» »

Plazma ali LCD televizor?

Plazma ali LCD televizor?

««
5 / 154
»»

LordWorm ::

Ka mi gre na zivce k kreteni nikjer ne napisejo kolksen je odzivni cas Bravie.Se v manualu ne pise!
Ker ce ni 12ms ali manj je slabo za oci!
ni podatka

Pyr0Beast ::

Kje si pa to staqnu?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

fabi1 ::

Reakcijski čas nima nobene veze z tvojimi očmi. To je samo da se slika ne maže pri hitrih scenah.
Lp

ja sej ravno zato! :\

jst imam 25ms LCD (samsung 920T) in po kakem spilanju ali gledanju (akcijskega) filma, vidim cist meglen in enostavno ne morem texta brat.
probi pa bos vidu.
ni podatka

Jan987 ::

No nism šu brat cele teme, sam me vseeno zanima kaj je trenutno best buy za ene 500-600k kar se tiče plazma in lcd tv.

Timaj ::

Jaz sem konec lanskega leta kupil Philipsa LCD 37 PF9986 pa sem zelo zadovoljen, mogoče bi lahko bil kontrast malo boljši saj se v popolni temi vidi malo sivo kjer naj bi bilo črno... Imam povezano z Yamakavo 375 HD (preko DVI vhoda) na 1080i. Onkyo 503 receiver in super zvočnike FOCAL Pack Cinemapro technic. Vse skupaj je zelo prepričljivo.

Nevihta ::

TImaj: kje si kupil zvočnike FOCAL Pack Cinemapro?
Nevihta

Stepni Volk ::

Timaj ::

www.digitalo.de Cena 1000 Evrov, Vklop v Lj je holel za osnovno verzijo Sib&Cub 240 K Sit

mene pa v rangu do 500k privlaci tale:
Samsung
ni podatka

roCkY ::

Men je pa tole /sicer je brez tunerja/ v oči padlo. Za sobo dolžine cca. 3 m čist dost veliko, če se zdej na 2*19" 1x sicer CRT čist lepo znajdem. Bo treba it pogledat. Dost veliko, da je na enem ekranu Tv + kakšni športni rezultati ali kaj druzga zraven! Za računalnik pa mora zgledat kot cela stena. Ima kdo kakšne izkušnje sploh glede potrebne grafične.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: roCkY ()

Seveda nima tunerja ce je LCD monitor in ne LCD TV.

"Za priklop Dell 3007FPW LCD zaslona je potrebna grafična kartica z dvema DVI izhodoma."

Verjetno bo potrebna kaka Matrox-ova graficna...

Drgac pa Dell ne dela slabih LCD-jev, pri tem se mi edino odzivni cas zdi malo velik (14ms).
ni podatka

klemen22 ::

Drgac pa Dell ne dela slabih LCD-jev, pri tem se mi edino odzivni cas zdi malo velik (14ms).

Sicer piše 11 ampak OK. Glede na takoo velik monitor je to ultra malo. Dell dela odlične LCDje (itak majo nekateri PVA panel od Samsunga, ki je itak klasa). Če bi kupoval velik LCD bi zagotovo padel tale Dell.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Jan987 ::

zakaj pa bi rabu matrox matično za dva dvi? Dva dvi-ja majo zdej vse grafične višjega-srednjega in pa višjega ranga

ups nisem vedu, kar se 2h DVIjev tice.
Ce je prek DVIja je itak vseeno kak DAC ima graficna, ker se uporablja od monitorja a ne? Potem bi bila kaka ati nizjega razrega ok za tale LCD?

Kar se pa odzivnosti tice, pod "karakteristike" so napisal 14 v uvodni strani pa 11ms. Na njihovi strani pise 11 tko da vsa cast temu monitorju.
Mislim da so monitorji drazji napram Tv-jem zaradi visje resolucije.
ni podatka

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LordWorm ()

uroscesnovar ::

Kaj pa Philips 37" PF 7320? Ali ima kdo takšen LCD.

Vanquish ::

Stepni Volk - ni več plazma tolko pred lcd - vsaj na CeBIT-u so predstavli 82" LCD pri Samsungu, kar bo zadovoljilo več ali majn vse apetite.

So pa tudi napovedali prihod 57" LCD-ja v prodajo - seveda Samsung.

Vanquish - Plazma je pred LCDjem cenovno. Plazme so od določene velikosti naprej cenovno bolj ugodne. Sicer so LCD TVji zunaj 7 generacije: Večji LCD TV zasloni in nov dvojni analogni pogreb, a bo potrebno kakšna 8 ali 10, da bodo dohiteli plazme.
Medtem bodo seveda napredovale tudi plazme.

