Forum » Kaj kupiti » Plazma ali LCD televizor?
Plazma ali LCD televizor?

Tomson ::
Mislim da že poznaš odgovor. ;-)
TH42PX80
TH42PX80
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

matej_s ::
PZ8 je starejši model, opazi se pri meniju, daljinec, vhodih
Pa še ventilatorje za hlajenje ima, ampak to mislim da imajo vse FullHD plazme.
lp
Pa še ventilatorje za hlajenje ima, ampak to mislim da imajo vse FullHD plazme.
lp

damirez ::
Kako se pa kaj samsungove plazme obnesejo? Je razlika kot dan in noč v primerjavi z panasonicom?

Okapi ::
Je razlika kot dan in noč v primerjavi z panasonicom?
Ni. Razlika je kot med dopoldnevom in popoldnevom.
O.

Sepravi, da niti ni take razlike potem. A oznakam lahko verjamemo kontrast pa to?
Nekako sem se že odločil, da bo to 50" in sicer vstopni model od panasonica ali samsunga.
Panasonic 50px8
+ panasonic
+ 100hz
- grd ni, plastika ni visoki sjaj
- relativno nizko kontrastno razmerje 10.000:1 napram ostalim modelom
Samsung PS-50A410
+ lepši od panija, visoki sjaj
+ bistveno ceneje ga dobim od panija
+ višje kontrastno razmerje 20.000:1
- ni 100hz
- samsung, ni panasonic
Ker nekako ne rabim FHD pa še 2x več štroma kurjo fhd plazme. Zdej samo nevem, kaj naj izberem med tema dvema.
Nekako sem se že odločil, da bo to 50" in sicer vstopni model od panasonica ali samsunga.
Panasonic 50px8
+ panasonic
+ 100hz
- grd ni, plastika ni visoki sjaj
- relativno nizko kontrastno razmerje 10.000:1 napram ostalim modelom
Samsung PS-50A410
+ lepši od panija, visoki sjaj
+ bistveno ceneje ga dobim od panija
+ višje kontrastno razmerje 20.000:1
- ni 100hz
- samsung, ni panasonic
Ker nekako ne rabim FHD pa še 2x več štroma kurjo fhd plazme. Zdej samo nevem, kaj naj izberem med tema dvema.

A oznakam lahko verjamemo kontrast pa to?
V glavnem ne, ker ni strogih in enotnih standardov za merjenje.
Zdej samo nevem, kaj naj izberem med tema dvema.
Samsung kot firma ni nič slabša od Panasonica. 100 Hz se pozna, ampak ne ravno drastično. Razlika v kontrastu sigurno ni 2x. Najbolje je, da greš v trgovino, si oba pogledaš in se odločiš. Če se pa ravno ne koplješ v denarju, se lahko tudi kar na pamet odločiš za Samsunga.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()

matej_s ::
Na moji Panasonic, ko izklopim 100Hz, slika OBČUTNO migeta (signal DVB-T), nisem pa se poglabljal kaj teh 100Hz naj bi pomenilo, ker ko je vklopljenih je slika ok.
lp
lp

