» »

Plazma ali LCD televizor?

Plazma ali LCD televizor?

««
25 / 154
»»

Tomaz27 ::

Nisem se slisal za burn-in pri CRT-jih. Vem da so vcasih to meli pred hmm 40 leti mogoce, sam sem imel ze dosti CRT televizij, gor staticno sliko 10 ur pa nobenega burn-ina. Sem pa slisal da so vcasih prvi monitorji pred uf leti imeli te tezave. Jaz na nobenem monitorju nisem imel recimo screen saverja nastavljenega, monitor je prikazoval isto sliko se pa se ur ,...

hamurabi ::

Malce off topic, pa vseeno...a se splača počakat na decemberske popuste in takrat nabavit LCD?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hamurabi ()

Calligula ::

Pocakat

Tomson ::

Še bolj se splača počakat na spomladanske popuste pa takrat nabavit! >:D

Menda naj bi cene LCDjev ter Plasm nekje sredi drugega leta dosegle najnižje vrednosti. Nižje več ne bo šlo. Tako sem slišal od nekaj prodajalcev. (neuradno) :D
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

uf, to bo pa prevec za cakat hehe. Mene ze zelooo muci. Bomo vidli, mogoce pa zdrzim

delfinus ::

Mogoce se mal splaca pocakat, to do novega leta prav morda, ker bodo ziher se kaksni drugi modeli v kaksni akciji, sicer pa enkrat se zivi, kupis in uzivas, kaj bi se clovek mucil skos nekaj :)).

WhiteWolf ::

Je kakšen pameten upscaling DVD/Divx player za normalno ceno/kvaliteto na tržišču pri nas? Priklopljen bi bil na Panasonic 42PV70.

Najraje bi videl če bi bil panasonic, ker bi potem lahko uporabljajl isti daljinec.
"Maximus Decimus Meridius: What we do in life, echoes in eternity"

rs1975 ::

WhiteWolf,
po mojem mnenju se kakšne večje vsote denarja za nakup divx playerja ne splača dati, sploh pa v primeru da imaš plazmo ali lcd tv, ki podpirata najmanj 720p resolucijo. raje še malo počakaj in ta deanr nameni za nakup hd playerja ali pa še boljše playerja, ki bo predvajal tudi x264 codec. to je moje mišljenje.

Samo kolikor gledam x264 playerji so ubijalsko dragi.

jambo ::

White wolf..
Ker kupujem isti model plazme, me zanima kako si z njo zadovoljen..
Predvsem ali spušča kakšne zvoke ( npr kondezator al kaj hudiča že naj bi bilo tisto zadaj.)
Kaj pa ostalo...slika navadna, dvd, divx...

Ti bom zelo hvaežen za pomoč in odgovor:)

Sam imam Sony NS76H model, baje eden boljsih upscaling dvd playerjev, edino plazme se nimam da bi sprobal. Cena nekje 150 EUR ko sem kupil lani.

Kato ::

Je kakšen pameten upscaling DVD/Divx player za normalno ceno/kvaliteto na tržišču pri nas? Priklopljen bi bil na Panasonic 42PV70.

Pioneer zelo dobro upscale DVD-je ,ni pa tako dober pri DVix-ih

philips ,solidno upscale DVD-je (ne tako dobro kot Pioneer) je pa zelo dober pri Dvix-ih, jih tudi upscala pa vsi šumniki delajo, DVix ultra predvajalnik. Jaz ga imam samo ,da je moj črn.

Po mojem mnenju je pameten upscale Divx/DVD predvajalnik le XboX 1. Filme 720p sicer ne predvaja ali pa je slideshow, ampak je upscale iz DVD ali pa celo iz DivX izjemno kvaliteten. Navadni DVDji na prvi sus zgledajo ze kot HD. Uporabljam na plazmi 42". Vse ostalo je ali predrago ali pa dela polovicno. Kar pa se dela Xbox uporaben pa je, da ga lahko uporabljas se kot internet radio, youtube pregledovalnik, vremensko postajo, mp3 player, pregledovalnik slik, igralno konzolo in svasta drugega, ce ma clovk cajt za skriptami gledati :).

lp, D.

hamurabi ::

Kaj pa je to upscaling?

