Forum » Kaj kupiti » Plazma ali LCD televizor?
Plazma ali LCD televizor?
Dromar ::
roCkY, jaz sem skoraj v vsakem svojem komentarju napisal, da edini razlog, zaradi katerega po mojem mnenjm nekdo naj ne kupi tega TVja, je ta, da ma močn odsev!
Drugače pa je slika na TVju bajna.
In to so potrdili tudi v tem testu http://www.avforums.com/review/LG-PK350...
Drugače pa je slika na TVju bajna.
In to so potrdili tudi v tem testu http://www.avforums.com/review/LG-PK350...
zile ::
Mene pa zanima koliko od vas nov TV dejasnko skalibrira? Zdej če ga ne, pol niti pod razno ne jamrajte kolk so bedne barve, dokler tega v resnici ne sprobate.
Double_J ::
Samo očitno tudi LCD tv brni... sem mislil da je kaj narobe, ampak zgleda da je to normalno?
Skoraj ni LCD televizorja, ki ne bi imel bruma ! Le nekateri to slisijo, drugi pac ne. Tudi mene je to na zacetku motilo, vendar sem potem preizkusil razlicne znamke (Philips, Sony, Samsung, Panasonic) in pri vseh se je pojavljal brum, sploh ko je slika prisla iz crne v belo barvo. Je pa res, da se ga pri manjsih dimenzijah (pod 37") manj opazi.
Kdor ne verjame temu naj v google vpise svoj tip LCDja in doda : humming noise
Dve šivanki...
SkyEye90 ::
SkyEye90, slike predvajam na svoji plazmi 1x na teden...Če gledaš sliko iz več kot 1metra ne opaziš utripanja pod nobenim pogojem in v to me ne bo nihče prepričal...
Plazme utripajo in pač utripajo, sprijazni se. Utripajo s 100Hz, kar pomeni, da se zaslon v eni sekundi 100x prižge in ugasne. Jaz vidim da utripa s 4m v kolikor slika stoji, ali film, ko ga dam na pavzo. Je pa res, da več kot 50% ljudi tega ne opazi. Priporočam ogled v trgovini, v kolikor kdo opazi utripanje, mu plazme ne priporočam za ogled statičnih slik, ker ima občutljive oči.
Ps: nekateri ne vidijo utripanja niti pri navadnih starih katodnikih, ki utripajo s 50Hz. Za test: stegni roko, razpri prste in na hitro mahaj tik pred zaslonom. Koliko prstov vidiš? Poskusi pred 50Hz katodnikom, novejšo plazmo in na LCD-ju. Zanimivo? ;)
Ps: plazme ne utripajo zaradi tega, ker bi bile slabe, ampak zaradi vrste tehnologije. Tako pač delajo :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SkyEye90 ()
sasoe ::
sem imel buđet 1500 eur.
favorit LG 47LE8500. edini fullLED za dobrih 1400 eur.
vendar me moti bleščanje, TV je steklen.
pa tudi zadnjič sem v BigBangu na razstavljenem zaslonu že videl mrtvi piksel (sicer se to da popravit, so pa že grenka pota, ker tak TV spravjlat iz hiše in nazaj ni fajn, če do tega pride). recimo da je bil to slučaj in se to ne dogaja pogosto?
če bi imel neomejene finance, bi kupil PANASONIC 50VT20(1720eur), najbooljši TV leta 2010, pa vendar je to že lep kupček denarja, TV pa še vedno ni popoln.
imam občutek, da smo zdaj nekje na tehnološki revoluciji, saj se vpeljuje 3D, ki bo dejansko brez napak razvit šele v naslednjih letih in odpravljene bodo tudi "današnje pomankljivosti" TVjev (prihaja NANO, OLED,...). zato sem sklenil, da 1500 eur pribl. prepolovim, ostanek dam v štunf in kupim novi TV spet čez pet let (in takrat mogoče še dodam kakih 500 eur)!
najprej sem se ogrel za
SONY 46EX500: čisto iz vtisa, brez odboja svetlobe, barve so se mi zdele ok, truemotion tudi, vendar TV ni glih poceni (1100 eur)gleda na to, da je to navadni debeli LCD, pa tudi slika je nekoliko "pikslasta", na
SAMSUNGU 46C652 je bolj gladka, pa tudi barve so še boljše, vendar pa ima TV truemotion v kurcu, videl v živo in še na reviewu so to kritizirali, torej je nekaj na tem, pa TV ima že refleksijo, vendar ugodno ceno 850 eur, vendar še cenjši je
LG 50PK350 650eur, kar je res poceni za 50" TV. TV ima THX certifikat, torej barve so super?, tudi truemotion ne bi smel biti problem, problem je predvsem refleksija, ki pa jo imajo skoraj vsi iz mojega izbora. problem je tudi moj predsodek o plazmah, predvsem da se lahko slika zapeče (saj Panasonic VT je to odpravil, pa še 5 let garancije ima, samo je pa že 1000 eur več).