svejk ::
evo po dolgem prebiranju sem se včeraj odločil za nakup SONY KDL-46W4730
še nekaj slikc na hitro:
Prvi vtis je fantastičen...sicer še nisem uspel preizkusit T2 IPTV...sem pa preizkusil mediaportal in pa nekaj HD1080p....slika je fantastična...res super barve...sicer je bilo potrebnih nekaj nastavitev, pa gotovo jih bo še nekaj potrebno pošmekat ;)
TV se luštno greje, tako da imam radiator na minimumu...slika HD podvodnega sveta je super, preseneča me tudi zelo močna osvetlitev slike...tudi zvok z zvočnikov je za navaden program čisto soliden...pri Žagi pa sem moral uporabiti ojačevalnik in stari STEREO....TV sem priključil preko HDMI, in potem peljal zvok iz TV nazaj na ojačevalnik...;)
in pa TV je res velik...na slikah ni takega občutka ;)
še nekaj slikc na hitro:
Prvi vtis je fantastičen...sicer še nisem uspel preizkusit T2 IPTV...sem pa preizkusil mediaportal in pa nekaj HD1080p....slika je fantastična...res super barve...sicer je bilo potrebnih nekaj nastavitev, pa gotovo jih bo še nekaj potrebno pošmekat ;)
TV se luštno greje, tako da imam radiator na minimumu...slika HD podvodnega sveta je super, preseneča me tudi zelo močna osvetlitev slike...tudi zvok z zvočnikov je za navaden program čisto soliden...pri Žagi pa sem moral uporabiti ojačevalnik in stari STEREO....TV sem priključil preko HDMI, in potem peljal zvok iz TV nazaj na ojačevalnik...;)
in pa TV je res velik...na slikah ni takega občutka ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: svejk ()

OldSkul ::
Ko boš priklopil t-2, prosim povej kakšna je slika na 46" in pa iz kakšne razdalje gledaš.

frajer1 ::
Ko boš priklopil t-2, prosim povej kakšna je slika na 46" in pa iz kakšne razdalje gledaš.
to tut mene zanima, gledam 40" tko.
A si kupu prek MM?
Kakšna pa je kaj slika prek MPEG$ tunerja, če lahko loviš grad?

svejk ::
to tut mene zanima, gledam 40" tko.
A si kupu prek MM?
Kakšna pa je kaj slika prek MPEG$ tunerja, če lahko loviš grad?
ja kupil preko MM...pismo sploh ne vem če ima MPEg tuner....tole moram še na zadnji strani malce priključke prevohat...grad bo težka...moram pa pošnofat kaj se da s krvavca potegnit digitalnega ;)

ben-cc ::
Lep pozdrav,
glede na to da je tukaj debata o plazmah in podobnih rečeh bi mogoče še jest eno vprašanje prilepu...
pred časom sem kupil Panasonic TH-42PZ70 (FHD) in sem opazil da je slika dokaj zrnasta (signal dobivam iz Popcorna A100 - 1080p izhod in iz PCja 1080p izhod) pa me zanima ali je pač Panel (g10) tak ta je o nekaj normalnega a bi znal biti problem v čem drugem.
Najprej sem mislil da je težava v filmih (.mkv) vendar je isti film pri kolegu ki ima Kurota bistveno lepša slika. vem da je Kuro še enkrat dražji in da se črnina ne more primerjati, govorim le o zrnati sliki.
prosim za kakšen nasvet.
hvala in lp.
glede na to da je tukaj debata o plazmah in podobnih rečeh bi mogoče še jest eno vprašanje prilepu...
pred časom sem kupil Panasonic TH-42PZ70 (FHD) in sem opazil da je slika dokaj zrnasta (signal dobivam iz Popcorna A100 - 1080p izhod in iz PCja 1080p izhod) pa me zanima ali je pač Panel (g10) tak ta je o nekaj normalnega a bi znal biti problem v čem drugem.
Najprej sem mislil da je težava v filmih (.mkv) vendar je isti film pri kolegu ki ima Kurota bistveno lepša slika. vem da je Kuro še enkrat dražji in da se črnina ne more primerjati, govorim le o zrnati sliki.
prosim za kakšen nasvet.
hvala in lp.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ben-cc ()

korelem ::
Da "poustam" še tukaj, če koga zanima ugoden nakup
:
Če koga zanima, Harvey Norman ima razprodajo (spet
), kjer ponujajo 42" plazmo od Samsunga (PS42A410), za res mičnih 499€. Pravtako ponujajo 50" plazmo od LGja (50PG6000) za 999€.
Sam sem pred kratkim kupil Samsung LCD 52A756 (v Avstriji, ker je pri nas cena preveč zasoljena), in sem navdušen, predvsem nad HD/FullHD sliko (SD gre bolj za silo) in črna je ČRNA
Edino vidni koti so slabši kot pri plazmi (mel tudi LG 50PG7000), ampak ni taka kriza. Če bo kaj časa bom spisal en review s slikcami seveda...

