Forum » Kaj kupiti » Plazma ali LCD televizor?
Plazma ali LCD televizor?
Hardstyle ::
Pozdravljeni!
Ker si nameravam nabaviti LCD TV me nekaj zanima. Sedaj imam navaden kabelski priključek(signal) operater pa mi nudi digitalni signal CATV. Bi imel na LCD kaj boljšo sliko če bi imel digitalni signal? Za LCD bom odštel cca 1700€
Ker si nameravam nabaviti LCD TV me nekaj zanima. Sedaj imam navaden kabelski priključek(signal) operater pa mi nudi digitalni signal CATV. Bi imel na LCD kaj boljšo sliko če bi imel digitalni signal? Za LCD bom odštel cca 1700€
mzidy ::
Nekako ste me po prebiranju prejšnje strani spravilik razmisleku, da bi si ubodel namesto LCD TV še lepo za 135kSIT CRT TV, da ne bo toliko trpela denarnica (počitniško delo bo glih toliko naneslo)
Zdej, TEGA Philipsa ste pohvalil, vendar men vizuelno ni ne vem kako všeč, bolj se mi dopade TALE
Je kakšna večja razlika med njima?
Zdej, TEGA Philipsa ste pohvalil, vendar men vizuelno ni ne vem kako všeč, bolj se mi dopade TALE
Je kakšna večja razlika med njima?
Hardstyle ::
Kot vidiš ima Gorenje TVF 32VIP73/100 možnost "slika v sliki" medtem ko Philips tega nima. Poglej čemu vse služijo izhodi na obeh sprejemnikih saj se tudi v tem razlikujeta očitno :)
met ::
Tomaz27 ::
met:
To sta oboje enaka televizorja, tako da kupi pač pri burundi, kjer je ceneje. Oznaka 2020 je samo drugačna barva. Oba modela sta srednji razred, če hočeš še boljšo sliko in nagrajen televizor kupi od Sonyja V2000 model, ta tvoj je namreč S 2000.
Ta 32 inch Sony KDL V 2000 je dobil številne nagrade itd. Če pa že kupuješ ta V2000 model, dobiš pa v Avstriji za 100.000 sit več 40 inch model, razlika bo očitna :). Pri nas so cene seveda visje.
To sta oboje enaka televizorja, tako da kupi pač pri burundi, kjer je ceneje. Oznaka 2020 je samo drugačna barva. Oba modela sta srednji razred, če hočeš še boljšo sliko in nagrajen televizor kupi od Sonyja V2000 model, ta tvoj je namreč S 2000.
Ta 32 inch Sony KDL V 2000 je dobil številne nagrade itd. Če pa že kupuješ ta V2000 model, dobiš pa v Avstriji za 100.000 sit več 40 inch model, razlika bo očitna :). Pri nas so cene seveda visje.
met ::
heh očitno sta res enaka televizorja, saj so pri brundi spremenili ceno in jo izenačili z bofovo
vem da je serija v boljša, a 300k je nekako zgornja meja, ki si jo v tem trenutku lahko privoščim
vem da je serija v boljša, a 300k je nekako zgornja meja, ki si jo v tem trenutku lahko privoščim
Na tvojem mestu bi potem rajsi poiskal kaksno drugo znamko in bi vzel razred 37 inch. Danes kupovati 32 se mi zdi da se skoraj ne splaca vec. Zdaj mas te 37 inch ze res dokaj poceni, za 350.000 dobis ze kar vredu robo, tak da se ti vseeno splaca dati recimo teh 15 % se zraven, pa imas potem dolgo casa mir. Saj bos videl, 32 ti bo po 1 mescu ze premalo.
Kaki sharp 37 al pa lg 37 mas zaj ze za nekaj vec kot 300.000 v Nemciji. Premisli malo, so pa ravno tak kvalitetni kot sony S razred.
Kaki sharp 37 al pa lg 37 mas zaj ze za nekaj vec kot 300.000 v Nemciji. Premisli malo, so pa ravno tak kvalitetni kot sony S razred.
