» »

Plazma ali LCD televizor?

Plazma ali LCD televizor?

««
27 / 154
»»

TRIROG ::

to pri media marketu?
kok pa za plazmo?

miko.m ::

Na nemški spletni strani www.testeo.de sem prebral, da prihaja pri segrevanju plazme do pokanja, ker se plastika širi. Ali mi lahko kdo od lastnikov Panasonic TH-42PV71F to potrdi?

Lp, M

Mr_Globus ::

Sestrična ima namen kupit lcd tv. Zanima me če se bo digitalna kabelska vidla vredy, ali je boljše vzeti plazmo.

SepoX ::

Plazmo.

miko.m sam simam PX730 in mi nič ne poka ...

sem imel drugi dan sicer nek incident ko je zadeva zacela vsakih 30 sekund piskat, ne glede na to ali je bla vklopljena ali na standby ali ugasnjena na gumb ...in je to kr neki časa trajal ... pa sem vse izklopu za 15 minut in nazaj vklopu ... pa se nič več ne pojavlja ... moja plazma je tiha ko miška ...

glede plazme ali LCD pa ... kolega ki ima LCD je rekel da je po njegovem na plazmi slika dosti bolj dinamična.
tudi sam sem se držal sledečega ... za igranje LCD za gledanje filmov pa plazma ... in mi ni nič žal

JanezH ::

@TRIROG 1160 €

A jo imas ti na steni montirano?

jambo ::

@miko m ...
Od kar imam Panasonicovo plazmo, moja ušesa sprejemao samo dober zvok iz TV-ja...nič pokanja nič brenčanja..
Pri LG plazmi ( 2 sem imel doma) pa ti vse to lahko potrdim...pokanje je bilo zelo moteče, pravzaprav me je spravljalo ob živce...
Dejansko sem zelo zadovoljen s Panasonicom..

@smukec...
Jaz imam Panasonica na steni( nosilci niso orginal Panasoic ) temveč sem kupil najcenejše kar sem jih lahko našel pred enim mesecem
Nsilci so podobni temu : Edbak nosilec_mimovrste

Jaz imam pa tole:

Nosilci Barkan..

Ali pozna kdo praktično razliko med LG 50 PC52 in LG 50 PC55? Tukaj vidim da ima PC52 samo analogni sprejemnik, PC55 pa še digitalnega zraven, vidni kot je pri PC52 160, pri PC55 pa 178 stopinj.
Vidim, da je PC52 bolj prisoten v Nemčiji, PC55 pa v GB in ITA. V živo sem si ogledal PC55 v BB in v eni ITA trgovini, HD demoti so itak OK, no koaks antena v BB preko vseh tisti razdelilcev me je spravila bolj v žalost....
Glede na zelo zanimivo ceno PC52 v MM (1.270 €) in na fakt da je cena Samsunga 50" C91 še vedno > 1.500 € se mi zdi tale plazma kar zanimiva, če predpostavim da vsi superlativi lastnikov z AVforums o PC55 veljajo tudi za PC52...

Mogoče Kato ali kdo drugi ve kaj o teh dveh plazmah?

lp

k.
...obsolete...

Kato ::

imi ::

Sam imam tudi plazmo PANASONIC 42"PV70.

Hočem si jo zmontiranti na steno. Ali mi mogoče kdo ve povedati, na kakšni višini jo naj zmontiram?

Jst bi pa samo vprasal kako izgleda to montiranje na steno.
A plasma se samo natakne tja na nosilec gor al se kej prišraufa al kako gre?
Če hočeš pol kak kabel vtaknit zadaj notr, jo moras dol vzet ali se da tud tko?

