» »

Plazma ali LCD televizor?

Plazma ali LCD televizor?

««
101 / 154
»»

galu ::

Yoni je izjavil:

galu je izjavil:

Osebno še v življenju nisem videl slike ki bi bila boljša od kakega Sony NX serije LCD-TV-ja.... Ja, črnina je na plazmi fajn, ampak zakaj? Ker je celotna slika temnejša... Vidiš pri kaki temni obleki sam vse črno, pri LCD-ju pa ločiš še ovratnik, rokavi etc etc (pač, en primer npr. To se dobro vidi tudi na osojnih straneh, od kakih alp!)

P.S. Zakaj pa ne primerjate beline, ampak samo črnino? :D

Navij kontrast na plazmi do konca in bo enako svetla kot LCD.

To je čisto druga 'svetlina'... Pri max vseh nastavitvah so dostikrat barve nerealne, ali sprane, prežgane... Odvisno od modela do modela...
Tako to gre.

Yoni ::

galu je izjavil:

Pri max vseh nastavitvah so dostikrat barve nerealne, ali sprane, prežgane... Odvisno od modela do modela...

Tole napisano velja za LCD-je. Pri plazmah gredo stvari nekoliko drugače...

KuhaR ::

Jaz sem mojo 20g plazmo dal v THX in bom tako fural kak mesec, vsaj tako priporočajo na forumih. Pa slika naj bo čez cel ekran, da se vse celice enakomerno formirajo. Je pa nakup TV-ja stvar osebneg okusa, meni pač sede plazma bolj kot LCD glede na videno. Brezveze se je prepirati okoli tega. Lp

Pa še to Panasonic Slovenija mi je odgovoril, da so imeli akcijo podaljšanja 2 letni garanciji na 5 let, le v času svetovnega prvenstva v nogometu.

DeeJay ::

galu je izjavil:

Mah teh 600Hz (Plazma) se enači z cca 150Hz (LCD) brez problema...
HX700 ima eno boljših slik ki sem jih videl, podobna je Samsung C750, le da ima samsung mogoče malo bolj žive barve.. (kar pa je lahko slabo, ali pa dobro... Odvisno od posameznika, ter svetlobe in mood-a v TV-ju, ki ga mate narihtanega).

P.S. HX700 ni LED TV.

Sony HX700 je v prodaji samo še do konca zalog, ker so ga nehali proizvajati. Tko, da če si ga res želiš je treba pohitet.
Drugo leto bodo pa ukinli še vse ostale ne-LED serije.

Letošnji Edge LED TVji imajo probleme z neenakomerno osvetlitvijo panela in se v večini to pokaže kot fleki na zaslonu (ponekod je slika bolj kontrastna kot drugje), panasonic plazme pa imajo probleme z izgubljanje črnine, osveževanjem pri hitrih premikih (vidi se rumena senca) in še bi se dalo naštevati, LG pa z zapekanjem slike, če je predolgo statična.
Veliko, veliko tega si lahko preberete na:
http://www.avforums.com/forums/lcd-led-...
http://www.avforums.com/forums/plasma-t...
Kupovati 3D pa je trenutno totalna bedarija, ker so na pragu že 3D televizorji brez očal.
Kaj ostane?
Za isti denar kupit večji TV iz serije lanskoletnih modelov ali pa letošnji model, ki ima še CCFL panel.
Sam sem prejšni teden kupil 55" EX500, in sem zaenkrat več kot zadovoljen.

Leto 2010 je slabo za nakup TV, ker je preveč novosti in s tem tudi napak... če se le da, rajš počakite na 2011.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DeeJay ()

Okapi ::

Kupovati 3D pa je trenutno totalna bedarija, ker so na pragu že 3D televizorji brez očal.
3D televizorji brez očal so popoln BS. Slika je slaba, ima polovično ločljivost in če glavo premakneš za 15 cm, se vtis globine podre. In nobenega obeta ni, da bi bilo to mogoče v kratkem bistveno izboljšati.

O.

Okapi je izjavil:

3D televizorji brez očal so popoln BS. Slika je slaba, ima polovično ločljivost in če glavo premakneš za 15 cm, se vtis globine podre. In nobenega obeta ni, da bi bilo to mogoče v kratkem bistveno izboljšati.

O.

Točno to sem hotel napisati.
Tako to gre.

DeeJay ::

Okapi je izjavil:

O.

