» »

Plazma ali LCD televizor?

Plazma ali LCD televizor?

««
26 / 154
»»

trdoreh ::

Da bi Hd bil ze vsakdan in nekaj normalnega si pa res malo mimo vsekal. Kolko ljudi te gleda HD televizijo? Ce 5 % je to dosti ze. Kolko te je HD kanalov, tudi v tujini, sigurno manj kot 1/4 vseh,.. Da bi pa dlljal 40 gb vlke HD filme pa se mi zdi malo too much in verjetno to pocne pod 5 % ljudi, tak da HD je pa res se v povojih. Bi reko da se dalec najvec se vedno gleda klasicna TV, gledajo divx in dvd pa spilajo igrice na lcd-jih ali plazmah, tisti ki majo flat screen pa gledajo samo neki hd material so pa popolna manjsina
Ne ne, slabo si razlagaš zadeve! Za druge, ki jih spremembe težko dosežejo je že tako...Internetne trgovine so polne HD filmov (tako BD kot HD DVD), na netu maš polno HD ripov (4 giga), pa na T2 maš ene par programov v HD (ni jih veliko, so pa na voljo). Torej če hočeš, HD hitro postane vsakdan! Če pa ti divx ustreza ga lahko gledaš še 10 let (konec koncev nekateri še vedno VHS kasete gledajo...)!

Lp, Jan

p.s. 300 evrov stane HD DVD in tudi Blu-Ray predvajalnik, približno tolko kot povprečen DVD predvajalnik...jaz nevem v čem je problem!?

Jan, ti je res ne rabiš met, tisti ki ti jo pošilja pa mora, da te lahko lovi. In dokler bodo simetrične povezave še vedno kraljevale v public trackerjih, je prenos celega DVDja pri meni običajno daljše početje, kot sem napisal.
Ma čakaj SkA, ne ga zdej srat...Jaz na partisu vsak novi DVD, ki pride, potegmen v 5-6urah dol (z 2 mega). Nevem kje in kaj ti dol vlečeš!:)

A smo šli malo OT?!

Lp, Jan

[SkA] ::

Precej OT, tako da bolje da zaključimo. Bom poizkusil še s slovenskimi trackerji (sem se pač navlekel določenih tujih trackerjev še iz časov ko sloveniski niti obstajali niso), če praviš da je situacija toliko boljša. Še vedno seveda ostane težava popravljanja ratia na tipični slovenski asimetrični povezavi. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: [SkA] ()

bravissimo ::

forum je pač za izmenjavo mnenj, kajne. me veseli, da ste "delfiček", "ska" in ostali podobnega mnenja kot jaz. predvidevam, da je Jan precej mlajši od mene in mu je to početje bolj pomembna zadeva v življenju. sem pa siguren, da mu lahko predavam o marsičem iz sveta "hi-fi"-ja in video tehnologije. ker pa sem tudi sam iz Kopra bom držal tudi za svoje. skratka vse lepo in prav s to zadevo a kot smo zaključili je še vedno vse skupaj le tržna niša in nas je še vedno precej, ki gledamo tv programe (beri dnevnik, tednik, studio city, tekmo na slo2 ali hrt2 in podobno), divxe (in to le enkrat en film-raje sexam verčkrat, hehe)...
in kot je nekdo nekje napisal, "je že prav, da se gleda film v kakovostni sliki in zvoku a je pomembna tudi vsebina in..le kaj bi bilo, če ne bi mogli pobirat z neta dol? bili prisiljeni gledat peščico tujih hd programov na t2 samo zato, ker so v visoki resoluciji!
...no, končno je na obali burja!

forum je pač za izmenjavo mnenj, kajne. me veseli, da ste "delfiček", "ska" in ostali podobnega mnenja kot jaz. predvidevam, da je Jan precej mlajši od mene in mu je to početje bolj pomembna zadeva v življenju. sem pa siguren, da mu lahko predavam o marsičem iz sveta "hi-fi"-ja in video tehnologije. ker pa sem tudi sam iz Kopra bom držal tudi za svoje. skratka vse lepo in prav s to zadevo a kot smo zaključili je še vedno vse skupaj le tržna niša in nas je še vedno precej, ki gledamo tv programe (beri dnevnik, tednik, studio city, tekmo na slo2 ali hrt2 in podobno), divxe (in to le enkrat en film-raje sexam verčkrat, hehe)...
Do nekatrih zaključkov si prišel brez nobene logične podlage! Vrjamem, da se spoznaš na zadeve in da obvladaš, bravo! Jaz priznam, da ne obvladam, vem pa, kaj hočem in če je ena stvar na voljo jo pač izkoristim. Torej, če mi dajo ključe od bmwja in od yugota v izbiro, je logično, da bom vzel tiste od benve. Kar se pa tiče prioritet, sexa itd. smo v temi "LCD televizorji", tko da...
Skratka, gre zato, da so divx za en drek, pa sorry za izraz. Divx je prezrela banana, črviva jabuka, gnil oreh...Če vam pašejo te stvari, jih kr uživajte. Jaz raje dober in kvaliteten film pogledam.

