» »

Plazma ali LCD televizor?

Plazma ali LCD televizor?

««
125 / 154
»»

kremenko1 ::

NE PA NE PLAZMA JE LEPŠA
Hehe vsak dan pogledam tole temo in se lepo nasmejim ,kolk prepucavanja za prazen nič. Vsakih par strani kej pametnega vmes pa sam balast. Pač ima moderator visok prag strpnosti.

Bellzmet ::

@kremenko1: ne pa ni...jaz imam LCD in brat ima plazmo, pa je pri meni ful boljš slika :))) take leeepe barve :))

Bostyan007 ::

jaz imam tud LCD 105cm Full HD in je slikca zakon :D mi je pa nekdo reku da je res pri LCD-ju lepša slika kot na plazmi... nisem pa vidu

polde66 ::

No u bistvu mam 2 LCD-ja, ful HD, pa k gledam MKV filme bi reku, da čeb bla slika boljša bi bla lohk sam še kičasta. Je pa res, da navadne kanale prek kabelske ni za pohvalt. Sem 30 metrov stran do kamor je optika dosegljiva. Tko da tud na plazmi neb blo nč boljš, je pač sd signal švoh. Dočim mam na drugi navadno sobno anteno matr pa mi je slika res všeč.
polde

diNero ::

prosil bi za nekaj informacij o SHARPU 40 LE810.
- kako se obnese ob gledanju športnih prenosov
- in pri gledanju precej dinamične slike
- pa morda kakšna alternativa temu SHARPU, morda 40 LE820...(LCD ne plazma)

Hvala za odgovore.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: diNero ()

innerspace ::

Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

kmetek ::

5405 pomoje, ful ga pod ceno prodajajo. redna nad 600.

roCkY ::

kmetek je izjavil:

5405 pomoje, ful ga pod ceno prodajajo. redna nad 600.

Na severu je od 480. Pa ga sigurno brez zaslužka nihče ne preklada.

innerspace ::

5405 imajo v 'akciji' tako v BB kot v HarveyN, za enako ceno. Malo me skrbi, da ne gre za kako prodajo blaga z napako:)
Za LG sem slisal veliko pohval, zato sem se vedno v dvomu... Nakup pa se predvidoma zgodi danes, tako da bom pocakal se na kako mnenje.
Hvala!
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

pust sever, kjer so količine nekaj 100x večje pri naročilih.

519€ je super cena.

PrimozR ::

Kolikokrat bo treba še povedati, da količine kupcu niso važne, važna je cena. Pri takšnih TV-jih je edina jeba s severa poštnina. Ki je lahko hitro tudi 100 €.

mistik ::

Antonija, ti si kot zgleda moderator. Malo si zamisli kakšne izjave imaš kot moderator. Pravijo, da bi morali ljudje tisto kar govorijo tudi pisati. Pa zgleda, da tudi če pišeš ne pomaga.

A se je koncentracija trollov v tejle temi res dvignila

Vem, da ti ta pogled tud pod razno ni jasen in da si preprican da stojis na vrhu trupel kot zamgovalec te debate, ampak od psihicnih bolnikov ni drugega za pricakovati. Reality is a bitch.

Prosim da se odstranis od vseh lokacij kjer so pristoni majhni otroci, da se das takoj sterilizirat

Pravis, ja. You are also full of shit

Dobil si link s celo cetico drzav (oz. dva taka linka), pa se naprej trollas da ti noben noce ritke obrisat in te pokrit pred spanjem. Fail troll is fail.

Ubistvu je to kar ti pocnes trolanje.

antonija ::

Your point being?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Keyser Soze ::

Kej novega na trgu TVjev?

Zadnje čase je precej zatišje oz. nikjer ne zasledim glih kakšnega hudega promoviranja novih 2011 modelov. Sem se vzdržal nakupa "novega starega" TVja, ampak počasi bi pa že začel gledati za res novimi.
OM, F, G!

imi ::

Tudi jaz čakam... predvsem model PANASONIC GT30 velikosti 55"

Mene pa zanima kaj pokaže VT30, glede na svojega predhodnika. Če bo zadovoljiva glede bruma, potem bo to moja prva plazma.
OM, F, G!

