» »

Plazma ali LCD televizor?

Plazma ali LCD televizor?

««
100 / 154
»»

MiCkEyCE ::

Zdravo!

Pred kratkim sem kupil plazmo LG 50pk350 za 660€ (cena je pri nas podobna kot v Nemciji, kar je presenetljivo) in moram rect, da je za taksen denar fenomenalna. Na njej imam priklopljenega Xtreamerja in tako navaden Siol TV signal kot HD filmi zgledajo super. Trenutno jo se malo sparam (prvih 200 ur bi naj bila faza break in), potem jo bom pa priklopil tudi na racunalnik. Zelel sem najvec za svoj denar, zato sem se odlocil za to plazmo. V nizjem cenovnem rangu je po mojem mnenju price/performance na strani plazem, ko pa enkrat zacnes pogledovati proti 1000€+, pa je mogoce za razmislit o kaksnem LED LCD. Tudi reviewi na netu so zelo pozitivni, tako da jo lahko priporocam vsakomur. Malo me je sicer skrbela poraba, vendar pri vklopljenem varcevalnem nacinu in kontrastu na 50, mi porabi celih 110W (se sam nisem mogel verjeti, saj je bilo na netu govora o ca. 400w, specifikacije pa govorijo o 190w).

Glede plazme 50pk950 pa vkolikor se ne motim, imajo vse plazme 50PK enak panel, razlikujejo pa se samo o stevilu prikljuckov, poleg tega so 550 in vec THX certificirane, 950 pa ima se dodatno anti glare zascito. Na internetu je tudi govora o tem, da imajo visje serije od 350 nek "postprocesing bug", tako da je za razmisli, a se splaca dat toliko vec za tistih par funkcij vec. Ko si enkrat v taksnem razredu, je pa mogoce za razmislat o Panasonicovi S20 ali pa celo G20 seriji (ceprav imajo tudi Panasonicove plazme dolocene tezave).

Modela 50pk350 pa ne priporocam za zelo svetle prostore, saj res zelo odseva (vendar pri meni ni problem, ker jo potegnem pred okno)!

Glede primerjave plazme in LCDja v trgovini je pa treba se povedat, da plazme v zelo svetlih prostorih trgovin ne pridejo tako do izraza in da je cisto drugace, ko jo imas doma. Sem bil v Harveyu in sta bila en zraven drugega LG50pk550 in nek Led LCD in je res zgledala plazma dosti slabse, vendar veliko prinesejo tudi nastavitve.

Upam, da sem komu pomagal z mojimi 5 minutami.
Lp Miha

KuhaR ::

Hi!

Ogledujem si plazmo PANASONIC TX-P42G20E. V naših trgovinah ponujajo dvoletno garancijo, na bolhi pa eni osebki ponujajo 5 letno garancijo. Ali je kdo zasledil kakšno trgovino pri nas z 5 letno garancijo? Ali kdo ve kakšna je razlika med TX-P42G20E in TX-P42GW20?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: KuhaR ()

PaJo ::

Razlika med TX-P42G20E in TX-P42GW20 je samo v število tunerjev, GW ima zraven še dvbs (za satelitsko) in je delan predvsem za nemški trg in se ga tako uradno pri nas ne da dobit. G20E pa je brez dvbs tunerja ostalo pa vse isto in je pač delan za ves ostali evropski trg in se ga da pri nas uradno kupit. Obstaja pol še nekaj izpeljank iz GW20, ki pa so posebni modeli za posebne trgovce, recimo isti panel samo malo druga barva okvirja in nekaj dodatnih sw zadev je model TX-P42GN23.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

libreus ::

Jutri dobim: Samsung LE-46C652
http://www.mediamarket.si/ads/tv_spreje...

Poročam, čez nekaj dni..

libreus ::

-> Brez besed. Več kot sem pričakoval!

ZaLoMaT ::

Kaj pa menite o tem?