@Smukec

Nosilci se prtrdijo na steno, drugi del pa na plazmo v za to primerne luknje.
Plazma se nato natakne na te nosilce ki imajo poseben zatič ki ga aktiviraš takrat ko je plazma v položaju ki ga želiš, po tem plazma nemore dol padit.
In ja....kable lahko vtakneš tudi ko je plazma na stani...malce manevra pa je že potrebno ni pa ti nikakeršen problem

tukaj je link z navodili za montažo nosilca, klikni na "assembly instructions"
Barkan nosilec

hvala ti za info

planetparty ::

Sem si nabavil plazmo iz amisove akcije, moram priznat da je slika presenetljivo dobra, TV bom uporabljal 80% za dvd 20% za navaden tv signal. Kot je ze nekdo poraocal o brnenju blazme, to drzi, ce je tv cisto na tiho, je lahko to brnenje motec faktor. Glede na to, da sem 3.5m od plazme, je zame to nemotec dejavnik.

Zdaj me zanima, kaksen kabel moram dokupiti za povezavo z racunalnikom. Graficna je 7600gt. Razdalja od compa do plazme je nekje 5m. Glede na to, da nocem imeti kasneje burn-in efekta, kaj naj naredim, da pridem cim prej prek te zacetne faze. Nasel sem 1 dvd, ki je namenjen prav za to, slika je ves cas bela, a je to ok?
Http://www.directoryelite.com - Elite Directory

planetparty ::

Se nekaj: Delfincek tnx za natavitve, ki si jih priporočal.:))
Http://www.directoryelite.com - Elite Directory

frenk222 ::

Živjo

V kratkem imam namen kupiti plasmo. Saj sem mnenja da je bljša slika ze gledanje filmov.
Kakšno plasmo mi predlagate za nakup velikosti 42", gledanje bo večino tv-ja z kabelskim signalom, ter predvajanje filmov iz dvd ter pc-eja. Cenovno v rangu do 1100 eur, mogoče več. Prosim za čim več vaših predlogov. Ter če kdo predlaga da je bolje lcd, zakaj.

HVALA

Zdaj me zanima, kaksen kabel moram dokupiti za povezavo z racunalnikom. Graficna je 7600gt. Razdalja od compa do plazme je nekje 5m. Glede na to, da nocem imeti kasneje burn-in efekta, kaj naj naredim, da pridem cim prej prek te zacetne faze. Nasel sem 1 dvd, ki je namenjen prav za to, slika je ves cas bela, a je to ok?

Ja kakšne porte pa imaš na grafi? Verjetno imaš dva DVI-ja ,ena opcija je dolg VGA cabel + audio cabel + adapter VGA-DVI, druga možnost je DVI-HDMI cabel + audio cabel.
Pejt v menu Možnosti-ISM-Belo izprano , Sliko imej na "dinamično", pa še šibko napajanje lahko izklopiš. Na tak način zmanjšaš možnost burn-ina.

Kakšno plasmo mi predlagate za nakup velikosti 42", gledanje bo večino tv-ja z kabelskim signalom, ter predvajanje filmov iz dvd ter pc-eja. Cenovno v rangu do 1100 eur, mogoče več. Prosim za čim več vaših predlogov. Ter če kdo predlaga da je bolje lcd, zakaj.

No jaz sem na strani plazme.

SAMSUNG PS-42C91H 880€
PANASONIC TH-42PV7F 910€

Azz_Kikr ::

Tip v mariborskem Big bangu mi je rekel, da mi v mojem rangu plačila (do 1200€) in velikosti (42 palcev) priporoča sledeče zadeve:

PHILIPS 42PFL5322/10 LCD TV za 11.99€,

PANASONIC TH42PV71F PLAZMA TV 1279€ in

LG 42PC51 PLAZMA TV 999€. Kaj priporočate?
If sometimes you feel yourself little, useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

Mi lahko malo svetujete kaj vse mor vsebovti plasma ali lcd.
Katere tehnične lastnosti ter možne priklučitve. Ter čemu katera služi

lp

Tomson ::

Itak da PANASONIC TH42PV71F PLAZMA ampak ne za 1279€ ampak za 1160€ pri Mediameret.si ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Ali kdo pozna te plasme HITACHI 42A01?
Redna cena: 1.199,00 €

Katere so tiste karakteristike ki jih mora imeti plasma?

0:) 0:) 0:)

@frenk..