LCD mi je všeč zaradi teže in porabe energije, plazma zaradi kontrasta in sposobnosti prikaza črne barve (ki jo LCD ni).
Če bi se moral ta trenutek odločati, bi ponovno kupil CRT in za razliko dokupil LCD projektor.

Samo zgleda da firme vec vlagajo v LCD-je kot v plazme...

btw crna je na mojem ekranu vcasih kar zelenkasta ne glede na nastavitve :\
ni podatka

UBR ::

Kateri 32" LCD TV je zdaj najbolsi...u rangu 300k?
77/82

Zgodovina sprememb…

• spremenil: UBR ()

raptor1 ::

FOCAL Pack Cinemapro...

dobis tud pri nas 5x XL + woffer cca 1000 Eur z dostavo.

raptor1 ::

mislis da ima plazma boljsi kontrast kot LCD

iso2000 ::

Pozdravljeni! Tudi mene zanima kakšno je trenutno stanje pri lcd-tv jih. Razmišljam o nakupu 30-32" pa je razno raznih modelov toliko, da se ne znajdem. Cene so pa tudi od 250 jurjev pa do nebes... Torej kaj se splača kupit oz. kje se dobi največ za denar? A kdo pozna kaj panasonic lcd-je? Sem zadnjič malo spraševal v BB, pa jih nimajo in mi zelo prijazen in precej podkovan prodajalec ni znal o njih nič povedati...

LP

globoko grlo ::

mene tut točno to kot isota zanima, rang od 250k - 350k

tnx

no torej, sem mal čekiral enaa in bi rabil mal pomoči

sony No1
Sony No2
Sony No3

tolk od Sončkov
verjetno pri sonyju velik ime plačaš, kvaliteta pa je verjetno taka kot, recimo, pri philipsu, al se motim

Samsung No1
Samsung No2
Samsung No3

a je pri teh samsungih razlika samo v velikosti, al je še kj za povedat

Philips No1
Philips No2
Philips No3

TOrej, tok zlo se ne spoznam, da bi se sma odločil, tko da svetujte enga od teh, če pa kdo ve za kj bolj price/performance ugodnega, se priporočam.

tnx

Zelo realen odgovor vam je dal uporabnik *TV* v Večji LCD TV zasloni in nov dvojni analogni pogreb.

no torej, a nima noben komentarja, do finala lige morm en LCD TV ubost, kerga torej?

tnx

delfinus ::

Oglej si LGje v Big Bangu ali pa BOFu ali pa kje drugje LCD LG 32LX2R, LG LZ-32LZ55. Sam sem bil presenecen nad kvaliteto slike in kontrastnostjo. Dobre kritike sem bral tudi na nemskih forumih.

Mirč ::

lp
kolega išče plazmo ali lcd velikosti 100cm+torej tu skoraj lcd odpade so zelo dragi večji od 82cm,in katero plazma bi vi priporočali do max 500.000sit
je ta ok
lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mirč ()

PALOMINO ::

Ne vem kaj vsi tako rinete v te plasme in LCD zaslone?! Ste si kdaj pogledali kakovost slike? Katastrofalna! Sam sem velik ljubitelj velike in kakovostne slike - sem malo filmofila in malo audofila, osebno si lastim LCD widescreen projektor. Velikost slike od 80cm do 360cm! Za samo 1000 EUR! Kakovost slike pa prekaša brez pretiravanja vse plasme ter LCD-je! Edini minus ki je - je pač glasnost cca. 27dBa.

Ker pa prihaja sedaj čas HD DVD-ja, Blue Ray-a in HDTV-ja si bom omislil Panasonicov High Definition LCD projektor ki velja z DDV-jem v Sloveniji dobrih 400.000,00 sit!
Še podatek o kontrastu 5500:1 in popolna HDTV združljivost ter HDMI priklop.

Pravite da sta še vedno plasma in LCD zakon?
Če imate vsaj malo prostora in želite uživati v sliki vam polagam roko na srce - projektor.

Svoje čase sem celo napisal članek o tem...v e-reviji, ki jo občinstvo tu ni dobro sprejelo.
No če koga zanima ZS.

Hvala in upam da nisem koga prizadel s pisanjem ali kakorkoli užalil.

glinik ::

Imaš prav PALOMINO.

