» »

Večno življenje

««
8 / 8
»
»»

MrStein ::

nevone:
Sej sem rekla, da se lahko pogovarjamo o variacijah na temo pleasure. Samo pain ... tega je treba eliminirat.


Kaj pa če je pain* le en del lestvice, kjer "živita" pleasure in pain ?
Kje boš "odrezal" ?

* - kaj je to pretiravanje z angleškimi besedami ?


Thomas :
Reset na minuto nazaj torej - in jovo na novo!


"Srečnega Kekca" na VHS tudi lahko 10 krat zavrtim.
Bo zaradi tega kdo 10x bolj srečen ?
Kekec ? Igralec, ki ga igra ? Režiser ? Gledalec ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Thomas ::

> "Srečnega Kekca" na VHS tudi lahko 10 krat zavrtim. Bo zaradi tega kdo 10x bolj srečen ? Kekec ? Igralec, ki ga igra ? Režiser ? Gledalec ?

Če ga zavrtiš v 3D (+ časovna dimenzija (je sicer že vsebova v "zavrtiš)) ... bo Kekec srečen, ja! Ravnokar je nasukal Bedanca in Mojca mu je poslala poljubčka.

Jebeš ti gledalca! Ko vrtiš 3D movie, se maximizira pleasure igralcev. Kritiki, cineasti in sploh gledalci so nepomembni. To je treba razumet! Holivudski film je narejen tako, da uživa gledalec. Ruski tako, da uživa montažer filma (Eisenstein: Montaža - ekstaza!). Italijanski tako, da veča plesure režiserju ... Slovenski veča pain gledalcu ...

Vendar ko se pogovarjamo o Protokolu, je samo nastopajoči tisti, ki je nekaj vreden. Ki je vse vreden.

:)

MrStein ::

Ko drugič vrtiš film, Kekec ne nastopa drugič.
Nekje smo pozabili en pomemben detajl.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Thomas ::

Če vrtiš celulojdni film in svetiš z žarnico skozenj, da se nekaj dogaja na platnu - potem ne nastopa niti prvič. Vse je le iluzija gledalca.

Vendar če ga zavrtiš 3D, s pravimi (ali virtualnimi, vseeno) atomi ... potem nastopa vsakič znova. Ima prvoosebni pogled na stvari, katere se dogajajo.

Kot če greš ti na sprehod. Prvoosebno slišiš škripanje peska pod čevlji in veter v obraz. Si pač v natural moviečku. Natural ali pa umetno .. pa ni kakšne razlike, kot vemo. Će je dobr narejeno.

CCfly ::

Načeloma bi si lahko v Protokolu vsak nastavil lestvico bolečine in užitka.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Thomas ::

> Načeloma bi si lahko v Protokolu vsak nastavil lestvico bolečine in užitka.

Protokol ... mora imeti filter, kaj gre not. To je hudičevo pomembno.

To sem spoznal, ko sem bral eno reportažo o surviverjih. Ki so šli na Velebit 14 dni živet od narave in njenih plodov. Tja jih je peljal nek pripadnik posebnih enot. Na železniški postaji, kjer so se dobili, jih je slekel do nazga in razsul vso njihovo prtljago. Dva njegova pomočnika sta potem opravljala dezinfikacijo. Čokolad, doručkov, politank ... so nabrali za cel kontejner. Skrbne babice, strici, mamice ... so namreč dobro založili tiste "surviverje", če ne bi mogli (marali) jest kobilic in veveric, kot je bilo predvideno.

Vodič je to vedel in je to "dobronamernost" predvidel in očistil njihovo prtljago vse šare. Ker nima smisla, da si survivor s konzervami!

Takega rabmo za pred Protokol. Da pobere vso odvečno prtljago, sicer nimaš potem nič od cele pustolovščine.

Kar ni po Protokolu, ne more not! Ne sme noter.

Se pa mormo seveda zment, kam pravzaprav gremo in kaj hočemo in česa nočemo. Pain bo treba pustit zunaj, o tem ni pogajanj.

nevone ::

> Kaj pa če je pain* le en del lestvice, kjer "živita" pleasure in pain ? Kje boš "odrezal" ?