Ravno tega sem mislil od LG. Kolega je kupo in je dal 400.000 za njega pred nekaj meseci. Pa tudi ocene je dobil kar dobre. Jaz bi definitivno za 300k rajsi vzel tega kot pa 32 sony S model. 5 inch je 12 cm in to se full pozna ze.
javaman ::
Po forumih sodec je slika na Samsungo dosti boljsa kot na LG-jih, posebej se crna slika. Se boljsa je slika na Sonyjih. Seveda je vprasanje, koliko denarjo hoces zagoniti. Pri 32" ekranih me moti to, da za dosti manjsi denar lahko kupis klasicen CRT TV. Sele od 37" naprej so CRT-ji out-of-the-question. Za gledanje od 3m+ naprej priporocam vsaj 40".
javaman ::
Kolega je drugace kupil S20X0 in je zelo zadovoljen z njim pri uporabi s svojim novim xbox-om. TV-ja pa ne gleda.
Te ma pa dosti dnara ce si kupi tv za 450k in ga ma samo za igrice spilat, tv-ja pa sploh ne gleda :). Blagor enim hehe.
lsadar ::
kaj pa sharp lcdji?od očeta kolega,ki ima dosti posla s tem in jih uvaža iz avstrije je povedu, da imajo izredno sliko in da jim ostali niso blizu.sicer pa vsak svojga konja hvali....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: lsadar ()
Jan987 ::
Če jih on uvaža gotovo lahko pri njemu kaj stestiraš in mogoče še nam pokažeš. Če kaj ne bo hotel pa reči da boš tle en test napisal in da jih bo prodal veliko več če bodo rezultati dobri in če ti še potem ne bo pustil preiskušati, je monitor verjetno slab.
nodrim ::
kako je lahko v Mediamarktu v Ljubljani tale model LCD TV-ja: JVC LT32A61 .. 190.000 SIT in v Harvey Normanu (par 100 m stran) 380.000 SIT ???
PA si siguren da sta ista? Da ni tisti v Harweyu kje 37 verzija? Ker nobena 32 inch verzija skoraj ne stane več nad 350.000 sit, v tem razredu so zdaj 37 inch, tako da mogoče je isti model ampak večji.
delfinus ::
Zato ker je pripeljan iz Nemcije direktno in ni kupljen preko generalnega zastopnika v Slovenij in poleg tega Harvey je tako poznan, da marze nabija v naslednjo galaksijo. "Seveda mi v SLO lahko placamo vec, ker smo zelo bogati v primerjavi z ostalimi nebogatimi EU narodi...."
soti ::
Pozdravljeni!
Mal sem bral tole temo, pa vidim da se nekateri kar spoznate na lcd-TVje!
Odloču sm se, da bo nabavu LCD TV, sam se ne morem odločit med naslednjima dvema modeloma:
LG - 32LC3R
in
Samsung - LE-32T51B
LG ma boljše razmerje kontrasta, za Samsunge pa je značilno, da imajo najboljše ekrane!
Je kakšna bistvena razlika med njima, ali samo v designu?
Mal sem bral tole temo, pa vidim da se nekateri kar spoznate na lcd-TVje!
Odloču sm se, da bo nabavu LCD TV, sam se ne morem odločit med naslednjima dvema modeloma:
LG - 32LC3R
in
Samsung - LE-32T51B
LG ma boljše razmerje kontrasta, za Samsunge pa je značilno, da imajo najboljše ekrane!
Je kakšna bistvena razlika med njima, ali samo v designu?
LP Jernej
ledeni100 ::
Tudi sam sem se zanimal za LG 3R...pa sem šel v COMTRON in testiral zadevo. Vse ok, slika dobra...moti pa me da ima razmerje slike samo 16:9 in 4:3. Zato žal zame zadeva odpade.
Zelo dobra izbira se mi zdi pa tale HAAN LCD TV sprejemnik 32" LC-32IE21
HAAN LCD TV sprejemnik 32" LC-32IEA2
Imajo samsungov panel in tuner
Če ima kdo to zadevo naj napiše kako se obnese
Zelo dobra izbira se mi zdi pa tale HAAN LCD TV sprejemnik 32" LC-32IE21
HAAN LCD TV sprejemnik 32" LC-32IEA2
Imajo samsungov panel in tuner
Če ima kdo to zadevo naj napiše kako se obnese
soti ::
Jst sm nabavu samsunga!