favorit je zaenkrat najcenejši, se mi zdi, da mi bo tako čez leto dve še najmanj žal?
favorit LG 47LE8500. edini fullLED za dobrih 1400 eur.
vendar me moti bleščanje, TV je steklen.
pa tudi zadnjič sem v BigBangu na razstavljenem zaslonu že videl mrtvi piksel (sicer se to da popravit, so pa že grenka pota, ker tak TV spravjlat iz hiše in nazaj ni fajn, če do tega pride). recimo da je bil to slučaj in se to ne dogaja pogosto?
če bi imel neomejene finance, bi kupil PANASONIC 50VT20(1720eur), najbooljši TV leta 2010, pa vendar je to že lep kupček denarja, TV pa še vedno ni popoln.
imam občutek, da smo zdaj nekje na tehnološki revoluciji, saj se vpeljuje 3D, ki bo dejansko brez napak razvit šele v naslednjih letih in odpravljene bodo tudi "današnje pomankljivosti" TVjev (prihaja NANO, OLED,...). zato sem sklenil, da 1500 eur pribl. prepolovim, ostanek dam v štunf in kupim novi TV spet čez pet let (in takrat mogoče še dodam kakih 500 eur)!
najprej sem se ogrel za
SONY 46EX500: čisto iz vtisa, brez odboja svetlobe, barve so se mi zdele ok, truemotion tudi, vendar TV ni glih poceni (1100 eur)gleda na to, da je to navadni debeli LCD, pa tudi slika je nekoliko "pikslasta", na
SAMSUNGU 46C652 je bolj gladka, pa tudi barve so še boljše, vendar pa ima TV truemotion v kurcu, videl v živo in še na reviewu so to kritizirali, torej je nekaj na tem, pa TV ima že refleksijo, vendar ugodno ceno 850 eur, vendar še cenjši je
LG 50PK350 650eur, kar je res poceni za 50" TV. TV ima THX certifikat, torej barve so super?, tudi truemotion ne bi smel biti problem, problem je predvsem refleksija, ki pa jo imajo skoraj vsi iz mojega izbora. problem je tudi moj predsodek o plazmah, predvsem da se lahko slika zapeče (saj Panasonic VT je to odpravil, pa še 5 let garancije ima, samo je pa že 1000 eur več).
favorit je zaenkrat najcenejši, se mi zdi, da mi bo tako čez leto dve še najmanj žal?
Maximus ::
Kaj pa panasonic TXP50S20E? Ta je dobil dobre ocene.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Maximus ()
sasoe, sem bil pred podobno dilemo, le med 46EX500 in 50PK350 modelom, vzel sem cenejšega (o tem sem že pisal), vendar na kratko: EX500 je odlična serija, trumotion je boljši od novejših konkurenčnih LED modelov. Ima standardno CCFL osvetlitev, kar da lepše odtenke, EX700 serija je enaka, samo da je LED in 300evrov dražja.
A ko sem omenjena modela videl skupaj, priznam, da je imela plazma lepše in boljše barve, sliko.
Glede plazem je tudi mene skrbelo, zapekanje, utripanje, gretje, trumotion: zapeke ni in je ob normalni uporabi ne moreš doživeti, utripanja v filmih nikakor ne opaziš, greje se kot lcd, trumotion pa je tudi ok, za to ceno recimo dober.
Čez 2, 3 leta bom za enak denar sigurno dobil boljšo tv kot je omenjeni Sony sedaj, kateri je še enkrat dražji.
A ko sem omenjena modela videl skupaj, priznam, da je imela plazma lepše in boljše barve, sliko.
Glede plazem je tudi mene skrbelo, zapekanje, utripanje, gretje, trumotion: zapeke ni in je ob normalni uporabi ne moreš doživeti, utripanja v filmih nikakor ne opaziš, greje se kot lcd, trumotion pa je tudi ok, za to ceno recimo dober.
Čez 2, 3 leta bom za enak denar sigurno dobil boljšo tv kot je omenjeni Sony sedaj, kateri je še enkrat dražji.
MrStein ::
Ps: nekateri ne vidijo utripanja niti pri navadnih starih katodnikih, ki utripajo s 50Hz. Za test: stegni roko, razpri prste in na hitro mahaj tik pred zaslonom. Koliko prstov vidiš? Poskusi pred 50Hz katodnikom, novejšo plazmo in na LCD-ju. Zanimivo? ;)
Ja, dober test. Je kdo mogoče slikal?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
ABX ::
Kaj pa panasonic TXP50S20E? Ta je dobil dobre ocene.