Težko je na splošno odgovarjat na taka vprašanja. Ker ljudje stvari zelo hitro zrelativizirate. Lahko se pogovarjamo o konkretnih primerih. In en tak konkreten primer je krč v nogo, ko greš plezat ali plavat. Jest bi krč v nogo definitivno odrezala od celotnega užitka plezanja in plavanja. Če pa hočemo govorit o mejnih vrednostih, kjer se pain in pleasure, ali če ti je ljubše, bolečina in užitek, prepletata, v tem primeru bi tehtnico rahlo nagnila v smer užitka. Kadar se pri človeku prepletata bolečina in užitek, je to za moje pojme malfunction/okvara in je v bistvu potreben repair/popravilo.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Keyser Soze ::

Zakaj bi pa moral biti moj Protokol takšen kot tvoj? A ni to malo "naci&CO" like? Moj ultimativni užitek mora biti delan po tvojem modelu. Njet, njet. Moj je samo moj, tvoj naj pa ostane tvoj. Če pa ni tako pomembno pa pusti meni, da ga definiram.

Nevone. Vidiš tu je razlika med nama. JAz krča ne bi odrezal. Odrezal bi krčm ki traja pol ure in ti skoraj pretrga mišico. Krča, ki bi me držal pa kakšno minutko in mi pri tem malo pretegnil mišico pa ne bi odrezal. In Thomas bi v svojem Protokolu to prepovedal? Kje je tu potem pleasure za mene? Razen če smo tako zrelativizirali te pojme, da nam SPLOH niso več skupni.

P.S.: Lahko rečem, da vi zagovorniki Protokola razmišljate nam zelo nevarno. Bomo počakali, da ga razvijete ter vam ga nato vzeli in priredili po naše. Bomo videli kako bo vam potem všeč.>:D

nicnevem ::

> In Thomas bi v svojem Protokolu to prepovedal?

Kolikor razumem, bi on prepovedal pain, torej krča očitno ne, ker tebi predstavlja pleasure - kako naj si drugače pojasnjujem to "krčevito oklepanje kake minutke krča". :\
overcomingbias.com -- transhumanizem.org -- singinst.org

jype ::

Pazite tudi, da specificne verzije krca, ki pogosto kar simbolizira uzitek, ne pozabite zunaj Protokola.

Thomas ::

> Pazite tudi, da specificne verzije krca, ki pogosto kar simbolizira uzitek, ne pozabite zunaj Protokola.

Če mene vprašaš, glede tega ni nobenega vprašanja. Zadeva SE uploada.

> Kolikor razumem, bi on [Thomas] prepovedal pain

Seveda. Pain je "rejecting an input". Bolečina je (niti ne tako pesniško rečeno, kot morda zveni) protislovje na delu.

Ko se ti dogaja nekaj, kar ti zavračaš, takrat te boli.

Zakaj bi dopuščali nekaj, česar ne maramo?

> Bomo počakali, da ga razvijete ter vam ga nato vzeli in priredili po naše.

Noted.

Gundolf ::

Joj, kolk časa boste še mlel ta pain/plesure. Vi, ki zagovarjate, da pain mora bit, enostavno razmišljate preveč racionalno. Think out of the box. Podobno kot ukrivljenost prostora - če razmišljaš 3D, si je ne moreš predstavljati.

Če že ne zmorete, potem pa vsaj takole: recimo da se po uploadu stalno spominjaš življenja prej. Si ga predstavljaš kot pravo muko in ga imaš lahko za referenco proti užitkom sedaj (ki so recimo užitki 'realnega' življenja x 100). Če je možen upload, potem je mala malica narediti, da se prejšnjega življenja spominjaš kot bi bilo včeraj, torej tudi potencialna večnost, ki bi ti pokvarila užitek, tu ni faktor.

CCfly ::

Zakaj ne bi imel vsak možnosti, da si zasimulira svoj privatni srednji vek, če mu paše ? Ali pa grške bakanalije ? S tem si lahko postavite referenčnih točk, kolikor jih želite.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Thomas ::

Ne pride v poštev nič protislovnega.

nevone ::

> kako naj si drugače pojasnjujem to "krčevito oklepanje kake minutke krča".

Vsi tisti, ki zagovarjajo, da razni krči, srednji veki in podobna navlaka mora biti prisotna v Protokolu, v bistvu samo skušajo izvest diverzijo sistema. I don't buy it!

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Keyser Soze ::

V bistvu s temle zadnji postom dokazuješ, da nimate ravno najboljših argumentov in potem samo velehementno pometete z vsakršnim proti argumenti. Edini pravi odgovor je, da se vse skupaj zmeša z nekimi ekstremi, to predstavi publiki in zadeva je rešena. Kratko in jedrnato. Ne tega pa ne bo.