Zaenkrat mam še neke težave , sam bom konec tedna dobil novega pa lahko poročam o zadevi.
Kar se pa slike tiče- jst sm navaden uporabnik, sem bil v big bangu pa majo kar neki Tv-jev raztavljenih, pa kakšnih drastičnih razlik v sliki nism opazu, so le različne funkcije!
Zaenkrat mam še neke težave , sam bom konec tedna dobil novega pa lahko poročam o zadevi.
Kar se pa slike tiče- jst sm navaden uporabnik, sem bil v big bangu pa majo kar neki Tv-jev raztavljenih, pa kakšnih drastičnih razlik v sliki nism opazu, so le različne funkcije!
LP Jernej
Zgodovina sprememb…
- spremenil: soti ()
Kato ::
Živjo jaz razmišljam o nabavi novega televizorja , večinoma bo rabljen za običajno televizijo , kakšen film na DVD-ju ali na DviX-u, in pa sčasoma bo dobil še eno konzolo XBOX 360 ali PS 3 (verjetno Xbox zaradi piratskih igric), danes sem bil v Harvey Normanu in Merkuru , najprej sem gledal LCD-je in imajo lepo sliko, vendar za šport pa se mi zdi ,da ne pridejo več v poštev. Ta televizor mora pa v prenosu raznih košarkarskih tekem ali nogometnih tekem blesteti, zato sem začel gledati v smer Plazem , v oči mi je skočila Philips plazma 42PF9631D/10 z Ambilightom (cena je kar visoka in je absolutna zgorna meja mojega proračuna), rad bi zvedel ,če podpira HDCP ,ker nebi rad ,da čez kake dve leti (ko bomo vsi imeli HDDVD/Bluray predvajalnike) ne bo slike. Zanima me še nekaj , na plazmi piše HD ready , toda kako je lako HD ready, če je prva resolucija manjša od 1366, zdej me zanima kako bo zgledala slika iz XBOXa na tem zaslonu. Prosil bi vas ,če me malo opozorite na kakšno past ,ki bi se znala pojaviti pri nabavi tega zaslona, lahko me pa tudi obrnite na kakšega drugega, če mislite ,da bi mi bil bolj primeren , za vašo pomoče se že vnaprej zahvaljujem.
Zaslon : plasma
Velikost zaslona : 42 "
Ločljivost zaslona : 1024 x 1080 točk
Kontrast : 3000:1
Svetilnost : 1400 cd/m2
Priključki : 2x Scart, Audio-vhod mini jack 3.5mm, 2x HDMI, YPbPr, S/PDIF vhod/izhod, PC VGA vhod
Teža : 44
Ostalo : vidni kot (H/V): 160°/160°
Link do trgovine
link do uradne strani
Zaslon : plasma
Velikost zaslona : 42 "
Ločljivost zaslona : 1024 x 1080 točk
Kontrast : 3000:1
Svetilnost : 1400 cd/m2
Priključki : 2x Scart, Audio-vhod mini jack 3.5mm, 2x HDMI, YPbPr, S/PDIF vhod/izhod, PC VGA vhod
Teža : 44
Ostalo : vidni kot (H/V): 160°/160°
Link do trgovine
link do uradne strani
Saj ti že ločljivost zaslona pove, da to ni pravi HD. Mislim da je hd zaslon 1366x768 in sicer 1080i, v 1080p načinu pa celo 1920x1080 če se ne motim. Tako da plazme imajo to grdo značilnost, da sploh niso prave hd resolucije, tako da one sliko vbistvu pretvorijo v nižjo resolucijo.
Večina pravi, da se splača še malo počakati, in kupiti pravi HD televizor in to so zaenkrat mislim da samo LCD-ji in še to samo tisti, ki imajo 1920x1080 resolucijo, čeprav po drugi strani je spet vprašanje, kdaj bomo pa sploh imeli takšen signal. Če kupuješ televizijo za naslednjih nekaj let verjetno tega ne rabiš.
