» »

Plazma ali LCD televizor?

Plazma ali LCD televizor?

««
71 / 154
»»

roCkY ::

Pomoje je. Ne pa za gledat iz take oddaljenosti.
Ko boš imel ekran se boš presedel bljiže.

Razmisli tudi v smeri projektorja, če dost gledaš filme. Cene 1080p modelov postajajo dostopnejše. Je pa kaj konkretnega trenutno še (pre)drago. Čez kako leto...

jure_ ::

Odločam se med plazmama Samsung PS42A410 in Panasonic TH-42PX80EA, v 75% se bo gledal t2 iptv, ostalo filmi 720p(.mkv) iz računalnika prek hdmi. Se po vašem mnenju splača odšteti več za panasonica, je slika res toliko boljša da opraviči za četrtino višjo ceno od samsunga? Pa zanima me še, če za moj primer pride v poštev 24p pri filmih, ker samsung ga namreč nima.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jure_ ()

pia2001slo ::

@jure

sam imam Panasonica (dražji je za 100EUR od Samsunga) in sem super zadovoljen (sicer je še v fazi "ogrevanja" in nastavitve niso optimalne) - 720p in 1080p filmi so super,črna barva je res črna, tako da toplo priporočam (enako boš zasledil na tujih forumih)

lp
Jolly

OldSkul ::

samsunga odpiši. Kupi preverjeno zadevo, panasonica

Okapi ::

je slika res toliko boljša da opraviči za četrtino višjo ceno od samsunga? Pa zanima me še, če za moj primer pride v poštev 24p

Ali je slika toliko boljša, boš moral presodit sam. Razlika je namreč odvisna od tega, kako zahteven si. Marsikdo je verjetno sploh ne bi opazil (vsaj v primeru, da televizorja ne bi stala en ob drugem), za druge pa je slika pri Panasonicu precej boljša.

Kar se podpore 24p tiče, pa nisem čisto prepričan, kako je. Veliko 720p filmov v .mkv ima 24 sličic/sekundo, samo ne vem, ali je sploh nujno, da to televizor posebej podpira, če predvajaš z računalnikom.

O.

Če predvajaš z računalnikom nima veze. No vsaj do sedaj še nisem videl predvajalnika, ki bi hitrost osveževanja prilagodil. Sem spregledal?

Lahko pa nastaviš grafično kartico na 24 Hz.

O.

Ja seveda. Ampak namesto kurzorja dobiš kobilico.

jure_ ::

Sem že kupil panasonica:).

Lahko pa nastaviš grafično kartico na 24 Hz.

Tole bom probal z 48hz.

Ampak namesto kurzorja dobiš kobilico.

In zakaj bi hotel gledat kurzor med filmom?
Če hočeš gledat film s 24 fps, prestaviš na 24 Hz, pogledaš film, prestaviš nazaj in to je to.

Tole bom probal z 48hz.

Poročaj.

O.

traktor ::

Malo sem ven iz te tehnike, pa vas sprašujem kateri TV kupiti za 500 eurov?
Kaj priporočate in kje so cene najugodnejše, Mediamaket?
Priklopljen bo na siol tv.

durrenmatt ::

kakšen LCD LG bi znal bit best buy

matej287 ::

Lep pozdrav vsem bralcem.

Pred časom sem že pisal sem, ker sem se odločal za nakup (lani poleti). Potem pa je prišlo do zamika... Tako še vedno nimam velikega TV-ja, ki ga že nekaj časa načrtujem. Je pa sedaj zadeva dozorela. Soba je urejena in pripravljena na nov TV. Po vseh prebranih forumih in testih in po lastnem ogledu, sem začel tehtani med Panasonicom TX-P42X10 in Sonyjem KDL 40W4000. Na koncu sem se nekako bolj odločil za plazmo. Ker bom TV gledal z razdalje 3 - 5,5 m je verjetno brezveze kupovat full HD. Večinoma bom uporabljal za gledanje programa (v roku dveh tednov pričakujem montažo T2), občasno kakšen film iz neta ali DVD.
Zanima pa me, če ima omenjen model DVB-t MPEG2, ali ima tudi MPEG4? Sicer bom verjetno večinoma uporabljal T2, ampak za vsak slučaj, če bi občasno poskušal kaj ujet tudi preko antene.
Zanima pa me tudi, kakšen sistem za domači kino svetujete? Kupil bi nekaj od Panasonica, tako da lahko vse delam z enim daljincem. Bi bilo lepo, če bi zadeva imela vgrajen disk, ali pa DVD snemalnik, pa da skupaj (predvajalnik, reciver in zvočniki) ne bi presegla 350 EUR. Kaj svetujete? A sem prezahteven?
Vse omenjeno bi nabavil v Grazu (Eletronic4you). Sem našel najbolj ugodne cene, pa še podaljšanje garancije imajo.
Ja, pa še to; kakšne izkušnje imate s to trgovino? A če naročim blago jutri, lahko v sredo že osebno dvignem naročeno? Plača pa se lahko po povzetju na roko, ne?

