Forum » Kaj kupiti » Plazma ali LCD televizor?
Plazma ali LCD televizor?

Tomson ::
Ja če bi ti prodali samo tisto kar res rabiš, bi bili slabi prodajalci, hehe!

Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()

igor_s ::
Živijo, odločil sem se za nakup plazme Panasonic 50". Zanima me, če kdo ve, kakšna je razlika med modelom TH 50PV8 in modelom th 50PX8? Ali gre res za isto plazmo, samo da je ena za vzhodni, druga pa za zahodni trg? Kater model se bolj splača vzeti?

svejk ::
evo jaz imam pa dva favorita LG 42LG6000 in pa Sony KDL-40W4500 oba imata podobne karakteristike, 100Hz in privlačno ceno....kaj se mi bolj splača kupit?

damirez ::
PX se sigurno bolje splača vzeti. Ne da se mi brskat zakaj ampak sj veš zahod je zapad :)

igor_s ::
PX se sigurno bolje splača vzeti. Ne da se mi brskat zakaj ampak sj veš zahod je zapad :)
OK, tako sem tudi sam razmišljal, samo malo me je zbegalo, da se da PX dobiti za cca. 120€ ceneje... Hvala za odgovor!

korelem ::
A kdo ve, kako pogost pojav so "bad pixli"/utripajoči pixli na plazmah? Razmišljam vrnitvi, pravkar kupljene plazme, saj sem našel že 2 taka pixla in ker se uporablja na njej tudi HTPC, se vidi, ko je človek dovolj blizu in je moteče. Zanima me, če se mi splača vrnit zadevo ali je to tako pogost pojav, da je itak verjetnost, da bom ponovno dobil tako?
Lp

Lp

SepoX ::
@Igor_s - px ima digitalni mpeg2 tuner, medtem ko ga pv nima.
@korelem - plazme naj ne bi bile podvržene bad pixlom, tako da če imaš možnost zamenjat, jo zamenjaj.
@korelem - plazme naj ne bi bile podvržene bad pixlom, tako da če imaš možnost zamenjat, jo zamenjaj.

korelem ::
@Sepox,
hvala za info, se že dogovarjam za zamenjavo, saj sem plazmo dobil šele včeraj popoldne, tako, da mislim, da ne bo problem. Je pa nadležna reč z vračanjem itd...
hvala za info, se že dogovarjam za zamenjavo, saj sem plazmo dobil šele včeraj popoldne, tako, da mislim, da ne bo problem. Je pa nadležna reč z vračanjem itd...

Evo, dobil novo plazmo Panasonic TH-42PX81FV in sem super zadovoljen. Vgrajeni digitalni tuner, ki ima profil za mpeg2 in mpeg4 dela, tako da lahko preko hišne antene spremljam vse slovenske in hrvaške digitalne kanale. Malo me je zmotilo edino to, da sem moral za državo nastaviti Norveško, meni je seveda v slovenskem jeziku.
Takole na prvi vrg uča ima sliko malce boljšo od moje prejšnje plazme Panasonic TH-D42PN73E (enaka kot TH-42PX70), drugo pa je nekako enako. Če bodo še kakšne dodatne opazke vam sporočim.
Evo še link do pixmanie - vidim, da so jo klinci še pocenil od prejšnjega tedna, ko sem jaz naročal. Mene je prišlo okroglih 760€, sedaj je cena že 740€ s prevozom.
Takole na prvi vrg uča ima sliko malce boljšo od moje prejšnje plazme Panasonic TH-D42PN73E (enaka kot TH-42PX70), drugo pa je nekako enako. Če bodo še kakšne dodatne opazke vam sporočim.
Evo še link do pixmanie - vidim, da so jo klinci še pocenil od prejšnjega tedna, ko sem jaz naročal. Mene je prišlo okroglih 760€, sedaj je cena že 740€ s prevozom.

ales1971 ::
Pozdravljeni!
Vem da je bilo dosti napisanega od plazem in lcd.
Zacetek drugega leta imam namen kupiti lcd sony
kdl 40w4500, kaj menite o tem tv-ju? A ga ma ze kdo doma?
Imam samo navadno anteno, kr druzga se ni!
Pr mediamarketu ponujajo tudi 40w4730, pa pravji da je identicna
kot 40w4500, sam mal je hudic ce crkne, potm za servis!
Tv w404500 sm gledal v mediawordu v trstu
je bila pred 2-moma tednoma 1199 zdaj so jo dali na 1450
bo treba pocakati da pasajo prazniki!
Hvala za mnenja
Vem da je bilo dosti napisanega od plazem in lcd.
Zacetek drugega leta imam namen kupiti lcd sony
kdl 40w4500, kaj menite o tem tv-ju? A ga ma ze kdo doma?
Imam samo navadno anteno, kr druzga se ni!
Pr mediamarketu ponujajo tudi 40w4730, pa pravji da je identicna
kot 40w4500, sam mal je hudic ce crkne, potm za servis!
Tv w404500 sm gledal v mediawordu v trstu
je bila pred 2-moma tednoma 1199 zdaj so jo dali na 1450
bo treba pocakati da pasajo prazniki!
Hvala za mnenja
Zgodovina sprememb…
- polepsal: Zheegec ()