Če koga zanima, Harvey Norman ima razprodajo (spet

Sam sem pred kratkim kupil Samsung LCD 52A756 (v Avstriji, ker je pri nas cena preveč zasoljena), in sem navdušen, predvsem nad HD/FullHD sliko (SD gre bolj za silo) in črna je ČRNA

zdf11 ::
kupila bi sony LCD in se odločam med modeloma Z4500 ali EX1.
Talna razdalja od sedišča do zida kjer bi bil LCD je cca 4,5m. Rada bi velik Lcd ker imam celi zid prost brez omar, pa se nemorem odločiti med 46 ali 52 inch.Mislite da bi 52 bil prevelik??
Lp
Blanka
Talna razdalja od sedišča do zida kjer bi bil LCD je cca 4,5m. Rada bi velik Lcd ker imam celi zid prost brez omar, pa se nemorem odločiti med 46 ali 52 inch.Mislite da bi 52 bil prevelik??
Lp
Blanka

roCkY ::
... za SD ali slab DVD 52" - cca. 4-5 m
za dobro narejen DVD ustreza pa karkaka 2 metra bljiže.
Tale Sony se verjetno ne kupje za SD signal. Optimalna razdalja za HD pri 52" je cca. 2m !
Sicer kakor komu paše, ampak dejstvo je, da se bodo podobe dnevnih sob morale spremeniti kjer se bo gledalo HD material. 70" ekranov za povprečen SLO proračun ne bo še prav kmalu.
Na trgu pa po drugi strani ne najdeš takorekoč nobenega pametnega pohištva v ta namen (domač kino)... Povsod neke omeare, police, predali... Zvočnikov niti pod razno ni kam dat... Ali pohištvena industrija sploh spremlja razvoj tehnike?? K sreči vsi mizarji še niso klonili pod pritiskom industrije.
za dobro narejen DVD ustreza pa karkaka 2 metra bljiže.
Tale Sony se verjetno ne kupje za SD signal. Optimalna razdalja za HD pri 52" je cca. 2m !
Sicer kakor komu paše, ampak dejstvo je, da se bodo podobe dnevnih sob morale spremeniti kjer se bo gledalo HD material. 70" ekranov za povprečen SLO proračun ne bo še prav kmalu.
Na trgu pa po drugi strani ne najdeš takorekoč nobenega pametnega pohištva v ta namen (domač kino)... Povsod neke omeare, police, predali... Zvočnikov niti pod razno ni kam dat... Ali pohištvena industrija sploh spremlja razvoj tehnike?? K sreči vsi mizarji še niso klonili pod pritiskom industrije.

Tv signal imam digitalni od siola, ki je po mojem mnenju precej slabši od t-2jevega signala.(prej imela t-2 in zaradi optike v Ce šla na siol) Zanima me če se slika kaj dosti poslabša, če npr primerjamo 46" ali 52" inch pri sony LCD?
Lcd bo prikljoplen tudi na pc in xbox, s katerega ogromno gledamo filme potegnjene iz neta! Saj sem razmišljala tudi o plazmi 50inch(Pioneer kuro)sam nevem zakaj me LCD bol privlači!
Lcd bo prikljoplen tudi na pc in xbox, s katerega ogromno gledamo filme potegnjene iz neta! Saj sem razmišljala tudi o plazmi 50inch(Pioneer kuro)sam nevem zakaj me LCD bol privlači!

se slika kaj dosti poslabša, če npr primerjamo 46" ali 52" inch pri sony LCD?
Ne.
Bi pa priporočal, da si pogledaš Siolovo kabelsko tv, ne iptv, ker praviš, da si na optiki. AFAIK jo lahko za 2 meseca vzameš poskusno zastonj, pa se odločiš.
Že nekaj časa poskusno prenašajo 3 HD digitalne programe, ki jih boš lahko gledala s Sonyjem.
O.

ker sel laik pa še blont povrhu lol mi prosim razjasnite nekaj, a ni siol iptv boljši signal kot pa siol kabelska? misliš povedati da bi na sonyu imela bolšo sliko na siolovem kabeljskem priklopu?

