitev. Oziroma če me kdo vsaj usmeri -> plazma/lcd / trgovina (tujina, slovenija?)..
Če je kašen prodajalec omenjene robe tu, me lahko kontaktira tudi na ZS.
Hvala!
Za en razpis oz. dobavo opreme rabim TV v velikosti 65'' inch.
Odstopanje dimenzij je seveda lahko, ampak ne več kot 10%
Rabil bi z kovinskim stenskim nosilcem.
Kaj mi priporočate za cenovno najugodnejoš rešitev. Oziroma če me kdo vsaj usmeri -> plazma/lcd / trgovina (tujina, slovenija?)..
Če je kašen prodajalec omenjene robe tu, me lahko kontaktira tudi na ZS.
Hvala!
Glede na to, da se je Panasonic umaknil iz proizvodnje plazm in da njihovih modelov prakticno ni vec za dobit (iscem 50" ali manj, sekundarni TV) me zanima, ali so trenutni LCDji ze kaj blizje plazmam po kvaliteti slike? TV bo postavljen v zelo temen prostor (nobenega direktnega sonca ali njegovega odseva na ekran), zato odsev plazm ni problem. Rabil bi pa cimbolj crno crno barvo, "normalne" barve (ne prezganih rdecih iz TVjev v trgovinah), pa velikost ciljam na 42", ampak ce bo plazma bo izgleda treba it na 50" ker je manjsih bolj malo na trgu. Razdalja gledanja bo 2-2,5m. TV bo kalibriran, zato razna tovarniska jajca od "THX nastavitev" ne pomenijo nic, vazno je da je cimvec kontrol za white balance in podobno.
Kot pravi naslov teme: Plazma ali LCD? In pa seveda kateri modeli so trenutno top-shit.
P.S.: Ce kdo pozna stacuno, ki lahko dobavi panasonicov ST(W)60 v 42" ali 50" izvedbi za zmerne dinarje naj prosim pove.
Kot pravi naslov teme: Plazma ali LCD? In pa seveda kateri modeli so trenutno top-shit.
P.S.: Ce kdo pozna stacuno, ki lahko dobavi panasonicov ST(W)60 v 42" ali 50" izvedbi za zmerne dinarje naj prosim pove.
Spock83 ::
Jaz sem prav zaradi tega kupil 50" ST60, ker so LCDji z dobrim ekranom bili še enkrat dražji.
delfinus ::
Precekiraj SONY KDL-46W905A. Sem bil prej silna leta "plazmatron" in sem sedaj ze pol leta skoraj na tem Sonyu. Imam 55 razlicico in crna je naravnost odlicna, da ne govorimo o barvah in ostalih kvalitetah in finih nastavitvah. Pred nakupom sem imel v igri tudi Panasonica VT. Primerjal pa sem ga tudi z ZT, pa sem se rajsi odlocil za Sony KDL-55W905A. Nasel sem TV, s katerim sem zelo zadovoljen. Uporabljam za SD, HD, HTPC in tudi kot desktop. Tudi iz kabelske SD je mogoce dobit zelo dobro sliko. HD pa je tako cista naturalija. Tudi za gaming je odlicen, ker ima response time zelo nizek. Edino z nastavitvami sem se kar dosti zelo fino ukvarjal, da sem dobil res tisto, kar sem zelel. Na prejsnji strani je en moj kratek povzetek. Vec pa tukaj.
lp, d.
lp, d.
Sony W905 je odličen. A glede na tvoje želje je Panasonic 50VT60 še boljša opcija. Ga dobiš na MojTv za 1.550€ ...
V dnevni je trenutno 55VT60 in moram rect da je vrhunski TV. Sploh po tem ko sem ga skalibriral. Zdej se pa se naprej malo "ufurava", in po nekaj 100 delovnih urah bo dobil se eno, tokrat veliko bolj natanco kalibracijo.
Hudic je ker jaz nebi se enkrat dajal 1500+ EUR za sekundarni TV, ki bo gorel veliko manj casa, in na katerem se ne bo toliko gledalo. Geizhals sicer najde neke obskurne primerke 42ST60, ampak so dragi. Samsung in LG plazem p[a nihce noce priporocat, samo vsake toliko se kje znajde kaksen review, kjer pojambrajo da crna ni ravno crna in da nekaj image rettentiona je, ampak za tisti denar naj bi bil TV OK. Do LCDjev sem pa se vedno zelo skepticen (morda neupraviceno) ker jih viidm samo v trgovinah, kjer so nastavitve... polomija. Crno barvo pa itak lahko visi sele ko je v prostoru dovolj temno (== ne v trgovini).
