» »

Plazma ali LCD televizor?

Plazma ali LCD televizor?

««
70 / 154
»»

joze67 ::

Tisti hip, ko si kupil, ti postane vseeno za nadaljni razvoj tehnologije. Kupuješ torej zato, da zadostiš trenutnim potrebam in življenskemu stilu.

Tudi če danes kupiš LCD nimaš nič od tega, da bodo čez 5 let plazme mrtve in LCD-ji učinkovitejši in pred izumrtjem (OLED/laser/whatever).

KuntaKinte ::

ne razumem,kaj bi po tvojem tvegal tudi če od jutri nikoli več ne nardijo nobene plazme?

DarwiN ::

Zakaj ljudje ne znate objektivno gledati na stvari? Se mi je kar zdelo da se bo vsul plaz kritik s strani lastnikov plazem.

Dal sem informacijo samo v razmislek ker se pač nek shift dogaja.. In primarno sem imel v mislih "tveganje" kjer so tile narekovaji bistvenega pomena. Če pa že hočeš pa ti lahko dam en nemogoč scenarij kjer plazme 2010 crknejo, imate časovne probleme z garancijo, od 2011 naprej se jih pa v Evropi ne sme več uporabljati.

Pa ne se zdaj spet naježit, rekel sem nemogoč scenarij ..:P

Vse skup pa le v razmislek, plazme so še vedno zakon, razen če vam je mar do okolja. ;((
Here we go again :)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

nitro2 ::

Darwin kaj bluziš???

kakšen časovni problem z garancijo?

če danes kupim plazmo dve leti garancije drugo leto crkne (drugo leto jih v EU ne prodajajo več), kje je tu problem?

če bojo meli še kakšno na lagru mi jo bojo zamenjali, če ne pa cenovno primerljiv LCD.

drugače pa

http://www.panasonic.si/content/si/news...

nitro2 nisi kapiral.

Plazmam pripisujejo cirka 50% možnosti da se tehnologija obdrži. Razlik v kvaliteti napram LCDju praktično ni, pravtako pa ni drastičnih razlik v ceni.
Torej če ni nobenega dobrega argumenta in če danes kupuješ TV, bo nekdo raje pograbil LCDja.
To je vse kar pravim.

Klemeen ::

LCD...vsekakor;)

SepoX ::

Darwin, ne širi krive vere. Prvo praviš, da naj se ne kregamo, potem pa kar sam nadaljuješ debato. To kar ti praviš je bilo predebatirano že 100x in na koncu je vedno prišlo do tega, da je vse odvisno od situacije, ki je pri posameznem kupcu doma.

Kar se pa tiče trditve o razlikah v kvaliteti in ceni te prosim, še enkrat, da ne širiš krive vere.

durrenmatt ::

darwin, tudi lcd bo enkrat izumrl. OLED zasloni imajo kvalitetnejšo sliko, mitsubishi pa s televizorji z lasersko projekcijo itak trga gate.

Okapi ::

Plazma je že OK, ampak se ji je zataknilo pri FullHD. Namreč, ne morejo cenovno tekmovati s FullHD LCD-ji v najbolj zanimivih velikostnih razredih, se pravi 42-47-50''. Še posebno, ker je tehnologija LCD takšna, da sama ločljivost na proizvodne stroške v bistvu ne vpliva. Čez dve leti bodo 42'' fullHD LCD-ji stali 500 evrov, fullHD plazem pa za tak denar očitno ni mogoče narediti.
Kupci so pa pač taki, da padajo na številke in če tv ni FullHD, ga ne povohajo več, pa čeprav je kakovost slike nekaj boljša.

O.

igstra ::

Pozdravljeni

Mene pa zanima, če ima slučajno kdo izmed vas kakšne izkušnje s tem LCD-jom: SAMSUNG LE-37A699, oziroma kaj menite o njem.

Hvala,
Igor
igstra

iconaan ::

Pozdravljeni!
Tudi sam se odločam o nakupu novega tv-ja.
(Zdaj imam Samsunga z 100 hz in sem zelo zadovoljen z njim)
Ponudba na Mediamarket SAMSUNG LE-40A616 Full HD 100 hz za 840 € mi je zelo zanimiva, pa me zanima ali ima kakšen uporabnik mnenje o tej tv.

hm, kaj te moti na zdajšnjem samsungu, da bi rad imel novega?

PrimozR ::

Mogoče je pa 100 Hz CRT? :)

ja, mogoče. Ampak pravi, da je z njim zelo zadovoljen.

In? Zdaj bi pa mogoče rad imel še visoko ločljivost, neprepleteno sliko, večji zaslon, lepši izgled ...