roCkY ::
Glede cen je brati kar nekaj špekulacij. Dejstvo je, da so trenutno večinoma konkretno nižje kot pred 3-4 meseci. Se pa šušlja o podražitvah v prihodnjem obdobju. So race zaradi spodbude trenutne prodaje ali je proizvodnja ustrezno manjša glede na povpraševanje?
? pa je tudi, kako se bodo odločali glede splavitev naslednjih generacij. Letos je dobesedno kar letelo od njih. Predvsem Sony in Samsung sta konec prve polovice leta lansirala modele skoraj dnevno.
? pa je tudi, kako se bodo odločali glede splavitev naslednjih generacij. Letos je dobesedno kar letelo od njih. Predvsem Sony in Samsung sta konec prve polovice leta lansirala modele skoraj dnevno.

Shybby ::
lepo pozdravljeni
tudi sam se odločam za nakup nove tv / zvočnega sistema.zvočnike sem izbral z-5500, z tvjem pa sem je malo zakompliciralo.
namen je bil nabavit LCD, ampak po ogledu danes v bivšem bofu na tršaki sem se takoj zagledal v plazmo od LGja :
http://www.bigbang.si/slika/tv-sprejemn...
zdaj pa me zanima kako je z tem tvjem? je dober nakup? naj gledam katerega drugega v tem ranku? imam tud PS3, in zdaj glede na to da TV ni fullHD in pa da je razdalja gledanja 4.5 - 5m , a je to smiselno, ali raje kakšen 102-107cm ekran?
lp
tudi sam se odločam za nakup nove tv / zvočnega sistema.zvočnike sem izbral z-5500, z tvjem pa sem je malo zakompliciralo.
namen je bil nabavit LCD, ampak po ogledu danes v bivšem bofu na tršaki sem se takoj zagledal v plazmo od LGja :
zdaj pa me zanima kako je z tem tvjem? je dober nakup? naj gledam katerega drugega v tem ranku? imam tud PS3, in zdaj glede na to da TV ni fullHD in pa da je razdalja gledanja 4.5 - 5m , a je to smiselno, ali raje kakšen 102-107cm ekran?
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Shybby ()

Shybby ::
nevem zakaj, ampak mi ne pokaže linka od tvja
v zgornjem postu se gre za tole plazmo.
lp
v zgornjem postu se gre za tole plazmo.
lp

neki4 ::
V hoferju je bila pred kratkim reklama za lcd televizor Medion 47 Full hd za 699 EUR s stenskim nosilcem še zraven.
http://www.hofer.si/si/media/offers/01_...
http://www.hofer.si/si/media/offers/01_...

kimzi ::
Sepox,
Kako dolgo si čakal na PX81 od Pixomanie?
Jaz sem jo naročil pred 1 tednom, pa je še ni. A so ti jo pripeljali na dom ali si moral ponjo na pošto?
Kako dolgo si čakal na PX81 od Pixomanie?
Jaz sem jo naročil pred 1 tednom, pa je še ni. A so ti jo pripeljali na dom ali si moral ponjo na pošto?

Kimzi, sej maš online tracking, v Sloveniji ti bo pripeljal prevoznik ACK. Jst sem naročil 12.12. dopoldne in plačal s kartico, tv sem dobil 17.12.

Hvala.
Sej sem spremljal, ko sem se že veselil po nekaj dneh, do TV prišel, pa dobim sporočilo, da se jim je pripetila neka nevšečnost pri logistiki in da bo nekaj zamude. Upam, da jo kmalu dobim.
Sej sem spremljal, ko sem se že veselil po nekaj dneh, do TV prišel, pa dobim sporočilo, da se jim je pripetila neka nevšečnost pri logistiki in da bo nekaj zamude. Upam, da jo kmalu dobim.

mit3k ::
Pravkar sem postal lastnik Sony 40W4000, kupil sem jo v Technomarket za 1000 eurov.
Prvi občutki so nori, slika je že "out the box" fantastična. Najbolj me je presenetilo ogromno število programov in National Geographic v HD, preko trierine (UPC) kabelske, slika je odlična. Ve kdo mogoče, če bo v prihodnosti še kaj več programov v HD?
Nasvet vsem, ki kupujete nov tv in imate kabelsko - obvezno kupite tv z DVB-C.
Prvi občutki so nori, slika je že "out the box" fantastična. Najbolj me je presenetilo ogromno število programov in National Geographic v HD, preko trierine (UPC) kabelske, slika je odlična. Ve kdo mogoče, če bo v prihodnosti še kaj več programov v HD?

bili_39 ::
+1
Čeprav bo treba v kratkem investirati še v odkodirnik :-(
A v Leclercu nimajo več 40W4000 ali si ga zamudil? Bil s popustom 20% (800 in nekaj drobiža).