Jambo: Zaenkrat sem zadovoljen.

Kabelska TV: nekaj srednjega (upam da bo boljse ko nabavim reciever za digitalno kabelsko), ker imamo bolj svoh signal in 3Tvje obesene gor.

DVDji pa so iz razdalje 3m luštni., divxov ne gledam sploh.

Kupit moram še HDMI kabel da bom lahko preko compa gledal HD ripe.

Se pa nič ne sliši da bi kaj brnelo, ventiliralo ali kaj podobnega, skratka ni nobenega brenčanja, je pa res, da jo nimam na steni ampak na stojalu.

Upscaling klik.

Na kratko Xvid datoteko ali DVD, ki ima nizjo resolucijo ti predvaja v 1280x720 ali 1920x1080. To se pravi neke vrste resize glede na zaslon in resolucijo plazme.

Gugie ::

delfincek:
Ali je PS2 tudi upscaler za xbox nisem vedel. Ali je
razlika med xbox in xbox1.
hvala

Kako je z PS2 ne vem, ker nisem videl predvajanja filmov se preko tam. Mora kak lastnik PS2 se javit. Ko recem pa XboX 1 pa mislim na XboX prve generacije. Torej je enako. lp, D.

jk ::

Kupujem nov LCD in sem že odločil za Sony KDL-40D3000 VENDAR kar naenkrat ni dobavljiv. Torej iščemo naprej.

Razdalja do 'uč' do ekrana je več kot 2 metra.
Monitor naj bi bil nekje okoli 40˝.
Rad bi dobro prikazovanje SD signala ker pač trenutno bo to več ali manj glavni signal. Seveda pride tudi kaj bolj kvalitetnega sam za ot so že skoraj vsi dobri.
Denar? Do okoli 1500€.

Moji televizorji so bili do sedaj večinoma Sony (trenutno Sony KV-29FQ85) zato tudi sedaj iščem to firmo. Seveda lahko predlagate tudi kaj drugega, če je boljše.

Predlogi?

Poglej si : Link

jambo ::

White wolf hvala za pojasnilo...
Me pa nekaj zanima....
ali je vredno dati cca 200€ več za Panasonic TH42 PV 70 glede na to, da je LG 42 PC51 za toliko cenejša ( no malo več)-Big bang štacuna npr.
Pozna kdo primerjavo med njima ( ne samo na papirju).
Kaj je tisto kar v tem cenovnem razredu Panasonica loči od LG ( omenjeni modeli)...zakaj se splača dati več €€€€
Mi bo lahko kdo dal kakšen konkreten nasvet..mnenje....
( zaupam vašemu mnenju saj vidim, da ste sami stručkoti - več al manj)

Pri tej stvari je tako. Vsak ti lahko podaja mnenja o enem in drugem modelu ampak dokler ne boš šel v trgovino in si obeh ogledal ne lastne oči, po možnosti nekam kjer imajo oba priklopljena boš težko vedel ali je vredno dati 200€ več ali ne.

Sicer pa Panasonica povsod zelo hvalijo. Če pa je 20% boljši glede na to da je 20% dražji moraš presodit pa sam ... (sam osebno bi vzel Panasonica)

frajer1 ::

Delfincek!

Eno tako kopijo ambilighta bi tudi sam rad naredil.Ker ravno prenavljam stanovanje, imam namen ustvariti umetni ambilight (za unga ne dam tolk keša).

Če prav razumem, gre pri tvoji zadevi za led diode od IKEE.

Na netu pa govorijo tudi o dimming svetlobe, se pravi, da kupiš stikala z dimerjem. Sedaj me pa sprašujejo v štacuni kakšne naj bodo žarnice, da vejo kakšen dimmer mi prodajo (led, obične, halogenke)? Govori se na natu o 6500 K bulbs!? Da se jih dobi v specializirani štacunah. Kakšne so to žarnice, a kot navadne, samo mat al so LED? Kakšna ideja?