A sem kje kaj falil, ali so vas izvolili za globalno vlado?:\ Morda pa samo malo hlepite po oblasti. Pa čeprav v samo tako subtilni obliki kot je pisanje pravil v "Protokolu"(na katerega mimogrede mečete zelo salbo luč). Utemeljitev moji trditev? Bah, ni je. Tako je to!:)

gzibret ::

> Si ga predstavljaš kot pravo muko in ga imaš lahko za referenco proti užitkom sedaj

Se strinjam. Ampak ta referenca deluje le kratek čas. Kasneje dobiš novo referneco (oz. pozabiš staro), ki je "pure pleasure" in trenutni "pure pleasure" ti predstavlja 0 oz. se spremeni v životarjenje.

Vem, ka trdite. Stalna programska stimulacija simulacije možgan povzroča nenehna ugodja. Samo ni čisto tako. Nadpražni dražljaji se večajo, (virtualne) živčne celice postanejo manj prevodne...

Večni užitek lahko dosežeš le takrat, kadar sploh ne misliš na užitek in sprejemaš življenje (upload, whatever) takšno kot je. Kadar pa begaš za velikim užitkom in si ga močno želiš, ti ta prinaša le bolečino. Nič drugega.
Vse je za neki dobr!

BigWhale ::

Kaj pa moje Sado/Mazo zadeve?

Ce to ne gre not, pol tud jest ne grem ;>

Thomas ::

> Morda pa samo malo hlepite po oblasti.

Ne. Nobene oblasti ni, samo avtomatično izvajanje Protokola. Nobenih novih zakonov, nobenih izvršnih ukrepov, nobenih sodnih sporov.

Pri dovolj izpopolnjeni tehnologiji, so odveč vse tri veje oblasti, obstaja samo še nekršljiva Ustava, Protokol, ki ga izvaja mašina s statusom kot ga ima danes narava.

nicnevem ::

>> Si ga predstavljaš kot pravo muko in ga imaš lahko za referenco proti užitkom sedaj
> Se strinjam. Ampak ta referenca deluje le kratek čas. Kasneje dobiš novo referneco (oz. pozabiš staro),
> ki je "pure pleasure" in trenutni "pure pleasure" ti predstavlja 0 oz. se spremeni v životarjenje.

Zakaj bi ravno morala delovati le kratek čas? Nasplošno se mi zdi, da preveč računate s tem, da bo jutrišnji svet različen od današnjega le v tem, da bomo imeli izjemno napredno tehnologijo, ki pa kljub temu na nas samih ne bo pustila nekih "sledi".

Na primer tole:

> Nadpražni dražljaji se večajo, (virtualne) živčne celice postanejo manj prevodne...

..bi bilo že možno spremeniti.

Omejitve nam postavlja fizika, ki pa (vsaj ne da bi vedel) ne vsebuje ničesar takega o prepovedi "večnega" užitka...na tehnologiji in naši zvitosti leži, da ga uresničimo.

@BigWhale
> Kaj pa moje Sado/Mazo zadeve?

Ok, samo ostale sentiente pusti pri miru. :)
overcomingbias.com -- transhumanizem.org -- singinst.org

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nicnevem ()

lymph ::

thomas, ali bos ti prekopiral svojo zavest v protokol?

kaj boš s tem dosegel? bos potem po logicni poti naredil samomor in se tolažil, da bo tvoja kopija imela lepo življenje?

dobro, stvar bo nekoč izvedljiva, ampak mislim, da jo bodo uporabljali za študije (lahko bodo postavili zavest v različne situacije in gledali reakcije - popolni eksperimenti)
"Belief is immune to counter example."

lymph ::

Moram pa tudi pokazati razočaranje nad načinom izražanja obiskovalcev slo-techa. Ne razumem kakšno povezavo ima angleščina in izražanje v strokovnih izrazih. Večina vas uporablja besede kot so pleasure, upload, pain in podobno. Mislim, da obstajajo popolnoma normalne in razumljive slovenske besede.

Očitno se bo razpasla še ena čudna mešanica angleščine in nekega jezika, zaradi vseljudskega prepričanja o nadvladi angleškega jezika.
"Belief is immune to counter example."

gzibret ::

Lymph - predlagaj izrazoslovje. Kaj naj rečem drugega?
Vse je za neki dobr!

MrStein ::

užitek, bolečina :\
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

lymph ::

začeli bi lahko z užitkom in trpljenjem.
"Belief is immune to counter example."

Thomas ::

> thomas, ali bos ti prekopiral svojo zavest v protokol?

> kaj boš s tem dosegel? bos potem po logicni poti naredil samomor in se tolažil, da bo tvoja kopija imela lepo življenje?

Bom mau dvojen, dokler se živali ne bom naveličal in uporabil njenih prostih atomov za koristnejše reči. Kar bo v kakšni minuti.