Panasonic S serija je najcenejša ki ima NeoPDP tehnologijo za zaslon.
Če te zanima kvaliteta slike in te ne zanimajo dodatki, nimaš kaj zgrešit.
Za TV signal verjetno overkill, ampak za PC / konzolo je zakon.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ABX ()
Pa glede utripanja plazem:
- sem malo guglal in naletel na te teme :
(avforums.com) Plasma flickering (panasonic pz800)
(avforums.com) Panasonic TH42PZ80 brightness strobing problem
(avsforum.com) Panasonic PZ80/PZ85 - "Color Flicker", "Brightness Shifting" Troubleshooting
Tu se bere, da so eni odpravili utripanja.
Torej: A je to tovarniška napaka na nekaterih primerkih? Serijska napaka? Nekaj tretjega?
In še to: Eni s ehvalijo z 200, 400 ali celo 600 Hz. A slika je še vedno 100 FPS, marketingu navkljub?
Pa glede zgoraj omenjenega fotografiranja učinka: Kako da noben review nima nič takega?
Pri testih LCD recimo ne vidiš skoraj nič o zornih kotih.
Primer:
Vir: Revija c't
Pri njih je graf zornega kot obvezen del testa. (dam primer pozneje)
Pa glede utripanja, gibanja itd... High speed kamero dobiš že za 150 EUR.
Zakaj v review-ih piše "gibanje je tekoče, gibalna ločljivost je boljša kot pri onem modelu..." namesto da posnamejo in objavijo?
- sem malo guglal in naletel na te teme :
(avforums.com) Plasma flickering (panasonic pz800)
(avforums.com) Panasonic TH42PZ80 brightness strobing problem
(avsforum.com) Panasonic PZ80/PZ85 - "Color Flicker", "Brightness Shifting" Troubleshooting
Torej: A je to tovarniška napaka na nekaterih primerkih? Serijska napaka? Nekaj tretjega?
In še to: Eni s ehvalijo z 200, 400 ali celo 600 Hz. A slika je še vedno 100 FPS, marketingu navkljub?
Pa glede zgoraj omenjenega fotografiranja učinka: Kako da noben review nima nič takega?
Pri testih LCD recimo ne vidiš skoraj nič o zornih kotih.
Primer:
Vir: Revija c't
Pa glede utripanja, gibanja itd... High speed kamero dobiš že za 150 EUR.
Zakaj v review-ih piše "gibanje je tekoče, gibalna ločljivost je boljša kot pri onem modelu..." namesto da posnamejo in objavijo?
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
simon2704 ::
tako, nabavil lg 50pk350 in sem za zdaj zelo zadovoljen, malo me je le začudil odgovor telemach službe za pomoč uporabnikom, češ da moram še vedno imeti tv priklopljen preko scart kabla na ta njihov digitalni sprejemnik
a se ne priklopi TV direkt na vhod za anteno ?
Constantine ::
Po dolgem premisleku sem vzel Sony KDL46HX800. Sem si rekel da se samo enkrat živi in v Big Bangu vzel z 10% in še PS3 zraven. Zeankrat je še nisem razpakiral, bom pa poročal kako se obnese med 4imi zidovi ko bo prestala kakšen Full HD film :)
EVo, stran PDF iz testa
Upam, da link dela, tele storitve za shranjevanje fajlov so vsak dan bolj komplicirane.
(če ne pa mogoče tale)
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
Utripanje pri plazmi je stvar plazemske tehnologije prikazovanja in nima veze s FPS-ji in tekočim gibanjem.
Plazma utripa s 100Hz, 100x na sekundo. Slik filma imaš 25fps, torej vsako sliko prikaže 4x. 600Hz pomeni, da za vsako osvežitev slike (ki je 100x na sekundo) pošlje še 9 impulzov na panel, tako da pikslom da neko vztrajnost da se čisto ne ugasnejo preden pride nova osvežitev. S tem dobimo mirnejšo sliko in manj vidno utripanje.
FPS-ji pa so slike filma na sekundo, kar jih je 25, oziroma 30 ali 60 pri BluRay-jih. Več kot jih je, bolj tekoče je gibanje. Nekatere TV računajo vmesne sličice, da je gibanje bolj tekoče, to pa je odvisno od slikovnega procesorja in elektronike in ne od tehnologije prikaza slike.
Plazma lahko v teoriji prikaže max toliko slik na sekundo, kot je njeno osveževanje in je zato za hitra gibanja super izbira. LCD je omejen s hitrostjo tekočih kristalov.
