» »

Plazma ali LCD televizor?

Plazma ali LCD televizor?

««
66 / 154
»»

vidmard ::

Kupujem 37" Full HD LCD. 37" je za dimenzijo dnevne sobe kar prava velikost, full HD, ker bom priklopil nanj tudi PC. Prikazoval bo T-2 TV. 100 Hz se sliši kul, zato izbiram samo take. Pogrešal bi, če ne bi bilo VGA vhoda, da lahko priklopim laptopa. Sound ni bistven, zraven je dovolj dober reciever s 5.1 zvočniki.

Moje izbire:

Sony - Žal nimajo primernih dimenzij.
Philips - Nižje serije niso 100Hz, kandit 9603D, všeč mi je ambilight in Philipsov design na sploh.
Panasonic - Kandidat je TX-37LZD85. Vse štima, edino neka lepota to ni. Nekaj cenešji kot 9603.

Sem kaj spregledal? Predlagate še kaj?

PS: Srečn'ga pa zdravga!

PrimozR ::

kako Sony nima primernih dimenzij?!?!?!?! Majo ene par 37'' FullHD modelov. Sicer pa VGA boš težko dobil poleg tega pa vprašanje kaj bo s kvaliteto slike.

vidmard ::

Jaz nisem nikjer srečal 37" Full HD Sonya.

Recimo: http://www.sony.si/selector/tv-projecto...

podbevna ::

Jaz imam LG 37LG7000. Je super TV in sem zelo zadovoljen.

bili_39 ::

Za Sony je 37 ena taka, nepomebna dimenzija. Glede na informacije so tudi slabše kvalitete (drugi paneli) kot 32 ali 40"..

Ne vem zakaj, smao posredujem, kar sem prebral drugje.

Fizikalko ::

Tudi jaz sem dolgo okleval in se že skoraj odločil za plazmo (LG 42"), potem pa vendarle vzel Sony 40W4000 in sem resnično navdušen, sploh nad kakovostjo SD signala.

GUFY ::

Jaz pa malo gledam za plazmo dimenzije 37" saj se mi zdi to povsem zadosti za gledanje TV in cca 3-4 metrske razdalje, pa me zanima katerega od Panasonicovih modelov se splača kupiti. Za zvok ni problem saj imam dober 6.1 sistem.

Tomson ::

Za 37" in razdalja 3-4 metre bi bilo vse kaj drugega kot PX80/PV80 nesmiseln nakup. Čeprav bi sam osebno na takšni razdalji še enkrat razmislil o 42". Sam imam 42" PX80 na 2.5m in mi je velikost idealna. Gledam pa nekje 60% Tvja in 40% HD vsebin.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Mrjasec ::

Prebral sem zadnjih nekaj strani in ugotavljam, da je na tržišču poplava LCDjev in plazem, zato se obračam na vas.

Družinsko 'cev' bo moralo zamenjati nekaj novega. Po ugotovitvah iz zadnjih nekaj strani bomo potrebovali LCD TV. Priklopljeni smo na T-2jevo optiko, zato bi bile omejitve pri nakupu nekako takšnele:

- LCD TV
- cca. 42'
- Full HD
- 100 Hz

Kaj bi bil trenutno po vaših izkušnjah in ogledih 'best buy', če bi se TV uporabljal večinoma za gledanje televizije in ogled filmov iz predvajalnika?

Prosim vas za nasvete oz. konkretne modele, ki bi zadostili našim potrebam.
Hvala...

Sony 40W4000.

hooger ::

Sony 40W4000.

raje 40w4500

Ne, slednji je predrag in praktično nič boljši (razen nategancij, kot so 200Hz proti 100Hz in podobno).

Kakšna pa je razlika med PX80 in pa PV80 modelom v praksi?

Ne, slednji je predrag in praktično nič boljši (razen nategancij, kot so 200Hz proti 100Hz in podobno).

pišeš iz izkušenj ali ker si tako nekje slišal?

Iz izkušenj.

CyberDuck ::

Vzel sem tale model http://www.sony.si/product/t46-w-series... In me zanima, če ima kdo izkušnje z tem ? Neki mi samo v sebi govori, da ni to to :) TV ima možnost skeniranja programov v digitalnem načinu (nisem mojster, zato se mogoče za kaj narobe izrazim :) ), najde mi 10 programov. Slo 1,2,3, pop tv, kanal a, tv pika, tv m, pa še nekaj nemških... Ampak slika je bolj kot ne slaba in nisem ravno navdušen nad zadevo. Ali je to končen format za HD tehnologijo ali pri nas kaj mučkajo? Ker slika s enerapotegne skozi cel ekran in je ob straneh (leva, desna) črn rob 4:3 format. Bi moral kej na TV-ju preklopit?