Lp, Jan

p.s. Ej bravissimo, upam da pri sexu ne škrtariš na kvaliteti, tako kot to počneš pri gledanju filmov!;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: trdoreh ()

bravissimo ::

hehe, žalit pa res ne rabi. kar se pa tiče ponujenega? tudi jaz bi vzel ključe od bmw-ja, če mi ga ponudijo kot praviš. ma, če bi bilo za plačat bi pa dolgo časa premišlajl kaj bi vzel. ma ni važno, je že ok, svet se bo še vedno vrtel naprej, tako ali drugače.
lp
p.s.(glede tistih drugih užitkov! ne bom komentiral, ker bi te res lahko užalil, kar ni moj namen)!

tudi jaz bi vzel ključe od bmw-ja, če mi ga ponudijo kot praviš. ma, če bi bilo za plačat bi pa dolgo časa premišlajl kaj bi vzel.
Malo bom razložil, ker se mi zdi, da je ta HD vsem skupaj pomešal pojme...HD DVD oz. Blu-Ray original film, dobimo v spletnih trgovinah za isto ceno kot original DVD. Na netu je HD vsebine veliko, novih filmov pa prav toliko kot v SD obliki. LCD HDR televizor dobimo že za 600 evrov, kar je čisto razumljiva cena, v primerjavi s "starimi časi", ko smo meli še CRT zadeve. Blu-Ray oz. HD DVD predvajalnik pa, kot sem že omenil, dobimo za 300 evrov, kar ni pretirana cena glede na to da dober SD DVD predvajalnik stane tudi 1500 evrov. Res je, da smo vsi državljani RS in, da je za nas državljane RS značilno, da bi meli vse zastonj, ampak to ne gre več tako, vsaj od kar smo v EU!

p.s.(glede tistih drugih užitkov! ne bom komentiral, ker bi te res lahko užalil, kar ni moj namen)!

če mi rečeš, da maš kurbenhouse ti bom mogoče zavidal, užaljen pa še vedno ne bom!;)

Lp, Jan

p.s. Moj namen ni bil ta, da bi te užalil, vsekakor se ti opravičujem, če sem te!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: trdoreh ()

Gugie ::

Namesto da svinjarite po forumu, napište kaj uporabnega al ste se že istrošl.

planetparty ::

Upam, da bo moderator čim prej ukrepal.:)
Http://www.directoryelite.com - Elite Directory

JanezH ::

Evo nekaj zelo uporabnega :)

Plasma VS LCD

Tomson ::

10 zelo uporabnih linkov: :D

LCD vs PLASMA #1
LCD vs PLASMA #2
LCD vs PLASMA #3
LCD vs PLASMA #4
LCD vs PLASMA #5
LCD vs PLASMA #6
LCD vs PLASMA #7
LCD vs PLASMA #8
LCD vs PLASMA #9
LCD vs PLASMA #10

Če pa po temu še vedno ne veste ali Plasmo ali LCD, potem hitro v prvo trgovino po CRT!!! >:D
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Jah ne vem no, če je to glih smešno, ker točno to sem se spraseval (po tem, ko sem hodil po trgovinah in gledal različne TV-je), ce je vredno dati dodatnih 500€ ali 1000€ za LCD in zakaj in v teh opisih lepo in jasno piše da NE.

Imaš prav! Od sedaj naprej o LCDjih ter Plasmah samo smrtno resno! :|

TreSNi ::

Sem zej kar nekaj strani prebral in še nisem zasledil da bi kdo praktično videl sliko na PLAZMI LG 42PC52, ki jo imata Mercator in Amis v akciji.

Prosim da se javi tisti, ki je videl živo sliko na njej.

Hvala

Company ::

Kaj pravite na tale TV Sony KDL-40S3000?
Nekako se odločam, da bi ga nabavil za 1000€. Imate kakšno mnenje? ali da ga celo kdo poseduje?