Kaj ti pomaga dober in velik ekran, če lahko nanj gledaš v dobri kvaliteti le nekaj filmov z "videoteke":D . Ostali čas, ko je dnevnik, razne serije, itd ... boljše da se ne menimo, slika je zeloooo slaba.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

kaj res ali kaj. Zakaj bi bila slaba slika.Kaj imate vsi na namizno anteno priključeno
lp

Poglej Mirč...

Pustimo HDTV in podobne tehnike prihodnosti. Trenutna kabeljska povezava ima naslednje specifikacije. Resolucija za PAL B (naš standart) je nekje 500 X 400 (na grobo gledano). Sedaj pa poglej kakšno resolucojo imajo moderne plazme in LCDji. Tu boš najdel vse odgovore. Trenutna kabeljska povezava je pisana na kožo standardnim CRT televizorjem.

Širokodiagonalni ekrani so zelooo napredovali, samo kaj ko jih ne moremo iskoristiti. To je enako, kot bi imeli 21" LCD in na njem priključenega prastarega GeForca MX420. Lahko si mislite, kakšen bi bil efekt.

Lp

Je vredno razmisleka ...

opeter ::

Heh, glinik ima kar prav. Ravno zaradi tega jaz še ka nekaj cajta ne bom kupil nove televizije.
Naj samo norci lepo plačujejo davek, da bom lahko jaz čez nekaj let kupil naslednika LCD ali plazma televizij s prememrom 80 cm-ov pod 50.000 SIT. Ko se bo to zgodilo, bom zamenjal svoj 13 let stari Gorenje TV. Mogoče bo do takrat že katera od postaj v visoki ločljivosti? TV Dnevnik v 1080i? :\

Mah, koga briga. Glavno, da na svojem starem TV-ju lahko igram stare igre s konzol SNES in SEGA. In to v točno taki ločljivosti, za katero so jo načrtovali :) :P
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Kako bi pa izpadlo bi imel 24-incni LCD monitor pri nativni resoluciji 1900x1000 in bi gledal DVD, ki ima ca 700x500 resolucijo videa?
ni podatka

saj siol,t2,in ostali imajo digatalen prenos slike.
lp

Imajo ja, do dekoderja, potem pa je spet dobri stari analogec :P :P

Sem se pred kratkim glih o tej zadevi z enim človekom pogovarjal. On mi je namiglil da je vsa "digitalizacija" vaba za folk. Že res, da je signal digitalen, a kaj ko je ta do konverterja. Kakšen pa je med konvertorjem in TVjem? Na to žal že vemo odgovor :(

LordWorm,

to je dobro vprašanje. Po moje bi bila slika še vedno dobra. Tukaj moramo upoštevat eno zelo važno stvar. 24" LCD ima diagonalo veliko le 60cm, kar ni veliko za res. 700 X 500. Menim da bo slika na monitorjih vedno lepa, saj tile nimajo tako velikih ekranov. Kakšna plazma ali LCD TV pa ima pri diagonali 100 cm in res. 500 X 400 dosti večje težave.

P.S. A nima DVD večje resolucije?

Če se vrnem na prejšnjo temo, zakaj mislite je nabolši HDTV format takšen kot je? Ko sem prvič slišal za 1080i, sem si rekel, pa to je totalna bedarija, tako velika res. je brezveze! No, sedaj sem drugačnega mnenja. :D

Lp

Je vredno razmisleka ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: glinik ()

*TV* ::

iz druge teme:

moje skromno mnenje je, da so današnji LCDji in Plasme le en velik Hype, ki sploh ne opravičujejo nakupa oz. vsaj za taki dnar ne. Kot prvo mi sploh ni jasno od kje pobirajo resolucije, ki niti približno niso skladne s standardi ki obstajajo (480p, 720p, 1080i in 1080p). Kot drugo pa se le redki kanali oddajajo v HD, tak da gledaš pol en zmazek na tvju če mas kabelsko.

Dokler ne bodo vsi HD tvji meli resolucije 1080p, meli možnost priklopa kompa v native resoluciji in dokler cena ne pade na neko človeško raven (200k) in dokler se HD ne začne oddajat masovno, je nakup bol ali manj le šminka za sosede.

lp

Mogoce TV-ji medtem ko monitorjem kaze vse bolse. LCD-TV ne bo zanimiv dokler nebo v SLO podprta digitalna televizija, kar pomeni da bojo vse oddaje v HD resoluciji.

Ce pa gledas filme na PC je pa (recimo) 24-incni LCD monitor zelo zanimiv nakup.Ze zdej gledamo DVD ki ima resolucijo 720 x 576 (PAL) na 19-incnih LCD-jih ki imajo nativno resolucijo 1280x1024. Zato nekateri predvidevamo da bo navaden DVD zgledal ok tudi na 24in LCD.