Za ta denar, 600.000 sit, dobiš v tujini res odličen LCD, tako da jaz osebno nebi za plazmo nikoli odštel toliko denarja. Samo za primerjavo, za ta denar dobiš v Nemčiji Sony KDL 46V2000 model LCD-ja, to je še 4 inche vecji model kot ta plazma, obenem je LCD torej ni burn in in podobnih problemov, pa še Sony V serija, ki je bila večkrat nagrajena, ali pa za isti denar dobiš tudi 40 inch sony KDLX2000 model, to je pa že špica med lcd televizorji z pravo HD resolucijo,...
Pač premisli malo no, jaz sem se na začetku absolutno navduševal nad plazmami, lcd sploh ni prišel v poštev in sem imel že eno plazmo od LG celo naročeno, pa sem si potem zadnji trenutek, predn bi mi jo pripeljali iz Nemčije premislo. Vbistvu sem potem po forumih bral te probleme z burn in itd, in to se dogaja na vseh TV-jih, tudi na takšnih za 800.000 SIT,... Tak da potem sem si pa rajši premislil in tudi tendenca je sedaj bolj na strani LCD, sedaj ko so malo cene padle za večje modele.
Drugače pa naboljše je da si malo pogledaš tuje forume kot so http://www.avforums.com/ ali pa http://www.avsforum.com/, www.testberichte.de, http://www.areadvd.de/index2.html itd, pa si malo poglej testiranja različnih modelov in ocene itd,..
Večina pravi, da se splača še malo počakati, in kupiti pravi HD televizor in to so zaenkrat mislim da samo LCD-ji in še to samo tisti, ki imajo 1920x1080 resolucijo, čeprav po drugi strani je spet vprašanje, kdaj bomo pa sploh imeli takšen signal. Če kupuješ televizijo za naslednjih nekaj let verjetno tega ne rabiš.
Za ta denar, 600.000 sit, dobiš v tujini res odličen LCD, tako da jaz osebno nebi za plazmo nikoli odštel toliko denarja. Samo za primerjavo, za ta denar dobiš v Nemčiji Sony KDL 46V2000 model LCD-ja, to je še 4 inche vecji model kot ta plazma, obenem je LCD torej ni burn in in podobnih problemov, pa še Sony V serija, ki je bila večkrat nagrajena, ali pa za isti denar dobiš tudi 40 inch sony KDLX2000 model, to je pa že špica med lcd televizorji z pravo HD resolucijo,...
Pač premisli malo no, jaz sem se na začetku absolutno navduševal nad plazmami, lcd sploh ni prišel v poštev in sem imel že eno plazmo od LG celo naročeno, pa sem si potem zadnji trenutek, predn bi mi jo pripeljali iz Nemčije premislo. Vbistvu sem potem po forumih bral te probleme z burn in itd, in to se dogaja na vseh TV-jih, tudi na takšnih za 800.000 SIT,... Tak da potem sem si pa rajši premislil in tudi tendenca je sedaj bolj na strani LCD, sedaj ko so malo cene padle za večje modele.
Drugače pa naboljše je da si malo pogledaš tuje forume kot so http://www.avforums.com/ ali pa http://www.avsforum.com/, www.testberichte.de, http://www.areadvd.de/index2.html itd, pa si malo poglej testiranja različnih modelov in ocene itd,..
Ja vidiš jaz sem bil pa vedno najbolj navdušen nad LCD-ji, pred enim letom sem razmišljal o novem tv-ju, plazma mi je takrat bila edino všeč ena za 1,3 miljona , LCD-ji pa še niso bili tam , pa sem mislil ,da bo letos že kaj bolje ,pa ni LCD-ji še vedno niso dozoreli , plazma v nasprotju pa je zdaj tu ta za 600 k in bi rekel ,da je kvaliteta slike ista kot na tisti za 1,3 miljona (res pa ,da je tista bila 127 cm ,ta je pa 105 diagonale). Kar se pa tru HD tiče sem pa tudi razmišljal v tej smeri ,kukr se banalno sliš mi je dejansko bolj pomembno ,da lahko tekme gledam kot pa da sem sposoben štet dlake iz nosa kakšnega tv voditelja. Jaz namravam gledati tv iz razdalje treh metrov ,mislim da pri taki razdalji ni pomembno ali je 720p ali pa 1080p (ali se motim).