Sem dobil ponudbo, da lahko kupim tole: Panasonic TH-46PY8 46" Full HD 100Hz Plasma TV

destiny ::

ZaLoMaT je izjavil:

Kaj pa menite o tem?

Sem dobil ponudbo, da lahko kupim tole: Panasonic TH-46PY8 46" Full HD 100Hz Plasma TV

Uf, tole je pa že kr starina :). Jest bi se rajš za kšn novejši model odločil, razen če ni res zelo pocen.

Cena je 500eur, bom rajši pogledal za kaj drugega :)

Binji ::

Kaj pa se kaj priporoča v rangu nekje 800EUR in diagonale 50"?
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

galu ::

Za tako ceno praktično nimaš izbire... LG plazme (PK serija)
Tako to gre.

Še vedno sem pred dilemo kako velik televizor kupiti, TV bom lahko gledal iz 2mest (oddaljenost 2,7m -naslonjač in 3,6m - postelja)

Je 46" prevelika?
PANASONIC plazma TV TX-P46S20E
Kakšen argument proti oz. se da dobiti kaj boljšega za isto ceno?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ZaLoMaT ()

Okapi ::

Noben televizor ni prevelik.

O.

Yoni ::

Odvisno kaj bo gledal. Če bo gledal hd filme in podobno bo 46" z 2,7m ok. Če bo gledal SD signal bo pa kot da bi gledal skozi akvarij-v tem primeru bi jaz rajši vzel 42" in hd ready resolucijo.

Na TV bom priklopil PS3 in HTPC(torej HD filmi in igre) v ostalem času se bo pa gledal navaden SD signal preko DVB-C.

Televizor bo v deloma temnem prostoru, zato ne bo strahu pred odbojem svetlobe.

Torej naj gledam za 42" ?

Ravno v tem času sem dobil ponudbo: PANASONIC plazma TV TX-P46S20E novo za 700eur, mislim da je to to. vendar me je strah da bo prevelika ...

destiny ::

Ne bo prevelika. Ko se jo boš navadil boš že za 50'' gledal :)

roCkY ::

po cca. 3 letih uporabe 46" gledam za 63-65"

Meni je 46" po 2 tednih premajhna.
Tako to gre.

Ja upam da bo vredu, premala pa mislim da zagotovo ne bo :)
Če bo sreča dobim jutri, poročam !

Prejel PANASONIC plazma TV TX-P46S20E

Več kot zadovoljen, realno nisem pričakoval tako dobre SD slike, glede na to da je velikost 46" je pa vsekakor razlika v primerjavi z 1080p.
Zaenkrat se še igram z nastavitvami, vendar trenutno velik +
Velikost televizorja je trenutno še malce velika, verjetno zaradi dosedanjega manjšega televizorja, mislim pa da bo kmalu premajhen:)

Lp

ivanuscha ::

Je res, da razlike med HD in SD ne opaziš, če si oddaljen več kot 2m od TV-ja, npr. 4 metre? Recimo pri velikosti 46"?

ElviS ::

Mišljena je razlika med 720p in 1080p
i'm still in the building...

Spock83 ::

KuhaR je izjavil:

Hi!

Ogledujem si plazmo PANASONIC TX-P42G20E. V naših trgovinah ponujajo dvoletno garancijo, na bolhi pa eni osebki ponujajo 5 letno garancijo. Ali je kdo zasledil kakšno trgovino pri nas z 5 letno garancijo? Ali kdo ve kakšna je razlika med TX-P42G20E in TX-P42GW20?

Vsi Panasonici po tanovem imajo 5-letno garancijio.

ZaLoMaT je izjavil:

Prejel

Lp

Preberi recenzijo S20 na HDtelevizija in naredi break-in tako kot tam piše.

KuhaR ::

Spock83 je izjavil:

KuhaR je izjavil:

Hi!