V vsakem primeru je 3D nova tehnologija in do sedaj se je še vedno izkazalo, da je boljš počakat kako leto ali dve, da nisi eden izmed tistih mnogih, ki pol zasipavajo forume s takšnimi ali drugačnimi problemi.

roCkY ::

Za kaj pa so forumi?

Kupovat ekran le zaradi 3D res ni smiselno. A le ekrani z najbolšimi karakteristikami zmorejo 3D. Posledično je "klasična" slika odlična.

3D brez očal pa glede na informacije ne bo tako kmalu uporaben. Napovedane pa so tudi astronomske cene preve generacije.

Dem1 ::

pozdravljeni,
jaz se odločam za nakup novega tv. Po vsej verjetnosti bom kupil Panasonicovo plazmo in me zanima razlika med TX-P42GW20E in TX-P42G20E. Zakaj je v nekaterih slovenskih trgovinah prvi model cenejši? Slišal sem tudi da je GW20E narejen za nemški trg, ali so zaradi tega možne kakšne težave in kako je potem s servisi?

PaJo je izjavil:

Razlika med TX-P42G20E in TX-P42GW20 je samo v število tunerjev, GW ima zraven še dvbs (za satelitsko) in je delan predvsem za nemški trg in se ga tako uradno pri nas ne da dobit. G20E pa je brez dvbs tunerja ostalo pa vse isto in je pač delan za ves ostali evropski trg in se ga da pri nas uradno kupit. Obstaja pol še nekaj izpeljank iz GW20, ki pa so posebni modeli za posebne trgovce, recimo isti panel samo malo druga barva okvirja in nekaj dodatnih sw zadev je model TX-P42GN23.
GW20 je cenejši, ker je pripeljan iz Nemčije garancijo ti nudi samo trgovec in v primeru okvare jo pošlje v Nemčijo. Če se ti to splača (razlika je cca 70EUR) pa presodi sam.

cosmicsuper ::

eno vprašanje. imam 42 inčno panasonicovo 20s plazmo, s sliko sem zelo zadovoljen, tezava pa je z digital output (optični kabel) in sicer, ko hočem priklopit vtič ne sede lepo na izhod in posledično ni signala. Če ga recimo z roko držim na sredini pa dela ok. se je še kdo srečal s to težavo, kaka rešitev?

OldSkul ::

LG xxpk350

Tele plazme imajo super ocene, vsi jih hvalijo, noben pa ne napiše kako počasi preklapljajo CELO analogne kanale! Pa tudi meniji so počasni! Jst če bi mel tako počasnelo doma, bi živce zgubil. Pri stari mami sem jih že! Nasrečo tam niso tako občutljivi.
Skratka, če kdo gleda digitalno ali analogno kabelsko ali dvb-t, stran od tega TVja. Panasonic x10 recimo je neverjetno hiter v primerjavi s tem LGjem.

Druga zhodba če uporabljaš zunanji sprejemnik, tako kot mi doma. V tem primeru je ta plazma odlična, zaradi slike seveda.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OldSkul ()

bond007 ::

To je res ja - to počasno preklapljanje med programi pri LG ni pri nobenem testu omenjeno. Traja pa 3,4 s da prestavi na drug kanal - zelo moteče!

OldSkul ::

Kaj je šele če imaš Telemach kabelsko + conax modul in šaltaš med HD kanali?
Verjetno greš lahko kar na kavo vmes heh

stratosD ::

LG 50 PK350 plazma
ali
LG 47 D750 LCD

razlike je cca 140 EUR v ceni.
Uporaba:
70% T2 IPTV
20% WD škatlca z divxi z AC3 zvokom oz. mkv 720p
10% XBOX360

Zdej imam za to Samsung 37" HD Ready LCD ene 2 leti star pa sem čisto zadovoljen s sliko.
Pri LG plazmi me najbolj moti svetleč odbojen zaslon, sicer nimam direktne svetlobe na zaslon doma, ampak malo s strani
oz okna pod kotom 90....
D750 LCD ima kolega sicer 37" pa ga kr hvali, nisem ga še videl v živo.

V Big Bangu sem videl PK550 plazmo in je bil odboj od luči na zaslonu kr scary....
Ko bi blo tako kot v npr UK da vrneš aparat če ti ne ustreza bi kar naroču LG plazmo, samo vračilo 50" zaslona
je po moje kr telovadba....

