» »

Plazma ali LCD televizor?

Plazma ali LCD televizor?

««
115 / 154
»»

SkyEye90 ::

Kot si prvič napisal misliš tole?

A ni tak, da se en "prikaz" (jaz temu rečem frejm, verjetno drugi drugače) naredi tako, da se pošlje "power" signal s polno močjo, nato s polovično, potem s četrtino, itd. do 1/256 (če predpostavimo 8 bitno natančnost), vsak piksel pa ima kontrolno linijo, ki ta "power" signal priklopi, ali ne (za vsak trenutek posebej, seveda, tako vsak piksel lahko ima 2^8 = 256 nivojev).

Ne, ni tako ;) Kot jaz vem, je tako kot sem napisal jaz, oziroma kot so mi razložili.
Po tvojem bi srednje siv pixel vklopil ta 'power signal' šele po petem refreshu?
Vsi piksli dobijo vedno poln signal, kontrolirajo pa dolžino le tega (in ne močnostno stopnjo).

Prikazuje se 50 slik? 50 različnih slik, 50 različnih polslik, ali morda 25 celih različnih ki jih prikazuje vsako 2x?
Vedi, da pri 50FPS nebi nikakor videl, da se slika zatika.

Ker je mala sprememba svetlosti (črno - temno sivo) pač manjše utripanje kot velika sprememba (črno - belo).

To pa je možno ja, da se zaradi tega ne vidi utripanja pri temnejših slikah. Torej očitno nikoli ni 600Hz refresh?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: SkyEye90 ()

MrStein ::

SkyEye90 je izjavil:

Kot si prvič napisal misliš tole?

A ni tak, da se en "prikaz" (jaz temu rečem frejm, verjetno drugi drugače) naredi tako, da se pošlje "power" signal s polno močjo, nato s polovično, potem s četrtino, itd. do 1/256 (če predpostavimo 8 bitno natančnost), vsak piksel pa ima kontrolno linijo, ki ta "power" signal priklopi, ali ne (za vsak trenutek posebej, seveda, tako vsak piksel lahko ima 2^8 = 256 nivojev).

Ne, ni tako ;)

Je. Tisto je iz strokovnega članka.
Zdaj mogoče ne dela vsaka plazma tako ampak eni že.

Vir: http://www.plasma.com/classroom/plasma_...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

sasoe ::

Alexius Heristalski je izjavil:

sasoe je izjavil:

simon2704 je izjavil:

tako, nabavil lg 50pk350 in sem za zdaj zelo zadovoljen, malo me je le začudil odgovor telemach službe za pomoč uporabnikom, češ da moram še vedno imeti tv priklopljen preko scart kabla na ta njihov digitalni sprejemnik

a se ne priklopi TV direkt na vhod za anteno ?

vsak TV preko zunanjega ponudnika (internetni, kabelski, satelitski) potrebuje vmesnik

Pri kabelski ni treba, ker ima TV vgrajen DVB-C tuner, potrebuješ pa modul za dekodirno kartico Conax, ker so programi zaklenjeni. Torej, simon2704, nesi Telemachov sprejemnik nazaj in zahtevaj zamenjavo za modul. Tega vtakneš v režo CI, v modul pa dekodirno kartico in poženeš iskanje digitalnih kabelskih programov. To je to.

TV ima vgrajen DVB-C tuner, neumnosti pišem
se opravičujem

djordjevic ::

Včeraj sem imel priložnost malo pobliže spoznati PK350 v domačem okolju. Slika je lepa, med kanali prestavlja vsaj 2,5-krat hitreje kot v trgovini, torej povsem zadovoljivo! Tudi sicer me je TV kar očaral. Je za ta denar (sploh če imaš prostor) res prava izbira.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Karen ::

Jaz imam že dober mesec PK550, ampak 60colsko. Čisto zadovoljiva zadeva, če ima človek kam postavit. In ne, ni prevelik:D

