» »

Plazma ali LCD televizor?

Plazma ali LCD televizor?

««
28 / 154
»»

TRIROG ::

@zombies
ce res rabiš FULLHD pol je to pomojem terna ... ampak pomojem je treba ornk razmislit če se splača vzet FULLHD ... glede na to da ni nikjer razen če maš HD predvajalnik nobenih posebnih vsebin ... se ti bolj splaca vzet 50" PV700 ... al pa ksno PH10 ... za tak denar ...

@jambo
ce se ne motim sem nekje prebral da je bolje če nimaš slike s črnimi robovi ker zna bit problem da so deli slike na katerih so bili črni robovi potem svetlejši ...

ampak mi pa ni jasno ... sem zadnjic gledal transformerje pa so bli tudi črni robovi ... in to mi ni všeč ... pa mi ni jasno ... a ni tko da so filmi zdej v 16:9 formatu in da bi mogla slika cel zaslon na 16:9 TVju zapolnit....

EDIT: bi predlagal da se tele stvari prestavi v posebno za to novo ustvarjeno temo al' a Vse o plazmah ali kaj podobnega ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TRIROG ()

Modri dirkač ::

Kino filmi niso v 16:9, samo tisto kar je na TV.

Oni imajo 2,35:1 ali nekaj v tem stilu, vsaj na ovitku od DVD-ja piše tak.
Everybody lies!

trdoreh ::

zombies, če si lahko privoščiš kak evro več, raje poglej Pioneer plazmo, je HD Ready, je pa best buy!

Lp, Jan

jambo ::

Res je...PIONEER so pa itak zakon, ampak zame "mucho$$$$"

miko.m ::

Tririg vidim, da imaš plasmo Panasonic model PX730. Po čem se razlikuje od PV70 oz. PV71, koliko si dal zanjo in kje kupil?

Lp, M

toplakd ::

Kaj pa pravite o tej LG plasmi

LG 50 PC 52 HD Ready

Glede na to da je cena 1270€??

delfinus ::

Js imam LG 42PC3R ze vec kot leto in zadeva nic ne poka in tudi nic ne piska. Plazma tudi nima ventilatorja in je vse tiho. Brnenje traflca slisis malo, ce prides cisto do nje in to je pac normalno kot za vse ostale TV in ne odstopa po glasnosti glede tega od drugih. Lahko se zgodi, da pri kaksnem modelu piska kaksna tuljava. Lahko pa piskanje dodatno ojaca prostor v katerem je postavljena. Pri meni na sreco tega ni.

Kar se tice pa burnina Smukec, pa ne skrbi. Lahko si pomagas sicer z Zoom ampak potem ti bo rezalo sliko levo in desno. Sam uporabljam pac format, da vidim celotno sliko in ne uporabljam zooma, ce slucajno film ni v 16:9. Nimam pa nobenih problemov z burnini ipd. Tehnologija je ze pri prejsnji generaciji tako napredovala, da je burnin prakticno ze zgodovina. Seveda pa je potrebno glavo se vseeno uporabljat, da ni na plazmi konstantna slika po vec ur dnevno.

lp, D.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delfinus ()

@miko.m

panasonicove PX730 se od PV71 po mijih ugotovitvah razlikuje po tem da ima 1 HDMI več( spredaj, režo za SD, predvsem pa TRUSurround in PIP/PAP podporo, razlika je še v barvi, ker ima PX730 spodnji del srebrn in stojalo je tudi srebrno, PV71 je pa cela črna ...

mislim da je to vsa razlika. Vzel sem jo pri mediamarket kjer sem zanjo dal 1290€ in mi ni žal ... če vzamem da je blo 100€ razlike ... med px 730 in pv71

ce koga zanima se lahko zmenmo tut da se jo pogleda ...

zvok je tako dober, da sploh ne prižigam več ojačevalca razen za dolby digital/DTS...

Kato ::

Kaj pa pravite o tej LG plasmi

Cool zadeva pošiljam ti slike na PM.

l.p.