Že vnaprej hvala za vse informacije in predloge.

dobra odločitev, tudi sam imam 42x10 in je super. Ima pa samo dvb-t mpeg 2. Nažalost :/
Pravtako nažalost ne moreš dodat mpeg 4 z vgradnjo ustrezne cam kartice. CI slot je samo za paytv storitve.

Tomson ::

Panasonic 42PX10 bo kar dobra zadeva za tvoje potrebe.

Za domači kino je neka bestbuy varianta Logitech Z5500 ter npr. HDX1000 player + WD 1TB GP = 650EUR (ampak verjemi, se splača) - za 350EUR boš sicer dobil kakšen komplet, ampak verjemi, raje še malo našparaj.

Sam sem plazmo nabavil tudi pri Electronics4you, rezerviral preko neta, kakšen dan kasneje prevzel osebno in na licu mesta plačal, vzel sem še 5-letno garancijo. Do sedaj dobre izkušnje, nisem pa še rabil kaj reklamirat, tako da ne vem kako to pri njih poteka.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

bosces ::

tudi midva se odločava za nakup plazme, razdalja gledanja znaša od 3-4 m, zato bi kupila nekaj 42 inčnega.
Na začtku sva mislila da pride pač tak tv okrog 1200€, zdaj vidiva da so tudi že kar dosti cenejše variante. Torej koliko denarja naj dava za solidno plazmo, da ne mečemo denarja brez veze stran???

Signal: trenutno antena, v hiši je tudi siol na kateremu je že en tv, upam da bo zmogel dva, torej v prihodnosti bo siol signal (rad pa bi da podpira tudi analogni signal)

kaj gledamo: ob večerih tv programe, včasih iz pc-ja kakšen film in dvd, večinoma se gledajo športni prenosi tekem :)

Prosim za predlog kaj in za koliko denarja kupiti da bo zadovoljilo naše potrebe

hvala

Kupi najcenejšo plazmo od Panasonica, LG-ja ali Samsunga, kar jih dobiš, pri tem pa pazi, da ni predlanski model.

O.

bosces ::

kako to da najcenejšo??? a so najcenejše že tako dobre???

a kaj takega bi bilo ok??

http://mediamarket.si/index.php?D=3&id=...

Tudi najcenejše plazme, če niso ravno kakšne noname iz diskonta, ampak katera od malo bolj znanih znamk, so solidne. Ta iz linka je čisto v redu.

O.

damirez ::

@Bosces
Mogoče celo malo večjo, za 755evrov dobiš odlično. Preverjeno zelo dobra slika. SAMSUNG PS-50A416 v electronic4you.

@Okapi
Vidim, da se dost spoznaš na plazme pa bi te vprašal kako je z povezovanjem kompa?
Glede na to, da plazma ni widescreen resolucije? Ampak ima 1024x768, če bom nastavil tako resolucijo bo slika popačena al ne? Xbox360 pošlje 1024x768 in je vse lepo ni mi to najbolj jasno. Kaj komp pošlje 4:3 resolucijo in plazma iz tega naredi nepopačen widescreen al kako?

Ne vem, kaj pošlje Xbox. Mogoče pošlje v resnici 720p (1280x720). Računalniška ločljivost 1024 x 768 je na plazmah raztegnjena. Znajo pa večinoma plazme kar lepo prikazat računalniško sliko 1366x768, čeprav ni ravno 1:1 pixel mapping.

O.

izzy12 ::

Pozdravljeni!
Tudi pri nas smo se odločili da kupimo nov tv, saj je stari RCT že odslužil svoje. :D
Malo sem prebiral po tej temi in zasledil različne odgovore... Torej, želel bi TV predvsem za gledanje filmov in siolTVja. Namen imam kupiti tudi hišni kino, saj sem res ljubitelj filmov in mi je slika ter zvok na prvem mestu. Kolikor sem zasledil v tej temi naj bi bilo bolj priporočljivo za gledanje filmov vzeti plazmo...Nekako sem razmišljav da bi kupil TV velikosti 42", cena pa nekje 1100€ mogoče malo več če bo kvaliteta prepričljivo boljša.
Zanima me tudi kake so kaj vaše iskušnje z nakupov v tujini, mam namen naročit preko pixmania.de. Je garancija tudi pri nas? Raje kupiti v Slo?