Končno sem dobil Panasonic TH-42PX81. Gledamo TV prek Siol TV. Povezava med TV komunikatorjem in TV-jem je prek HDMI kabla. Težava: ne morem aktivirati TTX-a. Če pa povežem prek Scart-a, TTX dela. A morda kdo ve, v čem je finta. Scart-a ne želim, ker je sprejem slabši.
Sepox, a ti gledaš prek antene ali imaš kaj podobnega kot jaz?
Sepox, a ti gledaš prek antene ali imaš kaj podobnega kot jaz?

Jest bi samo vprašal, kakšna je v praksi razlika med 1024x768 (PLAZMA) resolucijo in 1366x768 (LCD) pri gledanju 1280x720 (720p) oziroma igranju iger na konzolah.

PrimozR ::
Kater LCD TV se torej anjbolj splača kupiti zdaj? Zanima me predvsem za 37'' modele, uporabljal pa se bo za digitalno Telemach kabelsko TV.

Vse plazme 42" ali manj imajo to resolucijo, kar naj te pa ne zavede, saj druga številka pri resoluciji bolj pomembna za kakovost slika kot pa prva. Zato se tudi reče 1080p in 720p in ne 1920p 1280p.

Glede na to da je 720p standard 1280x720 je to malce problem, sam potem očitno za 16:9 format ali reže ob straneh, da je še vedno visok 720 pik (nekaj, kar nočeš) oz. manjša format na 1024x576. Najbolj verjetno je pa, da so na strani nesposobni in so šli sami računat resolucijo iz višine slike in vzeli najbolj pogost format, saj je IIRC večina HD ready TVjev dejansko izdelanih s 1366x768 resolucijo.

Kwaj stabo no. Nekoć davno so imeli tvji native 720p resolucijo se pravi 1280x720. No potem danes imajo lcdji 1366x768 resolucijo plazme pa 1024x768 VSE plazme manjše od 50".
Tko, da nehite se že obremenjevat s to resolucijo, ki je tak nateg, da res ni.
Tko, da nehite se že obremenjevat s to resolucijo, ki je tak nateg, da res ni.

Za skeptike, kar se resolucije tiče, pojdite v trgovino, najdite dva panela enega ob drugem (LCD in PLAZMO) kjer se vrti isti program/signal in primerjajte.
In pokazala se bo OGROMNA razlika med paneli s 1366x768 in 1024x768 resolucijo. (če verjamete v dedka mraza)
In pokazala se bo OGROMNA razlika med paneli s 1366x768 in 1024x768 resolucijo. (če verjamete v dedka mraza)

Okapi ::
večina HD ready TVjev dejansko izdelanih s 1366x768 resolucijo.
Pike pri teh 1024 x 768 plazmah niso kvadratne, zato ima slika vseeno razmerje 16:9. Televizor vsako ločljivost, ki jo dobi na vhodu, prevzorči na ločljivost svojega zaslona.
O.

CyberDuck ::
Kaj pravite na tole? http://www.bigbang.si/slika/tv-sprejemn... Je vredno svojega denarja, ali dobim kaj boljšega za ta denar? Ali ta tv podpira mpeg2/4? Katerega priporočate, ki podpira to oz. ali sploh rabim to? Po vsej verjetnosti bom uporabil siol tv ali total tv in pa nvadno anteno za sprejem programov, ki so že v digitlani obliki. Prosim za nasvet :) Hvala

pia2001slo ::
@CyberDuck
mislim da moraš pri phillips-ih pogledati za tistimi ki imajo oznako H na koncu - ti imajo sigurno DVB-T Mpeg4 vgrajen, so pa seveda nekoliko dražji. Po moje pa je absolutni zmagovalec v tem rangu tale Sony :
http://www.mimovrste.com/artikel/135010...
primer philipsa :
http://www.mimovrste.com/artikel/135012...
Jolly
mislim da moraš pri phillips-ih pogledati za tistimi ki imajo oznako H na koncu - ti imajo sigurno DVB-T Mpeg4 vgrajen, so pa seveda nekoliko dražji. Po moje pa je absolutni zmagovalec v tem rangu tale Sony :
http://www.mimovrste.com/artikel/135010...
primer philipsa :
http://www.mimovrste.com/artikel/135012...
Jolly
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pia2001slo ()

OldSkul ::
Samo tale sony je verjetno že kar malo prevelik za SD signal... Jst bi vzel ali tega philipsa ali sony 40w4000 oz. 4500