MrStein, tole je pa dooolg člank, hvala, bom malo prebral. Zanimivo, možno ja da je več vrst prikazovanja. Te res nisem poznal, ampak teoretično je tudi možno, očitno tudi praktično.
Verzija kot sem jo jaz napisal (kontrola z dolžino pulza) tudi sigurno obstaja, bral enkrat v enem članku od LCD in Plazma zaslonov, samo se ne spomnim v katerem :) Tale današnja tehnologija preseneča vsak dan, po eni strani veliko novosti, po drugi pa drobne spremembe ki jih oznanjajo kot 'velike prelomnice' ;)

ps: V novem letu vsem Slo-tech-ovcem želim veliko zdravja, sreče, veselja, in naj vas današnja tehnika vsakodnevno preseneča le v pozitivnem smislu :D SkyEye

MH0 ::

djordjevic je izjavil:

...med kanali prestavlja vsaj 2,5-krat hitreje kot v trgovini,...
Imate boljšo elektriko doma ali kaj?:D:D:D

stratosD ::

Najprej voščim Srečno novo leto 2011 vsem SLO-TECH-ovcem !

Sem imel končno tudi jaz priložnost malo podrobneje stestirat LG 50PK350, sicer ob bleščavi svečavi Big Banga ampak zato
z prijaznim prodajalcem, ki je imel pri sebi USB ključek z raznimi sampli mkv-jev, fullHD ripov,BRRipa v Xvid obliki in podobno.
Najprej me je zmotila mehkoba, neostrost slike, sploh ker je bil zraven en LED TV Sony. Belina je bila pri LG plazmi sivina, kontrast je bil pa na 100.
Mislim, ne vem v čem je fora...sicer me je reflex v steklu še najmanj motil, če sem upošteval tiste halogene zvonove, ki jih imajo v BB za razsvetljavo.
Samo ta neostrost in medel kontrast mi je šla pa v nos.
Bom moral prow počakat da grem k enemu v domače okolje pogledat pa da se odločim....al pa da naročim z neta nekje pa pol vrnem in vzamem Samsung LE46 C652
(sej vem, kmetek da to ni lepo ampah hebat ga če jih ne morem najt nikjer face to face za primerjavo)

Sicer pa na zadnji post kamarada djordjevica o LG 50PK350 moram rečt da zdej so še zadnje ovire padle za nabavko tega aparatusa.....
Bolščite, bolščite kamaradi v svoje slikosuke samo ne preveč, da Vam dioptrija ne naraste...

Sayonara
stratosD

sasoe ::

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sasoe ()

antonija ::

Zdej ce hoces trgovini mickeno ponagajat naj par ljudi naroci zadevo in jo vrne po kaksnem tednu... me zanima kaj bojo naredil s temi ekrani na zalogi :D
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Po karatkeristikah svetilnosti, kontrasta in vidnega kota izgubi na polni črti - torej dokaz, da nam očitno trgovci prodajajo kar nekaj, ko piše kontrast 5.000.000:1 pri LCD-ju za 1000evrov in vidni kot 178 stopinj..pa kaj še :))

Lastniki PLAZEM, ste mogoče pri mirni sliki (ko date film na pavzo) in TV pogledate čisto od blizu opazili, da piksli ne mirujejo?? Čemu ta namen?

Zgodovina sprememb…

sulicar ::

A kdo ve za kakšen program,ki bi pretvoril zvok DTS iz blurayripa(MKV format) v AC format oz audio format,ki ga podpira LG 50PK350?

e-marko ::

...somebody, somewhere...

wade ::

LG 60PK950 ima verjetno enak problem ane? Nekdo me je spraševal zakaj pri enih filmih ne dela zvok, pa sem mu rekel, da verjetno ne podpira DTS. Kako nej rešijo to težavo, convertal skor sigurno ne bojo. A če priklopiš ojačevalec in zvočnike na tv, to reši zadevo? Al morjo kej druzga nardit?

Tilk ::

Mene pa zanima če je poleg kontrasta kakšna velika razlika med LG 50PK350 inLG 50PK950.
Omenjena modela se razlikujeta za skoraj 400EUR(mimovrste.com)
Tilk

wade, če priklopiš ojačevalec na TV ne rešiš nič, ker TV preko optike pošilja le zvok, katerega prepozna.
Sliko iz predvajalnika pošlji na TV, zvok pa direktno na ojačevalec in nič vmes na TV, pa bo vse delalo.

