Forum » Kaj kupiti » Plazma ali LCD televizor?
Plazma ali LCD televizor?

Yossarian ::
Za tiste, ki jih zanima: mkv datoteke z DTS zvokom ter seveda podnapise s šumniki brez težav prebere LCD Samsung, serija C652.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

galu ::
Amm. u bistvu sem jaz čisto zgublen...
Iščem LED LCD TV, res maximalna cena je 1300EUR, najraje kakega za 1200EUR... Danes smo šli gledat, in je npr. razlika med kakimi Sony LED in plazmami za 1500EUR več kot očitna. LED zmagajo imho. 100% odločen da bo TV baziral na LED LCD tehnologiji, tko da sam nucam nek dober model za ta denar... Mora pa biti 46" ali večje. Razdalja pri kateri se bo gledalo je povprečno dobrih 3.5m...
Ideje zelo dobrodošle...
lp, G
Iščem LED LCD TV, res maximalna cena je 1300EUR, najraje kakega za 1200EUR... Danes smo šli gledat, in je npr. razlika med kakimi Sony LED in plazmami za 1500EUR več kot očitna. LED zmagajo imho. 100% odločen da bo TV baziral na LED LCD tehnologiji, tko da sam nucam nek dober model za ta denar... Mora pa biti 46" ali večje. Razdalja pri kateri se bo gledalo je povprečno dobrih 3.5m...
Ideje zelo dobrodošle...
lp, G
Tako to gre.

bauci ::
V eni od trgovskih firm se zelo ugodno prodaja LG 42LH7000 za 599€. Prosim za informacijo od nekoga, ki ta TV ima ali se splača kupiti ta TV čeprav je že malo zastarel model. Rabim ga za gledanje zemeljskih programov in DVD.
LP, Bauci
LP, Bauci

Aha, sem pogledal te philipse po reviewih, pa jih nimajo kej preveč radi...
Nekako sem se 'zaljubil' v Samsung C750 (46")... Baje zelo hvalijo 2D sliko, 3D pa tudi ni slab, za cca 1200-1300EUR.
Videl sem da ga je eden na ST kupil, pa me zanima malo več info... Kje je bil kupljen, pa za kolko, pa to.. :)
Nekako sem se 'zaljubil' v Samsung C750 (46")... Baje zelo hvalijo 2D sliko, 3D pa tudi ni slab, za cca 1200-1300EUR.
Videl sem da ga je eden na ST kupil, pa me zanima malo več info... Kje je bil kupljen, pa za kolko, pa to.. :)
Tako to gre.

djordjevic ::
Če že gledaš philipse, potem najmanj serije 7, 8 ali 9.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Ja, mam katalog od Philipsov, ter Sonya... Nekako se še mi Sony ter Samsung najbolj dopadeta, philipsov pa še nisem videl na kakem blu-rayu, razen take za 1800EUR (40") etc, jutri grem še v MS, pogledat malo v tamkajšnji BB ter technomarket če kaj sploh majo...
http://www.electronic4you.at/webshopat/... ?
http://www.electronic4you.at/webshopat/... ?
Tako to gre.

Constantine ::
Živjo,
selitev je prinesla potrebo po novem tvju in prostor za tv je nastal 121cm širine, torej velikost 46-47".
Kaj mi priporočate pri tej velikosti. Nekaj časa nisem spremljal scene in se je tačas "led" že kar razširil. Se ga splača? Doma je sicer Sony in se dobro obnese, ampak me zanima kakšna je primerjava proti LGju, Samsungu in Philipsu.
Za vso informacijo bom zelo hvaležen.
LP
selitev je prinesla potrebo po novem tvju in prostor za tv je nastal 121cm širine, torej velikost 46-47".
Kaj mi priporočate pri tej velikosti. Nekaj časa nisem spremljal scene in se je tačas "led" že kar razširil. Se ga splača? Doma je sicer Sony in se dobro obnese, ampak me zanima kakšna je primerjava proti LGju, Samsungu in Philipsu.
LP

T-Majo ::
To govoriš o 121cm diagonale, ker drugače je to širina cca 140cm.
Mi lahko nekdo pove, kako iz računalnika preko HDMI prenesem še zvok na televizijo? In zakaj je 60hz signal? Čeprav je TV 100hz oz. 120hz?
Mi lahko nekdo pove, kako iz računalnika preko HDMI prenesem še zvok na televizijo? In zakaj je 60hz signal? Čeprav je TV 100hz oz. 120hz?

Constantine je izjavil:
Živjo,
LP
Vsaka uč ima svojo barvo... Imo še bo najbolje da se odpraviš v kak velik Big Bang, ali pa še najbolje v Grac v mediamarkt, kjer je izbira TV-jev res gromoznaska.
Imo so Sony, Samsung, LG, Philips vsi dobri TV-ji, pri katerih boš videl razliko le v Blu-ray, v SD pa niti ne, v kakih HD pa bi se dalo razločit med drugačnimi nastavitvami TV-jev in različnost tehnologij. Sony ima dantastično sliko, ampak kar dobro plačaš da ti tiste 4 črke noter vgravirajo.