TRIROG hvala za odgovor.Od kod pa si, da bi videl tvoj TV? Me pa zanima še nekaj: kakšen je to model PANASONIC TH42PN73, ki ga prodajajo v mediamarketu za isto ceno kot PV71F in ga ni nikjer na panasonicovi stani?
LP, M

SepoX ::

Za nemški trg je, imam doma. Dodatno ima še digitalni tuner. Aja, pa črnosrebrna je. Meniji so slovenski.

Torej je bolje, da vzamem PANASONIC TH42PN73 kot PV71. SepoX ali lahko prosim malo opišeš kako si zadovoljen z modelem. Jaz bom gledal predvsem Siol in manj DVD.
Hvala,
M

@miko.m ... sem iz LJ ...
EDIT : digitalni tunerji pri nas ne pridejo v poštev... saj tko sem razumel ...

Zgodovina sprememb…

XPSISTEM ::

Zanimive debate, hvala Junbo...
ej samo še to
Kaj je z wirless-om ali ga kaka plazma alpa lcd podpir?
hvala in l.p.

TreSNi ::

Ok, zdej je blo že dosti povedanega o plazmah, a lahko potegnemo črto in izmed

Panasonic
Samsung
LG

izberemo best buy 42" plazmo do 1000€ (+- 50€)

Prosim če napiše vsak svojega favorita (znamka, model in najnižja cena najdena v SLO ali Avstriji)

Hvala in lep pozdrav

frenk222 ::

Sem istega mnenja kotTreSNi!
V petek sem si ogledal par plazm. Kar se tiče resolucije so mi vse plazme tudi tiste z večjo resolucijo delovale isto kvaliteto slike. Gledal na kabelskem signalu. Zanima me še kakšne so razlike pri kontrastu ter svetilnosti. Najbolj se mi je dopadla Panasonic,
Samsung. Namen pa imam nakup do 1150Eur.

lep pozdrav

cosmicsuper ::

Kupujem nov televizor. Glede na vec kot prevec rzlicnih mnenj in nestrokovnosti prodajalcev pa sem se odlocil, da zaprosim tudi za vaso pomoc. Naj povem najprej nekaj dejstev. Odlocil sem se za televizor velikosti 42" oz. 46" in sicer sem se po vseh zbranih podatkih odlocil za Samsung LE46M87, ko sem si pa ogledal sliko v Bofu, sem pa ugotovil, da televizor nima dobrega kontrasta. Med prebranimi ocenami za ta televizor sem zasledil sama pohvalna mnenja, z izjemo razocaranja nad barvno reprodukcijo. Tudi cena je dokaj ugodna (Mediamarket 1.800 eur). V nadaljevanju sem se navdusil nad izbiro zveze EISA, ki je za LCD televizor izbrala Philips PFL 9732D, ker je ta televizor nekoliko drazji, sem se odlocil za razlicico 42", ki stane (Mediamarket) 2.400 eur. Nad omenjenim televizorjem sem navdusen, vendar pa je problem v tem, da bom imel televizor postavjen tako, da bo pol televizorja pred steno, druga polovica pa pred steklenimi drsnimi vrati, kar pa se mi glede na ambilight ne zdi primerno in sem zaradi tega zopet v dvomih. Naslednja moznost je LCD Sony KDL-46W3000, cena v Mediamarket znasa 2.170 eur. V postev pa pride mogoce tudi kaksen model Toshibe, Sharpa ali celo Panasonicove plazme. Torej vljudno prosim za vasa mnenja.

Kato ::

No če si pripravljen dati toliko za televizor potem v poštev pridejo tudi 50" Full HD plazme:

Samsung
Panasonic
Panasonic

Dominik76 ::

Če izbiraš med panasonicoma, potem je boljša izbira PZ70, ker namreč bolje prebavlja signal 24p kot pa pz700.