Poglej, kolk strani je v tej temi....če greš že od 1 strani naprej maš kaj počet naslednja dva dni, večinoma boš našel odgovore na svoja vprašanja, torej potrudi se...nikomur ni v interesu da se bo ponavljal na vsaki tretji strani..

@jambo

kolk si pa dal za nosilec če ni skrivnost?EDIT: in kje?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TRIROG ()

Kupil sem ga na Aperio.si ( btw, nimajo jih več v ponudbi), dal pa sem 65€...

U mediamarketu majo za 50€ tele:

NOSILEC -> KLIK

upam da so OK, bom kr tega nabavil...

Ka ima kdo hitachi plazmo? Je to vredno nakupa?

lep pozdrav

Zakaj hočeš Hitachi?
Panasonic TH42PV71F je preverjena top plazma ... hitachija jih verjetno bolj malo pozna...

sleby ::

jutri moram narocit nov lcd tv, pa me zanima, za katerega bi se na mojem mestu odlocili vi.
izbiram med:

LG 37LC51 ter
Toshiba 37C3502P

oba staneta okoli 800 eur, zanima me le, kateri je bolj kvaliteten in ima boljso sliko

PS: ali je ta toshiba crne ali sive (titanium) barve?

Zanimam se za tole plasmo http://www.lukvel.si/prodaja.php?pid=221

Je pa res da nisem videl še slike hitacijeve plasme.
So pa pri zastopniku lukvel plasme hitaci tudi do 300Eur cenje kod drugod.

lp

Te specifikacije ti bolj mal povejo. Moreš sam videt sliko, pejt u trgovino pa primerjaj. In pa poisci kake teste na internetu in bos videl ocene ...

@frenk
seveda so ceneje, ker so podane cene brez DDV....
Vidim da bolj slabo prebereš kar ti nekdo napiše...Postavljaš znova in znova ista vprašanja...

rs1975 ::

Smukec,
kakšna pa je razlika med plazmama Panasonic TH-42PV71F in TH-42PV70?

TH-42PV71F je narejena za nemški trg

TreSNi ::

Kaj pa Panasonic 42PV7F Vs. 42PV71F

Ali so te številke za črkama "PV" označbe za trg prodaje ?

Lp

Company ::

Evo, tudi po vašem priporočiluje je pri hiši LCD Sony 40S3000, ker pač 40D3000 nekako ni več dobavljiv. Kupljen pri mediamarket.si. Sem super zadovoljen:D , slika je celo na kabelski Telemach presenetljivo dobra, razen nekaterih programov. Kje sem bil prej, bedak....:(

LP Company

@TreSNi

ne, to sta različna modela. 71 je boljši in tudi dražji.

@tresni
že izgled je drug, stojalo je drugo, barva ohišja je mat in ne piano lack....na netu lahko vse slike in karakteristike vidiš..

pri panasonicu grejo modeli po rangu
PV7
PV70
PV700

miko.m ::

Mene pa zanima kako je s predvajanjem filmom s HD DVD ter Blu-ray perdvajalniki na Panasonicovi 42PV71F plasmi?

Lp, M.

irumed ::

Se pravi da sta modela Panasonic TH-42PV70 in TH-42PV71 popolnoma enaka televizorja samo da sta za različne trge.
Sedaj me pa zanima ali je cena 1050€ ugodna za model pv70, in ali ima kdo kaj slabih izkušen oz. na kaj naj bom pozoren pri tej plazmi.
Hvala za odgovore!!

to je ugodna cena ja.

Danes sem dobil pv71f in sprobal 2 dvd-ja. Špica slika. Zanima me, kako sliko raztegnem, da ne bi bilo črnih robov (sem sprobal vse: 16:9, 14:9, 4:3, ...) -> zaradi tega lahko pride do burn in-a ane, ker mam spodaj in zgoraj črn rob?

XPSISTEM ::

Tudi sam prebiram teme,
odločil sem se za plazmo če prav me nekoliko skrbi cviljenje in pokanje plastike kot jo nekateri omenjate! Vse bom še preveril pri prodajalcih (različnih seveda!)