Upam, da niste poplavljeni in lep pozdrav :)-

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: stratosD ()

c652 ::

zdravo,

nabavil sem samsung le40 c652 in sem prezadovoljen!

problem imam samo z internet tv, katerega omogoča.
podroben opis sem opisal tukaj:

Samsung LCD Serije6 & internet tv

prosil bi, če mi lahko kdo pomaga usposobit ta internet na tv.

hvala

jELKO ::

Pozdravljeni.
Nabavil sem Panasonic TX-P42gw20 in sem za prvih 300ur nastavil sliko na THX. Zanima me, če je to dovolj ali so potrebne še dodatne nastavitve?

Hvala, LP.

Bo kar OK, po 300 urah pa greš v Profesional1 nastavitev in nastaviš vredbosti THX iz testa HDtelevizije. Jaz sem si za malenkost povečal kontrast in sem zelo zadovoljen.

KuhaR je izjavil:

Bo kar OK, po 300 urah pa greš v Profesional1 nastavitev in nastaviš vredbosti THX iz testa HDtelevizije. Jaz sem si za malenkost povečal kontrast in sem zelo zadovoljen.

Hvala za odgovor, saj sem bil glede na obilico različnih podatkov zmeden. Zanima me, če ima mogoče televizija tudi kje števec obratovalnih ur?
Razmišljam, da bi se malo poigral še z DVD BREAK-IN.

Ima, v testu 42g10 na strani HDtelevizija imaš opisan postopek, kako priti do te funkcije. Ti ga priporočam, da ga prebereš.

Bom, hvala.LP

Zanima me kako je z EPG-jem? Že deluje na SLO DVB-T? Ker ga na P42GW20 ne prikaže. Prikaže pa mi ga na HRT DVB-T.

Hvala, LP.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jELKO ()

Alexius Heristalski ::

Ne, razen TV3 v muxu B.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

__X__ ::

Kateri 46" Full HD TV bi bil best buy ta trenutek. Lahko je plazma ali LCD, omejitev je cena do 800EUR. Zaželen tudi USB priključek za predvajanje multimedijskih vsebin iz zunanjega diska (filmi, mp3,...). Omejitev trgovin na SLO in AUT.

sasoe ::

sam kupujem, pa sem imela vsezkozi v mislih LCD, zdaj pa spet ne vem?
meje min 46" in do 1500 eur
moji aduti so po vrstnem redu:
1500 eur LG 47"LE8500
(ko ne bi bil steklen, refleksija me zelo moti, bi bil že moj)
1500 eur Panasonic 50"V20
(barve zgledajo res super, samo mi je pa čudna hitrost premikanja)
1450 eur Sony 46"EX700
(v trgovini zgleda slika super, samo je pa TV v temnem prostoru,
pa na živce mi gre ko Sony ne navaja kontrasta, odzivnega časa,...)
1330 eur Philips 46"PFL7605
(pač Philips pa cena)
1600 eur Samsung 50"C7700 3D
(priporočen nakup, pa še soliden 3D)
1100 eur LG 47"LE5500
(EISA award za največ za tako ceno)

uporaba TV T2, 60%
filmi preko LAN (DLNA server) ali HDMI povezave, mkv 720p oz. 1080p
kaka igra tu pa tam, odvisno od prvega vtisa?

Panasonic VT20 3DTV velja kot kaže za najbolši TV, ki je trenutno na trgu!
Kot priporočeni TV na tej strani sta tudi oba druga modela
Panasonica V20 in G20, je pa model V bolj podoben G-ju, kot VT-ju, ki je zelo opevan in je že skoraj odpravil vse pomankljivosti PLAZME!
škoda, da ne obstaja 46"VT20, sta samo 42" in 50", čeprav ga eni prodajalci v slo prodajajo, ampak je po moje napaka in gre za 46"GT20?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sasoe ()

destiny ::

Glede na to da je 46VT20 vpisan tudi na geizhalsu, ne bi rekel da gre za napako.

Po drugi strani pa je le 150EUR cenejši od 50'' variante.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: destiny ()

ima kdo kaj izklušenj z LE8500

edini full led za 1500 eur
tudi THX certificiran

zalo me moti refleksija, steklo

a kdo ve še za kako pomankljivost
kaka je kaj SD slika?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sasoe ()

PecenkA ::

Odkar sem pri kolegu v živo videl 50" LG plazmo 50PK550, ki stane 750 EUR sem se praktično takoj odločil za nakup. Edino to me zanima, ali se mi splača kupiti naslednji model 50PK750 za 40 EUR več, ampak lan povezave itak ne rabim.

Okapi ::

Mogoče se boš pa čez leto ali dve spomnil, da bi bila koristna, in takrat ti bo žal, da si danes prihranil 40 evrov, ki jih do takrat ne bo nikjer več.