LP Company

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Company ()

Končno sem prejel amisov kupon za LG plazmo. Sem poklical najbližjo mercatorjevo poslovalnico (Murska Sobota) , prodajalec je povedal, da imajo ravno s temi plazmami najvec težav, da se pojavljajo modri fleki. Povedal je še, da zadevo raziskujejo, če so krive plazme ali pa njihov signal. V petek dobijo baje novo pošilko, bom na lastne oči preveril. Mogoče ve kdo kaj o teh modrih flekih?

Tomaz27 ::

O teh flekih nimam pojma,vem pa da je sam ne bom narocil, ker baje ni bogvekaj. Jaz bom vzel kar Samsunga C91H model pri Mediamarket za 880 EUR, po testih sodec je odlicna, ne zaostaja dosti za Panasonic PV71F, po nekaterih mnenjih je pa celo boljsa in seveda dosti cenejsa.

TRIROG ::

če že gledaš C91 model poglej tudi Q91 ... namesto filterbright filtra ima ultrafilterbright pa še ene par malenkosti drugih ...

Kaj pravite na tale TV Sony KDL-40S3000?
Odličen za to ceno, kupi!

Lp, Jan

To vem, ravno zato pa gledam C91H, ker si ultra filter in ostale bonboncke vsi izklapljajo. Malo sem bral tuje forume in vsi pravijo, da dela C91H vbistvu boljse kot Q, ker so v Q nametali notri nekih stvari, ki sliko samo poslabsajo, C pa naj teh problemov ne bi imel. Tak da ce bom vzel nekaj poceni bo kr C model, drugace pa Pana PV71.

hvala vseeno

jambo ::

No naj povem kakšne izkušnje imam jaz za LG PC51..(skoraj popolnoma enaka kot PC55)
Kupil sem jo mesec dni nazaj, na začetku navdušen , sliko ima res lepo, potem pa se je začelo dogajat da je plazma cel čas nekaj pokala..nimam pojma kaj je to povzročalo, sama od sebe se je kar nekajkrat ugasnila..no , podam reklamacijo na servis in mi rečejo da nimajo pojma zakaj gre, pokličem v trgovino in so se prijazno ponudili da mi jo zamenjajo z novo isti model..SUPER, no, nova ni bila nič boljša, dogajalo se je vse našteto, poleg tega se je full slišal kondenzator ( al kaj je že tisto zadaj) pa še na glanc novi zadevi se je ob prvem priklopu videla zapečena slika nastavitvenega menija...
No..kakorkoli že , danes mi pripeljejo novo plazmo Panasonic TH-42PV70E ( upam, da bo zadeva boljša).

@jambo sporoči kako boš zadovoljen s Panasonicom.

Dominik76 ::

Tomaž27 : Samsungova plazma serije Q ima dodan movie plus , ki naj bi dobro reduciral judder efekt pri signalu 24p, serija c ga pa nima.Če pa nimaš namena Blu-ray in HD-dvd filmov
gledat je pa verjetno res boljša serija c. ( vir samsung.de in tuji forumi )

hmm, jaz sem mislo da je to samo za PS3 uporabno. HD-DVD sem imel namen gledat ja, preko racunalnika sicer. A to bo torej tezava? Al je misljeno samo preko playerja oz. preko PS3?

Bo težava ja, zame precej moteča.Tv mora pravilno obdelati signal 24p ne samo sprejemati ga! Samsung Q dela to dobro (bolje kot LG,Panasonic)vendar ne 100 odstotno.Tv mora signal konvertirati in tu nastanejo problemi (zaenkrat jih ni pri Pioneerju,Panasonicu pz70 in Sony-ju serije D in pri dražjih philipsih in verjetno še kje...).Morda lahko pričakujemo da se bo našel proizvajalec, ki bo izdelal predvajalnik ki bo dobro in pravilno znal konvertirati 24p na 60Hz in takrat ne bo več težav. Ampak to so samo pričakovanja...Lahko se morda sprijaznim da običajen Hd televizor ne podpira tega , nikakor pa se ne morem da cela kopica FullHD televizorjev (ki so namenjeni predvsem za HD material, in so pri SD slabši) ne podpira 24p (pravilno). Če zaključim je nakup FullHD televizorja ki ne podpira 24p največja neumnost ki jo lahko storimo!