Constantine je izjavil:
Po dolgem premisleku sem vzel Sony KDL46HX800. Sem si rekel da se samo enkrat živi in v Big Bangu vzel z 10% in še PS3 zraven. Zeankrat je še nisem razpakiral, bom pa poročal kako se obnese med 4imi zidovi ko bo prestala kakšen Full HD film :)
kakor koli že, čestitke, prva pozitivna stvar je, da je odločitev padla, in en problem manj! čeprav zadeva po moje ni glih poceni, po drugi strani je pa to naprava, ki recimo pri nas laufa vsak dan in je smešno, če bi na takih stvareh pretirano varčevali.
drgač pa TV verjetno ima nekaj refleskije, gled na to da je steklen, ampak v temnem prostoru je slika fantastična v vseh pogledih. Tudi med 3D LED TVji je Sony preverjeno najboljša izbira! škoda je samo to, da PS3 tega še ne izkorišča, pričakujem da 3D prinaša PS4, upam, jaz to čakam!
drgač pa še enkrat, čestitke in veliko užitkov ob gledanju HD filmov in igranju iger. pa drži obljubo in poročaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sasoe ()
djordjevic ::
škoda je samo to, da PS3 tega še ne izkorišča, pričakujem da 3D prinaša PS4, upam, jaz to čakam!
Kje si pa to bučo slišal? GT5, denimo, že prinaša 3D mode.
No grave is deep enough to keep us in chains.
tako, nabavil lg 50pk350 in sem za zdaj zelo zadovoljen, malo me je le začudil odgovor telemach službe za pomoč uporabnikom, češ da moram še vedno imeti tv priklopljen preko scart kabla na ta njihov digitalni sprejemnik
vsak TV preko zunanjega ponudnika (internetni, kabelski, satelitski) potrebuje vmesnik, ki se na TV veže običajno preko SCARTA, no danes ga izpodriva HDMI. Meni gre to zelo na živce, saj si tako zelo omejen z določenimi funkcijami TVja (PIP, TXT,...) in predvsem uporabljaš pilot vmesnika, original pilot TVja ti je več ali manj okrasek. sam imam TV od T2, in imajo funkcionalno zanič programski vmesnik, SIOLOV mi je veliko bolj všeč. T2 imam pač zaradi možnosti optike.
Na antenski priključek lahko priklopiš samo lastno anteno, in ker ima TV MPEG4 dekoder, bo stvar zdaj delovala, za razliko od starih TVjev, ki ne znajo pretvarjati digitalnih signalov. Seveda je programska shema preko domače antene v primerjavi z zunanjimi ponudniki bistveno omejena, ki jo pač ponuje določeno območje.
ABX ::
Utripanje pri plazmi je stvar plazemske tehnologije prikazovanja in nima veze s FPS-ji in tekočim gibanjem.
Plazma utripa s 100Hz, 100x na sekundo. Slik filma imaš 25fps, torej vsako sliko prikaže 4x. 600Hz pomeni, da za vsako osvežitev slike (ki je 100x na sekundo) pošlje še 9 impulzov na panel, tako da pikslom da neko vztrajnost da se čisto ne ugasnejo preden pride nova osvežitev. S tem dobimo mirnejšo sliko in manj vidno utripanje.
FPS-ji pa so slike filma na sekundo, kar jih je 25, oziroma 30 ali 60 pri BluRay-jih. Več kot jih je, bolj tekoče je gibanje. Nekatere TV računajo vmesne sličice, da je gibanje bolj tekoče, to pa je odvisno od slikovnega procesorja in elektronike in ne od tehnologije prikaza slike.
Plazma lahko v teoriji prikaže max toliko slik na sekundo, kot je njeno osveževanje in je zato za hitra gibanja super izbira. LCD je omejen s hitrostjo tekočih kristalov.
Tako, to je ena od razlik. LCD ima boljšo statično sliko, plasma pa dinamično. Ni boljše ni slabe, le razlike so, in na podlagi tega kar si želiš kupiš primeren TV/monitor.
P.S: Ne pozabit da PC igre imajo čez 60FPS, če imaš dober hardware.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ABX ()
Alexius Heristalski ::
vsak TV preko zunanjega ponudnika (internetni, kabelski, satelitski) potrebuje vmesnik
Pri kabelski ni treba, ker ima TV vgrajen DVB-C tuner, potrebuješ pa modul za dekodirno kartico Conax, ker so programi zaklenjeni. Torej, simon2704, nesi Telemachov sprejemnik nazaj in zahtevaj zamenjavo za modul. Tega vtakneš v režo CI, v modul pa dekodirno kartico in poženeš iskanje digitalnih kabelskih programov. To je to.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alexius Heristalski ()
A ni tak, da se en "prikaz" (jaz temu rečem frejm, verjetno drugi drugače) naredi tako, da se pošlje "power" signal s polno močjo, nato s polovično, potem s četrtino, itd. do 1/256 (če predpostavimo 8 bitno natančnost), vsak piksel pa ima kontrolno linijo, ki ta "power" signal priklopi, ali ne (za vsak trenutek posebej, seveda, tako vsak piksel lahko ima 2^8 = 256 nivojev).