O.

Panasonic VT20 3DTV za 2000EUR?
Pff, nebi dal pa da bi bil za polovično ceno... 100Hz panel naredi 3D zanič, recimo dobiš že Sasmung C750 za 1400EUR, kateri ima 240Hz panel + 3D, ima pa tudi zelo žive barve. Po kvaliteti je zelo podoben Sony EX/HX700). Podpira tudi vse formaste folmov (tudi 1080p (.mkv)), tako da IMO je to best buy trenutno.
Če pa maš dnar, pa le po Sony 3D televiziji, ker ima Sony od vseh ostalih še najboljši 3D... Sam cena je pa tam okoli 3 čuke.:D
Tako to gre.

gregor ::

Dober dan

Kateri LCD 32" v srednjem rangu se splača kupit? Torej najboljše razmerje: kvaliteta slike/cena.

Hvala

LP

DaChampR ve očitno nekaj več kot skoraj vsi reviewerji po celem spletu, ki pravijo da ima Panasonic VT serija trenutno najboljšo 3D sliko. Kašna sreča da ga mamo ravno na našem forumu... :D

DaChampR :: 21. okt 2010, 15:06:55
Panasonic VT20 3DTV za 2000EUR?
Pff, nebi dal pa da bi bil za polovično ceno... 100Hz panel naredi 3D zanič, recimo dobiš že Sasmung C750 za 1400EUR, kateri ima 240Hz panel + 3D, ima pa tudi zelo žive barve. Po kvaliteti je zelo podoben Sony EX/HX700). Podpira tudi vse formaste folmov (tudi 1080p (.mkv)), tako da IMO je to best buy trenutno.
Če pa maš dnar, pa le po Sony 3D televiziji, ker ima Sony od vseh ostalih še najboljši 3D... Sam cena je pa tam okoli 3 čuke.:D

destiny :: 22. okt 2010, 09:38:46
DaChampR ve očitno nekaj več kot skoraj vsi reviewerji po celem spletu, ki pravijo da ima Panasonic VT serija trenutno najboljšo 3D sliko. Kašna sreča da ga mamo ravno na našem forumu... :D

Panasonic VT20/VT25 3DTV
sam kupujem TV in na tej strani je VT20 naveden kot najboljši TV trenutno na trgu, gledano celovito, 2D in 3D slika!
glej Conclusion ...it will be fair to say that VT20/VT25 is the best TV on the market today

in če daš za njega 2000eur in je še 50", niti ni tako drag!
je pa plazma, do njih smo pa nekateri še vedno precej nezaupljivi, še predvsem tisti, ki bomo na TV priključili računalnik!
čeprav bi naj VT20 vse pomankljivosti odpravil, sem jaz še zmeraj skeptičen!
drugače pa ko sem jaz TV videl v živo, so barve res fantastične, ostrina je pa že skoraj preveč ostra, popači hitrost gibanja ljudi in film zgleda preveč... ne najdem preve besede!

proizvajalec navaja 50" in 65"
v spletnih trgovinah pa vidim tudi 46", ali ta res obstaja?

mene je pa začel mikat sony 46EX700
dizajn glih ni posrečen, praktično se mi zdi slika ok!
predvsem barve mi zgledajo boljše kot na Philispu, LG-ju, ....!
1300 do 1500 eur

še boljš bi bil mogoče 46EX500
ki je povsem enak, le da ni led!
bi se pa dal dobit že za dobrega jurčka!

ali se da dat 300 eur več?

ima kdo kaj izkušenj s to serijo? pohvale, pripombe?

Tv ima DLNA, ampak stvar deluje preko PC-ja (DLNA server) za mkv filme, ker
v specifikaciji ima neveden samo mpeg-2!??

pa nasploh, kake ima kaj TV atribute, Sony to kr precej ne navaja, kontrast je Megakonstrast, odzivni čas ?,...

Spock83 ::

Kar se podpore formatov tiče je Sony revež. Se ve zakaj. (Ščiti svoje formate). Raje potem glej za Samsunga, ki je boljši v tem pogledu. Ali pač kupi Sony in še en NMT oz. NMP. zraven (eGret,Xtremer; Boxee Box...)

destiny je izjavil:

Malo si preberi, pa poglej kateri TV-ji imajo naboljši 3D sliko... Top of the line je Sony (kot vedno), potem pride LG, potem pa Samsung/Panasonic.
P.S. Vem da sem biser ja...:D

btw, ponavadi imajo Plazme dobre reviewe, oz. ocene... Ampak kakor hitro primerjaš plazmo z LED-om, je tako kot če bi primerjal meglo z šipo...
Tako to gre.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: galu ()

Gregor P ::

Ali ste se po več kot 100 straneh že odločili, kaj je boljše? :))
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Vprašaj še enkrat pri 200 ;)

gregor ::

gregor je izjavil:

Dober dan

Kateri LCD 32" v srednjem rangu se splača kupit? Torej najboljše razmerje: kvaliteta slike/cena.