Seveda hočem 1080p razmišlal sem v dveh smreh Plazma ,ki to podpira stane namreč 40000 $:
Klik
Klik
Seveda hočem 1080p razmišlal sem v dveh smreh Plazma ,ki to podpira stane namreč 40000 $:
Klik
Klik
Po pravici povedano so meni kar se tice barv in crne barve itd plazme lepse kot LCD ampak kot pravim mene edino odvraca ta burn-in problem. Sedaj sicer vgrajujejo notri v plazme ohranjevalce zaslonov in ne vem kaj, ampak se vseeno se ti marsikje lahko not zapece logo od tv postaje. Naprimer ko bos gledal tekmo bo slika spreminjajoca, logo bo pa skoz enak in malo prelistaj programe, pa bos vido da se vedno uporabljajo take mocne logote na enem mestu. Marsikje lahko te logote vidis zapecene v plazme v kakih trgovinah, kjer skoz vrtijo isto tv postajo.
Sicer obstaja ze eno zdruzenje, ki na veliko pise vsem tv hisam, naj te logote spremenijo v bolj prozorne, ala SLO 1 itd, kjer je logo vbistvu prosoje ampak ko pogledas kaki CNN itd vidis da ocitno brez uspeha.
Tak da kar se mene tice bi sam verjetno rajsi kupil plazmo za ene 300.000 in to LG 42 ampak me moti res edino ta burn-in problem, ker sem prebral ze dosti teh zgodbic, ko folk pol na forumih v tujini joka, da ma plazmo panasonic za 800.000 sit pa ma vzgan not meni za nastavitve, ki je tudi staticen(ko prineses plazmo domov ponavadi porabis 5 ur za nastavljanje vseh mogocih funkcij, in nekomu se je ta meni vzgal notri v ekran,,..)
Kar se pa tice nogometa in na splosno SD signala se pa strinjam, da je na plazmi lepsi. In ce bo gledal 3m stran je 42 itak max. kolko si kupi, vbistvu ze skoraj prevec. Te razdalje so namrec misljene za HD signal, za SD signal in diagonalo 106 pa bi moral biti priporoceno nekje 3,5 m stran, ker drugace si kr idi pogledat kaka je slika v kako izmed vecjih trgovi, namrec kockasta. Jaz sem kar dosti precekiral to vse in sem ugotovil da za 106 cm in normalni kablski signal je z vsakim korakom nazaj od ekrana slika lepsa, blizje kot 3 m pa hudo slaba,..
Sicer obstaja ze eno zdruzenje, ki na veliko pise vsem tv hisam, naj te logote spremenijo v bolj prozorne, ala SLO 1 itd, kjer je logo vbistvu prosoje ampak ko pogledas kaki CNN itd vidis da ocitno brez uspeha.
Tak da kar se mene tice bi sam verjetno rajsi kupil plazmo za ene 300.000 in to LG 42 ampak me moti res edino ta burn-in problem, ker sem prebral ze dosti teh zgodbic, ko folk pol na forumih v tujini joka, da ma plazmo panasonic za 800.000 sit pa ma vzgan not meni za nastavitve, ki je tudi staticen(ko prineses plazmo domov ponavadi porabis 5 ur za nastavljanje vseh mogocih funkcij, in nekomu se je ta meni vzgal notri v ekran,,..)
Kar se pa tice nogometa in na splosno SD signala se pa strinjam, da je na plazmi lepsi. In ce bo gledal 3m stran je 42 itak max. kolko si kupi, vbistvu ze skoraj prevec. Te razdalje so namrec misljene za HD signal, za SD signal in diagonalo 106 pa bi moral biti priporoceno nekje 3,5 m stran, ker drugace si kr idi pogledat kaka je slika v kako izmed vecjih trgovi, namrec kockasta. Jaz sem kar dosti precekiral to vse in sem ugotovil da za 106 cm in normalni kablski signal je z vsakim korakom nazaj od ekrana slika lepsa, blizje kot 3 m pa hudo slaba,..