In ali mora biti antena tudi kaj posebnega ali je lahko ista kot jo ima zdaj, ki sem jo kupil pred cca. 5-imi leti (očitno je ok, ke rmi ulovi nekaj programov?).

Hvala
Lp

OldSkul ::

Se bojim, da je televizor prevelik za SD sliko (tudi če je ta digitalnega izvora).

Ninja333 ::

živjo

evo tudi jaz sem se odločil za nakup lcd tv-ja. zadev ne poznam skoraj nič. nisem nek zahteven uporabnik. do sedaj sem imel tv philips z ekranom 72 100hz in je bil zadovoljiv.

sedaj sem malo preuredil sobo in sem se odločil da bi nabavil lcd.

malo sem gledal in ta mi je bil všeč, ker je pač velik in ugoden :D

http://www.mimovrste.com/artikel/135010...

a je to vredu? na kaj moram bit pozoren pri nakupu? upam da čimprej dobim kakšen odgovor, ker bi že jutri rad kupil(naročil) tv.

hvala in lep pozdrav

Sslovenija ::

uba :):D

Sslovenija ::

men je vsen kak je sam de tv gledas pa računalnik spilas pa se lupčkas pa te mama pa ata rada mata in skrbita zate pa se kaj kupta

pa si gospod :)

Zgodovina sprememb…

gufy: gre za isti TV, samo da je eden delan za nemški oz. evropski trg (PX), drugi pa za Češko/Madžarsko/Slovenijo, itd.

Ok thx za info bom probal PX dobiti na test.

destiny ::

CyberDuck, HD vsebina ni enako kot digitalen signal, torej tudi če loviš digitalen signal je še vedno SD. Zato slika tudi ni taka kot si pričakoval. Če imaš IPTV, lahko naročiš nekaj HD kanalov (Discovery itd.), vsaj pri T-2 je tako...

aja pa tv ponudnika mam t-2. prosim za nasvete:)

lp

@OldSkul, enako :)

@destiny, hmm ne štekam :) Zakaj potem pravijo da nekateri programi oddajajo program v HD signalu? Torej, kakšen signal dobim preko antene, ko dam iskati za digitalne kanale?

Sem pa včeraj gledal pop tv in do 24ur je bil format 4:3 24 pa je bil v ok formatu (16:9?), kjer je bila slika skozi cel TV in je bila tudi zelo lepa slika, nič zmazkov ipd. Če bi bil tak signal skos potem bi bilo super :) No, po 24ur, je bila neka nadaljevanka in je bila zopet v ok formatu vendar je bila slika malo slabša kot pri 24ur, ampak sprejemljiva. Po tej nadaljevanki je bila še en film, kjer je bila pa slika zopet zelo slabša in pa format je bila 4:3. V čem, je poanta? ČE je format ok (16:9), zakaj je potem slika zmazek? Zakaj potem ne predvajajo take vsebine v 4:3 ?

Vse skupaj mi je čedzalje man jasno :)

Hvala
Lp

HudPes ::

Pozdravljeni,
ogledujem se za PX-81 42', nameravam gledat 70% divx priklop prek compa, ostalo je sd signal. Mislte da bom fejst mim udaru, sem že vidu comp sliko na plazmi pa se mi je zdela super že prek vga, kaj šele hdmi. Aja kok je najdaljši HDMI kabel?

SasoS ::

Če je 16:9 še ne pomeni da je HD in če si kupil HD TV še ne pomeni da imaš vse v HD :). Na analogni anteni ne boš dobil niti HD niti pravega 16:9. Na digitalni pa je od HDja samo testni kanal, kjer je POP TV vrtel en in isti 24ur od 15.12.

CyberDuck: To me preseneča da gledaš 24ur v 16:9 (razen če imaš vklopljeno povečavo), ker js na SiolTV gledam v letterbox formatu, s črnimi robovi.

Hudpes: Za divixe bo PX80/81 najboljša izbira, čeprav sem sam kljub istim namenom, takoj presedlal na DVDje, in pred kratkim na HD. Razlika je enostavno prevelika, in ko pogledaš par stvari v HD ... :O

Nad 3m bodo divxi recimo za pogledat, pod 3m pa je bolj žalostno vse skupaj.

djordjevic ::

Odkar imam WD HD, takisto ne pogledam nič več, kaj ne diši po HD. ;)
No grave is deep enough to keep us in chains.

Če prav razumem, so divxi še najboljši zdej ko mam na katodni 70cm tv priklopljen comp? Če bi vzel FHD tv bi bli pa divx še slabši verjetno? Razdaljo imam 4,5m.
lp

SasoS, to mi je jasno, da če sem hd tv da ni vsa vsebina hd :)

Tomson, nimam vklopljene povečave. Ker, ko so reklame mi pa skoči nazaj na 4:3 in potem spet nazjan na 16:9 oz. čez cel tv in mi piše kao da je to widem tam kjer lahko zbiram v kakem formatu bom gledal.