Bom mlao prestudiral tistega sonyja, drugace bom pa probal nekje zvohat se kaksno zalogo manjsih panasonicov preden jih povsod zmanjka.
Hudic je ker jaz nebi se enkrat dajal 1500+ EUR za sekundarni TV, ki bo gorel veliko manj casa, in na katerem se ne bo toliko gledalo. Geizhals sicer najde neke obskurne primerke 42ST60, ampak so dragi. Samsung in LG plazem p[a nihce noce priporocat, samo vsake toliko se kje znajde kaksen review, kjer pojambrajo da crna ni ravno crna in da nekaj image rettentiona je, ampak za tisti denar naj bi bil TV OK. Do LCDjev sem pa se vedno zelo skepticen (morda neupraviceno) ker jih viidm samo v trgovinah, kjer so nastavitve... polomija. Crno barvo pa itak lahko visi sele ko je v prostoru dovolj temno (== ne v trgovini).
Bom mlao prestudiral tistega sonyja, drugace bom pa probal nekje zvohat se kaksno zalogo manjsih panasonicov preden jih povsod zmanjka.
Sony W905 je skoraj v istem cenovnem rangu kot VT60. Sicer pa res vzameš Panasonic 42ST60, na topnakupi ga imaš za 800€ ali preveriš zalogo za 50" za 900€ TUKAJ.
buttcrack ::
lepo bi prosil koga od vas "stručkotov", da mi malo svetuje kaj naj kupim. sem preletu zadnjih nekaj stvari pa si ne znam odgovorit.
ker se ne spoznam neki blazno na te reči, bom podal samo osnovne zahteve: budget +-700€, velikost 46-50", smart tv.
ker se ne spoznam neki blazno na te reči, bom podal samo osnovne zahteve: budget +-700€, velikost 46-50", smart tv.
lepo bi prosil koga od vas "stručkotov", da mi malo svetuje kaj naj kupim. sem preletu zadnjih nekaj stvari pa si ne znam odgovorit.
ker se ne spoznam neki blazno na te reči, bom podal samo osnovne zahteve: budget +-700EUR, velikost 46-50", smart tv.
Trenutno dobiš zelo ugodno odličnega Panasonica 47ET60, v BigBangu za 730EUR.
Druga opcija pa je Samsung 46F6500, ga dobiš za 680EUR.
Panasonic ima bolši uporabniški vmesnik, boljšo sliko in zvok, Samsung ima boljšo smart platformo in je tudi sicer zelo ok TV, vendar pa lahko naletiš na model z "backlight bleeding", ki so pri Samsungih kar pogosti ...
Kmalu bom posegel po novem 60" LCD TV-ju. Kakšna priporočila?
Budget neomejen? Preference glede uporabe TVja?
Zgodovina sprememb…
Ganon ::
Najboljše TV modele za igre ima Sony, imajo najnižji "lag", predvsem višje serije (serija 8 in 9). Tudi sicer je W905 model eden najboljših na trgu glede slike, tudi zvoka. Model Sony W905 je torej še vedno top, letošnji model W955 je namreč na nekaterih področjih slabši in pa dražji. Če te ne zanimajo 4k TVji je to to. 55" dobiš v Slo za 1450EUR.
Zgodovina sprememb…
60" sploh ne obstaja? Kako to, da je novejši slabši? Na katerih področjih? Razlika v ceni je 30 EUR.
4K nakup trenutno po moje ni smiseln. Preden bo tehnologija v splošni uporabi, bo preteklo še precej vode.
4K nakup trenutno po moje ni smiseln. Preden bo tehnologija v splošni uporabi, bo preteklo še precej vode.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ganon ()
Hvala. Kako lahko naredijo slabši TV?? Oblika mi je neprimerno lepša, cena je praktično enaka, takoj bi ga kupil. Je kakšen drug proizvajalec postavil na trg nove modele, ki so še boljši od lanskega Sonyja?