All ::

tole kopiram iz druge teme.......če komu kej pomaga.......

Da nardim povzetek mojga nakupa....

Uzel sem 47LX9500...v osnovi zadovoljen..je pa par zame mal motečih stvari...

Local dimming......premal je polj ki se dajo uravnavat...tako da recimo podnapisi al pa logo tv postaje pride osenčen z sivimi polji

Šipa pred okvirjem, oz okvir iz enga kosa je fenomenaln za pogledat..sam od strani povzroča mal senc...tko k plazme...

DTS-a (oz nekaterih varjant) ne daje čez (to da ga predvaja me ne moti)

Dlna ni polno funkcionalen..(mal sm se razvadu z NMT-jem) sploh iz PC-ja al pa fona...play on.....

Spletnih storitev bi lahko blo več (kle smo predvsem prikrajšani zarad regije)

priključki (zadaj) so obrnjeni proti steni. Če bi bli na dol...(zadnjič gledu enga samsunga)..bi ga lahko nabil čist na steno, tako pa manj kot 2 cm od stene ne gre...kjub temu da nabavil kup novih kablov.

3d očala..delahjo sicer odlično, vendar če je od strani dnevna svetloba, se upazi utripanje...

To da nima Bluetootha..sm se sicer sam nategnu (sm mislu da ga ma) nekateri LE modeli ga majo

Da ga še pohvalm :-))

Slika je odlična....sploh pr BD......Slaba ni niti na digitalni kabelski..niti ne na analogni (kljub velikosti).
MotionRemote je super...ko se ga navadiš je klasičen kot črnobela televizija :-)

Nasplošno je zlo dober TV za dobro ceno....

Uprašanje kaj bi na plazmi najdu... mi je pa žal da nisem mogu pred nakupom ene 14 dni obeh testirat...

Ja, LX9500 serijo sem tudi sam skoraj že popokal v avto. 55" bi bil ravno pravšnji za steno, pa še lušn je za pogledat s to Infinia obrobo.

Me je pa odvrnila od nakupa ravno šipa čez prednjo stran. Imam namreč kar svetlo dnevno in bi bila IMO katastrofa z odsevi. Opažam pa, da tudi Philips, ki je imel lepo navado uporabljat mat zaslone, posega po glossy finiših.
OM, F, G!

Keyser Soze je izjavil:

Mene pa zanima kaj pokaže VT30, glede na svojega predhodnika. Če bo zadovoljiva glede bruma, potem bo to moja prva plazma.

Bojda je 2 do 3 tedne zamude zaradi težav na Japonskem. 65" naj bi prišle konec tega meseca ali v začetku naslednjega.

65" je žal prevelik za sobo. 55" je pa OK.

A imaš kakšne info. glede cene?
OM, F, G!

Ne še. Čakam...

Zico4 ::

A kdo pozna LG 50PV350?

Double_J ::

Keyser Soze je izjavil:

Kej novega na trgu TVjev?

Zadnje čase je precej zatišje oz. nikjer ne zasledim glih kakšnega hudega promoviranja novih 2011 modelov. Sem se vzdržal nakupa "novega starega" TVja, ampak počasi bi pa že začel gledati za res novimi.

http://www.mediamarket.si/ads/tv_spreje...

http://www.samsung.de/de/Privatkunden/T...

Če maš dnar.:P
Dve šivanki...

djordjevic ::

Ja, tile novi samsungi so videti brutalno in so nabiti z vso možno tehnologijo. :)
No grave is deep enough to keep us in chains.

Double_J je izjavil:

Če maš dnar.:P

Čak, jurja šesto je? Glede na to, da bi dal čez dva jurja za tistgale LGja. Bi tle še prišparal. :D Tud na diagonali.:|

Sej zgleda zadeva zanimivo, sploh UE55D8090 za slaba dva pa pol tisočaka. Edino enga pametnega reviewa ne najdem za to zadevščino.

Kaj pa je bistvena razlika med 7090 in 8090 serijo?
OM, F, G!

8090 ima kolikor vem boljši LED dimming...