Tako to gre.

PrimozR ::

T-Majo ::
Slišal sem, da lahko iz Radeon kartic preko HDMI preneseš tudi zvok (output).
Drugače pa, TV imam 100hz oz. z True Motion 120hz (za 2. podatek nisem 100%).
Imam z prenosnika TV kot extendet zaslon, na katerem gledam film in pritisnem tipko OK, ki je v tem primeru INFO piše;
1080p, 60hz.
Drugače pa, TV imam 100hz oz. z True Motion 120hz (za 2. podatek nisem 100%).
Imam z prenosnika TV kot extendet zaslon, na katerem gledam film in pritisnem tipko OK, ki je v tem primeru INFO piše;
1080p, 60hz.

ZaLoMaT ::
Prišel je čaz za nakup novega televizorja, vendar nisem domač na tem področju, zato Vas prosim za pomoč.
Uporaba:
-Oddaljenost: okoli 2,9m do 3,5m
-Televizor se bo nahajal bolj v temnem prostoru in ne bo delžen direktne sončne svetlobe
-Priključki: navaden antenski signal(DVB-C), HTPC, PlayStation 3
-Cena: do 1000eur
Katere televizorje si naj ogledam?
Uporaba:
-Oddaljenost: okoli 2,9m do 3,5m
-Televizor se bo nahajal bolj v temnem prostoru in ne bo delžen direktne sončne svetlobe
-Priključki: navaden antenski signal(DVB-C), HTPC, PlayStation 3
-Cena: do 1000eur
Katere televizorje si naj ogledam?

cleaner21 ::
Pozdravljleni,
stari kupujejo tv in me zanima kaj priporocate v rangu do 700EUR, 37" diagonale, siol priklop, oddaljenost 3m+.
hvala lp :)
stari kupujejo tv in me zanima kaj priporocate v rangu do 700EUR, 37" diagonale, siol priklop, oddaljenost 3m+.
hvala lp :)

dvihtelic ::
Pozdravljeni, imam vprašanje in sicer kaj mislite o tem lcd televizorju-Sony KDL-40NX700.

ZaLoMaT ::

Sem še en ponosen lastnik Samsung C750-ke. :)
Slika je fantastična za svojo ceno, barve so zelo žive, črno je črno, poleg tega pa še dobiš za to ceno (1300e) 3D supported.
Recommended.
Ocena 9/10.. Nič ni popolno.
p.s. kako je z 3D filmi na trdem disku... A se gre to na HDD dat, pa potem priklopit na TV, in to gledat v full 3D načinu?
Slika je fantastična za svojo ceno, barve so zelo žive, črno je črno, poleg tega pa še dobiš za to ceno (1300e) 3D supported.

Recommended.

p.s. kako je z 3D filmi na trdem disku... A se gre to na HDD dat, pa potem priklopit na TV, in to gledat v full 3D načinu?
Tako to gre.

mkonci ::
Sem še en ponosen lastnik Samsung C750-ke. :)
Recommended.
Jst mam tud istega, sam sem ga kupil za 1060€ ;)
Glede 3D filmov pa, potegnu sem si dol 3D Bluray filem (na disku) pa ne deluje pravilno, preveč je zelene in rdeče barve, tko da, če boš ugotovil kako se to nastavi se priporočam (lahko tudi na ZS).
LP,Matej

Okapi ::
Očitno si snel film v anaglifni tehniki. Te lahko gledaš na vsakem televizorju, z rdeče-zelenimi očali. Moraš dobiti katerega od pravih 3D blu-rayev, da bo pravi učinek s temi lcd-očali.
O.
O.

bauci ::
Nabavil sem LG 42LD550 za 619€. Za tako ceno fantastičen TV. Zraven zelo dobre slike še 3x hdmi, USB na katerega lahko priključiš ključek ali disk, predvaja vse živo (tudi mkv) in to iz FAT32 in NTFS.
Nabavil tudi bluray predvajalnik LGBD560 za 161€. Zelo dobra slika, USB, ki predvaja vse tako kot TV zgoraj (ga imam za en drug TV, ki nima USB vhoda), možnost povezave na internet in v lokalno omrežje.
V glavnem - za manj kot 800€ dobil odličen TV in blueray predvajalnik - odličen za "normalnega" uporabnika.
Lp, Bauci
Nabavil tudi bluray predvajalnik LGBD560 za 161€. Zelo dobra slika, USB, ki predvaja vse tako kot TV zgoraj (ga imam za en drug TV, ki nima USB vhoda), možnost povezave na internet in v lokalno omrežje.
V glavnem - za manj kot 800€ dobil odličen TV in blueray predvajalnik - odličen za "normalnega" uporabnika.
Lp, Bauci

Yossarian ::
polde66, mkonci, ali sta kaj poskusila, če bere tudi NTFS ali samo FAT32?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil

sem malo zoožal izibiro
kot vidim tale samsung ni led supported?
http://www.mimovrste.com/artikel/135017...
http://www.ceneje.si/avdio-video/televi...
kot vidim tale samsung ni led supported?
http://www.ceneje.si/avdio-video/televi...