HD-DVD-jev video format bo imel vec faz, nekateri standardi bodo imeli tudi 1x vec FPS-jev (do 120FPS), kar bo ful dobro. Ravno zato ker je imel navaden DVD premalo FPS-jev si je Intervideo izmislil TDNM, no s prihodom HD-DVD-ja pa bomo imeli ze po defaultu vec slik. Mogoce se ne cist na zacetku...

TUKAJ najdete info o fazah formata H.264 ki bo na HD-DVD filmih.

Imam pa en demo oz reklamo nekega filma pri res 1900x1000 in morm rect da je ful lepsa slika, a kaj ko mi steka zaradi mojga CPU.
ni podatka

To, da bodo imeli 120 FPS se mi zdi pretiravanje. Res ne vem, v čem je smisel tako visokega osveževanja. Sem velik avdio in videofil, ampak 30 FPS se mi zdi čisto OK. Se strinjate z mano?

Lp

Je vredno razmisleka ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: glinik ()

Ne.
Tako kot pri Hi-Fi-ju, kjer je limita sposobnost človeškega ušesa in programja in procesorja (možgan) zvočni frekvenčni razpon od 20Hz do 20KHz, je tudi človeško oko (programje in procesor) enako zelo omejeno. Barvno in zaznavno.
Je pa res, da je za CRT veljalo, da od 72Hz non-interlaced naprej = 72 polnih slik na sekundo, oko ne opazi več razlike.
Pri LCDju slika nastaja in traja drugače, zato tega ni moč direktno primerjati. Gre pa v vsakem primeru za sposobnost človeškega vizuelnega dojemanja okolice. Idealna naprava bi morala oddajati sliko v takšnem FPS, kot ga oko sprejema, da ne govorim o točno takšnem barvnem kontrastu, razločnosti in barvnem spektru...
Recimo nekje v daljni prihodnosti boš stopil do prodajalne, kjer bodo najprej zmerili tvoje sposobnosti dojemanja, ter ti nato prilagodili AV naprave na tvoj optimum, recimo izmerjeno + 10%.

Zgodovina sprememb…

kwa pa ko sosed/soseda pride na obisk>:D

ja ne teh 30FPS ni zadost ker za clovesko oko je 60FPS gladko. Probajte TDNM funkcijo pri WinDVD7 in razlika je vec kot ocitna.

a 120FPS pa zna biti overkill, jst bi bil cist zadovolen z 1900x1000 pri 60FPS
ni podatka

Tudi 120 fps dejansko ni dovolj. Tista prava končna frekvenca je frekvenca nihanja atomov, ki jih mi zaznavamo kot "trde objekte"... koliko 1000fps je to?

Nimam pojma

opeter ::

Wow, hvala Stepni Volk za link, zelo zanimivo branje! :)
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

fizolcek ::

Sam tako za info, mogoce je ze stara stvar, ampak ocitno bo Majdic zacel prodajati online tudi v slo. Ce bo imel take cene kot jih ima v avstriji in nemciji, ko ima vecinoma najnizje cene za plazme/lcd, se bo dalo tudi pri nas priti po posteni ceni do novih plazem/lcdjev. Recimo Panasonic 42pa50e je 100k cenejsa kot v Bofu, res pa da je to ze star model.

*TV* ::

Tomaz27 ::

Pozdravljeni, zanima me kaj mislite o tem: KLIK

Ekran je velik kar 127 cm, cena pa je dosti bolj ugodna kot recimo kakšna plazma, kaj šele lcd tv takšne velikosti.
Na tujih forumih ga zelo hvalijo, pozna kdo to novo tehnologijo? Gre za 3lcd projekcijski tv.

Kakšen komentar oz. Ali se to splača kupiti ali ne.

Na voljo je tudi manjši 107 cm model, ki je še 50. 000 sit cenejši in se ga dobi že za 300. 000 sit

EDIT: Aktiviral povezavo.

Zgodovina sprememb…

Zanimvo to ...

Ne poznam te stvari. Ampak je dobro znano, da imajo projektorski TVji najlepšo sliko od vsega ... Glih lani je bil na sejmu pri Vklopu SIM projektorski TV. Valda da je bila temu primerja cena. Kakšnih 5 milj. če se ne motim za diagonalo cca. 120 cm.

Lp

Je vredno razmisleka ...
««
5 / 154
»»