» »

Plazma ali LCD televizor?

Plazma ali LCD televizor?

««
29 / 154
»»

Kato ::

Če bi ta stvar bila dobra , bi sigurno vsi proizvajalci imeli kakšen model v svoji ponudbi plazem in LCD-jev.Tako ima pa to samo LG

A potem trdiš ,da ambilight ni dober, ker ga nimajo vsi v ponudbi, ali pa lcd-ji s LED osvetlitvijo,...

PS: Pa diske ne vgrajuje le LG ,ampak ga imajo tudi pri Loewe torej TOP znamka, malo poglej koliko stanejo njihovi TV-ji.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kato ()

frenk222 ::

RAzmišljal sem med tema:

PANASONIC TH42PN73 HD ready 1.160,00 EUR
ALI
LG 42PT85 HD ready HDD 160GB 1.170,00 EUR

In mi je všeč ta varjanta z diskom

lp

Silvano ::

Mene pa zanima, ce slucajno kdo pozna kak tip LCD televizorja (cenovni razred do 1.000€), kateri podpira NTSC vhodne signale. Imam namrec nekaj naprav (kamera, PS2, DVD player,..), katere imajo izhodni signal NTSC,...

Hvala,...

jambo ::

A potem trdiš ,da ambilight ni dober, ker ga nimajo vsi v ponudbi, ali pa lcd-ji s LED osvetlitvijo,...

Ne nisem tega rekel...konkretno mi je Ambilight zelo všeč...no, cena le tega pa malo manj..

All in one naprave se nikoli niso pokazale kot vrhunska roba...televizor je namenjen gledanju (tega kar pač gledaš) snemalniki pač snemanju in predvajanju posnetega maeriala. in da se ne razumemo narobe, tudi jaz sem bil navdušen nad Plazmo z vgrajenim trdim diskom ( lanski model LG plazme) pa me je prodajalec v štacuni peljal v filmsko sobo, da sva stvar videla v polnem delovanju, mi pokazal fore, beri prednosti in slabosti ( filmska soba je bila izolirana od hrupa v trgovini in je na nek način bila približek domače dnevne sobe)...saj ne rečem - je tole bonbonček , ampak da mi disk brni cel čas...to mi je pa nesprejemljivo...prepričal me je v nakup plazme LG PC51 ...in res škoda, da še tega modela ni imel v filmski sobi , ker bi si oba prihranila marsikatero kasnejšo težavo. Kaj morem, sem pa občutljiv na raznorazne zvoke iz okolice imam pa to srečo ali nesrečo, da čujem tudi tisto kar drugi niti pod razno ne ..( predvsem visoko frekfečne tone).
Nikogar nočem v nč prepričevati...vsak naj kupi tisto kar mu odgovarja....ampak brez obiska trgovine nebo šlo ( pa ne samo ene...):)

Vikking ::

kateri LCD TV za 500€ naj kupim?

nobeden ne ve? pa tujk folka je letel v hoferja po pocen tv-je...:\

no zaenkrat sem naletel na ta dva poceni LCD TV-ja:

32'' Emprex LXA-32A200

in

TATUNG LCD TV 32" HD-ready V32MCHK

Kakšno konstruktivno mnenje glede tega? mogoče še kakšna druga izbira?

Tomson ::

Če bi rad res užival ob lepi sliki se raje ozri za LCDji znamk ko so: Philips, Sony, Samsung, Toshiba ...

PRi teh levih znamkah LCDjev velja rek: malo dnarja, malo muzike!
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

delfinus ::

Silvano povem ti za LG , da tu ni nobenih tezav. Verjetno to velja tudi za vse ostale znamke. Jaz imam priklopljen XboX, ki sem ga postavil v NTSC mode in deluje brez problema. lp, D.

SepoX ::

@Frenk222:

Imam PANASONIC TH42PN73 in sem zelo zadovoljen. Čeprav ima dva tunerja, nima PIPa, kar mu štejem v slabost (razen če sem jst tak debil, pa ne najdem te funkcije). Na njem gledam digitalni hrvaški signal (sem iz Nm), opazil pa sem da se sili tudi z ene osmimi avstrijskimi digitalnimi, ampak je prešvoh signal pri nas. Gledam tudi navaden analogen in pa ogromno stvari iz mojega HTPCja - HD, xvid. V glavnem barvna reprodukcija je res super na tem tvju.