Ja sej nameravem iti še kam drugam pogledat v naslednjih dneh vendar sem vseeno mislil ,da so ta "burn in" problem že odpravili. Mogoče veš koliko časa je potrebno ,da se ta logo zapeče notri?
Bom šel pogledat še LG plazme ,danes nisem videl nobene.
Bom šel pogledat še LG plazme ,danes nisem videl nobene.
MeGreat ::
Mene pa zanima razlika med dinamičnim in statičnim kontrastom, namreč philips ima npr 1200kontrasta, medtem ko ima samsung 3000(dinamičnega kontrasta), ceni sta približno enaki, ali se mi bolj splača vzeti samsunga?
Kato:
ej nimam pojma koliko casa traja ampak staticna slika se baje lahko ze zelo hitro notri zapece. Zato tudi filmov ne smes gledat z crnimi robovi na plazmah, ampak si mores ce je le mozno nastavit da sta tista 2 trakova zgoraj in spodaj siva ali pa kaj druga.
Na forumih sem odkril tudi poseben dvd oz. cd ki ga zapeces in ga predvajas prvih 24 ur ali nekaj takega, plazme so namrec najbolj obcultjive na burn in prve dni, ko so cisto nove se, potem pa vec kot jo gledas, manjsa je verjetnost, ker so fosforji ze bolj obrabljeni.
Je pa fora da so nekateri uporabljali ta cd 24 ur pa so potem se vseeno meli ta burn in problem, nekateri ga niso nikoli pa tega problema niso imeli ,tako da tezko recem zakaj pri nekaterih je pri drugih ni.
Megreat:
nimam pojma ampak zadnje case full svinglajo s temi dinamicnimi kontrasti, tako da probaj v manual al pa kam pogledat kolko je normalnega kontrasta pa bos lazje primerjal, to je zdaj spet nova marketinska fora isto kot pri lcd monitorjih s temi odzivnimi casi, ko si zaceli ze kr G2G pa nevem kake case pisat, v resnici so pa odzivni casi bli se vedno 25 ms
ej nimam pojma koliko casa traja ampak staticna slika se baje lahko ze zelo hitro notri zapece. Zato tudi filmov ne smes gledat z crnimi robovi na plazmah, ampak si mores ce je le mozno nastavit da sta tista 2 trakova zgoraj in spodaj siva ali pa kaj druga.
Na forumih sem odkril tudi poseben dvd oz. cd ki ga zapeces in ga predvajas prvih 24 ur ali nekaj takega, plazme so namrec najbolj obcultjive na burn in prve dni, ko so cisto nove se, potem pa vec kot jo gledas, manjsa je verjetnost, ker so fosforji ze bolj obrabljeni.
Je pa fora da so nekateri uporabljali ta cd 24 ur pa so potem se vseeno meli ta burn in problem, nekateri ga niso nikoli pa tega problema niso imeli ,tako da tezko recem zakaj pri nekaterih je pri drugih ni.
Megreat:
nimam pojma ampak zadnje case full svinglajo s temi dinamicnimi kontrasti, tako da probaj v manual al pa kam pogledat kolko je normalnega kontrasta pa bos lazje primerjal, to je zdaj spet nova marketinska fora isto kot pri lcd monitorjih s temi odzivnimi casi, ko si zaceli ze kr G2G pa nevem kake case pisat, v resnici so pa odzivni casi bli se vedno 25 ms
Lime ::
Pri novejših plazmah dobrih proizvajalcev traja več kot 10 ur do burn-in efekta. Tako da ni panike. Ne verjamem da kdo neprekinjeno gleda TV 10 ur. Večji problem je pri reklamnih in info zaslonih, ki so prižgani 24 ur.
Plasma displays, static images will begin to "burn-in," or permanently etch the color being displayed into the glass display element. The time it takes for this to occur depends greatly on the anti burn-in technology of the manufacturer. Recent improvements by plasma manufacturers have certainly extended the time it takes to burn in a plasma pixel cell. In the past I was concerned to place a DVD on pause 15 minutes. Now, many of the enhancements such as better green phosphor material, and motion adaptive anti burn-in technology are greatly reducing the risk of burn in. It’s gotten so much better that I don’t even worry about it anymore. In a new model plasma from any top tier manufacturer I would put “ghosting” estimates at an hour or more now (Ghosting can be “washed” out by displaying static gray material). Permanent burn-in I would put at more than 10 hours.
http://www.plasmatvbuyingguide.com/plas...