Torej, glede na prejeta mnenja, se je seznam razsiril na sledece modele tv-jev:
Samsung LE46M87 - 1.800 EUR
Philips PFL42 9732D - 2.400 EUR
Sony KDL-46W3000 - 2.170 EUR ter
Panasonic TH-50PZ70E - 2.120 EUR

Prosim vse poznavalce lcd tv-jev, za njihovo mnenje, glede izbire med temi modeli in primerno argumentacijo (dobre in slabe lastnosti posameznih modelov, vkljucujoc postavko vrednosti nakupa posameznega modela).

Vnaprej se vam lepo zahvaljujem.

roCkY ::

Še o Samsung LE 46F86 BD kakšno besedico zraven...

Pri meni je precej visoko splezal.

Res je Samsung LE46F86 za 2.220 EUR (Mediamarket), po prebranih ocenah, zaenkrat prevzel vodilno mesto v izboru, potrebno pa si bo sliko omenjenega TV-ja, z dinamicnim kontrastom 25.000:1 ogledati se v zivo. Rocky hvala za namig. Nadaljnjih pohval, kritik in mnenj, pa bom seveda vesel tudi v prihodnje.

[SkA] ::

Torej, glede na prejeta mnenja, se je seznam razsiril na sledece modele tv-jev:
Samsung LE46M87 - 1.800 EUR
Philips PFL42 9732D - 2.400 EUR
Sony KDL-46W3000 - 2.170 EUR ter
Panasonic TH-50PZ70E - 2.120 EUR

Za vse te televizorje, z izjemo Philipsa, lahko najdeš zelo kvalitetne teste na http://www.hdtvtest.co.uk/. Po mojem boš tako najlažje dobil najbolj poglobljene odgovore okoli televizorjev.

Ker nisi nič povedal, zakaj bi televizor rad primarno uporabljal, ti lahko podamo samo splošno znano dejstvo: če boš TV koristil predvsem za gledanje filmov, potem Panasonicovo plasmo - verjetno ti je v tem primeru sposobnost prikazovanja črne barve in detajlov v sencah bolj pomembna.

Če imaš na TV namen namontirati tudi kakšno konzolo, ki jo rad preigravaš več ur skupaj, ali pa intenzivneje uporabljal PC preko TVja (browsanje, igrice) potem bo verjetno bolje, če se odločiš za LCD. Na tvojo odločitev lahko vpliva tudi ambientalna svetloba v prostoru s TVjem - LCDji običajno izpadejo bolje v osvetljenih prostorih in nekoliko slabše v zatemnjenih (korekcijo na to narediš z kakšno manjšo osvetlitvijo okoli TVja). Pri plasmi je ravno obratno - steklo na njih je relativno odbojno. V tem primeru je od naštetih primerov IMHO najkvalitetnejši Sony W3000. Vzami Philipsa, če ti je Ambilight res tako čaroben in si pripravljen na račun tega sprejeti kakšen kompromis - npr. slabši detajli v sencah.
O nakupu Samsunga F86 se IMHO splača razmišljati pri 40" modelu, ker je 200 evrov cenejši od Sonyja W3000. Pri 46" modelu razlike v ceni ni več, Sony W3000 pa je vsekakor boljši televizor v mnogih pogledih (več o tem na že omenjenem linku).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: [SkA] ()

Gede na to, da je najboljsi sodnik oko samo, sem se odlocil, da se odpravim pogledat sliko Samsunga LE46F87. Zato me zanima, ce kdo ve kje dobiti napotke za optimalno nastavitev omenjenega TV-ja. Hvala.

Na avforums.com si pogledal? Običjano tam med uporabniki potekajo debate o optimalnih nastavitvah, pokukaj pa še na stran, ki sem ti jo poprej dal - Vincent običajno nekje zaupa svoje nastavitve, uporabljene pri testiranju.
Edit: žal sem sam konkretne nastavitve našel samo za predhodni model M87

Zgodovina sprememb…

Tomaz27 ::

Mene je pa dokaj navdušil Sony S3000 model, a si ga kdo lasti? Sicer sem pristaš plazme ampak po zadnjih testih na različnih straneh sem ugotovil da image retention še vedno ostaja. Burn in več ni taki problem, image retention pa se pojavlja celo pri pz70 modelu itd, to je pa plazma za 1.500 eur, tako da verjamem da je tega pri nižjih modelih še več.
Full HD tv ne rabim, 100 hz sem ugotovil da večina pravi da nič kaj ne pomaga, enim je celo slabše in ga izklopijo(F86 samsung,.) itd, zato sem razmišljal o eni vmesni varianti za nekaj let in ven je prišel Sony KDL-40S3000. Ima nekako še najbolj idealno razmerje med cena/kvaliteta po opisih na tujih forumih sodeč. Ima kdo to doma?