Resolucijo imam nastavljeno na 1024x768, ko predvajam filme moram dati razmerje slike na anamorphic v bsplayerju, da jo pravilno raztegne.

Ne vem zakaj se slovenija sili z uvedbo DVB mpeg4, ko je pa že hrvaški mpeg2 kristalno čist. Pač verjetno tudi za to, da bo generalni uvoznik za mpeg4 škatlice mastno zaslužil, čeprav jih bomo lahko kupili po subvencionirani ceni...

frenk222 ::

@SepoX

Kaj pomeni če ima dva tunerja?
In če nima PIP-a pomeni da nima slike v sliki ali česa drugega?
A imaš kabelsko priklopljeno ali siol oz t-2 tv?

lp

SepoX ::

Dva tunerja - enga digitalnega in enga analognega. PIP - picture in picture. Nimam kabelske in ne nobene iptv, vse preko hišne antene. Nekak se mi zdi brezveze naročat, ker si itak vse kar bi rad gledal snamem, največkrat v HD.

V bigbangu sem si ogledu dva TV LCD-ja Philiphs-a in Gorenje oba 26'' za ceno 530€. Verjetno bom vzel enega od teh ker pač bigbang nudi ob doplačilu "kasko" SE ZGODI, ker me moti da kupuješ TV za najmanj 5 let garancijo pa da proizvajalec samo za 1 leto.

Glede ogledanega phillipsa me moti to, da ko se mu približaš oz. ga gledaš od spodaj navzgor slika ratuje zmeram bolj temna, kar se pri Gorenje-vi TV-ju ne zgodi. Vendar prodajalec mi vseeno priporoča phillipsa. Kakšno mnenje?

joseph25 ::

Najboljša plazma,če kupujete,po vseh testih skoraj za tak denar.

PANASONIC TH 42 PZ 700E

miko.m ::

Še vedno nobenega odgovora okrog delovanja teletexta preko siol komunikatorja (sagem) na Panasonic 42PV70, PV71, PN73 ali PX730? Tudi mene to zanima saj imam namen kupiti enega od teh modelov.
Lp,M

TRIROG ::

@sepoX

dva tunerja ne pomenita avtomatsko tudi PiP podpore ...

Panasonic ima PiP/PaP samo v 42 PV(PX) 7XX (PX730npr) modeliih ne pa v 42 PV(PN)7X

vendar te lahko potolažim da tudi v 7XX serijah PiP deluje bolj tako da lahko pripelješ drugi signal noter preko recimo AV vhoda ... ali pa gledaš tv hkrati preko Analognega in digitalnega tunerja - s tem da pri nas še ni DVB-T signala ... ne pa dveh različnih kanalov na analognem tunerju ...

sam sem nabavil PX730 med drugim tudi zaradi te funkcije ... a za enkrat sem jo bolj malo uporabljal ...
PX7XX serije so od 7X serij boljše tudi glede zvoka ... in res je ... moram reči da sem kar se moje plazme tiče precej navdušen ... ojačevalec sedaj prižigam le še takrat ko imam DVD z 5.1 vsebino (DD, DTS)

če bi imel takšne izkušnje od prej bi verjetno kupil PV71/PN73 ...

EDIT @joseph25 ... zanimivo jaz berem da se bolj priporoča PZ70 ker bojda nima nobenih težav z 1080p 24 za razliko od PZ700

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TRIROG ()

mgermo ::

Panasonic TH50 PZ700E ima v mediamarketu ceno 2430 eur. V kolikšnem času bi lahko pričakoval da cena pade na cca 1600 eur?

Ko bo oled v serijski proizvodnji, se pravi kakšno leto sigurno ...

Miha76 ::

Hello
Seliva se v novo stanovanje in kupujeva nov TV. Razdalja do tv-ja bo cca 4,2M. z desne in od zadaj so okna.

Prebral sem skoraj vso temo imam pa nekaj vprašanj.
Najprej sem se ogreval za LG LG 42PC51 (bi dobil novo za 800€) plazmo 42 pa mi nekako ne diši več po tem, ko sem prebral, da poka in dosti brni.