Sem v ponedeljek kupil PANASONIC TX-P42G20E in ima samo 2 leti garancije. BTW zakon plazma, sem zelo navdušen. Glede 5 letne garancije sem zasledil le akcijo PANASONIC Slovenije: "Če ste kupili VIERA Full HD TV med 21. majem 2010 in 10. julijem 2010 potem Vam Panasonic omogoča polno 5 letno garancijo kot darilo - brezplačno".

ivanuscha je izjavil:

Je res, da razlike med HD in SD ne opaziš, če si oddaljen več kot 2m od TV-ja, npr. 4 metre? Recimo pri velikosti 46"?

Še kako jo opaziš. :)
Že recimo razlika med Discovery HD Showcase in pop-tv je gromoznaska na 4m.
Tako to gre.

Yoni je izjavil:

ZaLoMaT je izjavil:

Prejel

Preberi recenzijo S20 na HDtelevizija in naredi break-in tako kot tam piše.

Sem gledal na HDtelevizija in je recenzija S20 samo za 42" velikost velja tudi za 46" ?
Kaj vse dobrega pa mi prinese ta recenzija? Nekaj že berem :)

Poleg tega imam pa tudi sam napisano 2letno garancijo, čeprav je račun od 8. julija, torej kako dobiti 5letno garancijo?

ZaLoMaT je izjavil:

in je recenzija S20 samo za 42" velikost velja tudi za 46" ?
Kaj vse dobrega pa mi prinese ta recenzija? Nekaj že berem :)

Vse kar piše za 42" velja tudi za 46".

Kaj ti prinese? Lepo imaš napisano, kako mora biti nastavljena plazma prvih 300h delovanja, da boš potem uživalj v maksimalno dobri sliki.

Yoni je izjavil:

Vse kar piše za 42" velja tudi za 46".

Kaj ti prinese? Lepo imaš napisano, kako mora biti nastavljena plazma prvih 300h delovanja, da boš potem uživalj v maksimalno dobri sliki.

Najlepša hvala! Sem pa prebral tudi, da panel lahko deluje do 100 000 ur, tako da bom probal plazmo čim bolje izkoristiti:)

haupy ::

Pozdravljeni!

Prišel je čas za nakup nove TV. Trenutno se 80% nagibam k Samsungu LE40C652. Omenjen LCD bi že kupil, če ne bi naletel na ta dva LG-ja:
LG 42LE5300: http://www.mimovrste.com/artikel/135017... in
LG 42LE5500: http://www.mimovrste.com/artikel/135017...
Imata super kontrast in svetilnost, tako da....

Cene so primerljive, zanima pa me ali ima kdo izkušnje z omenjenima LED LCD-jema, nikjer na forumu namreč nisem zasledil kaj dosti o njima. Kot kaže naj bi oba podpirala .mkv, za DTS nisem prepričan.

V naprej se zahvaljujem za odgovor!

rs1975 ::

KuhaR je izjavil:

Spock83 je izjavil:

KuhaR je izjavil:

Hi!

Sem v ponedeljek kupil PANASONIC TX-P42G20E in ima samo 2 leti garancije. BTW zakon plazma, sem zelo navdušen. Glede 5 letne garancije sem zasledil le akcijo PANASONIC Slovenije: "Če ste kupili VIERA Full HD TV med 21. majem 2010 in 10. julijem 2010 potem Vam Panasonic omogoča polno 5 letno garancijo kot darilo - brezplačno".

ko sem jaz lansko leto kupoval plazmo Panasonic so mi rekli, da velja 5-letna garancija za Panasonicove plazme z NeoPDP tehnologijo... to so, če se ne motim od serije G naprej...