Hvala za vašo pomoč!
Lp,I

BeerBelly ::

Mene pa zanima če se že kaj ve kdaj pridejo novi modeli Panasonicovoh plazem ki bodo podpirali MPEG4? Zanimajo me predvsem 46 in 50" modeli.

izzy12 ::

Sem nekako po brskanju našel tegale Panasonica TH-50PZ80 Full HD. Cena je 1.410€. Sem iskal podobne izdelke in ne najdem nikjer nič, razn na uradni strani je en podoben izdelek sm da ma na koncu še oznako E. Cena pa je tam 2.499€.(tale model: TH-50PZ80E. Prodajalec navaja v linku zraven da je to ta model. Zdi se mi res smešna cena, saj je več kot 1000€ cenej kot v Nemčiji. Se vam kaj sanje kje bi bil keč?

TOP ::

izzy12,če kupuješ 42" potem vzem LCD TV in ne Plazmo,za ta denar boš dobil dober TV.Nakup v tujini jaz osebno ne bi,ker če se pokvari kaj boš poslal nazaj,sam poštnina bo ubijalska,ker garancija pri nas ne velja.

Sem iskal podobne izdelke in ne najdem nikjer nič,

Kako ne najdeš nič? Vtipkaj model v gugla in boš našel cel kup zadetkov. Recimo na www.dabs.com
Panasonic TH-50PZ80 50" Full HD Plasma
£1,254.99 inc vat (to je 1320 €).
Ni nobenega keča (razen da Mediamarket na sivo uvaža, eni pa pravijo, da tudi z DDV dela malo bolj po domače;-).

Aja, še to - Pixmania je preverjeno OK.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

@TOP

mogoče kakšen konkreten razlog da je LCD boljši nakup od plazme za tisto kar potrebuje izzy12 ?

Jolly

rupart80 ::

Lep pozdrav.
Nekaj časa že prebiram,kateri je boljši tv,plazma oziroma lcd,pa se še vedno ne morem odločiti kaj bi kupil.
Nekateri pravijo da je do 800EUR najboljši nakup plazma.
Rabil bi jo za siol tv,ter za gledanje filmov prek raćunalnika.
Mora biti obvezno 42colski.

Men osebno glede kvalitete,ki sem jih videl po trgovinah je bla skor boljš plazma.
Nekaj sem jih dau u primerjavo na big bangu ,pa me zanima vaše mnenje,bi jo pa gledal bolj ponoči kot podnevi.

http://www.bigbang.si/primerjalnik

Se opravičujem ker link ne dela.
U glavnem katera plazma do 800Eur bi bila sedaj najboljši nakup,oz lcd.

http://www.bigbang.si/slika/tv-sprejemn...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: rupart80 ()

42x10 pannasonic

Če ma kdo ta model ali 37x10 bi prosil za nastavitve (SD in HD)! Se še mal lovim s svojimi.

Hvala

Kaj to pomeni X10?

matej287 ::

Lep pozdrav.
Včeraj sem nabavil Panasonica TX-P42X10 v electronic4you. Sem zmoniral in priklopil na klasično anteno (na podstrešju imam sistem večih anten, tako da dobim zelo dobro sliko). Moram reči, da sem bil nad kupljenim zelo pozitivno presenečen. Slike na raznih LCD-jih po trgovinah so v primerjavi s plazmo veliko slabše. Velikost je super, čeprav mislim, da bi čez čas prišla prav 46 ali pa celo 50 inčna... No, pa ne sme biti prevelikih apetitov, ne? :)
Edina negativna stvar je, da ne podpira MPEG-4 standarda... žal :( Hrvaški digitalni kanali so namreč še precej bolj ostri, kot analogni... bom pa tako ali tako v kratkem šel na T2, tako da DVB-T ne bom rabil. Verjetno je kvaliteta programov T2 primerljiva z DVB-T, ne?
Sedaj plazmo še malo "šparam"... Kontrast imam na polovici (od maksimalnih 60 stopenj imam na 30), barve prav tako, pa vključen imam EKO način. Malo tudi pazim, da nimam vseskozi na istem kanalu, čeprav logotipi ponavadi med reklamami izginejo, pa vseeno... Kakšnih DVD-jev ali bolj kvalitetnih vsebin še nisem preizkušal, ker ni bilo časa...
Glede trgovine sem zelo zadovljen. V ponedeljek zvečer sem naročil, včeraj popoldne pa naročeno brez težav prevzel. Cena je tukaj v bližini najugodnejša, pri nas (beri v Sloveniji), pa tega modela še tako ali tako ni... Vzel sem tudi podaljšano garancijo na 5 let in za vse skupaj dal 818 EUR. Glede na to, da večinoma gledam TV program je verjetno to res ena izmed najboljših izbir za tako ceno. Če kdo kupuje TV večinoma za gledanje TV programa, zelo priporočam omenjeno plazmo. Kako pa je z Div-x DVD-ji in ostalim visoko kvalitetnimi vsebinami pa sam še nisem preveril, čeprav so bile ponavadi slike na podobnih (starejših) modelih Panasonicovih plazem v trgovinah vedno zelo lepe.
Če ima morda kdo kakšne optimalne nastavitve za Panasonicove plazme, ali pa kakšne druge koristne informacije ga prosim, da jih posreduje. Hvala.