Dami ::
LED samsungi so oni z 4 mestno številko serije. Lahk kdo pove če vsi ti (konkretno recimo 652) predvajajo filme kar preko mreže ali samo prek usbja?
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Ma ta side led je v bistvu samo marketinška fora... Če hočeš pravi LED tv, je najcenejši v tem razredu LG LE8500, kateri je res hudičevo dober. Če ima tv, led funkcijo, še ne pomeni da je avtomatično boljši od drugih... Dober CCFL lahko brez problema premaga Side LED.
Tako to gre.

Sem si ogledal tegale LG LE8500 in po specifikacijah je kar korak pred ostalim z 9mio kontrsta + 200Hz, pa še odzivni čas je 2,2ms. Je to vse kot je treba al se tuki skriva kakšna zanka? Verjetno ga imajo v kakšnem big bangu al pa Harveyu? to bi res rad vidu v živo

Če ga majo kje v SLO razstavljenega, ne vem. Bi skoraj mogel biti, ker je dokaj popularen model.. Jaz sem ga videl v Mediamarktu, v Gracu.
Tako to gre.

v Leclercu ga včeraj opazil, kar čudno gledat te tvje, so ravno vrtel od Eastwooda Invictus in zgleda kot nek tv prenos :)

Smrkc ::
živjo! imam tv lg 32LE550. Preko IR hacka sem odklenil divx nastavitev (iz 0 prestavil v 1). po raznih vodičih po internetu pa sem opazil da obstaja tudi možnost HD, katere pa jaz nimam.
Zanima me, kako lahko usposobim televizor, da mi bo bral mkv file? za enkrat sem probal samo z enim 1080p filmom (in ni delal).
Zanima me, kako lahko usposobim televizor, da mi bo bral mkv file? za enkrat sem probal samo z enim 1080p filmom (in ni delal).

Imo je LCD boljši od Plazme... Še posebej če maš DVB-C signal, ter par HD kanalov.
Tako to gre.

Major ::
Lahko imaš svoje mnenje, še več, celo pravico imaš.
Vendar dejstva kažejo v prid plazme:
Še posebaj v tem primeru.
Vendar dejstva kažejo v prid plazme:
Še posebej če maš DVB-C signal, ter par HD kanalov.
Še posebaj v tem primeru.
IT Developer & Photography enthusiast.

libreus ::
Včeraj sem si imel priložnost ogledati veliko TV-jev - LCD Vs Plasma (beri dve veliki trgovini v Italiji)..
Moram povedati, da je na LCD-ju veliko lepša slika, kot pri plasmah, raznem pri plasmah, katerih cena presega krepko čez 1500EUR.
Razlika je občutna.
Moram povedati, da je na LCD-ju veliko lepša slika, kot pri plasmah, raznem pri plasmah, katerih cena presega krepko čez 1500EUR.
Razlika je občutna.

Malo sem zoožal izbiro
http://www.sony.si/product/t46-ex-serie...
ali
Sony mi je na pogled še vedno lepši :)
http://www.sony.si/product/t46-ex-serie...
ali
Sony mi je na pogled še vedno lepši :)

Kakšno razliko bi predstavljal DVB-C in/ali HD kanali? o_O
LCD-ji imajo boljši sliko od plazem na boljšem signalu, plazme pa na slabšem. Če daš nek LCD na sobno anteno, boš dobil meglo, na plazmi pa bo solidna slika, če pa daš LCD na recimo računalnik, in primerjaš z plazmo je razlika ogromna. Zdaj, seveda se boste nekateri ne-strinjali...
P.S. Konstantine, če gledaš high end sonya, je boljše vzet namesto EX serije, HX. Malo dražje pa so NX serija, kater je kickass. Če pa že primerjaš EX700 vs LE8500 pa je LE8500 imho boljša izbira.
Tako to gre.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: galu ()

__X__ ::
Potrebujem mnenje o tem modelu
SONY KDL40HX700
Je še kakšen model, ki ponuja enake kvalitete za nižjo ceno ? Kupljen bo v tujini, zato cene niso pomembne.
SONY KDL40HX700
Je še kakšen model, ki ponuja enake kvalitete za nižjo ceno ? Kupljen bo v tujini, zato cene niso pomembne.