Tilk, 950 model ima TruBlack filter, ki v svetlem prostoru preprečuje svetlobi da osvetli zaslon, s tem dobiš podnevi boljšo črno barvo. Ima tudi THX certifikat, kar pa po moje ni vredno 400e.

Keyser Soze ::

sasoe je izjavil:

pa sem mislil, da je TV za 5 jurjov drag :)

Važn, da ima možnost snemanja na VHS kasete. Huda mašina ni kej. 8-O
OM, F, G!

Bellzmet ::

@skyeye90: "Preko HDMI povezave se s PC-ja zvok ne prenaša, razen če imaš grafično kartico, ki ima svojo zvočno. Seveda mora PC zvok pretvoriti v AC3, ker DTS-a TV ne predvaja."

Hm a nimajo vse novejše grafične npr. od ATi serije 4xxx in 5xxx možnost HDMI (zvok in slika), ki pač lahko on-the-fly prekodirajo zvok, če TV ne pospira DTS?

lp

wade ::

@SkyEye90
Se pravi če je ta predvajalnik v tv-ju ne moreš narediti nič (usb priklopjo direktno v tv in predvajajo). Potem je edina opcija za DTS filme, da jih predvajajo iz laptopa? Če iz slednjega ne dobijo zvoka, potem verjetno potrebujejo tale kabel a?

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

Bellzmet, saj to sem napisal, če ti grafična omogoča prenos zvoka, potem je vse kar moraš storiti nastavit, da se zvok prekodira v AC3, to je to.

wade, točno tako, če predvajaš filme z vgrajenim predvajalnikom (prek USB vhoda), potem moraš film pred predvajanjem na računalniku konvertirati (DTS v AC3).
Če pa imaš zunanji predvajalnik (npr. WDTV al PC), pa s tem kablom na ojačevalec oz. še bolje preko SPDIF za prostorski zvok.

Dromar ::

Folk, tokrat bom jaz nekaj vprašal! Imam eno zelo svetlo sobo v stanovanju in bi mel zato nek LCD tv, ker rabi met mat površino, nočem pa dat več kot 600-700EUR za TV, tako da višjerazredne plazme bolj ali manj odpadejo. Velikost bi bla ok 42", ker je razdalja gledanja okrog 2metra!
Priporočila pa to :D Hvala lepa!

VANČ14 ::

Samsung LE-40C630.

Pennywis3 ::

Pozdravljeni!

Odločam se za nakup novega TV-ja in bi prosil za nasvet.

TV bo gledan iz razdalje nekje 4 - 4.5m zato se odločam za 50/52/55 velikost ( 47 se mi zdi malenkost premajhen ), budget je okoli 1500Eur ( pogojno 1900 Eur za LG 55LE8500, ampak res pogojno :) )
Pri kolegu sem konkretno pretestiral LG-ja 47LE5500, na katerem je solidna SD slika, resnično pa se izkaže šele pri full HD vsebinah. Nasploh se mi zdi to dober TV.
Ker pogledam mesečno kar precej .mkv-jev mi je zelo pomembna kakovost HD slike, pravtako se bo občasno uporabljal PS3, televizija pa bo priklopljena na osnovno t2 programsko shemo.
Trenutno si lastim leto dni starega philipsa 7404 serije s katerim sem zelo zadovoljen, žal pa je 52 velikost Philips 8xxx serije predrag in sem znamko Philips opustil ker enostavno nimajo 52 ekrana po konkurenčnih cenah, razen 5xxx serije, ki pa se jo rajši izogibam, čeprav ni švoh zadeva. Raznih eth in wifi povezav na TV-ju ne potrebujem.
Kaj bi mi v tem primeru svetovali?

Vprašal bi tudi, čeprav je 55LE8500 full led 240Hz TV me zanima če je razlika med LE5500 serijo vredna tistih 400 Eur?? Med 120Hz in 240Hz ni neke razlike oz. jo oko ne opazi, vprašanje pa kako je z full led osvetlitvijo proti edge led??

Lahko ti povem le to, da je Edge LED po domače povedano eno s... Kaj so pridobili pri LED osvetlitvi? 1. Na TV lahko nalimajo nalepko ECO, ker porabi 15% manj štroma in 2. enak TV lahko prodajo 300 evrov dražje.
Če pa bi rad še dobro sliko pa je tako, da je pri cenejših LED modelih slika plavkasta, obrazi delujejo bledo..to je pač LED osvetlitev.