Pa kot vidim je razlika v ceni minimalna...
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Double_J ()

Vohun ::

Sam imam LCD, tast pa plasmo pa moram povedati da je na obeh tv lepa slika. Mogoče je lcd malenkost boljša.

destiny ::

Vohun je izjavil:

Sam imam LCD, tast pa plasmo pa moram povedati da je na obeh tv lepa slika. Mogoče je lcd malenkost boljša.

To je pa tko ko da bi reku jest mam dizla, moja žena pa bencinarja, oba se dobr peleta ampak dizel se mal boljš :)

Obe tehnologiji sta dozoreli. Vsake oči pa iščejo nekaj zase ali pa tudi ne.
V srednjem rangu je ogromno zelo enakovednih ekranov.

sash69 ::

LG 50PK350 (model 2010)

Zelo, zelo, zelo me zanima tale plazma. Nagledano imam že nekaj časa, vendar financ trenutno za tole še ni - dobro...finance so, vendar so tu trenutno druge prioritete (vozniški izpit). Malo oz. kar zelo me skrbi, da čez cca. 2,3 mesece te televizije ne bo mogoče nikjer več dobiti - govorim za SLO, ker navsezadnje gre za model iz leta 2010. Je moj strah upravičen? Kaj bi se potem sploh dalo dobit v tem cenovnem rangu? Pa ne mislim gledat samo na ceno jasno...ampak...P/P je tale televizija res TOP kar se da dobit od plazem, sploh pa za takšno velikost. Pa tudi za čisto povprečnega uporabnika ki štarta iz CRT 62cm zaslona - torej, "začetni TV"; poleg tega pa tudi nisem toliko zahteven, da bi gledal za najbolj perfektno sliko. Tudi prebral sem si veliko reviewev, med drugim tudi tistega na avforums.com, katerem še nekako najbolj zaupam - in kjer je ta TV dobil oznako BestBuy, zato je se vedno moja nr.1 izbira trenutno.

se tale LG sploh še dobi?

Zico4 ::

Še se dobi, namesto tega pa prihaja oz. je že na voljo LG 50PV350.

Bananovec ::

imam eno nevmesno vprašanje. Nameravam namreč kupiti računalnik pa me zanima če se splača imeti LG 32LD350 televizijo namesto ekrana?
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

PrimozR ::

Ne, ker ima ločljivost enako, kot če vzameš 21'' monitor. 30'' desktop monitorji imajo ločljivost 2560 x 1600 pik in stanejo čez jurja.

Lonsarg ::

Pišem tale post iz 27" 1920*1080 monitorja in lahko povem, da je resolucija po defult prevelika. Sem se moral kar lepo z DPI igrat, da sem napravil stvar bolj gledljivo. Tak da taka resolucija je ravno prav za 32". Pa tudi, če ti bo premajhna, se pač poigraš z DPI v drugo smer.

Dejansko premala resolucija je takrat, ko dejansko vidiš kvadratke! To smo pa še daaaaaaaaaaaleč od tega, bi komot še manjše resolucije imeli.

Načeloma res ne. Ampak po drugi strnani pa zadeva niti ni tako slaba, če le nima pretiranega input laga in če imaš dovolj placa, da boš oddaljen od zalona malce več kot od običajnega monitorja.

Pike na LCD TVju so namreč zelo velike napram tistim na monitorju. Ni pa nujno, da so prevelike. Najboljše probat pa vidiš.
OM, F, G!

MrStein ::

PrimozR je izjavil:

Ne, ker ima ločljivost enako, kot če vzameš 21'' monitor. 30'' desktop monitorji imajo ločljivost 2560 x 1600 pik in stanejo čez jurja.

Eni imajo radi nizke ločljivosti.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Lonsarg ::

Ene pol urce sem uporabljal PC na 32" LCD, nisem imel nobenega problema. Za resolucijo sploh ni za skrbet. Ena stvar pa res je problem in to je input lag, če je TV kak 100HZ,200Hz al pa take fore. Če hočeš za PC uporablat, se mora dat izklopit razne zadeve, ki sliko "polepšajo". Najbolj zihr pa je, če kupiš TV, ki ima navadnih ~60Hz pa si ziher. In ta LG 32LD350 je tak, torej go on, moja izkušnja je fajn. Se mi zdi 32" lih nekako meja za PC monitor po filingu.