Byla ::
Pozdrav
10 dni imam na "preiskusnji" povsem nov Panasonic TH 46. Slika je resnično odlična, televizija je takoreč idealna, s parimi problemi:
1. glasni ventilatorji. Vsaj za moje pojme, čeprav slišim, da je pri korejskih znamkah z ventilatorji stvar še bistveno bolj glasna
2. nima knofa za uro na pilotu :)
in sedaj en neverjeten problem, zaradi katerega nameravam televizijo vrniti na mimovrste po manj kot 2 tednih uporabe:
- danes zjutraj je začela cviliti. Torej, ko so svetlejše barve na ekranu, cvili in ropota in to zelo slišno. Če je slika črna, ropota skorajda ni. Včeraj ga ni bilo nikjer in nikoli. Podoben problem sem imel na 20 let starem CRT Sony, vendar po ene 15 letih uporabe.
Kakšno mnenje? Ali sem samo osamljen problematik?
10 dni imam na "preiskusnji" povsem nov Panasonic TH 46. Slika je resnično odlična, televizija je takoreč idealna, s parimi problemi:
1. glasni ventilatorji. Vsaj za moje pojme, čeprav slišim, da je pri korejskih znamkah z ventilatorji stvar še bistveno bolj glasna
2. nima knofa za uro na pilotu :)
in sedaj en neverjeten problem, zaradi katerega nameravam televizijo vrniti na mimovrste po manj kot 2 tednih uporabe:
- danes zjutraj je začela cviliti. Torej, ko so svetlejše barve na ekranu, cvili in ropota in to zelo slišno. Če je slika črna, ropota skorajda ni. Včeraj ga ni bilo nikjer in nikoli. Podoben problem sem imel na 20 let starem CRT Sony, vendar po ene 15 letih uporabe.
Kakšno mnenje? Ali sem samo osamljen problematik?
www.thirdframestudios.com

trdoreh ::
in sedaj en neverjeten problem,
- danes zjutraj je začela cviliti.
Zaradi tega ni potrebno vračat televizorja, razen, če boš kasneje kupil LCD (ta ne "cvili"). Pi plazmah je to normalno in kot si sam opazil, je "cviljenje" prisotno pri svetlejši sliki. Če zmanjšaš svetilnost, vklopiš varčnost televizorja, bo zadeva bistveno manj izrazita. Vse to pa piše tudi v navodilih, samo prebrat jih je treba.
Lp, Jan

Byla ::
Jan, 10 dni televizor ni nic cvilil. Poleg tega je motece s 5 metrov razdalje, tako da zelo dvomim da je to sprejemljiv problem. Poleg tega sem preveril pri kolegih, ki imajo zelo podobno panasonic televizijo, nobena ne piska, cvili.
Grem brat navodila okoli tega.
Grem brat navodila okoli tega.
www.thirdframestudios.com

Se strinjam. Če na 5m cvili. MENJAJ!

MCblue ::
Ne morem verjeti, da ima Pixmania Sharpa LC52x20E za borih 1300€! Neverjetno. Pri nas se cene gibljejo okoli 3000€ za ta model. Še enkrat ... ne morem verjeti! Kupi kdo isti model 42˝ za 1200€?
Zanima me kako je s Pixmanio? Glede dostave, plačila, morebitnih dodatnih davkov, carine, ... itd. Kako je z garancijo? Za Sharpa naj bi bila garancija 2 leti. Torej bi se dalo to garancijo uveljaviti v Sloveniji? Najlepša hvala za odgovore.
Lp

Zanima me kako je s Pixmanio? Glede dostave, plačila, morebitnih dodatnih davkov, carine, ... itd. Kako je z garancijo? Za Sharpa naj bi bila garancija 2 leti. Torej bi se dalo to garancijo uveljaviti v Sloveniji? Najlepša hvala za odgovore.
Lp

Vanich ::
Kupil Panasonic 42PZ80EA. Jurja €.
Že 720p je slika fantastična. Se še igram z nastavitvami
Že 720p je slika fantastična. Se še igram z nastavitvami

TOP ::
Pozdravljeni kupujem LCD Televizor velikosti 37 col ker sedim dobre 3 metre stran od TV in mislim da bo toliko dovolj kaj menite.Hotel sem kupiti LG pa mi je trgovec odsvetoval ker ma glasen tuner in ko je v stundbaju brenči.Zato vas sprašujem kaj naj kupim.HVALA

37'' bo za 3 metre že kar malo veliko. pri frendu imajo 32'' za približno 3 metre pa je kul. 37'' sem mislil za nas, kjer je razdalja 4-5 metrov, lahko tudi kake pol metra več.

delfinus ::
to je relativno kar se tice velikosti. Meni je 42" za 3m ze minimum. Lahko bi blo komot tudi vec. lp, D.