Še moje mnenje glede LG znamke: več ali manj kar sem jih videl, imajo črno barvo zelo bogo (beri svetlo). Pa naj bo to LCD, LED ali Plazma. Preveri na hdtv test ali si oglej v živo v temnem prostoru. Slaba črna pomeni slab kontrast in sprano sliko. Kar pomeni kontrast 5:000:000:1 je finta, vedite, da lahko to pomeni samo veliko veliko svetlejšo sliko! Če črna ni črna, potem je kontrast slab in slika nikoli ne bo pretirano lepa.

Zgodovina sprememb…

Penny, si razmislil o kakih ornh plazmah od Panasonica za 1500EUR?

Pennywis3 ::

@SkyEye90
Vem da je nateg, zato me pa zanima če se sploh splača plačat big bucks za full led.

@Dromar
Gledal sem Panasonice vse od G20 naprej in je resnično super slika, G13 NeoPDP ga resnično rocka, a vseeno ostaja dvom.
Ne verjamem da bo čez par let ista kvaliteta slike pa še break-in je malce tečen.
Če bom že dal toliko denarja za TV bi ga imel vsaj 8-10 let če bo delalo tako dolgo.

djordjevic ::

Kako je res s tem, da barva bledi? Meni osebno se zdi G20 tudi carski TV, pa me zanima, koliko je resnica na tem, da sčasoma barve zbledijo. Ve kdo kaj več o tem?
No grave is deep enough to keep us in chains.

dirkalec ::

Pozdravljeni. Imam pa 2 vprašanja za vas:)

1. LG LCD TV 47LD750 vs. LE-46C652? Kaj priporočate? Sam se nagibam za Samsunga, saj predvaja vse živo. Za LG-ja nevem če predvaja .mkv datoteke. Ali lahko predlagate ša kaj drugega v tem cenovnem rangu. Plus za Lg gre pa zaradi 200Hz, proti Samsungovih 100Hz. Opazna razlika?

2. Ali se splača glede na to da je začetek leta, še malo počakati, da padejo cene trenutnih modelov, saj po mojem mnenju bodo kaj kmalu prišli novi modeli za leto 2011.

LP.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dirkalec ()

Pennywis3, prednost FullLED je ta, da lahko na določenih delih naredijo sliko res črno. A pazi, nek dober navaden LCD bo še vedno lahko prikazal boljšo črno čeprav ima zadaj prižgan backlight, kot nek FullLED LCD, ki pa ima lahko zato slabši LCD panel. Moje mnenje je, da se FullLED zaenkrat še ne izplača, ker so res precenjeni. Prav rad bi videl enega LG FullLED LCD in Sony LCD skupaj, mislim da LG izgubi.

dirkalec, LG-jevih 200Hz je slabše kot Sony-jevih 100Hz. To sem stestiral sam. Za ostale znamke ne vem, ampak 200Hz sigurno ni vredno svojega denarja. Bolje imeti dobrih 100 kot slabih 200 ;)

destiny ::

No, LE8500 ima super črno, to lahko potrdim iz prve roke. S tem modelom ziher ne boš zgrešil.

ocho ::

Pozdravljeni!
Tudi sam se odločam za nakup novega televizorja in imam par vprašanj za vas.
Razdalja do televizorja bi bila med 4 in 5 metri, 99% časa pa bi se gledal Amis tv (torej SD).
Na podlagi prebranega sem se že odločil za plazmo, vprašanje pa je velikost le te. Zanima me predvsem kako izgleda nek SD kanal na 50' plazmi z razdalje 4ih metrov? Ali je za takšno razdaljo mogoče bolje vzeti 42'? Pa tudi kako je z SD signalom na full HD televiziji? Ali je boljša slika na HD ready?

Sicer pa imam v ožjem izboru zlasti ta dva LGija:
http://www.ceneje.si/avdio-video/televi...
http://www.ceneje.si/avdio-video/televi...

Hvala za informacije in LP.