Siol iptv ni boljši od kabelske. Kakovost bi načeloma morala biti enaka, ampak po mojem je kabelska malo boljša, predvsem je pa bolj praktična, ker programe menjaš z daljincem od televizorja. Je pa najbolje, da sama poskusiš, ker je kakovost slike odvisno tudi od televizorja.
O.
O.

Tv signal imam digitalni od siola, ki je po mojem mnenju precej slabši od t-2jevega signala.(prej imela t-2 in zaradi optike v Ce šla na siol) Zanima me če se slika kaj dosti poslabša, če npr primerjamo 46" ali 52" inch pri sony LCD?
Kaj pol sploh razmišljaš. Lepotca in elegantneža Kurota si nabav, ki vsako leto dobi nagrado, za najbolšo sliko. Pa še brez zvočnikov je, kar je res fancy.

Ninja333 ::
zdravo.
jst sm danes dubu hd tv in imam eno težavo. imam t-2 televizijo in mi pri hd programih piše...za ogled programa morate imeti ustrezen hd iptv sprejemnik. zakaj to? imam priključeno preko scarta.
lp
jst sm danes dubu hd tv in imam eno težavo. imam t-2 televizijo in mi pri hd programih piše...za ogled programa morate imeti ustrezen hd iptv sprejemnik. zakaj to? imam priključeno preko scarta.
lp

HD programov ne moreš gledati prek scarta. Moraš imeti HDMI.
O.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()

eh. bzv. sm klicu t-2 pa sm zvedu da bi mogu najet hd vmesnik za 2€ na mesec. kr neki.
a če hočem prklopit računalnik pa tv za gledanje hd moram povezati preko hdmi/dvi kabla? prek s-video ne bo delalo ane?
lp
a če hočem prklopit računalnik pa tv za gledanje hd moram povezati preko hdmi/dvi kabla? prek s-video ne bo delalo ane?
lp

na kratko,koliko inchev je idealno na 2,5 metrih za LCD? 40,46 ali 50"?
lp
40" za SD
46" (52") za HD
52" za FHD

kako pa je pol z zvokom? a je zvok preko hdmi-ja???
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ninja333 ()

Načeloma je, ampak odvisno od vira. Če imaš blu-ray ali dvd player ali PS3, potem je, če imaš pa računalnik, je odvisno od grafične kartice. Nekatere posredujejo tudi zvok, nekatere pa ne.
O.
O.

opajec ::
Tomson, očitno je potem potreben kompromis,če imaš UPC digitalno varianto,blu-ray predvajalnik? ali vzameš največjo?
Torej v tem trenutku se da spremljati vse, SD, HD inFHD.
lp
Torej v tem trenutku se da spremljati vse, SD, HD inFHD.
lp

Seveda je potreben kompromis. Ampak predvsem je pomembno v kakšnem razmerju spremljaš različne vire in se na podlagi tega odločiš ...

Malo sem spet brskala po netu in zdej sem pa res v dilemi kaj kupit! Plazmo Pioneer PDP-LX5090H oziroma KRP-500A ali LCD sony 52Z450!
Za katerega bi se vi odločili?? cene Za pioneer se ble lansko leto okol 3500 eur, letos pa so ti novi modeli celo cenejši od LCD Sonya! A za plazmo velja ista razdalja gledanja kot za LCD. Od moje sedežne do zida je namreč 3,5m
Lp Blanka
Za katerega bi se vi odločili?? cene Za pioneer se ble lansko leto okol 3500 eur, letos pa so ti novi modeli celo cenejši od LCD Sonya! A za plazmo velja ista razdalja gledanja kot za LCD. Od moje sedežne do zida je namreč 3,5m
Lp Blanka