[SkA] hvala za odlicen link. Odlicni review-ji.

Jan999 je za sestro vzel ta model (S3000). :) Čakaj da se oglasi ali pa mu pošlji PM. :D

Zgodovina sprememb…

te ze more bit vrei ce ga je on vzel za sestro hehe. Bom pocakal ja, ceprav razmisljam da bi sel jutri po njega :).
Btw se vozi kdo iz lj kaj v mb, ker mediamarket nima dostave, jaz pa tui nic v lj ne hoim :))

@TreSNi , frenk222

best buy plazma do 1000€ samsung 42C91
do 1200€ Panasonic PV70, PX70, PV71

sam imam pa za 1290€ panasonicovo PX730 ki je od PV70 boljša predvsem v zvoku, dodatnem HDMIju, PIP funkcijo...

Zgodovina sprememb…

Boky ::

Kaj pravite na Nec Multeos M46?
Je sicer dražji od LCD-jev o katerih teče beseda tukaj, ampak iščem monitor oz TV, ki bi se uporabljal kot drugi oz. velik monitor pri HD video montaži, pri kateri je med drugim pomembna prevsem pravilnost prikazanih barv. Posebnost tega monitorja je tudi ta, da se da dobiti v izvedbi z HD-SDI vhodom. Ta vhod doma sicr ne pride v poštev, je pa pomemben pri video montažah, ki imajo HD-SDI izhod.
Mogoče kak drug predog v tej ligi? Recimo, da cena ni tako pomembna.
Mogoče ve kdo, kdo v Sloveniji je zastopnik za NEC oz. kje v Sloveniji bi se to zadevo dalo dobiti?

@TRIROG
best buy plazma do 1000€ samsung 42C91
do 1200€ Panasonic PV70, PX70, PV71

Glede porabe pa:
Samsung 42c91 380W
Panasonic PV71 261W

LP, DEJAN

@toplakd
že že ... samo glede na to da sprašuje po plazmah do 1000€ mu ne morem rečt da je panasonicova bestbuy ker ni do 1000€ :)

Tomson ::

Je pa res, da je malo neumno vztrajat pri nakupu TVja do 1000€, če npr. za 1100€ dobiš nekaj bistveno boljšega.

Vsak ki kupuje TV do 1000€ ima verjetno v mislih 1000€ */-. Kar pomeni, kot sem napisal zgoraj ... (zato je dobro, da se omenijo tudi modeli, ki so sicer izvzeti, ker se velikokrat, vsaj pri meni je tako, po predlaganem odločim za nekaj malenkost dražjega, če je le to bistveno boljše)
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

@toplakd

Panasonic PV70, PX70, PV71 ??

Kakšne so razlike med modeli ki si jih naštel. Ker jih ne najdem na Panasonic strani.
Kater ima najboljše karakteristike do 1200€?

hvala vsem

vse je isto ampak delano za razlicne trge, px je uk oznaka, pv pa de,slo itd.