O.

torej le ni tako zelo zadovoljen? :D

iconaan ::

Sory. Nisem zapisal, da je zdajšnji Samsung star 5 let , 72 ekran itd..
Rad bi pa imel večjega, visoko ločlivost itd..
lp

mosnik ::

Včeraj sem kupil Philips 37PFL3403D pa sem ga priklopil preko aminota in scarta T2 pa je obupna slika ali se da to mogoče kaj popravit ali pa če bi naročil HD MOTOROLO VMESNIK in ga priklopil preko HDMI ali bi bila boljša slika
danč

OldSkul ::

slika bi morala bit ok, HDMI ne bo dost pomagal + izgubiš možnost nastavitev (povečava oz. zoom itd., dela samo 16:9 pa še kaj, ne vem točno)
Je pa res, da je tale tvoj philips čist osnovni model in posledično je tudi slika bolj žalostna.

mosnik ::

Če pa predvajam pa DVD je pa slika super
danč

js ::

Se že da kje dobiti mpeg4 dekoderska kartica za Panasonic TH42PX80? Vem, da je blo nekaj časa nazaj rečeno, da CI slot na Panasonicu ni namenjen za dekodiranje mpeg4, pa me zanima, če se je že kaj spremenilo. :)

VANČ14 ::

Tudi mene zanima mnenje o LCD-ju SAMSUNG
LE-37A699. Predvsem bi rad vedel, če je to primeren TV za SD signal in pa digitalno satelitsko.

gorici ::

A mi lahko nekdo razloži razliko med DVB-T in DVB-C. Ni mi čist jasno vse skupaj.

Je treba met DVB-T samo, če želiš gledat TV preko antene? In ali mora biti za Slovenijo DVB-T z MPEG-4 dekodirnikom?

Mam trenutno kabelsko TV, v prihodnje pa znam preit na kak T-2 ali pa siol. Ob napovedani digitalizaciji bi torej rad kupil TV, ki ne bi čez par let že bil neprimeren...

Ali se da potem vse skupaj rešit z nakupom raznih sprejemnikov, vmesnikov?

Pač zanima me kaj naj bi TV mel dandanes, da bo še čez par let brez težav delal. :)

Hvala!

Važno da ima ekran in čim daljšo garancijo.

kreso90 ::

Zanima me kaj je bolše za igralne konzole(xbox360,ps3) plazma ali lcd tv in kakšne so razlike?

Tomson ::

Za igralne konzole defenitivno LCD. Bolj izrazite barve, kontrasti, slika se ne zapeka, itd.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

hooger ::

slika se ne zapeka, itd.

a s tem se še vedno niste umiril??

Glej, dolgoročno s tem ni težav, a ko igram katerokoli igro na Panasonic PX80, je še kar nekaj časa opazna sled mirujočega dela slike, sploh če pogledaš črn ekran. Čez čas izgine, ne ostane. A vendar, tega pri LCDju ni, zato sem to tudi omenil.

pia2001slo ::

@Tomson

to kar omenjaš je t.i. TIR (temporary image retention), ki pa je prisoten lahko tudi pri LCD-ju - statična slika ostane na ekranu še nekaj časa in potem izgine. Burn-in pa imajo res samo plazme pa še to ob nespametni uporabi ter nastavitvah v prvih 200 ura njenega delovanja (preveč ostrine,kontrasta,mirujoča slika dolgo časa,..)

lp
Jolly

Ja, TIR sem imel v mislih, nisem se spomnil izraza. Sicer pa, kolikor sem imel opravka z LCDji, se ne spomem da bi imeli tovrstne težave ...

tudi LCD ma take teažve. sEM bral na avforums, pa se je enmu tako zapekla slika na lcdju, da je bil lcd samo še za na odpad :/

gorici ::

tudi LCD ma take teažve. sEM bral na avforums, pa se je enmu tako zapekla slika na lcdju, da je bil lcd samo še za na odpad :/

Ne smeš vsega verjet kar napišejo.

1itaknn1 ::

Kratek update

V mediamarket je ze prisel nov model panasonicovih plazem TX-P42X10E.Cena je vec kot ugodna (760eur).Po treh dneh uporabe sem zelo impresioniran z sd signalom (na nobenem lcd-ju pri frendih nisem videl tako dobre slike sd signala).

Zaenkrat se nisem gledal 720p materiala, ker ga moj philips dvp5990 ne predvaja.Pogledal sem le npr:Lost.S05E06.HDTV.XviD-XOR in The.Da.Vinci.Code.2006.EXTENDED.DVDRip.XviD-FLAiTE in slika je bla kr dobra.

Ali je enaka kvaliteta slike ce povezem racunalnik in tv z dvi-hdmi kablom ali naj kupim npr.WD TV HD Media Player za predvajanje 720p materiala?

To je moja prva plazma ( prej sem imel 72cm crt philips cineos pixelplus2) in zato nemorem primerjat z lanskimi modeli a kar sem zazdej videl priporocam nakup TX-P42X10E , za to ceno je bestbuy.

Lp,Vlado.

Če lahko povežeš z računalnikom, se nima smisla trudit s TV HD-jem.

O.