Sem pa danes oz. že včeraj opazil da mi slovenski kanali ne delajo več ?? :/ Ve kdo kaj bi lahko šlo narobe? Opazil sem tudi, da mi ponoči orf1,2 delata ok, zjutraj oz. podnevi je pa vse kockasto in ni za nikamor. Je pa super zadeva, ker lahko menjaš v kakšnem jeziku boš gledal nadaljevanko :) Sem gledal ponoči na orf1 las vegas in je prov super, da ti ni treba poslušat nemški prevod :)

BluPhenix ::

Sony 40W4000.

raje 40w4500

Ali pa Samsung 40LE656A, edini problem je, da ga je trenutno malo težko dobit. JE pa bil zame trenutno best buy.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zgodovina sprememb…

Sony 40W4000.

raje 40w4500

Ali pa Samsung 40LE656A, edini problem je, da ga je trenutno malo težko dobit. JE pa bil zame trenutno best buy.

čeprav v svetel prostor ne paše najbolje.

HudPes: tako je, divxi lepši kot sedaj na 70 katodniku ne bodo. Je pa 4.5m kar razdalja, tako da bo za gledat, pričakuj pa da bo slika na divxih slabša kot na katodniku.

BluPhenix ::

čeprav v svetel prostor ne paše najbolje.

KAj točno s tem misliš? Jaz v svetlem prostoru nimam problemov z njim, designersko pa mi je precej všečnejši kot sony, pač odvisno od dnevne.

HudPes: tako je, divxi lepši kot sedaj na 70 katodniku ne bodo. Je pa 4.5m kar razdalja, tako da bo za gledat, pričakuj pa da bo slika na divxih slabša kot na katodniku.

Uh? ČE bo pobiral HD bodo ornk lepši. za razdaljo 4.5m je priporočljivejša diagonala okrog 50", dlje kot gledaš, bolj se izgubljajo detajli HD in bolj se zdi slika zmehčana. Tako da z večje razdalje, kot LCD gledaš, bolj je slika podobna katodnemu. JAz s svojega LCD ne grem več nazaj...
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

BluePhenix: HudPes je v uvodnem postu napisal, da bo gledal 70% divxov (mimgrede, divx ni HD ampak SD) ostalih 30% pa TV (SD).

Hvala vama za pomoč, naročil Panasonic TH-42PX81FV plazmo na pixmania. Ko dobim poročam kako se obnesejo Divxi. Moram še nabavt agp kartico, ki ma hdmi izhod in kabel 10m, ter stojalo za na steno.

Vanich ::

djordjevic:
Odkar imam WD HD, takisto ne pogledam nič več, kaj ne diši po HD.

Človek ne more verjeti kako hitro se razvadiš. Jaz sem se v 3 dneh totalno. Včeraj prvič vklopil DivX film in ga z gnusom po petih minutah vrgel dol. Totalna pacarija.
Samo še HD gre na mojo plazmo. (pa TV, ki je pač nujno zlo, samo je signal na T2 kar v redu - spet odvisno od programa)

Hvala vama za pomoč, naročil Panasonic TH-42PX81FV plazmo na pixmania. Ko dobim poročam kako se obnesejo Divxi. Moram še nabavt agp kartico, ki ma hdmi izhod in kabel 10m, ter stojalo za na steno.

Good luck s tem. Enostavno kupi DVI to HDMI pretvornik in kabel.

Je kej zamika pri zvoku na tej odaljenosti, če posebej še zvok vlečem?

a zame ni nobenga nasveta?:(

Če želiš dober LCD, si naredi uslugo in kupi Samsung ali Sony. Sta oba dražja od LGja, ampak imata tudi bistveno lepšo sliko ... Če želiš pa 42" LCD za 600EUR na vsak način, potem bo pa tudi ta LG dober.

Nek best buy pri LCDjih je TOLE ali če imaš več financ, potem TOLE

Ali pa nova serija Samsungov, ki je vsaj enako dobra kot tale Sonya, za nekatere celo boljša.

kumer ::

ko se enkrat na hd navadiš potem divx ipd ne pride več v poštev, še dvd ni več prava zadeva...

sicer pa imam plazmo 42pz80, sem zelo zadovoljen, edino kar pa ne vem je to ali je možno nastavit tako da ko vklopim da gre direktno na hdmi1 priklop, sedaj mi vendo meče na antenski kabel (analog).

hvala
LP

Samson ::

Kumer: Malce poguglaj, obstaja servisni meni, kjer nastavljas kateri vhod bo aktiven pri vklopu tv-ja.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

mersault ::

Kupujem 37" Full HD LCD. 37" je za dimenzijo dnevne sobe kar prava velikost, full HD, ker bom priklopil nanj tudi PC. Prikazoval bo T-2 TV. 100 Hz se sliši kul, zato izbiram samo take. Pogrešal bi, če ne bi bilo VGA vhoda, da lahko priklopim laptopa. Sound ni bistven, zraven je dovolj dober reciever s 5.1 zvočniki.