Plasma displays, static images will begin to "burn-in," or permanently etch the color being displayed into the glass display element. The time it takes for this to occur depends greatly on the anti burn-in technology of the manufacturer. Recent improvements by plasma manufacturers have certainly extended the time it takes to burn in a plasma pixel cell. In the past I was concerned to place a DVD on pause 15 minutes. Now, many of the enhancements such as better green phosphor material, and motion adaptive anti burn-in technology are greatly reducing the risk of burn in. It’s gotten so much better that I don’t even worry about it anymore. In a new model plasma from any top tier manufacturer I would put “ghosting” estimates at an hour or more now (Ghosting can be “washed” out by displaying static gray material). Permanent burn-in I would put at more than 10 hours.
http://www.plasmatvbuyingguide.com/plas...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lime ()
katana ::
Kupujem si LCD TV pa vidim, da se vas kar nekaj zelo dobro spozna na te zadeve.
Zanima me če se splača kupiti tole zadevo. Je novo ter ima 3 letno garancijo kar je
meni poleg ugleda dobre japonske firme pomembno, da nimam glih korejca...
http://www.bolha.com/oglas1656527
Zanima me če se splača kupiti tole zadevo. Je novo ter ima 3 letno garancijo kar je
meni poleg ugleda dobre japonske firme pomembno, da nimam glih korejca...
http://www.bolha.com/oglas1656527
Lime ::
katana: Korejci so precej pred Japonci pri izdelavi LCD-jev. Korejca Samsung in LG sta vodilna v svetu. Tudi "japonci" imajo njihove ekrane. Sony in Samsung tako delata skupaj, kot tudi LG in Evropejec Philips. Iz teh dveh koorporacij pa pride večina LCD ekranov, ki jih najdeš na svetovnem trgu.
Tudi če ti je pomemben samo napis na ekranu, sam osebno precej raje kupim Samsunga ali LG-ja, kot Sharpa. Se mi zdita precej bolj ugledni firmi. Če ti je pa res tako pomemben napis na ekranu in imaš preveč $, pa kupi Sony ali Philips, čeprav boš imel popolnoma enak ekran, kot pri Korejcih.
Tudi če ti je pomemben samo napis na ekranu, sam osebno precej raje kupim Samsunga ali LG-ja, kot Sharpa. Se mi zdita precej bolj ugledni firmi. Če ti je pa res tako pomemben napis na ekranu in imaš preveč $, pa kupi Sony ali Philips, čeprav boš imel popolnoma enak ekran, kot pri Korejcih.
Problema z burn-in efektom pri plazmah je vse manj. Na LG pa tega problema sploh ni vec. Nekatere plazme so nekoliko bolj dovzetne za to npr. Pioneer. Imam LG plazmo ze vec kot 3 mesece in tega problema ni. Tehnicno so plazma TVji napredovali tako, da imajo dovolj varnostnih mehanizmov, da do tega vec ne prihaja. Eden je funkcija orbiter, kjer i vsake 2 minute sliko malo premakne, kar je pa komaj da opazno. Sicer pa si lahko preberete tudi obsirno temo na AVForums, kjer ni niti enega primera, da bi kdo imel burn-in problem z novejsimi plazmami LG. Klik
Odlicno, a mi lahko poves kateri model imas? Sam se namrec najbolj navdusujem ravno nad LG plazmami, na splosno je namrec LG postal zadnje case vodilni proizvajalec vse elektronike skoraj. Sam sem nameraval kupiti LG 42PC1R, ce poznas kaj ta model. Tudi ta ima 3 vrste zascite pred burn in, menda white whash, orbiter pa se nekaj,...
Ja imam LG 42PC3R, ki je prakticno popolnoma ista plazma. Edino kar nima je AV4 vhodov na strani okvirja TVja. Zaslon, nastavitve in karakteristike so drugace popolnoma enake. Kar se tice je ta TV best buy glede na kakovost / ceno.
lp, D.
lp, D.