Okapi ::

Moj brat uporablja namesto monitorja LG-jev 32" tv (ne vem modela na pamet) in je čisto zadovoljen. Če imaš na mizi dovolj prostora, ni nobenega problema.

O.

Bananovec je izjavil:

imam eno nevmesno vprašanje. Nameravam namreč kupiti računalnik pa me zanima če se splača imeti LG 32LD350 televizijo namesto ekrana?

Pomoje ne. Sicer pa odvisno od uporabe. 32" ni ne miš ne tič. Gledat ga moraš od blizu. Torej ne moreš iz naslanjača surfat, pisat, gledat FHD video vsebine. Je uporaben le za delo za mizo.
Prvi TV sem na PC priklopil pred slabimi 5 leti. 32" sicer 720p. Mala katastrofa s katero sem zdržal slabo leto kot sekundarcem na katerega je šlo nekaj interneta in IPTV. Prvič je bilo premalo vrstic, iz oddaljenosti brat pa je neglede na relativno veliko piko pri tej ločljivosti precej kriza.
Nato je prišel 46" FHD, ki mi riše tudi tole kar sedajle pišem. Za mojo uporabo super, le nekoliko majhen je. V načrtu v bljižni prijhodnosti je nekaj okoli 60" ta pa gre na drugo mesto tudi za uporabo na PC.
Za kakšne grafično načrtovalske ali podobne zadeve pa TV nikakor ni.

Bananovec ::

Fora je v tem ker če grem nabavljat posebej monitorja sem samo na izgubi.
Prvič, ker bom moral dati 150€ za ekran in bo tako manj ostalo zaračunalnik;
drugič, ker bom tako TV uporabljal še manj kot ga zdaj tj. ca 30 minut na dan, TV pa je star 2 meseca. Sem pa bral, da je tako velik televizor še ravno pravšnji in zato tudi tako vprašanje. Glede "male" ločljivosti pa me niti ne skrbi preveč. Komp bom tako ali tako uporabljal za brskanje po netu, gledanje (HD) vsebin in malo igranja. Tak da ne bo nič nekih profi zadev :). Recimo, da bom probal. Če ne bo šlo drugače, pa bom že kupil posebej ekran.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

Zgodovina sprememb…

Aha. Ekran že imaš. Le priklopi in uživaj dokler ne boš imel potrebe po čem drugem.

venson ::

Torej nakupujem nov lcd. In iščem nek budget televizor diagonale 82 cm :)
Želim le čim več za čim manj cene. Limit je nekje 400€.

Alfonzo ::

Nakupujem TV in me zanima kaj predlagate do 1300€. Bi pa vzel do 46"

Malo sem gledal LG le8500 pa me zanima če ga ima kdo in pa kako se kaj obnese.

fpbs ::

Po tehničnih podatkih je LG 47LE8500 zelo dobra, samo je še lanski model in nima vgrajen SmartTV za popolni internetni dostop, kar omogočajo skoraj vsi letošnji modeli.

SkyEye90 ::

LCD IN VGRAJEN PREDVAJALNIK

Iščem LCD televizor ali manjšo plazmo, ki brez težav bere z USB diska divX, mkv ter OBVEZNO DTS ZVOK! Prosim pomagajte mi, kateri modeli to podpirajo, ampak prosim za cenejše modele, velikosti okoli 32".

S.

Yossarian ::

SAMSUNG C 530 in C 652 zagotovo.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

djordjevic ::

DTS spusti skozi? Res?
No grave is deep enough to keep us in chains.

Da meni deluje. Za DTS zvok delajo lansko letni samsung C, ter seveda letošnji D. Od ostalih firm ne dela pri nobeni.
Dve šivanki...

SkyEye90 ::

Torej bo Samsung odlična izbira, hvala :) še nekaj, kaj pa če ima film DTS-HD MA zvok?? Ga predvaja preko TV zvočnikov?
««
125 / 154
»»