Spock83 ::

Prodajalec v Harvey Normanu me je potem nategnil. Ker on mi je rekel, da po tanovem imajo vsi 5-letno garancijo.

rs1975 ::

Spock83 je izjavil:

Prodajalec v Harvey Normanu me je potem nategnil. Ker on mi je rekel, da po tanovem imajo vsi 5-letno garancijo.

glej, to je bilo lansko leto, morda je letos drugače... sem pa tudi jaz kupil plazmo v HN.
daj pokliči na Panasonic Slovenija (01 242 54 00) in jih povprašaj kako je z garancijo. jaz sem z njimi reševal glede 5-letne garancije. po nesreči sem namreč zavrgel nek certifikat, ki je omogočal podaljšanje garancije iz 2 let na 5 let (takrat mi je bilo rečeno, da velja samo za NeoPDP) in so mi jo brez težav uredili.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: rs1975 ()

kmetek ::

Zakaj ste tok navalili na LED?

cosmicsuper ::

LP,
eno vprašanje. Postal sem ponosni lastnik panasonic s20 plazme. Torej po nasvetih HD televizije prvih 300h na tovarniških nastavitvah v cinema mode. Kaj pa velikost(16:9, zoom1,...ali kaj drugega)? Je pametno gledat filme preko računalnika, da so spodaj in zgoraj črni robovi ali ne?
Hvala.

PrimozR ::

Črna ni problem, svetle barve povzročajo burn in.

Jaz bi bil stalno na 16:9 oz. tako, da video vidiš v dejanskem aspect ratiotu (tudi navadna televizija, ki je po možnosti še 4:3).

ant ::

Mene zanima kako lahko tole S20 plazmo primerjam z led tv sony hx700?

Ali mi lahko kdo pove kako deluje tale 600hz tehnologija na viera plazmah nasproti 200hz v sonyu?

Tast se je zapičil v HX700, gledal pa bo predvsem šport na digitalnem signalu telemacha.

Bojim se da bi bila verjetno slika na plazmi boljša oz. kaj pravite?

p.s. ZaLoMaT kje si dobil 46" za 700EUR, če ni skrivnost

Hvala

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ant ()

cosmicsuper je izjavil:

LP,
eno vprašanje. Postal sem ponosni lastnik panasonic s20 plazme. Torej po nasvetih HD televizije prvih 300h na tovarniških nastavitvah v cinema mode. Kaj pa velikost(16:9, zoom1,...ali kaj drugega)? Je pametno gledat filme preko računalnika, da so spodaj in zgoraj črni robovi ali ne?
Hvala.

Imej tisto nastavitev, ki ti sliko samodejno raztegne čez cel ekran. Črni robovi v prvih 300urah niso ravno priporočljivi...

cosmicsuper ::

Hvala za odgovore.

ant je izjavil:

Mene zanima kako lahko tole S20 plazmo primerjam z led tv sony hx700?

Ali mi lahko kdo pove kako deluje tale 600hz tehnologija na viera plazmah nasproti 200hz v sonyu?

Tast se je zapičil v HX700, gledal pa bo predvsem šport na digitalnem signalu telemacha.

Bojim se da bi bila verjetno slika na plazmi boljša oz. kaj pravite?

Hvala

Mah teh 600Hz (Plazma) se enači z cca 150Hz (LCD) brez problema...
HX700 ima eno boljših slik ki sem jih videl, podobna je Samsung C750, le da ima samsung mogoče malo bolj žive barve.. (kar pa je lahko slabo, ali pa dobro... Odvisno od posameznika, ter svetlobe in mood-a v TV-ju, ki ga mate narihtanega).

P.S. HX700 ni LED TV.
Tako to gre.

ant je izjavil:

-ZS :)

M@k@veli ::

Po treh mesecih čakanja sem jo končno dočakal:
PANASONIC TX-P50G20E http://www.mimovrste.com/artikel/135016...

Jutri je dostava in sem že nestrpen!

Veliko sem prebiral po forumih da naj jo prvih 200 ur ne španam preveč.

Koliko je priporočljivo da je dnevno vklopljena?

Upam tudi na 5 let garancije. Jutri že kar kličem na Panasonic Slovenija (hvala za cifro rs1975)

Še kakšna priporočila od tistih ki imate G20 serijo za prve dneve uporabe?

Lp, Dejan!
West Side

opeter ::

A plazme še prodajajo?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Ma mal je res glupo to da jo moraš šparat pa vsega boga, prvih 200-300h... LCD-ji so fiksni...
Tako to gre.