Ja jaz sem ga tudi gledal, zelo lepa slika, vendar nima PC inputa, pa tudi HDCP ne podpira. Torej ne, izogni se temu.
mb85 ::
Kato: katerega potem predlagaš med 32" LCD televizorji? V bistvo ne rabim neke super, ampak tak da bo lepo gledljivo. Pc input za mene ni tako pomembno, ne vem pa kak je s tem HDCP- je dobro to imet ali?
nek se vidi,nek se zna
še to: namen kupovanja LCD TV je zgolj za gledanje tvja in dvd filmov. oddaljenost je približno 2,5m. prosil bi za kakšne predloge glede LCD tv na podlagi teh podatkov in zgoraj že omenjenega philipsovega modela. hvala vsem ter lp!
nek se vidi,nek se zna
mb85:
Sej nisem nek ekspert samo , ti pa lahko povem ,da je slika super (lepša od 37" velikega brata), ampak jaz ne nameravam kupiti TV samo za dobo petih let (tisti ,ki HDCP-ja ne bojo imel ,bojo verjetno nezmožni predvajati HD filme)
tole in tole
Glej tale je že boljši, čeprav nima PC inputa
Pravzaprav isto
Drugače pred nakupom:
Kupi novembrsko idajo Mojega Micra kjer imajo vse LCD tv-je in plazme na slovenskem trgu,potem ga pejt pogledat ,priklopi na standardno televizijo ,če ti sploh odgovarja in veliko užitkov.
Sej nisem nek ekspert samo , ti pa lahko povem ,da je slika super (lepša od 37" velikega brata), ampak jaz ne nameravam kupiti TV samo za dobo petih let (tisti ,ki HDCP-ja ne bojo imel ,bojo verjetno nezmožni predvajati HD filme)
tole in tole
Glej tale je že boljši, čeprav nima PC inputa
Pravzaprav isto
Drugače pred nakupom:
Kupi novembrsko idajo Mojega Micra kjer imajo vse LCD tv-je in plazme na slovenskem trgu,potem ga pejt pogledat ,priklopi na standardno televizijo ,če ti sploh odgovarja in veliko užitkov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kato ()
uros678 ::
Samo tak vam bom reko, če mislite kupit malo večji in dražji LCD, nujno poglejte Ceneje.si, so začeli objavljat še cene nam bližnjih in bolj poznanih tujih trgovcev. Lep primer, kjer je razlika v ceni med A in SLO več kot 170k SIT, najdete SonyTUKAJ!!!
Big Poppa:
A potem imajo napačne podatke na Moj-Tv.com
Kato,ne zavajaj.Oba philipsa (32pf5331 in 32pf7331) seveda podpirata hdcp.
A potem imajo napačne podatke na Moj-Tv.com
NotMe ::
Ali ima kontrastno razmerje pri LCD tv velik vpliv na kvaliteto slike oz. ali se splača odšteti malo več denarja za boljši kontast?
5000:1
5000:1
Big Poppa upam, da res vsebujeta HDCP.
Sem gledal danes v Big Bangu enga 37" in sicer LG 37LC2RR - klik
Kak se vam kaj zdi? na Moj-tv.com piše da nima HDCPja, potem pa na tem prospektu piše da ima HDMI mit HDCP. zanimivo al ta moj-tv res posreduje napačne oz. nepopolne podatke..
Sem gledal danes v Big Bangu enga 37" in sicer LG 37LC2RR - klik
Kak se vam kaj zdi? na Moj-tv.com piše da nima HDCPja, potem pa na tem prospektu piše da ima HDMI mit HDCP. zanimivo al ta moj-tv res posreduje napačne oz. nepopolne podatke..
nek se vidi,nek se zna
sem šele zdaj opazo, da si mi Kato isti model samo 32" že predlagal. prav tako se je že v ostalem delu teme govorilo o tej zadevi. Me je nekak bolj navdušo ta model kot pa philipsov 32". Pa še vgrajen 80GB spominski disk ima. kaj pravite, bi se splačalo vzet tega LGja 37"?
nek se vidi,nek se zna