> Kaj naj rečem drugega?


Reč "per aspera ..."

gzibret ::

Kaj pa sreča in nesreča? Veselje/Jeza? Sreča/nervoza? Zadovoljstvo/Nezadovoljstvo?

Kaj pa beseda upload? Prenos? Nalaganje? Instalacija? Preobrazba? Raztelesenje? Iztelesenje?

Saj še sami ne vemo, kaj točno mislimo z neko besedo. Zato je bolje, da se nekaj časa pogovarjamo v "prseudo"angleščini, še potem, ko bomo točno vedeli, kaj je pain in pleasure in upload itd..., če sploh, pol lahko prevedemo v Slovenščino.
Vse je za neki dobr!

Stepni Volk ::

perci - enostavno... brez bolečine, postane nenehen užitek: BOLEČINA.
Primer: 1000 letni virtualni orgazem. :)

nevone ::

>enostavno... brez bolečine, postane nenehen užitek: BOLEČINA.
>Primer: 1000 letni virtualni orgazem. :)

Če imaš različne stopnje užitka, potem nič ne postanjo bolečina. Še če ni različnih stopenj, ni nujno, da nastopi bolečina. Če bi bil protokol preveč monoton ... recimo konstanten orgazem na maximum pleasure ... potem bi kvečjemu izgubili občutek za čas.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Stepni Volk ::

OK ni bolečine. OK ni občutka za čas... kaj potem JE?

nicnevem ::

Pozitivna qualia v kateri "plava" zavest :)
overcomingbias.com -- transhumanizem.org -- singinst.org

gumby ::

a je zavest kaj kaoticna mogoce? ce je, bi znali imho nastati problemi z uploadom...

nicnevem ::

Tudi vreme je kaotično, pa ga vseeno simuliramo.

IMHO če dovolj natančno določiš položaje atomov, ki sodelujejo pri "ustvarjanju zavesti", ter nato računaš s primerno natančnostjo bi stvari morale špilat.

Razen če imaš kaj drugega v mislih, ko omenjaš kaotičnost zavesti :\
overcomingbias.com -- transhumanizem.org -- singinst.org

gumby ::

ne, "klasicen" kaos imam v mislih:)

Thomas ::

Če kaotično odbluzi po kakšni minuti kdove kam ... backup imamo. Pa ponavljamo prvih nekaj sekund, ki so nekaotične.

ČE ŽE.

gzibret ::

In pol v Protokolu do konca vesolja srebaš kavo? :\
Vse je za neki dobr!

BigWhale ::

Vedno znova in znova.. Ampak ne skrbi, saj te vsakic resetirajo! Ti bo vedno novo in prijetno! Hmm..


"Hi, I'm Dory!"

;)

Keyser Soze ::

1: Polde, ne morem pisat v Word!
2:Ma resetirej hudiča!
1:OK........
1: Polde ne morem pisat v Word!
2:Ma resetirej hudiča!
1:OK........
1: Polde ne morem pisat v Word!
2:Ma resetirej hudiča!
1:OK........
.
.
.
.

Imate težave s Protokolom? Vas ne zadovoljuje? Vam povzroča preglavice? Brez skrbi! Imamo rešitev za vas in vaše bližnje!

Podjetje Reset d.o.o.

:P

Thomas ::

Od kod vam prepričanje, da bo vse ostalo primitivno?

Kaj vas žene ravno v raziskovanje trivialnih opcij?

Zakaj mislite, da na takšne traparije pa (razen vas) ni nihče pomislil?

gzibret ::

> Zakaj mislite, da na takšne traparije pa (razen vas) ni nihče pomislil?

Zato: > Če kaotično odbluzi po kakšni minuti kdove kam ... backup imamo. Pa ponavljamo prvih nekaj sekund, ki so nekaotične.
Vse je za neki dobr!

Tajo ::

Vsi okoli mene so neumni, samo jaz sem pameten. Vsi okoli mene so pameti, samo jaz sem neumen. Odkril sem fuzijo, zdaj sem car. "V tem svetu, se bomo čedalje manj naučili ravno zaradi napredka".

Če vem, kako izgleda avto, in da če pritisnem na plin se premakne naprej, če pritisnem na zavoro, se zadaj prižge luč, to še ne pomeni, da vem, kako deluje motor.
MIslim, da so možgani raziskani ravno toliko. Seveda so pravila avta jasna in definirana, medtem, ko Thomas recimo s svojimi možgani ustvarja drugačne misli kot jaz. Predpostavka je torej ta, da če pri njemu pritisnem na zavoro, se zadaj ne bo prižgala luč, temveč bo dal gas.