Lep pozdrav vsem bralcem foruma.

Matej

@Matej287

nastavitve za "ogrevanje" tvoje plazme lahko pogledaš http://www.avforums.com/forums/9117012-...
(sicer so za 37" model vendar je enako)..po preteku 200ur se lahko poigraš z nastavitvami, vendar večina ostane kar na podobnih (predvsem na Cinema Mode-u)

sicer pa je v tem topicu še marsikaj razloženo za tvoj model

Jolly

Problem je ker TX-P42X10 novejši model od Panasonica,prodaja pa jih samo media market kot sem zaasledil,oni pa hočejo samo gotovino.
A je še kje kakšna trgovina ki jih prodaja te plazme.?

upam, da veš, da UK model se ne nastavlja isto ko nemški oz. tisti, ki je tudi pri nas. Jst imam recimo 42x10E, v UK pa imajo 42x10B
Pri lahko kontrast nastaviš na max 60, v UK in USA na max 100 itd.

s0me0ne ::

je kaka razlika v kvaliteti slike med TX-42px80 in TX-P42X10?

Veron ::

Lahko nekdo priporoča nek LCD-TV, ki ima vgrajen DVB-C in mpeg4? Velikost 32-37 (odvisno od odstopanja cen pri 37)

Sony.

O.

hooger ::

Veron ::

Pri obeh zadnjih primerih piše, da imata DVB-T (mimovrste primeri)

hooger ::

Pri obeh zadnjih primerih piše, da imata DVB-T (mimovrste primeri)

H modeli imajo tudi dvb-c.

GUFY ::

Ima kdo kakšne izkušnje z nakupom pri mediamarketu zanima me predvsem kako je ze uveljavljanjem garancije.

Shark-357 ::

Priporočam nakup pri mediamarketu, sam sem pri njih kupil Toshiba 42XV553 (tip ima baje svoje serviserje, pa še za ceno se da vse zmenit enkrat ko si tam s kešom v roki ;))

pa še za ceno se da vse zmenit enkrat ko si tam s kešom v roki

Še posebno, če ne potrebuješ uradnega računa:P

O.

Tomson ::

in potem še težje uveljavljaš garancijo ... ;)
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Friz ::

Mene pa zanima če se že kaj ve kdaj pridejo novi modeli Panasonicovoh plazem ki bodo podpirali MPEG4? Zanimajo me predvsem 46 in 50" modeli.

Tudi stari podpirajo MPEG4, sam kaj ko naši uvozniki uvažajo napačne modele. sam nameso 80 bi 81 in namesto 85 bi 86. Sam sem naročil preko Piksmanije TH-42PZ81E in ima MPEG4 kateri deluje super.

jonny77 ::

Dobro, da si tako hitro, objavil to ugotovitev :(

Lp

stimat ::

Zdravo fantje ( no lahko tudi dekleta )

Sem nov na vaših forumih pa me zanima sledeče.
Prihajajo novi modeli od Panasonica. V "paci" imam model TX-P50GW10 ki ima že vgrajen multituner, med drugim tudi MPEG-4 DVB-T . Model se mi glede na vso novo tehnologijo, ki jo premore, zelo zanimiv. Manjka mi edino PIP ali POP ima namreč samo PAT . Cena bo okoli 1500 EUR čez 14 dni bodo dobavljivi .
Link : http://www.panasonic.de/html/de_DE/Prod...

Pa me zanima malo vaše mnenje. Zanimiv mi je pa tudi stari model TH-50PZ800E, samo me moti ker nima MPEG4. Sovražim polno mizo dalincev.

L.P. Matej

BeerBelly ::

Točno ta model zanima tudi mene in ga imam namen kupiti ko pride k nam. Kje si pa gledal da bodo dobavljivi? Pri nas ali v tujini?

Kar se tiče mnenj jih je kar nekaj na http://www.avforums.com/forums/plasma-t...

Večinoma so vsa pozitivna.

Tole je pa review točno tega modela: Review 50GW10

Zgodovina sprememb…

stimat ::

Imam elektronsko in telefonsko potrjeno iz Mediamarket-a, da bodo dobavljivi v 10-14 dneh in da bo cena cca. 1470 EUR .
««
71 / 154
»»