Forum » Pomoč in nasveti » Neuspešno flashanje BIOSA
Neuspešno flashanje BIOSA
gofra ::
Lp!
Sinoči sem doživel "neuspeh" pri posodabljanju BIOSA svoje FIC AU13 matične plošče. Zna biti, da jo je zagodel neprimeren flash utility programček, ki je bil uporabljen bolj v sili - tisti, ki naj bi prišel v paketu s posodobitvijo z uradne strani je bil namreč neprimeren.
No, računalo se ne zbudi več - Prižge se, to pa je tudi vse. Lepo prosim svetujte mi kaj naj naredim.
1000 X hvala!!
Še to...v kolikor bi utegnil biti postopek (ugibam = servis?) predrag, bi šel raje v nakup sodobne plošče. Mi lahko kdo svetuje na koga naj se obrenm v zvezi s servisiranjem?
Še enkrat hvala!
Obupanec
Sinoči sem doživel "neuspeh" pri posodabljanju BIOSA svoje FIC AU13 matične plošče. Zna biti, da jo je zagodel neprimeren flash utility programček, ki je bil uporabljen bolj v sili - tisti, ki naj bi prišel v paketu s posodobitvijo z uradne strani je bil namreč neprimeren.
No, računalo se ne zbudi več - Prižge se, to pa je tudi vse. Lepo prosim svetujte mi kaj naj naredim.
1000 X hvala!!
Še to...v kolikor bi utegnil biti postopek (ugibam = servis?) predrag, bi šel raje v nakup sodobne plošče. Mi lahko kdo svetuje na koga naj se obrenm v zvezi s servisiranjem?
Še enkrat hvala!
Obupanec
Baja ::
na dolocenih ploscah se baje da resiti to tako, da posnames bios na disketo s tocnim imenom in ko zazenes masino sam nalozi bios na novo (mogoce se treba premakniti kaksen jumper). preveri na googlu malo.
druga varjatna pa ti je hot flash. v bistvu poisces masino ki ima isto plato oz isti bios cip. prizges masino. vzames ven bios cip, das notri svojega (nepravilno flashanega) flashah, pospravis za sabo in to je to.
druga varjatna pa ti je hot flash. v bistvu poisces masino ki ima isto plato oz isti bios cip. prizges masino. vzames ven bios cip, das notri svojega (nepravilno flashanega) flashah, pospravis za sabo in to je to.
Kupil Epox plato - da bi usposobil FICovo bi moral najti enak čip (težko, teh plat je ful malo), kakor praviš. Servis ne garantira uspeha za okrog 5K SIT.
Kaj pa vem, enkrat, ob priliki jo usposobim, če se bo dalo ;)
Kaj pa vem, enkrat, ob priliki jo usposobim, če se bo dalo ;)
Good Guy ::
no no ne pametvat ti premakni jumper za flashanje biosa (poiš vse v uni knjigici ki so jo dobu zravn) iz 1,2 pinana 2.3 pin za ene 5-10 sekund potem ga daj nazaj samo to mislem da ne bo pomgalo ker je bios ja ga dau gor napačen
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^
Naj računalnik dela za vas^^
mali tapravi ::
Mogoče ti bo to kaj pomagalo.
Pa lep dan še naprej....
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mali tapravi ()
meatwaad ::
V primeru da vse odpove pa ti ostane: http://badflash.com/ ... Enkrat sem kupoval pri njih in jih priporocam, ce potrebuje kdo nov BIOS cip. Lahko posnamejo najnovejsi bios gor.
@ rovtar: Eh?
"čiščenje" CMOSA ne pomaga, prav tako ne fizični reset z baterijo. BAd flash = izbris oz. poškodba BIOSA. Ampak hvala vseeno...
Mali, Meatwad....hvala obema !
"čiščenje" CMOSA ne pomaga, prav tako ne fizični reset z baterijo. BAd flash = izbris oz. poškodba BIOSA. Ampak hvala vseeno...
Mali, Meatwad....hvala obema !
Nope, ne še...kot sem že rekel - ko bom utegnil (beri: ko bo preveč časa :P) tudi to pride na vrsto. Sem pa kupil novo ploščo in lahko delam nemoteno dalje...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | zbrisan biosOddelek: Strojna oprema | 4507 (3771) | NoriDare |
» | Kje do BIOS čipa ?Oddelek: Strojna oprema | 2770 (2224) | Pyr0Beast |
» | Socket 7 - maksimalna velikost diskaOddelek: Strojna oprema | 1786 (1529) | Tomay |
» | Uničen prenosnik (napačen flash)Oddelek: Strojna oprema | 1508 (1204) | Azrael |
» | Flashanje biosa?!?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1712 (1470) | Dacio |