Pa sicer, ker grem kmalu tudi v IKEO, kako se njihova varianta obnese, da vem če kupim rajš tist komplet Dioder in ima že vključen dimmer, sam vse vštekam v normalno vtičnico in naštelam barvo + željeno jakost? A to prav razumem tvojo rešitev?

Aloha. Dioder imajo v IKEA sedaj ja. Sem ze pisal nekaj na strani 21 te teme glej datum 19.09.

IKEA Dioder omogoca izbiro saltanje med 7 barvami (bela, rumena, svetlo modra, modra, zelena, pinky, rdeca). Za to mas senzorsko stikalo. Prej so pa imeli TRETTIOEN, ta pa ni omogocal izbire barve, pac v barvi kateri si jo kupil ti je svetlo in pa mal daljse palcke z vec ledicami je blo to.

torej Dioder:
1 pritisk prizges in imas na poziciji kot si jo imel pri zadnji uporabi. Ko pritisnes stikalo odda zvocni signal. Potem glede na dolzino kako dolgo drzis stikalo piska, kar ti ponazarjo razlicne nacine prehode med barvami svetila. Ko je prizgano:
1x pisk stikala; saltas naslednjo barvo.
2x pisk stikala; rotirajoci trdi prehod med barvami
3x pisk stikala; rotirajoci mehek (fade) prehod med barvami - zgleda kul okrog bozica in ne rabis novoletne jelke vec :)
4x pisk OFF

dimerja ni in gre za ledike, ki imajo res minimalno porabo. Prirocno je tudi zato, ker se zadeva nic ne greje in jo lahko brez skrbi montiras zadaj za plazmo. Ambient pa je super in tudi gledanje dosti boljse.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delfinus ()

Pa kaj to potem med gledanjem potem ročno spreminjaš barve al nastaviš samo eno ki je potem ves čas ista?

Katera barva pa je najbolj nevtralna, ni mi namreč jasno, če daš recimo modro barvo, na enkranu pa je recimo zelena slika, ali ni to moteče?

[SkA] ::

Sej point je samo v tem da je okoli televizorja malce osvetljeno, da tvoje oči malo bolj zamižijo in posledično dojemajo prikaz črne barve na LCDJu bolje. Če sem prav po laično povedal. :P
Ako je to modra, zelena ali pa navadna bela/rumena teoretično ne igra pomembnejše vloge - razen osebne preference. Pa še to bi se s časom navadil. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: [SkA] ()

Jup, tako kot je ska povedal. Manj utruja oci in odtenki crne so posledicno videti boljse. Sam preferiram najbolj electric blue. Na page 11 je slika.

edit: verjetno vas medejo te razlicne funkcije dioderja sem sedajle pogruntal. Trdi in mehki prehod med barvami pomeni, da barve pac ciklajo v krogu v dolocenem casovnem intervalu. Torej stil bozicne jelke. Torej zadaj za plazmo ob prizgani tv tale opcija sigurno ni uporabna :)) . Mogoce edino ob gledanju tega filma Fear and Lothing in Las Vegas.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delfinus ()

Se pravi za Plasmo pride v poštev samo ena barva, ki je konstantno ista, prednost teh večbarvnih diod je le to, da si lahko glede na naše potrebe izberemo barvo, ki nam najbolj ugaja?

Se pravi pri Plasmi se nič funkcij razen prižgane diode ne uporablja?

Kaj pa diodo je treba prižigat posebej al se da kako vezat da se prižge s TVjem?

Tomson: odgovor na tvojo prvo vprasanje je DA. To da bi se vzgalo skupaj s TV pa bi moral bit ze mal elektronik majster, da bi to naredil. Dioder ima svoje stikalo in vzges ko rabis ali pa imas vzgano skoz, ker je poraba itak majhna, zivljensko dobo pa ima cca 50.000 ur.