Bellzmet ::

Kateri LCD velikosti 40",42" je potem trenutno best buy? Pa cena recimo do okrog 700 EUR do max. 800 EUR.

za 4m ne glej pod 50''. Jest bi vzel še večjo, če si pripravljen plačat kaj več. Sicer se pa ravno te dni odvija CES sejem na katerem so vsi pomembni proizvajalci predstavili tv-je za modelno leto 2011. Če se ti ne mudi, počakaj na to kaj bodo predstavili, v štacunah pa lahko pričakuješ nove modele nekje od marca do maja, nekatere modele že prej.

s1m0n ::

No da še jaz malo povprašam kaj se splača vzet za gledanje iz 4m do kakih 1000EUR ?
Televizor mora bit čim večji (zaradi slabovidnosti)!

Je bolje vzet kakšno Plazmo 50" ali kak LED LCD manjše velikosti ?
Primarna uporaba TV in filmi (DVD, USB, HDD...) Za igranje iger je PC monitor!
Pa čim več dodatkov/nastavitev :)

s1m0n Če hočeš kupit LED, boš plačal 1500, ker je to prvi pravi LED kot se spodobi (LE8500).
Kupi LG 50PK350, 660EUR, 50" full HD. Predvaja ti iz USBja filme...
In za 4metre ne vem niti če bo 50" tv dosti velik...

s1m0n ::

Heh zdaj smo že tak daleč da je 50" premalo ali kaj ? :)
Kolikšna pa je idealna oddaljenost za 50" ?

Okapi ::

Kolikšna pa je idealna oddaljenost za 50"
Odvisna je od tvoje dioptrije.

O.

ocho ::

a pri diagonali 50' in razdalji 4m SD slika ne bo preveč popačena?

Ne, v bistvu je na nekaterih kanalih SD čist ok, vsaj prek dvb-t. Ima pa kanal A opazno slabšo sliko kot pa npr pop ali pa slo1,2. Seveda je precej odvisno tud od tv-ja kako zna sprocesirat SD sliko.

rezator ::

Sem se odloču da bom uzel Samsung le46c652. Zdaj me pa zanima kako je v primeru, če se tv poškoduje mehansko med prevozom? Ker ga bom naročil preko spleta, na eni izmed trgovin, ki imajo najceneji tv na ceneje.si. In pripelala mi ga bo pošta oz kdor koli pač. Kako gre to v tem primeru?
Some people feel the rain. Others just get wet.

Double_J ::

Neki novi modeli se predstavljajo...

Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

galu ::

C750-ko, 46" imajo pri Majdiču za dobrih 1100EUR dandanes... Glede na to da ima zraven še 3D, to ni za gledat na trgovinskih policah, ampak doma! ;)
Tako to gre.

BALAST ::

Pa kdo še rabi 3D? Filmi so slabši, igranje iger je pa nadležno z 3D očali.

Podpis. Vsaj za enkrat še.

Punce in fatje, ste kdaj testirali razliko med 24, 50 in 60Hz osveževanjem slike pri predvajanju filmov iz zunanjih predvajalnikov (npr. WDTV)?

Constantine ::

Samo na hitro:
danes priklopil na tv wd live hub, na hitro zavrtel neslavne barabe, ni ravno nek sinonim za preverjanje slike, vendar mi je sezulo copate...skupaj z nogavicam.:) ko pregledam par HDjev se zopet javim z bolj poglobljenim opisom :)

Zaenkrat zmaga!

Maximus ::

@Bellzmet

Sem kupil plazmo panasonic s20 in moram reči, da sem ful zadovoljen :)

MH0 ::

Line bleeding vas nič ne moti? Je kar grozen na 50PK350.

Izključi dinamični kontrast :)

Jao se glih odločim kateri tv bom vzel in sedaj pravijo po trgovinah da ga ni več.... 46c652 to. Pravijo da pridejo drugi teden, samo da tudi to ni nujno da pridejo.... Zdaj razmišlam da bi uzel 47le5300 od lg-ja. kakšne izkušnje? Bere mkv in dts zvok? TO nikjer ne piše, koliko sem jaz gledal, prodajalci pa itak pravijo, seveda da bere... Če kdo najde prosim če bere to naj da link ali pove iz prve roke.
««
115 / 154
»»