Samsung H8500, letošnji model je nekje na istem nivoju, Sony ima le malo bolj mehko sliko, Samsung pa je po funckijah, up. vmesniku in smart platformi v prednosti. Samo glede na ceno Samsunga, 55" je 2.200€ to ni to, glede na to da dobiš 55" Sony W905 za 1450€.
MrStein ::
Big bang ima TX-P50X60E PLAZMA TV PANASONIC v akciji za 333 EUR.
Razen nizke ločljivosti ima kake slabosti?
"za vikendico" bi bilo OK?
PS: Imajo tudi Galaxy S3 64 GB za 250 EUR
Razen nizke ločljivosti ima kake slabosti?
"za vikendico" bi bilo OK?
PS: Imajo tudi Galaxy S3 64 GB za 250 EUR
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
lowac ::
Tudi 333€ je vsaj meni skoda za tako "predpotopen" tv pa tudi ce gre za 50''.. Če vsaj kdaj pa kdaj pogledas kaksen boljši hd in kar v prihodnosti sigurno bos, se ti nakup taksnega tvja ne splaca, pa tudi ce gre za vikendico. Odvisno tudi seveda od razdalje iz katere bi gledal tv in kaj bi v prihodnjem gledal..
Seveda ni primerljiv z modeli za 1500 EUR, kot prej omenjeni H8500 in W905, to je jasno.
Kaj pa je predpotopnega na njem?
Zanič gibanje?
Slab kontrast?
Slabe barve?
Kaj pa je predpotopnega na njem?
Zanič gibanje?
Slab kontrast?
Slabe barve?
Motiti se je človeško.
bond007 ::
5 let nazaj sem kupil novo 50" plazmo za 400EUR -http://www.trustedreviews.com/lg-50pg60... , danes po več kot 10k urah delovanja še vedno deluje odlično, slike (recimo 1080p mkv) iz 3m+ praktično ne ločiš od 50" full hd plazme, ki sem jo nabavil 2 leti nazaj rabljeno za 270EUR. Za na vikend in zgolj občasno gledanje tale plazma v bigbangu pomoje ni slaba zadeva, sploh če se bo gledal tudi SD signal..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bond007 ()
Panasonic P50X60 - za 333€ in 50" je tole prav pošten nakup. FHD gor ali dol. Če smo realni, pri 50" in 3m nihče ne bo opazil razlike med HD in FHD.
Kar res manjka temu TVju so napredne nastavitve pri kalibraciji slike ter slabša podpora multimedijskim formatom. Če tega ne rabiš, je za 300€ tole odličen nakup.
Kar res manjka temu TVju so napredne nastavitve pri kalibraciji slike ter slabša podpora multimedijskim formatom. Če tega ne rabiš, je za 300€ tole odličen nakup.
Sem ga danes videl v živo.
DVB-T izvor slike, v meniju kaže kvaliteto signala med 95 in 100%, moč pa 62%.
Slika je zelo slaba (SLO1 , SLO2).
Isti program na drugih TV je precej boljša slika.
Nastavitve svetlosti ima zelo omejeno. Nekje 10 korakov, ki se skoraj ne razlikujejo.
Sicer svetilnosti ne piše v opisu, niti nisem zasledil nobenega testa, ki bi "izdal" ta podatek. Na pogled je enako svetel kot LCD-ji, samo me skrbi, da se ne da skoraj nič spremeniti. (ali pa je je bila aktivna neka čudna nastavitev, ki to preprečuje, sem probal Dynamic način in Normal).
Ločljivost je našteta med prvimi v opisu.
1024x768
Ta točka je razčiščena.
(prav tako poraba)
Za multimedijo bi itak bil android dongle. Ali PC.
DVB-T izvor slike, v meniju kaže kvaliteto signala med 95 in 100%, moč pa 62%.
Slika je zelo slaba (SLO1 , SLO2).
Isti program na drugih TV je precej boljša slika.
Nastavitve svetlosti ima zelo omejeno. Nekje 10 korakov, ki se skoraj ne razlikujejo.
Sicer svetilnosti ne piše v opisu, niti nisem zasledil nobenega testa, ki bi "izdal" ta podatek. Na pogled je enako svetel kot LCD-ji, samo me skrbi, da se ne da skoraj nič spremeniti. (ali pa je je bila aktivna neka čudna nastavitev, ki to preprečuje, sem probal Dynamic način in Normal).