Lp,

mene zanima kaksna je cena tega dioderja? Pri nas ali pa v avstriji in kje pri nas to sploh prodajajo

Lahko si tudi žarnico na daljinca omisliš.
Samo moti me velikost. Še iščem kaj sorodnega, ki bi bilo bolj podobno tisti zadevi iz IKEA ampak z IR daljincem. :D

Zgodovina sprememb…

Pri nas to nikjer ne prodajajo. Cena dioderja direkt v ikeji je mal zasoljena za moje pojme. Ampak okej tule je

Dioder A - 60EUR
Dioder IT - 59EUR
Dioder DE - 50EUR

Ceneje bi se znal dobit na ebayu. Sam sem ledike nabavil tam za 25EUR na licitaciji (novo), ampak v casu ko je produkt prisel ravno ven, pa ga se niso niti poznal vsi.

lp, D.

ska tudi to so ze pogruntali zagretezi nekaj:
DIY
Neon lights
Cyron

DIY ni zane, premalo elektronika v meni. :D Tisti drugi avforums link mi je atraktiven. :)

frajer1 ::

Ta neon lights varianta je ful dobra! Delfinček TNX!

Bom jaz rajš zdele si namontiral dimmer stikalo z dvema običnima mat žarnicama nad tv in našel dobra reflektorja ,ki se vrti poljubno pol bom pa v Ikei neki tacga ubodu. Pa da bi blo skupaj z dalincem, joj to bi mi pa sedl!>:D

parasit ::

AKCIJA, kdor rabi LCD LG PLAZMO 50PC55 s kodo TOPPLAZMA, dobi dodatno na spletno ceno 5% samo 1 kos pri partenrs d.o.o.. Mogoče komu pride prav! Še link

LG PLAZMA 50PC50

LP
To je to!

parasit ::

Da ne bo koga zmotilo, je cena 1.399,80 € -5% = 1329,82 je pa res da je samo 1 kos in potrebno je vnesti kodo ko se registriraš še enkrat koda je TOPPLAZMA
To je to!

TRIROG ::

jst sm v ikei kupu dioder( al trettionen) za 39 € ... sicer je samo v beli barvi ampak mi nadvse ustreza, glede na to da je bila cena za uno ko ma različne barve skor 30| več se mi je zdelo da se bolj splača vzete bele diode... in zdej zadeva laufa ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TRIROG ()

A je komu ratal uisposobit HDM1 na Panasonic 42PV70 preko računalnika?

HDMI2 dela super, samo ne dela mi HDMI1 oz so kr neke rdeče črte,...

Ne vem kako spraviti ločlivost iz PC (grafična radeon 9600 se 256mb) na Panasonic 42pv70
Namreč dobim samo opcijo 800*600 in ne morem spremeniti resolucije tudi slika ni tako OK. Povezava je DVi-HDMi

Imas to na HDMI1 ali HDMI2?

A je to kaka razlika. Mislim da sem imell prilkopljeno na HDMi 1.Sem že odlopil PC ker je čudno, če leži sredi dnevne.

mihas ::

Zanima me kateri model LCD LG-ja bi se najbolj splačalo kupiti nekje v rangu do 1000 evrov. Pri tem me zanima samo kakovost slike in velikost televizije, ne potrebujem televizije z diskom. Na mimovrste sem gledal LG 37LF65 za dobrih 1000 evrov. Če ima kdo kake izkušnje s tem televizorjem, ali kakim drugim iz tega cenovnega ranga, naj prosim napiše svoje mnenje. Hvala.
NO RETREAT NO SURRENDER

bravissimo ::

par dni nazaj sem podal kartke ugotovitve glede LCD TV LG 37LF65. Sem ga imel na testu za par dni.

trdoreh ::

Skratka, lcd tv je vsekakor zanimiva zadeva a za zdaj še večina nepotrebna za navadnega smrtnika ob gledanju analognih tv programov ali in kakšnega "ripanega" filma (brez zamere ps3 ali xbox360 zanesenjaki). Osebno mislim, da je za te reči nepotrebno kupovat full hd in ne vem še kaj, ker se razlika ne opazi, dokler pa bodo blue-ray filmi postali vsakdanjost pri nas ibo še preteklo nekaj časa.

@bravissimo, imho so tvoje ugotovitve povsem mimo! Kdo pa še gleda divxe dan danes, nevem no, jaz ne! HD je pa itak že vsakdan...