Ja Kuro, kar vsako leto dobi nagrado za najbolši TV in nekako tudi velja, da je to navečji mamojeb kar se slike tiče.
Pa še tako lep je, najbolša stvar mi je pa to, da nima zvočnikov.

kok ::
Ja Kuro, kar vsako leto dobi nagrado za najbolši TV in nekako tudi velja, da je to navečji mamojeb kar se slike tiče.
Dober verjetno bo zvenelo zelo glupo vprašanje, ampak a to potem pomeni, da dokler ne priklopiš gor enih zvočnikov ni od Kurota nobenega zvoka?

Dober verjetno bo zvenelo zelo glupo vprašanje, ampak a to potem pomeni, da dokler ne priklopiš gor enih zvočnikov ni od Kurota nobenega zvoka?
Če kupiš tak Tv kot je Kuro se smatra, da nisi zadovoljen s povprečjem ampak iščeš le najbolše tako, da zvok iz cheap 10W zvočnikov TVja sigurno niso dovolj.
To je isto, kot da kupiš dirkalni avto in hočeš imet v njemu klimo in električne šipe. To je dirkalnik!

moochie ::
Zdravo!
Kupujem en poceni TV in me konkretno zanima, katerega od naslednjih TV-jev bi se najbolj splačalo kupit in na kaj moram posebej pazit, da TV ima? Ali je kateri drugi v istem cenovnem razredu, ki bi bil bolj primeren?
http://www.mimovrste.com/artikel/135010...
http://www.nakupovanje.net/phillips-32p...
http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/...
Hvala za pomoč!
Kupujem en poceni TV in me konkretno zanima, katerega od naslednjih TV-jev bi se najbolj splačalo kupit in na kaj moram posebej pazit, da TV ima? Ali je kateri drugi v istem cenovnem razredu, ki bi bil bolj primeren?
http://www.nakupovanje.net/phillips-32p...
http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/...
Hvala za pomoč!

pia2001slo ::
eno vprašanje :
ali sta modela PANASONIC TH-42PX80 (Mediamarket) in PANASONIC TH-42PV80P (recimo rolan) enaka in so samo oznake za različne dele sveta različne. Specifikacije bi rekel da so kar enake,cena pa je razlika več kot 100EUR
hvala
Jolly
ali sta modela PANASONIC TH-42PX80 (Mediamarket) in PANASONIC TH-42PV80P (recimo rolan) enaka in so samo oznake za različne dele sveta različne. Specifikacije bi rekel da so kar enake,cena pa je razlika več kot 100EUR
hvala
Jolly

pia2001slo ::
@SepoX
ima digitalni MPEG-2 tuner pa je še 100 EUR cenejša ? Res ni druge razlike ?
Jolly
ima digitalni MPEG-2 tuner pa je še 100 EUR cenejša ? Res ni druge razlike ?
Jolly

Ja pa še za zahodni trg je namenjena, medtem ko pv za "balkance" :) oziroma vzhodni :)
PX je sigurno boljša, čeprav sta sigurno bolj ali manj enaki :)
PX je sigurno boljša, čeprav sta sigurno bolj ali manj enaki :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: damirez ()

živjo.
mene zanima kako vem če ima moja grafična izhod na dvi tudi za zvok. priklopil sem lcd z grafično preko dvi/hdmi kabla in slika laufa zvoka pa ni. grafična kartica je nvidia gf 7600gs. predvidevam da grafična nima te opcije, ali pač?
lp
mene zanima kako vem če ima moja grafična izhod na dvi tudi za zvok. priklopil sem lcd z grafično preko dvi/hdmi kabla in slika laufa zvoka pa ni. grafična kartica je nvidia gf 7600gs. predvidevam da grafična nima te opcije, ali pač?
lp