Racunalnik imam v isti sobi kot plazmo . Ne vem pa ce je graficna zadost dobra(Asus 8600GT SILENT/HTDP/512M GDDR3 PCIE;Izhodi: Dual Dual-Link DVI, HDTV, vgrajen HDCP)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: 1itaknn1 ()

Bolj je važen procesor, ampak bi morala biti OK. Saj ti piše HDTV.

O.

Procesor je AMD Athlon64 X2 6000+ AM2 (box)

Čez in čez dovolj, tudi za 1080p.

O.

Hvala za odgovor .
Potem bom pa kar kupu dvi-hdmi kabel in sprobu.

wade ::

Glih ta prav timing majo pri pannyu. Nekje aprila bomo kupl nov tv in če bo TX-P50V10E okrog 2k€ je že naš :D (gledano v evropi, ajde do 2300€ bo res limit)
Specifikacije + izgled je super, edino še v živo me zanima.

destiny ::

Hvala za odgovor .
Potem bom pa kar kupu dvi-hdmi kabel in sprobu.

To verjetno veš da se zvok preko dvi izhoda ne prenaša (razen pri novejših ATI karticah)?

@1itaknn1:

SD slika je predvsem dobra zato ker ima televizor "švoh" resolucijo. Če sem prav pogledal ima 1024 x 768 pik in se torej dokaj približa SD potrebam.

Bi pa zato mogla bit HD slika za odtenek slabša, sploh če gledaš iz manjše oddaljenosti.

kumer ::

LG 32LG5700

ali je ta lcd ok oz je pametno kupit kaj drugega v tem cenovnem razredu oz dati še 100,200 eur zraven za kaj boljšega

hvala

lp

knap ::

mene pa zanima kateri 32" lcd-ji so trenutno best buy za cca 700-800 eur

hvala

ValterG ::

Lep pozdrav vsem, sem nov na forumu!
Tudi mi kupujemo nov televizor in večno vprašanje - plazma ali LCD? Precej sem že prebral na forumu, imam pa še par vprašanj:

- ali je res, da je plazma televizorje težko oz. komplicirano nastaviti in da potrebuješ za to mojstra?
- skoraj vsi novi TV-ji imajo USB vhod; ali je možno direkt vtakniti ključek in z njega gledati divx film, ali je USB vhod samo za fotke?
- imamo (še) analogni TV signal in ne najboljšo napeljavo v bajti - kako bo to vplivalo na LCD/plazmo? se sploh spača nabavljati najnovejše (HD ...) tehnološke dosežke?
- največ gledamo TV (slovensko), DVD-je in divx filme; kakšen/kateri TV bi bil najboljši?

V naprej hvala za pomoč!
Valter

ali je res, da je plazma televizorje težko oz. komplicirano nastaviti

Ni res.

ali je možno direkt vtakniti ključek in z njega gledati divx film

Ne. Za zdaj so samo za fotke in glasbo. Je pa Samsung najavil modele, ki bodo znali predvajati tudi video.

se sploh spača nabavljati najnovejše (HD ...) tehnološke dosežke?

Če boš gledal samo TV, ne.

največ gledamo TV (slovensko), DVD-je in divx filme; kakšen/kateri TV bi bil najboljši?

Ena od cenejših Panasonicovih plazem z ločljivostjo 1024 x 768.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

wow kakšni miti krožijo okrog plazme. Ni čudno, da prodajo dosti več lcdjev...
technomarket ma neko akcijo za 2008 model 42px80 panasonic.

ValterG ::

Okapi, OldSkul, hvala za hitre odgovore! Tale technomarket akcija je tudi meni padla v oči...

Pa še link z "miti o plazmi":
http://www.lovecnacene.si/static.php?Pa...

Na tem linku so same butaste navedbe. Ti kar po plazmo, ker je najboljša za navadni signal. Seveda je tudi HD ok, samo ni toliko podrobnosti, zaradi nižje resolucije - če gledamo recimo model panasonic 42px80. Seveda obstajajo tudi plazme z fullhd resolucijo, samo tebi to ne koristi, saj praviš, da boste gledali navadni signal, dvdje itd.

pia2001slo ::

@Oldskul

sicer nisem primerjal "navadno" in fullHD sliko na plazmi glede podrobnosti, vendar ti moram reči da na moji 42px80e v navezavi z Egreatom 720p in 1080p izgledajo odlično - nekoliko verjetno slika izgubi kvaliteto pri 1080p signalu ker mora tv resolucijo manjšati na nazivno resolucijo plazme ki je 720 (oz. 768p), 720p zadeve pa so odlične..prav tako je odlična slika Pc-a preko VGA izhoda.
Velikokrat so tele zadeve z resolucijo, predvsem pa s kontrastom (statični,dinamični) trgovske (proizvajalčeve) nategancije da se zadeve bolje prodajajo.

lp
Jolly

Zgodovina sprememb…

MeanMachine ::

Zanima me, ali je sploh smiselno kupovati full HD TV za ogled 1080p filmov, če jo gledam v povprečju z nekaj več kot 3 m razdalje?
««
70 / 154
»»