Sem pred zelo podobno dilemo...

Pregledal sem odgovore, vendar med njimi nisem zasledil Toshibe 37RV555, ki je kar poceni (http://www.mediamarket.si/index.php?D=1... in na tujih forumih dokaj hvaljena (http://www.avforums.com/forums/lcd-tv-s...

Ima kdo izkušnje s to Toshibo?

Za 37" in razdalja 3-4 metre bi bilo vse kaj drugega kot PX80/PV80 nesmiseln nakup. Čeprav bi sam osebno na takšni razdalji še enkrat razmislil o 42". Sam imam 42" PX80 na 2.5m in mi je velikost idealna. Gledam pa nekje 60% Tvja in 40% HD vsebin.

Tole je plazma z resolucijo 1024x768, če se ne motim - kako je pa ta resolucija primerljiva z LCD resolucijami (a je plazma slika zaradi tega kaj manj kvalitetna)?

Hvala za odgovore...

Shark-357 ::

Sem pred zelo podobno dilemo...

Pregledal sem odgovore, vendar med njimi nisem zasledil Toshibe 37RV555, ki je kar poceni (http://www.mediamarket.si/index.php?D=1... in na tujih forumih dokaj hvaljena (http://www.avforums.com/forums/lcd-tv-s...

Ima kdo izkušnje s to Toshibo?

Tole je plazma z resolucijo 1024x768, če se ne motim - kako je pa ta resolucija primerljiva z LCD resolucijami (a je plazma slika zaradi tega kaj manj kvalitetna)?

Hvala za odgovore...

Sam imam Toshibo 42XV553 in sem z njo zelo zadvoljen (lepa slika preko telemachove digitalne televizija + slika na Full HD vsebini preko Pc @ HDMI je zares odlična).
Priporočam nakup.

moochie ::

A mi lahko nekdo razloži razliko med DVB-T in DVB-C. Ni mi čist jasno vse skupaj.

Je treba met DVB-T samo, če želiš gledat TV preko antene? In ali mora biti za Slovenijo DVB-T z MPEG-4 dekodirnikom?

Mam trenutno kabelsko TV, v prihodnje pa znam preit na kak T-2 ali pa siol. Ob napovedani digitalizaciji bi torej rad kupil TV, ki ne bi čez par let že bil neprimeren...

Ali se da potem vse skupaj rešit z nakupom raznih sprejemnikov, vmesnikov?

Pač zanima me kaj naj bi TV mel dandanes, da bo še čez par let brez težav delal. :)

Hvala!

T- terrestial (oz. po luftu, radijsko) in C - Cable oz. po kablu.

Na kabelski TV je zdaj, ko je zadeva digitalna, settop box, ki pa ga lahko zmanejaš za kartico za ne vem katero režo že in se tako znebiš settopboxa in drugega dalinca. Kako je pri ostalih pa ne vem.

Okapi ::

A mi lahko nekdo razloži razliko med DVB-T in DVB-C. Ni mi čist jasno vse skupaj.

T je, če imaš svojo anteno na strehi. C je, če imaš kabelsko tv.

Je treba met DVB-T samo, če želiš gledat TV preko antene?

Da.

In ali mora biti za Slovenijo DVB-T z MPEG-4 dekodirnikom?

Da.

Ali se da potem vse skupaj rešit z nakupom raznih sprejemnikov, vmesnikov?

Da.
Če boš hotel gledati ditigalno prek svoje antene, boš kupil DVB-T sprejemnik. Danes so okoli 100€, ko bodo čez dve leti postali nujni, ker bodo analogno oddajanje ukinili, bodo par deset €.
Če bo tvoj kabelski ponudnik oddajal digitalno, ti bo dal ustrezen set-top-box za male pare ali celo zastonj.
Prednost tega, da je dvb-t in/ali dvb-c vgrajen v tv, je predvsem v tem, da je bolj praktično, ker ni komplikacij z dodatnim daljincem. Lahko je tudi boljša kakovost slike, ampak to je odvisno od modela televizorja oziroma set-top-boxa (v dobrih televizorjih je digitalni sprejemnik boljši kot v slabih set-top-boxih).

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

kumer ::

Kumer: Malce poguglaj, obstaja servisni meni, kjer nastavljas kateri vhod bo aktiven pri vklopu tv-ja.

ja servisni menu obstaja samo nič ne najdem kako kaj nastavit, samo vem kako se pogleda koliko ur je deloval aparat

ima kdo kako idejo kako se to naredi ?

hvala
LP
««
66 / 154
»»