Zanima če ima katera low budget plazma (800-900) katerega od digitalnih izhodov za zvok (optika,coax)
Kako drugače dobiti 5.1 zvok (imam logitech THX 5.1 Z5400 zvoćnike)? Gledam podatke od plazm pa nobena nima nobenega digitalnega zvočnega izhoda. Kako imate vi rešeno glede surround-a (nebi rad kupoval še kakšnega AV ojačevalca)?

Do sedaj sem našel edino Hitachi P42T01, ki ima optični out in ša še nekaj dobrot (isb,sd režo)
tip jo ja Bolhi prodaja za 850€ medtem, ko na 5pik.si stane 1500€. Glede na ceno naj bi bil kar dober TV.
Ima kdo izkušnje z tem modelom? Kaj priporočate za kupiti?

lp Miha

Tomaz27 ::

LP,

dobil sem Sony-KDL40S3000 in lahko recem samo UAU! Za ta denar pomoje best buy. Sicer pa je bilo veliko o tem povedanega ze na tujih forumih tako da sem se zato tudi odlocil za nakup. 24p pa mi niti ne koristi, mislim da je to spet bolj hype kot kaj druga, sam gledam filme preko DVD-ja oz. preko PC-HDMI in mi sploh ne koristi. Bi pa prav prislo komu ki bo gledal filme preko PS3 itd, to pa verjamem. Vglavnem priporocam ta TV vsem za nomalno gledanje TV( SD signal je neverjetno dober za LCD TV, nisem mogel verjet), za PC-TV itd. Ce pa ste PS3 navdusenci oz. blue ray oz. kjerkoli ze pac pride prav 24p pa bo verjetno kaj druga bolj pametna izbira,.

mgermo ::

Kot best buy okol 1200 eur se tu pogosto omenja Panasonic 42PV71F. Zakaj nikjer ne morem najdit en ang review tega modela? Striček google ven meče samo nemške strani. Je model v UK in USA drugače poimenovan?

jambo ::

ja...kot PX..:))

MEDENA ::

Jaz tudi se počasi nagibam k nakupu LCD TVja pa se odločam med:

LCD TV SPREJEMNIK 32'' LG 32LC55, DVB-T

LCD TV SPREJEMNIK 32'' LG 32LC56, DVB-T

morda še tale LCD TV SPREJEMNIK 37'' LG 37LF65, Full HD

jeanmike ::

Pozdravljeni!

Prebral sem si zadnji dve strani, in sm še bolj zmeden kot prej. Situacija pa je pri nas takšna. Katodni TV je crknu. Zdej pa mislimo doma nabavit nov tv, pa ne vem kaj se odločit. Plazma ali LCD? Dejstvo pa je to da imamo na razpolago max 1200€, ciljamo pa na velikost 42" polni HD nas ne zanima. Malo sem hodil naokrog po trgovinah in v oči mi je padel en plazma model od philipsa za 999€. No sedaj pa bi vas prosil da mi predlagate kaj kupiti. Odprt sem za vse firme, gledalo pa se bo predvsem TV signal preko strešne antene. Vsake tolk tudi kakšen DVD DivX, kasneje pa tudi HD filme prek računalnika.

Hvala ze vnaprej za odgovore!

LP

JanezH ::

Bom kar tule vprašal, ker ima sigurno kdo plazmo in domači kino.

Danes sem se 4 ure zafrkaval s povezavo: TV - receiver - DVD pa mi se ni uspelo.
Receiver in DVD sta yamaha, TV je panasonic.

Zvezano pa imam takole:
Iz TV na receiver imam HDMI kabel.
Iz DVD-ja na receiver tudi HDMI kabel.
Iz DVD-ja na receiver imam audio kabel na vsaki strani po 2 činča: rdeč in bel.
Iz TV-ja na receiver pa rumen video kabel: na TV je video v receiver pa audio (kot je v navodilih od receiverja).

DVD-ji delajo ok, zvok in slika.
Ko pa gledam TV, pa ni zvoka iz zvočnikov, zvok je samo iz televizije. A bi moral met tud iz TV-ja v receiver audio kabel na vsaki strani po 2 činča: rdeč in bel??

Ko dam na receiverju auto setup z mikrofonom, mi vrne en warning o polarnosti žic, da nimam prav zvezanih pomoje -> sem 100x pogledal in se mi zdi da je ve vredu zvezano pa tud zvok je...
Pol pa še, ko se izvaja auto setup so na receiverju prizgane lučke za vse zvočnike (za vseh 6), ko pa gledam dvdje recimo sta pa samo 2 lučki (L in R), čeprav delajo vsi zvočniki. Je to vredu?