LOL... Prvih 300 ur(če zalaufaš kak break-in dvd lahko to oddelaš v praktično 14 dneh) ji daš kontrast na polovico, pa mal paziš da ni statična slika lih 2 ure skupaj na njej, pa je kul. Po 300 urah pa nastaviš dokončno in uživaš v sliki, pred katero se praktično vsak LCD skrije...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Yoni ()

Osebno še v življenju nisem videl slike ki bi bila boljša od kakega Sony NX serije LCD-TV-ja.... Ja, črnina je na plazmi fajn, ampak zakaj? Ker je celotna slika temnejša... Vidiš pri kaki temni obleki sam vse črno, pri LCD-ju pa ločiš še ovratnik, rokavi etc etc (pač, en primer npr. To se dobro vidi tudi na osojnih straneh, od kakih alp!)

P.S. Zakaj pa ne primerjate beline, ampak samo črnino? :D
Tako to gre.

M@k@veli ::

M@k@veli je izjavil:

Po treh mesecih čakanja sem jo končno dočakal:
PANASONIC TX-P50G20E http://www.mimovrste.com/artikel/135016...

Jutri je dostava in sem že nestrpen!

Danes sem jo končno sprobal. Po prevzemu na pošti sem takoj pičil domov.
Prvo stvar je ta, da je 50 zelo veliko v primerjavi z mojimi dosedanjimi tvji.

Montaža stojala preprosta, vklop in nastavitve jezika..

Sledila nastavitev programov. Sprva mi je naložlo samo analogne in ni zaznalo DVB-C, ko pa sem povrnil na tovarniške nastavitve in nekaj nastavil na nemško (kot je priporočeno v navodilih) pa mi je brez problema zaznalo DVB-C.

Ponudnik naše kabelske je Teleing in ponuja 56 analognih ter nekaj čez 80 digitalnih programov v katere so vklučeni tudi 4 HD programi(SLO2, Nat.Geo,Discovery,FashionTV)

Primerjava SLO2: Analogno vs Digitalno vs HD
Nisem se mogel načuditi razliki. HD raztura do daske. Slika je izjemna!

Tudi digitalni kanali so napram analognih v veliki prednosti kar vidim šele zdaj pri tako velikem zaslonu.

Pregledal sem tudi vse menije in nastavitve in sem kar zadovoljen z izbiro.
Sliko imam nastavljeno na Normalno (prvih 200ur) so pa še THX, Dynamic in Filmski način. Se mi zdi da mi tukaj nekaj manjka, vsaj v navodilih mi piše da obstajajo še drugi načini a nevem kje naj jih najdem(zaenkrat).

Daljinec mi ni všeč, nekako preveč okoren!

Po 5 urah uporabe sem izjemno zadovoljen. V naslednjih dneh pa sledi priklop na internet in pa še priklop na PC.

Lp
West Side

VANČ14 ::

Pojdi na hdtelevizija.com - tu dobiš vse potrebne podatke in test, sicer za 42 colski TV, vendar velja tudi za tvojega.

galu je izjavil:

Osebno še v življenju nisem videl slike ki bi bila boljša od kakega Sony NX serije LCD-TV-ja.... Ja, črnina je na plazmi fajn, ampak zakaj? Ker je celotna slika temnejša... Vidiš pri kaki temni obleki sam vse črno, pri LCD-ju pa ločiš še ovratnik, rokavi etc etc (pač, en primer npr. To se dobro vidi tudi na osojnih straneh, od kakih alp!)

P.S. Zakaj pa ne primerjate beline, ampak samo črnino? :D

Navij kontrast na plazmi do konca in bo enako svetla kot LCD.

roCkY ::

To pa ni prporočljivo zaradi povečane nevarnosti "burn-in"-a in niti ne potrebno.
Okolje (zelo svetlo) kjer so potrebne maksimalne nastavitve ni primerno za gledanje.
««
100 / 154
»»