Zgodovina sprememb…

No, naj poročam o Panasonicovi plazmi TH42-PV70E..
Sicer je to takle quick pregled..

Glede na LG sem pozitivno presenečen, plazma ne oddaja nikakršnih zvokov ( ne piskanja ne pokanja), slika je zelo lepa, tudi preko navadnega SD signala, digitalno oz T2_TV pa sploh.
Nastavitev je malo morje, edino kaj pogrešam napram LG-ju je prikaz ure in gumb na daljincu kjer se vrneš na zadnji gledani program ( no, mogoče to ima pa še nevem), izdelava je zelo na nivoju..

Zanima pa me nekaj ( tisti poznavalci ki jo imate ), Lg je imel v nastavitvah funkcijo white wash, orbiter...itd za osveževanje zaslona...ali Panasonic tega nima oz ali ima kako drugače to rešeno..

@jambo kje si jo pa kupil in a ima zraven vse potrebno za montirat na steno?

Kupil sem jo v BigBengu z popustom zaradi komplikacij z LG in ne nima zraven nič kar bi ti pomagalo da jo namontiraš na steno ( nosilce moraš kupit sam - kupi univerzalne, je čist O.K.)
V kompletu je samo stojalo..

to tudi mene zanima ja, ce ma kaki washer, orbiter al pa kaj podobnega. Cudi me da nebi mela nic zascite proti burn-in in retenciji

SepoX ::

Praktično ne rabi. Tile novi Panasonicovi paneli so res super zadeva. Jst sem sicer pazil na začetku kake 200 ur, zdej pa če dam film na pavzo tudi za eno uro in pozabim preklopit, se nič ne zapeče.

sam sem ravno dobil panasonicovo PX730E ( PV700 z digitalnim tunerjem) in sem tudi nadvse presrečen ... sem pa sliko nastavil na Cinema in vse sliderje prestavil 4 črtice pod polovico ... zdej pa uzivam ...

danes sem se še poigral in priklopil gor računalnik preko VGA vhoda in gledal en IMAX dokumentarc sicer DIVX ampak 720p ... in sem nadvse zadovoljen ...

moram ob priliki poskusit še priklop preko DVI->HDMI ... ampak po prebranem je VGA dosti bolj ...

EDIT:
me pa zanima kako tisti ki imate plazme rešujete problem črnih robov zgoraj in spodaj .... recimo nek program ki je posnet v 16:9 formatu in ima zgoraj in spodaj dodane robove ter podnapisi segajo v spodnji rob?

gledate program s črnimi robovi zgoraj in spodaj ali spremenite aspect tako da del slike spodaj ali zgoraj manjka ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TRIROG ()

Lp,

kje si pa kupil in koliko si dal? Ta je tudi na mojem seznamu.

1290€ ... pri mediamarket ... 2 leti garancije ... lohk rečem samo ... TERNA!

joeblack ::

evo danes dobil plazmo Lg iz Amisove akcije. Slika je OK, nobenih modrih flekov,kot je nekdo prej napisal. Slika SD (siol tv in kabelska) signala boljša kot na LCD, je pa dosti odvisna od same kvalitete signala.Barve OK.
Prek VGA sem preizkusil tudi LG-jev demo posnetek, ki ga predvajajo na njihovih TV-jih v Big Bangu, HD ripe in en bluray film in slika SEKA. Vsaj zame.Pred nakupom sem si šel še enkrat v Big bang ogledat druge modele v rangu cca.1000 EUR jaz ne opazim razlike med njimi, tako da se mi teh 780 EUR ne zdi vstran vrženih .Je pa res da se v oddaljenosti do 1 metra in jakosti zvoka na < 6 ali 5 sliši brenčanje.Brenčanje je močnejše ob gledanju TV signala kot pa pri gledanju računalniškega signala, prav tako je različno ob načinu slike. Ampak to brenčanje sem slišal skoraj pri vseh plazmah v BB če sem dal uho zraven? tako da ne vem zakaj nekateri pišejo da tega nimajo.
Garancije je 2 leti, več kot jurja pa itak nisem mislil dati za TV,tako da z moje strani +++
za ta TV, bodo zimski večeri prijetnejši in predvsem toplejši :-)

aja ne najdem pa v meniju tega orbit washerja ali kaj je že nekdo prej pisal da je imel predhodnik LG42PC51. Kje se to nahaja?
slikce pa pošljem drugič

lp
Talking on flat is easy!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: joeblack ()

no, naj ti odgovorim
orbiter in white wash se nahajata v zadnjem meniju način slike ISP ( ali nekaj akega)

Brenčanje...hja no, imel 2 modela doma in je bilo brenčanje moteče....Panasonik NE brenči (verjemi)
Poročaj če ti bo ob vklopu začelo pokat ohišje ( nekako tko kot bi se plastika raztezala....cirka 1-2 ure to pokanje traja, nakar se umiri..za nekaj časa....