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
FPS (frejm) pomeni, koliko RAZLIČNIH slik na sekundo se ti prikaže. Če ima film 25 slik/s, jih je to 25.
Refresh rate (osvežitev zaslona v Hertz-ih) pa pomeni, kolikokrat se slika na zaslonu osveži.
Vsak piksel na zaslonu je predstavljen s tremi piksli (točkami) - Red Green Blue, tem trem rečemo 1 piksel (1 slikovna točka).
Vsak ta podpiksel pa je krmiljen z določeno jakostjo svetlosti (koliko je stopenj, pa nevem). Kot vem jaz, se vsak ta podpiksel krmili s polno napetostjo (polnim pulzom), ki pa ga glede na želeno jakost pustimo dovolj dolgo prižganega. Manj svetlosti kot hočemo, krajši pulz pošljemo.
Torej, en refresh pošle vsem točkam poln pulz, le da je za vsakega posebej krmiljena dolžina le tega. Teh refreshov je v praksi 100 v sekundi (potem pa še 5x manj intenzivni da jih dobiš 600 v sekundi, vendar razmerja dolžine pulzov ostajajo nespremenjena, to pomeni da se slika v tem trenutku ne more zamenjati).
100x na sekundo pa se zgenerirajo zahtevane dolžine pulzov, torej v teoriji lahko 100x v sekundi zamenjaš prikazano sliko Če ima film 25 FPS, se bo vsaka slika osvežila (prikazala) 4x.
Refresh rate (osvežitev zaslona v Hertz-ih) pa pomeni, kolikokrat se slika na zaslonu osveži.
Vsak piksel na zaslonu je predstavljen s tremi piksli (točkami) - Red Green Blue, tem trem rečemo 1 piksel (1 slikovna točka).
Vsak ta podpiksel pa je krmiljen z določeno jakostjo svetlosti (koliko je stopenj, pa nevem). Kot vem jaz, se vsak ta podpiksel krmili s polno napetostjo (polnim pulzom), ki pa ga glede na želeno jakost pustimo dovolj dolgo prižganega. Manj svetlosti kot hočemo, krajši pulz pošljemo.
Torej, en refresh pošle vsem točkam poln pulz, le da je za vsakega posebej krmiljena dolžina le tega. Teh refreshov je v praksi 100 v sekundi (potem pa še 5x manj intenzivni da jih dobiš 600 v sekundi, vendar razmerja dolžine pulzov ostajajo nespremenjena, to pomeni da se slika v tem trenutku ne more zamenjati).
100x na sekundo pa se zgenerirajo zahtevane dolžine pulzov, torej v teoriji lahko 100x v sekundi zamenjaš prikazano sliko Če ima film 25 FPS, se bo vsaka slika osvežila (prikazala) 4x.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SkyEye90 ()
rs1975 ::
prosim za vašo pomoč. po nakupu plazme sam nisem več na tekočem, kaj je sedaj best buy. v glavnem, kolega kupuje TV, in sicer 37" do max 1000 EUR.
sam se je najbolj ogrel za Philipsa 7605, ki naj bi imel stranski LED TV in ne full LED. jaz mu bolj priporočam Samsunga C652, samo ne vem če obstaja 37" - mislim da je samo 32" in pa potem 40".
ima kdo v mislih še kaj boljšega?
sam se je najbolj ogrel za Philipsa 7605, ki naj bi imel stranski LED TV in ne full LED. jaz mu bolj priporočam Samsunga C652, samo ne vem če obstaja 37" - mislim da je samo 32" in pa potem 40".
ima kdo v mislih še kaj boljšega?
Teh refreshov je v praksi 100 v sekundi (potem pa še 5x manj intenzivni da jih dobiš 600 v sekundi, vendar razmerja dolžine pulzov ostajajo nespremenjena, to pomeni da se slika v tem trenutku ne more zamenjati).
Teh 5x dodatnih je torej ista slika (frejm), le z zmanjšano svetlostjo?
A je kje to opisano, da ne sprašujem za vsaka dva stavka posebej?
Motiti se je človeško.
lalan ::
Alexius Heristalski je izjavil:
vsak TV preko zunanjega ponudnika (internetni, kabelski, satelitski) potrebuje vmesnik
Pri kabelski ni treba, ker ima TV vgrajen DVB-C tuner, potrebuješ pa modul za dekodirno kartico Conax, ker so programi zaklenjeni. Torej, simon2704, nesi Telemachov sprejemnik nazaj in zahtevaj zamenjavo za modul. Tega vtakneš v režo CI, v modul pa dekodirno kartico in poženeš iskanje digitalnih kabelskih programov. To je to.