Panasonic P50X60 - za 333€ in 50" je tole prav pošten nakup. FHD gor ali dol. Če smo realni, pri 50" in 3m nihče ne bo opazil razlike med HD in FHD.
Ločljivost je našteta med prvimi v opisu.
1024x768
Ta točka je razčiščena.
(prav tako poraba)
Za multimedijo bi itak bil android dongle. Ali PC.
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
moj-tv.com ...
+1
Če si lahko privoščiš ne oklepaj! :) Zadnja prilika za ST60, pa še 55", čez en teden boš vesel da niso imeli 50"! ;)
Če si lahko privoščiš ne oklepaj! :) Zadnja prilika za ST60, pa še 55", čez en teden boš vesel da niso imeli 50"! ;)
nsane ::
55" različica presega moj budget, ki sem ga pripravljen odšteti za televizijo. Bo treba neki drugega poiskat...
BlackAdder ::
Tudi jaz sem zamudil nakup, zato vas Prosim za mnenja in predloge, kateri 50" LCD se najbolj približa Panasonic plazmi.
BlackAdder stroke again!
Najbolj približa se ji Sony W905, ki ima od LCDjev najmehkejšo sliko. Sicer imaš samo 46" ali 55", dobiš pa 55" od 1450€ dalje in 46" od 1.150€ dalje ...
BlackAdder ::
Hvala za predlog.
Žal ima ta Sony za moje potrebe en precej velik minus - zelo ozek kot gledanja.
Žal ima ta Sony za moje potrebe en precej velik minus - zelo ozek kot gledanja.
BlackAdder stroke again!
Idrizi ::
Je kdo že gledal led Panasonice, v BB npr.
TX 47AS650E
z IPS matriko in zato dobrim vidnim kotom 178/178 ?
Ker ne bo kot gledanja idealno pravokoten, grem pogledat kako se vidi in kakšna je slika v primerjavi z drugimi led.
Kako imajo Panasonici pregledovanje internet vsebin in smartTV?
Ali imajo podprto slovenščino v menijih, kupujem za starše, ki jim ang. ni blizu.
TX 47AS650E
z IPS matriko in zato dobrim vidnim kotom 178/178 ?
Ker ne bo kot gledanja idealno pravokoten, grem pogledat kako se vidi in kakšna je slika v primerjavi z drugimi led.
Kako imajo Panasonici pregledovanje internet vsebin in smartTV?
Ali imajo podprto slovenščino v menijih, kupujem za starše, ki jim ang. ni blizu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Idrizi ()
Starsi bojo furali smart TV in internet na TVju? Respect! Mojim je blo tezko dopovedat zakaj imajo s T2-jem 2 daljinca...
Drugace pa panasonicov VT60 ima smart thingy, ki pa ne pride blizu nobenim custom resitvam (osebno imam XBMC na HTPCju, drugace ima pa vsak android stick to pomojem bolje reseno). Meniji so pa skoraj 100% tudi v slovenscini (jaz imam angleske).
Drugace pa panasonicov VT60 ima smart thingy, ki pa ne pride blizu nobenim custom resitvam (osebno imam XBMC na HTPCju, drugace ima pa vsak android stick to pomojem bolje reseno). Meniji so pa skoraj 100% tudi v slovenscini (jaz imam angleske).
Tomson, danes sem bil v Big Bangu in imeli so oba Sonyja (W905 in W955) povsem skupaj, tako da sem ju lahko primerjal. Vrtel se je isti video. Ne morem verjeti, kakšna razlika! Na letošnjem modelu so barve preveč izrazite, nenaravne, črna pa je siva. Na lanskem modelu pa ravno obratno, naravne barve in črna, kot je še nisem videl na nobenem drugem LCD-ju. Vau.
Ja, res škoda da so tako odličen model na nek način poslabšali namesto izboljšali ... Sicer v trgovini je veliko odvisno tudi od nastavitev, predvsem v primeru W955, za katerega velja, da ima obupne nastavitve (out of the box) za razliko od W905, pri katerem je ravno obratno. S profesionalno kalibracijo pa se lahko tudi pri W955 doseže precej dobra slika, a tega se večina kupcev nikoli ne bo poslužila ...
Po netu berem da naj bi w7xx in w8xx serije imele lepso sliko od flagship modela