Zanima pa me ...večinoma se bo gledala satelicka digitalta tv - 1.ima kdo izkušnje je to signal navadni kot kabel al je bol primerljivo dvd kvaliteti?
2.kaj menite o vgrajenem hdd ju?
3.Wirless podpora mal sm gledov pa nism zasledu saj bi rad moj prenosnik kdaj pa kdaj prklopu na plazmo... je to možno (razen seveda kabel pc)
4.PIP kot so mi razložili je pravi pip - slika v sliki šele takrat če ima sprejemnik 2 tunerja, kar zadevo očitno podraži.

Sam se nagibam k LG plazmi modela še nimam izbranda samo pokanje pa cviljenje me je malo prestrašlo...

Hvala v imenu familje za nasvet in pomoč!

moje osebno mnenje je...če je možno ne kupuj LG plazme...seveda je to čist tvoja stvar, glede na probleme ki sem jih imel jaz ( ni nujno da jih boš imel tudi ti) ti je pač ne priporočam.
Vgrajen HD...hm, si pripravljen poslušat vrtenje diska cel čas??
Panasonic plazma je malenkost dražja kot LG ( seveda odvisno od modela) ampak verjemi, da se splača dati tistih nekaj € več.
Isto sem razmišljal tudi jaz pred nakupom, pa mi je bilo potem pošteno žal, no po mesecu dni poslušanja pokanja in cviljenja, mi je dvignilo dekl in sem poklical prodajalca, se z njim odkrito pomenil, pa mi je sam predlagal najprej zamenjavo za drugo LG plazmo, katera se je pokazala še slabše kot prva...nato pa sva se dogovorila za Panasonic z popustom in mojim minimalnim doplačilom..
Ej, zadeva je 100:1, že prvi filing je bil veliko boljši, da o sliki ne govorim (čeprav, kar se slike tiče tudi na LG ni bila slaba - toliko objektiven kljub slabi izkušnji že moram biti)...
Odlčitev je seveda tvoja, najbolje pa je da greš v štacuno in preveriš na lastne oči in ušesa ( čeprav pokanja in cviljenja v trgovini nebo slišati, saj tv-ji laufajo cel dan pa še hrup v trgovini je neprimerno večji kot v dnevni sobi doma)
Pameten in dober nakup ti želim.

@jambo

mas ti kake nastavitve proti burn in-u?
Pri gledanju navadne TV je vredu, samo pri gledanju DVD-jov je zgoraj in spodaj črni rob.

rs1975 ::

še eno vprašanje glede plazme: nekje se prebral, da mora biti pri dostavi škatla v pokončnem položaju. je to res?

Dominik76 ::

Vprašanje za lastnike lg 50 (mogoče Kato ? ). Jambo je v svojih postih omenjal pokanje plazme pri segrevanju, pa me zanima če si na svoji 50 colski tudi Ti slišal kaj podobnega, glede na to da ima ventilatorje nekako predvidevam da ne bi smelo biti problemov . No pa še tole - si že kupil PS3 ?

Zaenkrat še nič ne poka. Kar se pa PS3-ja tiče me pa že pošteno mika, samo sem v dilemi. 40 GB pokuri manj štroma in je posledično tišja medtem ,ko pri 60 GB verziji dobim veliko več za samo 50 € več. Koliko je PS3 sploh glasen, v trgovini ga seveda nisem slišal ,ampak tam je kar precej hrupa moja dnevna soba je pa nekaj povsem drugega.

@Smukec
Nimam nikakeršnih nastavitev, tudi jaz sem jih pogrešal ( Na LG plazmah imaš določene nastavitve"Orbiter, wash in...itd), ampak Panasonicove Plazme imajo nove panele G10 in tako tukaj na forumu kot na Panasonic Slovenija so mi povedali da ni bojazni za "burn in" razen če boš mel statično sliko cel dan vklopljeno..
Tvoji robovi pa naj te ne skrbijo preveč....bolj kritični po mojem mnenju bi bili stranski črni robovi...

zombies ::

Mal prebiram tele strani pa me zanima če je PANASONIC TH42 PZ700E Full HD "best buy" za 1700 eur ?
««
27 / 154
»»