Mi lahko poveste kako se zdaj zveže to, da bo zvok prek zvočnikov, ko gledam TV programe kot tudi, ko gledam DVD filme.

delfinus ::

Ko gledas TV rabis ti samo stereo RCA kabel to se pravi dva cincha (rdec in bel) in jih picis na AUDIO OUT od TV, na receiverju pa pac na RCA AUDIO vhod (vkljuci na vhod imenovan TV). Ko gledas TV prestavi na daljincu za receiver na TV in voala. Imas pa katero TV?

Kar se tice polaritete zvocnikev in warninga. Verjetno imas narobe zvezane ja. Obrni zvocniske kable. Glej, da + iz izhoda na ojacevalca res peljes na + zvocnika isto velja za -.

To, da sta ob gledanju DVDjev samo 2 lucki je verjetno znak, da gledas film, ki je posnet v Dolby Digital 2.0. Ce si siguren, da je film tudi 5.1 pac v meniju od DVD filma izberi ta format. Vecina novih filmov je posnetih v 5.1 ali vec. To da ti pa delajo vsi zvocniki kljub temu, da ti gorita dve lucki pa pomeni, da imas verjetno v Dolby Pro Logic II (je samo simulacija prostorskega zvoka, ce imas zgolj samo stereo signal) ampak to ni isto kot Dolby Digital 5.1 oz DTS.

lp, D.

definitivno nuceš preveč kablov ...

vse kar rabiš je ...

HDMI iz DVDja na yamaho in HDMI iz Yamahe na TV

poleg tega rabiš še En Stereo CHINCH kabel ( rdeč in bel(črn)) iz TVja ( tm k piše AUDIO OUT) do ojačevalca na Ustrezen AUDIO IN

Sedaj še glede dveh lučk ... če sveti samo R L to pomeni da ojačevalec dobi STEREO signal in ne DD ali DTS ... to je verjetno posledica tega da si povezal DVD z ojačevalcem tudi preko stereo CHICH kablov ...

LP

hvala vam, bom naredil tako ...

LordWorm ::

Jst sem se na lastno oko preprical da je resnicno zmagovalec plazma!
LCD TV bi mogoce kupil le ce bi ful igral xbox...ceprav se tudi to da na plazmi.

Gre za enostavno bolso sliko, bol realno.
ni podatka

miko.m ::

LordWorm: ali lahko še poveš nad katerim modelom pa si tako navdušen.

Lp, M

trdoreh ::

LordWorm, jaz se kar podpišem pod tvojimi besedami! Če bi zdej kupoval bi vzel plazmo!

Lp, Jan

toplakd ::

in katero plazmo bi ti vzel Jan ?

Od Pioneerja plazmo bi vzel, pa ni nujno da je FHD, bi se zadovoljil s HD Ready, drugih ne bi povohal ce sm iskren. Cene so malo visoke, še posebej če pogledaš 50", so pa te plazme res razred zase!

Lp, Jan

To je sicer res, sam če pogledaš da stane Panasonic 1200€, Pioneer pa 2400€, je treba kar fino premislit, če ima Pionner res 100% boljšo sliko ...

Se pa čisto strinjam da nima konkurence!

Ja res je za razmislit, samo jaz pravim tako, kupis enx zaprav in imaš. Nekje v lj. je trgovina Pioneer, če imaš možnost si pejdi tv pogledat v živo. Mene je zadeva prepričala.

Lp, Jan

Sej me je zadeva popolnoma prepričala, samo cena te zadeve me nekak noče prepričat ... :D

Če bi imel 2400€ grem takoj po Pioneerja, tako pa bom še kar nekaj mesecev šparal da bom prišel do 1200€. Upam da mi do marca uspe! :D

PS: Mogoče pa do takrat pade Pioneerju cena na 1300€ ... :P

Amaterček ::

Če pozabimo na Pioneer, ki je malo predrag za mojo denarnico, me zanima kaj je po vašem mnenju trenutno best buy med plazmami 42". Predvsem me zanima katera najbolje predvaja SD signal?

yobplay ::

Jan999: Poves, kje v Lj. je Pioneer trgovina. Se namrec zanimam za HD Ready (KURO), vendar 42 inc.

lp.Dusan
d calic

Evo

Lp, Jan

yobplay ::

Hvala.
d calic

@amaterček ...