1.Ali bi pri varijanti z tem modulom šlo tudi to, da bi bil koaksialec preje peljan še preko DVD zapisovalnika kjer bi npr lahko snemal kakšen analogni program, ob enem pa bi na TV-ju z vgrajenim modulom, kot ga omenjaš, gledal digitalne programe?
2.Ali imaš z tem modulom in kartico še teletekst?
ATHLON 64 3200, 939DUAL,Ram DDR 2X 512 MB,gf 7600 gt,(120 GB, 7200 RPM),fiaGTR
Teh 5x dodatnih je torej ista slika (frejm), le z zmanjšano svetlostjo?
A je kje to opisano, da ne sprašujem za vsaka dva stavka posebej?
Teh 6x je slika ista ja, in ne samo to, štiri take refresh cikle je slika ista, vedi da imaš različnih slik na sekundo le 25.
Glede 600Hz sem spraševal tudi sam ravno v tej temi, na strani 106 si malo preberi. Drugačče pa po netu, odvisno kaj točno te zanima (naprimer)
simon2704 ::
A s tem kaj pridobim - razen tega, da se bom znebil enega daljinca?
Preklapljanje med DVB-C programi na 50PK350 je zelo počasno. Po občutku ranga 4 do 5 sekund.
A Telemachov sprejemnik pa preklaplja hitreje?
Ima kdo izkušnjo, koliko časa poteka preklapljanje med DVB-C programi z conax kartico pri Telemachu na G20 seriji?
sulicar ::
LG 50PK350 podpira divx in dvd ,ter blueray rip v mkv formatu!Ne predvaja pa DTS zvoka,kako naj zvok DTS pretvorim v digitaldolby?Prosim za podroben opis!
LP
LP
Bellzmet ::
Za ene TV-je pravite, da ne predvaja DTS zvoka.
1. to pomeni, da samo preko USB ključka potem ni zvoka?
ali
2. tudi če na PC preko HDMI povežeš ni zvoka?
lp
1. to pomeni, da samo preko USB ključka potem ni zvoka?
ali
2. tudi če na PC preko HDMI povežeš ni zvoka?
lp
Potegnem iz partisa blurayrip v mkv formatu,ki je velik 8GB,ko pa ga hočem kopirat na ključek,ki ima 16 GB pa ne gre,ker mi napiše da ni dovolj prostora!Na ključku pa še ga je 15,6GB prostora..zakaj?
Ko potegnem dol imam to!!
Spredaj je ikonica BSPlayer zraven pa to piše!
Kill.Speed.ANG.CRO.2010.1080p.BluRay.x264-aAF
Zasede 7.93GB!!
Spredaj je ikonica BSPlayer zraven pa to piše!
Kill.Speed.ANG.CRO.2010.1080p.BluRay.x264-aAF
Zasede 7.93GB!!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sulicar ()
Teh 6x je slika ista ja, in ne samo to, štiri take refresh cikle je slika ista, vedi da imaš različnih slik na sekundo le 25.
1.) torej je 6x25x4=600 refresh-ov na sekundo? Kako torej vseeno utripa? (sam si napisal, da je 100Hz več kot dovolj)
2) Od kot ti 25 slik? Film je 24 slik na sekundo, TV pa 50 polslik na sekundo. (v ameriki pa 60)
Glede 600Hz sem spraševal tudi sam ravno v tej temi, na strani 106 si malo preberi. Drugačče pa po netu, odvisno kaj točno te zanima (naprimer)
Torej, plazma prikazuje le tistih 25 različnih slik na sekundo (fps), ki jih ima film?
Namreč 100Hz LCD v film dodaja dodatne sličice (med vsako naj bi sam dodal 3 dodatne, katere preračuna), tako da dobimo 100 različnih.
Torej, pri plazmi se naprimer pri počasnih preletih kamer vidi, da slika ne teče gladko (pač 25fps), pri LCD-ju pa zatikanja ni.
Se motim,sicer me popravite? Obema pa hvala za razlago teh 600Hz osveževanja, zdaj razumem :)
Aha, ti si tudi bolj v fazi prejemanja znanja, kot dajanja. Kot jaz.
Drugačče pa po netu, odvisno kaj točno te zanima (naprimer)
Osnove od osnov že poznam. ;)
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
PrimozR ::
MrStein 'polslike' so samo pri interlaced signalu, pri 720p in 1080p so slike polne, imajo vse vrstice.
Blazz ::
1.Ali bi pri varijanti z tem modulom šlo tudi to, da bi bil koaksialec preje peljan še preko DVD zapisovalnika kjer bi npr lahko snemal kakšen analogni program, ob enem pa bi na TV-ju z vgrajenim modulom, kot ga omenjaš, gledal digitalne programe?