Science fiction in pika !!!!
Lepo je biti car v stvareh, kjer je lahko vsak car. Kjer nihče nima prav in se nihče ne moti, se zmišljuješ v nedogled. Ta tema to definitivno je, ravno to biti čar, kajne. Najbrž pa nekateri ne mislite tako? Itak pa pike in vejice sploh ne štejejo, ko jebe slovnico, važna je vsebina. Kje je zaključek ? Ali lahko nekdo poda zaključek? Kaj smo se naučili? Kaj smo zaključili? Najbrž je dejansko bolj zanimivo, da se širi, tekst, vejice in pike, tako kot vesolje, ampak samo 20 let.

p.s. še mal nakladancije
Če izhajam iz prepostavke, da se takrat, ko trpim, ko čutim bolečino, ko umaknem roko iz vroče kuhalne plošče največ naučim, ter vem, da živim, ko igram nogomet, ali se peljem skozi zelen gozdiček s kolesom, ko me sin pogleda in se nasmeje, ter vem, da bomo vsi umrli, ampak sem se naučil, veliko stvari, ravno zato, ker je na tem planetu to mogoče.
Vem, da imam prosto voljo in vem, da nisem v nobenem protokolu in vem, da obstajajo fizikalni zakoni, ki pa niti niso tako zelo pomembni, ker pač so in tudi, če ne poznam Newtonovega gravitacijskega zakona , vem, da če vržem kamen bo padel na tla. In četudi temu ni tako, vem, da je Matrica le science fiction, prav tako star wars. Vem pa tudi, da je nekaterim lepše živeti v fiktivnem svetu, ampak zato ne potrebuješ biti na zemlji, niti v računalniku, enostavno lahko narediš samomor. Je pač spet variatna, da te potem sploh ne bo, vendar mislim, da se energije ne da izničiti, se pretvori v drugo obliko.
Po drugi strani vem, da nič ne vem, pamet, je le definicja nečesa, kar sploh ne obstaja. Ali je nekdo, ki odkrije Fisijo pameten, je vprašanje. Mogoče je samo zakompleksan in se mu je dalo s tem ukvarjati. Glede na to, da so možgani sposobni učenja, je vsak lahko pameten. Nekateri imajo drugače oblikovane miselne procese in jim pač ni pomembno ukvarjanje z diferencialnimi enačbami in integrali, temveč šport ali glasba in likovna umetnost. Ali so zato manj pametni od tistih, ki jim je všeč matematika? Hočem reči, da lahko vemo, da je celica, da je atom, da so možgani in koliko so težki in ajde celo kako delujejo (da pri avtu vemo, da se ob iskri svečke vžge bencin, in požene bat...) Vendar težko (ne bom več rekel nemogoče, glede na to, da to ni prav- ravno tako nimam pravice reči nemogoče, kot kdo drug mogoče, saj ni dokazov, za eno ali drugo ) je narediti- vgraditi drugačnost. Neskončno spremenljivk z neskončno spremenljivkami v odvisnosti od ?
***************
Pamet je - google vgrajen v možgane
Live is what you make it

Alexius Heristalski ::

Daj, Tajo, en res dober razlog, zakaj ne bi mogli razvozlati človeških možganov?
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Matev ::

Alexius Heristalski, če misliš, da je to mogoče, potem bodi ti prvi.

Boš veliki N dobil.

N=Nobel price

Thomas ::

So močni razlogi, ki govorijo v prid temu, da bomo razvozlali, kako delujejo možgani. Navsezadnje, razvozlavamo stalno, več in več. Veliko smo že.

Da naj ne bi mogli, so "argumenti" kilavi in jih najdeš v Tajo postih.

Če ne znam narediti letečega stroja še ne pomeni, da ni mogoč. Vprašanje je samo, če je fizikalno možen. Je, sej letajo golobi, vrabci ... Možgani in mišljenje je pa tudi možno - očitno. Nobenega zakona ne poznamo, po katerem ne bi mogli delovati recimo samo še 10000000 krat hitreje.
««
8 / 8
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pokojnina? Kdaj se splača delati dalje?

Oddelek: Loža
131972 (1044) FrRoSt
»

Bosch najslabši gospodinjski aparati (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8323181 (20277) Nummy
»

število SLO igralcev video igric

Oddelek: Igre
343126 (2027) Jerry000
»

Najstarejši kos oblačila

Oddelek: Loža
222457 (1527) vasquez
»

Nova anketa: starost najstarejše komponente v vašem primarnem računalniku

Oddelek: Novice / Ankete
473055 (2252) gumby

Več podobnih tem