Pol bom pa kr PANASONIC TH 42PV71F kupu.
Ka mislte da se splača počakat do decembra kr bojo zihr spet akcije tv-ejev.

hvala vsem za nasvete

lp

kaj pa vem, mislim da cene kar skoz padajo po malem in da decembra nebo nekih bistvenih pocenitev, tolko kot je pac skoz. Mogoce bo kaka akcija v BB ampak se vedno bo dosti trazja kot pri Mediamarket. Da bi pa pri MM imeli kako akcijo pa dvomim,imajo ze sedaj nizke cene. Tako da jaz mislim da je tu isto kot pri racunalniku, cene padajo skoz, se pa zna zgodit da so blizu novega leta celo visje. Vem da sem enkrat bral neko raziskavo, da proti novemu letu recimo racunalniska oprema postane drazja ravno zaradi prekomernega povprasevanja, kar dvigne ceno. Po drugi strani tudi trgovci vejo ,da se za bozic kupujejo taka darila in drzijo ceno, ker tisti ki kupuje nebo gledal na 50 eur pri 1200 eur. Vglavnem odloci se sam, lahko pa probas najt kje podatke iz prejsnjih novih let hehe. PA poglej ce je kaj ekstremno padalo :)

Prebral sem kar precej te teme, pa sem še vedno v dilemi LCD ali PLAZMA
Gledal bom predvsem siol tv, ostalo pa divx preko xboxa

A ma kdo kake izkušnje z LCD TOSHIBA 42c3000P za 1000€

lp Dejan

Tomson ::

Po moje tudi nekih blaznih pocenitev ni za pričakovat v decembru, kvečjemu malo kasneje, ker kolikor sem se pogovarjal z nekaterimi trgovci naj bi cene plasm dosegle najnižje vrednosti nekje v marcu-aprilu 2008. Potem več pocenitev ne bo. Pa tudi tukaj ne bodo padle cene za 30% ampak kvečjemu za 5-10% ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Med plazme do 1000€ bi potemtakem lahko uvrstili tudi tole
Panasonic 42PV7

Ima isti panel kot one iz višjih serij, cena na bolhi pa se giblje od 860€ naprej

Lp Dejan

ni res, ta je slabsa in ima nizjo resolucijo oz. kontrast itd. Pv7f je zanic,. Sej temu primerna pa je tudi cena. Sej ti ze logika pove da ne moreta biti pv71f in pv7f isti in je ena 300 eur cenejsa,..

rs1975 ::

Starša sta kupila Panasonic 42PV70. imam eno vprašanje: ali še pri komu ne deluje teletext preko siol komunikatorja (sagem)?

meni ne deluje, priklopljeno preko scart

rs1975 ::

jaz sem ga sicer priklopil preko hdmi1 vhoda in ne deluje. malo čudno da ne dela...

suprpp ::

Kako je pa s priklopom laptopov na plazme/lcd? Je kaka stvar na katero je treba pazit? Ce se dl-ja en HD film, se bo to lepo predvajalo na tv-ju fullscreen & all?

joseph25 ::

Jaz imam namen kupit plazmo oz. lcd do 1600EUR.
Večina bi gledal hd in fullhd filme iz pc-ja,zaigral tudi kakšno igro.
imam grafično 7600gt(2 x DVI)
Torej kaj je bolj primerno kupit,če želim gledat filme iz računalnika oz.igrat igre.gledal bi tudi kabelsko.
dvi-hdmi kabel verjetno,za priklop pc-tv ? kvaliteta ostane ista?
gledal bi z razdalje 4 metrov.bi bila kakšna razlika med hd in fullhd kvaliteto?
če ima kdo kakšne izkušnje prosim za odgovore.

joseph25 ::

Kaj pravite o teh modelih:

Philips 42PFL7662 1300 eur
PANASONIC TH42PN73 HD ready 1.160,00 EUR
PANASONIC TH-42PZ70E Full HD 1.580,00 EUR

Živjo

Mene tudi zanima za ta model: PANASONIC TH42PN73 HD ready.

Ga ima kdo ter kako se kaj obnese? Ter zanima me če ima PANASONIC kakšen model z trdim diskom. Ter kako je dobra ta stvar?

lep pozdrav

jambo ::

@frenk
Ter zanima me če ima PANASONIC kakšen model z trdim diskom. Ter kako je dobra ta stvar?

Če bi ta stvar bila dobra , bi sigurno vsi proizvajalci imeli kakšen model v svoji ponudbi plazem in LCD-jev.
Tako ima pa to samo LG
««
28 / 154
»»