2.Ali imaš z tem modulom in kartico še teletekst?
sam imam enako zrihtano preko CONAX CI kartice.
1. če ima DVD zapisovalec 'coax loop' oz. dalje naprej speljan coax tako kot telemach receiverji potem gre. lahko pa tudi pri telemachu rečeš za razdelilec signala, dali ti ga bodo zastonj enega peleš v dvd drugega v TV.
2. DA. še vodič in vse deluje preko TVja. Torej če TV podpira TXT, vodič itd, potem vse deluje.
Evo zrihtal...slika na bluray ripu je zakon!!!
Ta TV preko usb podpira vse od divx,dvd in do bluray ripa!!Zakon TV za ta denar!!
Ta TV preko usb podpira vse od divx,dvd in do bluray ripa!!Zakon TV za ta denar!!
Blazz ::
zalaufi bluray rip z DTS sulicar.... al pa s tanovim mkv containerjem... še pol leta počaki pa boš remuxal čist vsak mkv. Prvo da boš downgradeal dts na ac3 nato pa še mkv container... tako da ne bit preveč navdušen. Imam LG in govorim iz lastnih izkušenj...
Glej čez pol leta bodo že bluray predvajalniki za normalno ceno,tak da bomo potem pač kaj drugega nabavili!Za zdaj pa za teh 650€ sem dobil več kot sem pričakoval od te TV..velikost ekrana,slika preko siolove optike odlična,preko bluray ripa pa fantastična čez cel zaslon(vidiš ritno dlako na muhi),skratka jaz sem zelooo zadovoljen,bolje kot pa bi dal kakšnega jurja več za lcd ali led,ki ne bi bil nič boljši...ampak vsak ima svoj okus,zahteve in seveda finančne zmožnosti!Ja imaš prav DTS zvoka ne podpira,ampak meni film 8GB potegne dol v 1 uri(2.5mb na sekundo),pa če ga konvertam itd.,lahko film že gledam v roku 2 ur in to zastonj!
Bellzmet ::
Dejte prosim povedat, če TV ne podpira DTS ali to pomeni, da zvoka tudi ni, če film predvajaš na PC in potem preko HDMI na TV?
lp
lp
Bellzmet, zvok boš imel na PC-ju. Preko HDMI povezave se s PC-ja zvok ne prenaša, razen če imaš grafično kartico, ki ima svojo zvočno. Seveda mora PC zvok pretvoriti v AC3, ker DTS-a TV ne predvaja.
MrStein, občutek imam, da mešaš refresh s fps-ji.
100 utripov na sekundo je dovolj, da utripanja ob gibajoči sliki ne opaziš. V kolikor slika stoji (sploh svetla), se utripanje opazi (odvisno od opazovalca).
Če greva še bolj v detajle, ko mahaš z roko pred zaslonom, ne vidiš samo preveč prstov ampak tudi različne barve..očitno zaslon ne refresha R, G in B kanalov istočasno (zakaj in kako, nevem). Ta pojav je dobro viden pri DLP projektorjih, ki projecirajo najprej R, nato G in B kanal po vrsti. Če gledaš sliko na hitro levo in desno, vidiš posamezne barve ob sveltlih delih slike :)
Kar pa so FPS-ji, pa nima nobene veze z utripanjem slike, ampak z zatikanjem slike. Če imaš le 25 slik na sekundo in velik zaslon, slika opazno ne teče gladko (spet odvisno od opazovalca).
Od kje 25 slik na sekundo? Naš PAL sistem jih ima 25 (povezano s 50Hz naše omrežne napetosti), kino pa 24. BluRay filmi (ne rip-i) jih imajo 30, oziroma lahko tudi 60.
MrStein, občutek imam, da mešaš refresh s fps-ji.
100 utripov na sekundo je dovolj, da utripanja ob gibajoči sliki ne opaziš. V kolikor slika stoji (sploh svetla), se utripanje opazi (odvisno od opazovalca).
Če greva še bolj v detajle, ko mahaš z roko pred zaslonom, ne vidiš samo preveč prstov ampak tudi različne barve..očitno zaslon ne refresha R, G in B kanalov istočasno (zakaj in kako, nevem). Ta pojav je dobro viden pri DLP projektorjih, ki projecirajo najprej R, nato G in B kanal po vrsti. Če gledaš sliko na hitro levo in desno, vidiš posamezne barve ob sveltlih delih slike :)
Kar pa so FPS-ji, pa nima nobene veze z utripanjem slike, ampak z zatikanjem slike. Če imaš le 25 slik na sekundo in velik zaslon, slika opazno ne teče gladko (spet odvisno od opazovalca).