SepoX ::

@Trirog: Video razmerje daš na anamorphic in če je razmerje res 16:9 ti ga bo raztegnilo čez cel zaslon.

joeblack: Torej si popolnoma zadovoljen? Jaz bom šel danes preverit tole plazmo v Mercator. Ce si opazil se kaksno pomanjklivost ali pa kaj drugega, prosim, da nam javis.:D

miko.m ::

Eno vprašanje: ali model Panasonic TH-42PV71F podpira 24p?

lp, m

Sprejema ga, tudi prikaže ga vender ne brez judder efekta( zatikanje pri 3/2 pulldown)

Judder effect, hmmm. to pa sploh ne poznam...

Kje pa se 24p sploh uporablja, v praksi, kaj je pravzaprav to?

Modri dirkač ::

A ima kdo tukaj priklopljen PS3 na Philips 32pfl7332?
Everybody lies!

joeblack ::

@jambo
http://www.av-sales.co.uk/q_plasma.php

ne vem no. plazme bi naj brenčale, ene manj druge več , mogoče tvoja brenči ZELo tiho ali pa je ti ne slišiš, morala bi pa brenčati vsaj po prebranem na raznih forumih in review-ih

drugače pa pokanja ohišja do sedaj še nisem zasledil
Talking on flat is easy!

rs1975 ::

potrebujem vaše mnenje o dveh lcd-jih in eni plazmi. verjetno je že bilo kaj predebatirano, vendar je ta tema postala preobširna, da bi jo v celoti prebral. modeli so:

LCD Samsung LE32S62
LCD Samsung LE37S62
PLAZMA Panasonic TH-42PV70

to lcd/plazma bosta uporabljala starša, večinoma za gledanje ip tv (siol) in pa za kakšen dvd.

hvala za odgovore

delfinus ::

Jaz bi definitivno posegel po Panasonicovi plazmi. Je, velik ekran in naravnost primeren za to kar se bo najvec gledalo pri vas. Sicer pa je ta plazma dober nakup. Klik.lp, D.

RS1975:

sploh mi ni jasno, kak lahko zbiras med 3 popolnoma razlicnimi TV-ji od katerih je vsak drugacne velikosti in sta 2:1 v razlicnih tehnologijah. To je tako kot da bi jaz spraseval, ce naj kupim BMW, yugo-ta al letalo za hodit v sluzbo,..

Verjetno se starsa ne bosta ravno presedala ne, torej al je 32 inch obcutno premalo, al pa 42 inch obcutno prevlko, nisi napisal kak dalec stran bosta sedela. Odloci se najprej za tehnologijo, plaza ali lcd po preferencah pac(signal, razdalja,..), pol se odloci za velikost, ki je odvisna od razdalje, pol pa zacni iskat model. Tak da zbiras med 32 lcd ali 42 plazmo pomoje ne mors nekam prit,..

My vote goes for Pana

rs1975 ::

Tomaz27,
tv ne kupujem jaz, ampak starša. Najbrž si lahko misliš kako starejši kupujejo nov televizor - važno da je lepa slika. Ali je to lcd ali plazma še veliko mlajših ne zanima, kaj šele starejše ljudi ;) zakaj sta si izbrala ravno ta tv? odločila sta se, da ga vzameta v teletrgovini, in takšno imajo ponudbo v tej trgovini (plačilo na obroke preko tf računa+dodatni popust za nove naročnike).
razdalja je dobre 3 metre.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: rs1975 ()

Tomson : o zadevah sem že preveč pisal že v tem forumu (stran 23 in 24)sicer pa še več na high-def.si in sicer v temi 1080p na 1366 x 768
www.high-def.si/portal/component/option...

Zgodovina sprememb…

Danes sem naročil:

Panasonic TH-42PV71F
Yamaha RX-V461 receiver
Yamaha DVD S661
Infinity Primus HCS 5.1 zvočnike

Komi čakam da dobim drug teden, da vidim kako bo ...

za kaksn denar?

s stenskim nosilcem za tv bo 1900€
««
26 / 154
»»