Hvala

LP

si bom kar sam odgovoril:)
očitno je zelo dobra izbira tale:
http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-...

če pa kdo pozna še kak drug model pa naj se oglasi...

LP

e-marko ::

Ali ima mogoče plazma LG 50PK550 kje števec obratovalnih ur? Nikakor ne najdem, da vem kdaj bi lahko spremenil način slike, sedaj jo furam v THX načinu kot so mi priporočali. Hvala.

LP
...somebody, somewhere...

mamomu ::

Furaj thx 2 tedna in bo dovolj. Sicer pa zakaj spreminjat iz thx načina? V thx je najboljša slika
mamomu j....!

Yossarian ::

OK, zdaj pa še bo kolega kupil nek strojček - je povprečen uporabnik. Cena okrog 700 EUR (+/- 50 EUR. Gledal sem nekaj takega. Kakšen predlog, izkušnje uporabnika...
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

seljo ::

Da si sposodim temo, naimen imam kupiti tv do nekje 1000e pogoj je vsaj 50 inch in mora imeti PIP. Gledal sem tale model Samsung 50C530 na mimovrste 831e, ima kdo kaksne izkusnje s tem modelom. Najbolj me skrbi to da tv ne bo zelo brnel. lp Moti me tudi to da nekje pise da je 600hz osvezevanje in nekje 100hz ter nekje da je poraba 340w nekje pa 180w...na uradni strani od samsunga modela ne najdem mi lahko kdo pomaga pri tem...?
Mi je pa vseeno ali je plazma al lcd ali kaj drugega. lp
u zivotu sve se vraca sve se placa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: seljo ()

Constantine ::

Živjo,

počasi se odločam da bi nabavil KDL-46NX700 in je pri nas cena astronomskih 1800eur. Me zanima kam bi lahko to šel iskati v Avstrijo in kam pogledati če se da dobiti kaj ceneje. Je mogoče še kaj v tem rangu ki bi se splačalo pogledati?

LP

Avstrija: skopuh

Constantine ::

Hvala za info. Zanimivo da na trgu ni več ponudbe za ta model. Na poljsko pa ravno ne bi hodil ga iskat.

http://www.bigbang.si/slika/tv-sprejemn...

Mogoče kdo priporoča kaj drugega v tej velikosti?

Samsung C750.. Predvsem zaradi podprtih formatov iz USB-ja, + 3D ima in zelo dobro 2D sliko.. In to vse za cca 1300e v AU ;)
Tako to gre.

kikicar ::

seljo je izjavil:

Da si sposodim temo, naimen imam kupiti tv do nekje 1000e pogoj je vsaj 50 inch in mora imeti PIP. Gledal sem tale model Samsung 50C530 na mimovrste 831e, ima kdo kaksne izkusnje s tem modelom. Najbolj me skrbi to da tv ne bo zelo brnel. lp Moti me tudi to da nekje pise da je 600hz osvezevanje in nekje 100hz ter nekje da je poraba 340w nekje pa 180w...na uradni strani od samsunga modela ne najdem mi lahko kdo pomaga pri tem...?
Mi je pa vseeno ali je plazma al lcd ali kaj drugega. lp

Samsung 50C530 sem kupil in ga po enem tednu vrnil v trgovino. Namreč ponoči ko je tv bolj po tihem, se je tako slišalo brnenje, da nisem več slišal televizije tudi če sem zvišal glasnost, ker sem imel še vedno brnenje v glavi.

Za moje pojme je pri tem tv-ju največji problem. Meni je bilo to zelo moteče, drugače pa super tv.

mamomu ::

Samsung plazme imajo že vsaj 2 leti težave z zujanjem! Zanimivo pa je to, da ene zujajo ene pa ne! Res škoda, ker po kvaliteti slike pa so v gornji polovici.
In da ne bo prišlo do nesporazuma, modeli c652, c750,... LCD ne zujajo!
mamomu j....!
««
101 / 154
»»