Panasonic PV70 ... oz njene izvedenke za tuje trge ... PV71, PN73

MajorM ::

Pozdrav vsem.

Tudi sam se zadnji čas resno zanimam za nakup novega LCD TV.

Prebral sem nekaj zadnjih strani v tej temi pa vidim da večinoma ne kupujete Philipsovih TVjev.

Zakaj to? Mene sta pa ravno tale CINEOS modela PFL429732D in PFL429632D zelo všeč. Si kdo že lasti katerega od menjenih modelov?

Se vam zdi da je to preveč denarja? Namreč oba sta čez 2000€.

lp
Mitja

Sem se danes spet zafrkaval s povezavo TV - RECEIVER - DVD in ni šlo. Povezal pa sem takole:

Iz TV na receiver imam HDMI kabel.
Iz DVD-ja na receiver tudi HDMI kabel.
Stereo činča (en bel in en rdeč) iz TV-ja na cd na receiverju.

Zdaj pa dobim zvok od TV-ja na zvočnike kar je OK.
Ko pa gledam DVD (zvok je dolby digital 5.1 - preverim tako, da pritisnem audio na daljincu od dvdja in se izpiše) in imam na receiverju nastavljeno DVD pa ni zvoka. Če na receiverju nastavim na CD pa je zvok, ampak ni surround -> na receiverju sta narisana samo L in R (stereo).

Gledal sem navodila in piše nekaj da HDMI ni dovolj in da moraš imeti še analogno ali digitalno audio povezavo. Na eni sliki je narisano kako je DVD povezan z receiverjem z digitalnim audio koaksialnim kablom.
Moram še ta kabel nabaviti? Saj to ni tisti rumeni kabel, ki je zraven (video pomoje), ki pa paše tudi v tadva vhoda za audio na DVDju in receiverju, ker sem sprobal z njim in ne dela?

nitro2 ::

smukec...takole naredi
iz TV na DVD poveži hdmi za sliko...
iz TV na reciever poveži činča rdeč bel za zvok (stereo...pri čemer lahko simuliraš 5.1 z nastavitvijo pro logic na recieverju)...
iz DVD na reciever poveži en koaxialec da ob gledanju filmov dobiš na DVD dolby digital 5.1

ant ::

Kolega je pred kratkim kupil lcd tv philips 32pfl5322, s katero pa ima manjši problem. Medtem ko gleda dvd preko hišnega kina, je na sliki možno videti tudi delno sliko s tvja npr. podnapise ipd. Sicer je to opazno, vendar ni zelo moteče. V primeru, da izlopim anteno iz tv je namesto slike tv opaziti sneženje.

Izvedel sem naj bi bil za to kriv scart priključek. kje bi se dobilo kakšen boljši scart, da se to nebi pojavljalo.
ali mora biti kakšen poseben?

P.S. malo sem gledal zgornje odgovore in nekatera vprašanja kar ignorirate, predvsem kar se tiče vprašanj glede lcd tv do 32". mislim, da je veliko ljudi, ki kupuje lcd tv le s to velikostjo. morda bi bilo smiselno narediti novo temo, kjer bi bilo govora o tv oz. plazmah do velikosti npr. 37", kar je večje pa bi bilo rezervirano za to temo????

LP

MEDENA ::

Prosil bi če kdo ima kake spletne strani kjer opisujejo LCD TVje.

@smukec ...

si pomislil da moraš morda nastaviti na receiverju da potegne zvok iz HDMIja?

drugape pa nerediš kot je napisano ... poleg hdmija potegni še en koaksialni kabel iz digital out na DVDju na digital IN na receiverju ... pote pa nastavi ...

Maroquai ::

@Medena tukaj so testi hd tvjev http://www.hdtvtest.co.uk/

tukaj pe je obsežen forum, in ni da ne bi nasel tv-ja ki si ga želiš http://www.avforums.com/

]

@TRIROG sem seveda pomislil in iskal in na receiverju vse nastimal na auto (kot je ze bilo). Na DVDju vklopil HDMI...

Melanholija ::

Pozdrav, mene pa zanima kje bi dobil to plazmo in kakšna je cena!

Cena te plazme je 5.199 €, dobiš jo tukaj.

Lp, Jan
««
29 / 154
»»