Lp, Jan

Pomojem veliko ljudi Jan, sploh če pogledaš razne P2P strani itd. :P
Osebno veliko raje pogledam film z dolby digital zapisom in pa zares čisto sliko, kot pa zgolj stereo z malo kompresije, ampak presneti 4 GB običajno traja dan ali dva, 700MB-1.3GB pa nekaj ur, maksimalno eno noč. Je res, da bi šlo bolje na utra super privat torrent trackerjih, ampak veliko ljudi ima še vedno zgolj simetrično povezavo z crappy uploadom in jim bi uploadanje 4 GB (da si popravijo ratio) trajalo še cel teden. En film na teden pa ni ravno nek "težek materjal". Potem na koncu spet pristaneš na kabelski. Recimo. :P

Lahko seveda veselo kupuješ DVDje, ampak meni osebno je 15-20 evrov za enkratni ogled filma preprosto preveč, ker noben film ne pogledam več kot enkrat, razen če ni "pod prisilo". Tako da IMHO moraš biti za slednje pač pravi tip človeka.

Zgodovina sprememb…

Se strijam s Skajem. Za HD je potrebno imeti denar. Dober HD player, ki tudi stane in veliko denarja za nakup HD filmov, katerih naslov so v Slo bolj malo dostopni. Ali pa spet denar za placevanje siroke pipce. Moja ocena je, da gledalci vecinoma gledajo divxe in to se vedno na navadnih ali lcd monitorjih do 19'.

trdoreh ::

Lahko seveda veselo kupuješ DVDje, ampak meni osebno je 15-20 evrov za enkratni ogled filma preprosto preveč, ker noben film ne pogledam več kot enkrat, razen če ni "pod prisilo". Tako da IMHO moraš biti za slednje pač pravi tip človeka.
Za DVD se res ne splača denar metat stran! Kot da bi kupoval VHS kasete...Pač posnameš z neta DVD (za prenos porabiš 5 urc, pa ni potrebno met nevem kakšno povezavo). Divx je pa sramota gledat, v bistvu je brezveze kupit tv če pol divxe gledaš, raje maš crt tv in rešen problem. Jaz film pogledam tudi 3x, če je dober.

Lp, Jan

Jan:

Da bi Hd bil ze vsakdan in nekaj normalnega si pa res malo mimo vsekal. Kolko ljudi te gleda HD televizijo? Ce 5 % je to dosti ze. Kolko te je HD kanalov, tudi v tujini, sigurno manj kot 1/4 vseh,.. Da bi pa dlljal 40 gb vlke HD filme pa se mi zdi malo too much in verjetno to pocne pod 5 % ljudi, tak da HD je pa res se v povojih. Bi reko da se dalec najvec se vedno gleda klasicna TV, gledajo divx in dvd pa spilajo igrice na lcd-jih ali plazmah, tisti ki majo flat screen pa gledajo samo neki hd material so pa popolna manjsina

Jan, ti je res ne rabiš met, tisti ki ti jo pošilja pa mora, da te lahko lovi. In dokler bodo simetrične povezave še vedno kraljevale v public trackerjih, je prenos celega DVDja pri meni običajno daljše početje, kot sem napisal.
V službi mi tudi naša 100 mbitna optična povezava ne koristi kaj dosti v tem primeru. Teoretično bi tako imel DVD presnet v parih minutah, a kaj ko ga običajno ni junaka, ki bi mi to omogčal. Še tistih 8h kar sem v službi običajno ne zadostuje, tako da če se mi zaljubi zvečer gledati kakšen film, je moj safest bet enostavno 700 mb divx.

Ko bom pa enkrat doma imel vsaj 1mbit uploada, se bom pa seveda odpravil na privatne trackerje in ne dvomim, da bodo moji prenosi občutno hitrejši. Tako bom lahko v 12h za en presneti DVD (kolikor hitro to že bo) popravil svoj ratio in obstal v privatnem trackerju. Do takrat pa žal ne vidim poante popravljati ratio za en presneti DVD še cel teden.

Zgodovina sprememb…

««
25 / 154
»»