Od kje 25 slik na sekundo? Naš PAL sistem jih ima 25 (povezano s 50Hz naše omrežne napetosti), kino pa 24. BluRay filmi (ne rip-i) jih imajo 30, oziroma lahko tudi 60.
Kolega, ti bolj mešaš stvari.
PAL ima 50 polslik (sem že prej napisal). Obstaja še 720p60, samo se redkokje uporablja. (pa 1080i60 in 1080p24)
BluRay ima filme, ki so 24 slik na sekundo. (saj ne misliš, da za Bluray dodajo kup novih slik, da pride na vsako sekundo ena dodatna?)
DLP časovno zamaknjeno predvaja barve, CRT in LCD pa ne. Za plazmo pa bo nekdo drug povedal.
Še enkrat, če je 100 utripov dovolj, kako lahko plazma z 600 utripi še vedno vidno utripa?
PAL ima 50 polslik (sem že prej napisal). Obstaja še 720p60, samo se redkokje uporablja. (pa 1080i60 in 1080p24)
BluRay ima filme, ki so 24 slik na sekundo. (saj ne misliš, da za Bluray dodajo kup novih slik, da pride na vsako sekundo ena dodatna?)
DLP časovno zamaknjeno predvaja barve, CRT in LCD pa ne. Za plazmo pa bo nekdo drug povedal.
Še enkrat, če je 100 utripov dovolj, kako lahko plazma z 600 utripi še vedno vidno utripa?
Motiti se je človeško.
Kaj pa sem jaz rekel za PAL? 25 slik na sekundo, torej 50 polslik. Vem, prikazujejo se polslike, vendar novejši televizorji polslike združijo skupaj in prikazujejo v progressive načinu 25 različnih kompletnih na sekundo. To znajo že 100Hz stari CRT-ji.
Glede zamaknjenega prikaza barv na plazmah pa nevem kaj preveč, vsaj tako zgleda in imam tak občutek. DLP tehnologijo pa poznam in mi je jasna. Vendar ne poznam nikogar ki bi ga to motilo (ali bi to opazil), jaz sem opazil takoj, potem sem šele začel googlati od kje ta pojav in zakaj se tako vidi (če sploh dobro vidim) ;)
Glede 100-tih utripov: teh 600Hz naj bi pomenilo da 600-krat utripne, vendar enkrat na polno in potem z zmeraj manjšimi impulzi. Nevem pa, zakaj je to še vedno vidno. Sem opazil, da pri temnih slikah tega utripanja ni, pri svetlih pa je, mogoče pri svetlih ne uspe refreshat s 600Hz ampak samo 100? Tega pa ti žal ne znam razložiti. Vem le to, za kar sem siguren, da 600Hz utripanja z očmi ne moreš zaznati. Torej, očitno ni vedno 600 (možno da niti nikoli ni).
Glede zamaknjenega prikaza barv na plazmah pa nevem kaj preveč, vsaj tako zgleda in imam tak občutek. DLP tehnologijo pa poznam in mi je jasna. Vendar ne poznam nikogar ki bi ga to motilo (ali bi to opazil), jaz sem opazil takoj, potem sem šele začel googlati od kje ta pojav in zakaj se tako vidi (če sploh dobro vidim) ;)
Glede 100-tih utripov: teh 600Hz naj bi pomenilo da 600-krat utripne, vendar enkrat na polno in potem z zmeraj manjšimi impulzi. Nevem pa, zakaj je to še vedno vidno. Sem opazil, da pri temnih slikah tega utripanja ni, pri svetlih pa je, mogoče pri svetlih ne uspe refreshat s 600Hz ampak samo 100? Tega pa ti žal ne znam razložiti. Vem le to, za kar sem siguren, da 600Hz utripanja z očmi ne moreš zaznati. Torej, očitno ni vedno 600 (možno da niti nikoli ni).
Polslika + polslika != slika
Če bi bilo to tako preprosto, ne bi bilo cele industrije deinterlacer-jev.
Nope, prikazujejo 50 "združenih" slik.
A tako, kot sem prvič napisal? Ne noooo...
Ker je mala sprememba svetlosti (črno - temno sivo) pač manjše utripanje kot velika sprememba (črno - belo).
Če bi bilo to tako preprosto, ne bi bilo cele industrije deinterlacer-jev.
Nope, prikazujejo 50 "združenih" slik.
Glede 100-tih utripov: teh 600Hz naj bi pomenilo da 600-krat utripne, vendar enkrat na polno in potem z zmeraj manjšimi impulzi.
A tako, kot sem prvič napisal? Ne noooo...
Sem opazil, da pri temnih slikah tega utripanja ni, pri svetlih pa je
Ker je mala sprememba svetlosti (črno - temno sivo) pač manjše utripanje kot velika sprememba (črno - belo).
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…