» »

problem z java servleti

problem z java servleti

freserovski ::

Pozdrav
Zanima me, če mogoče kdo ve, kako v servletu dobiš url strani iz katere si poslal neke podatke s POST na to stran, da bi lahko potem naredil redirect nazaj na stran s katere so se poslali podatki :)?
lp
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

kopernik ::

Če te prav razumem, bi rad dobil url od requesta na servlet ?
V servlet metodi doPost, dobiš request url iz parametra HttpServletRequest, npr:
request.getRequestURL();

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kopernik ()

freserovski ::

jp, to sem probal in ne deluje, da mi pot, oz. naslov servleta, ki ga kličem iz prejšnje strani (naslov servleta v katerem se trenutno izvaja koda). Jaz bi pa rad dobil naslov strani iz katere sem klical ta servlet preko post metode.
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

Zgodovina sprememb…

kopernik ::

To je druga zadeva. Ti bi rad dobil url od clienta ne pa od servleta, je tako ?

To bo pa težko, ker client načeloma "nima" url-ja. Sicer obstaja en http header "Referer", ki naj bi ti posredoval to informacijo ( tukaj so razloženi http headerji), vendar je neobvezen, torej ni nujno, da ga boš dobil.

Predstavljaj si, da nekdo odpre browser in direktno vtipka url od tvojega servleta (ali pa napiše kratek programčič, ki naredi POST na tvoj servlet). Kakšen je naslov strani, od kjer je bil klican tvoj servlet ?

Sicer obstaja ena metoda na requestu, in sicer je ta getRemoteHost(), vendar dobiš samo domeno (oz. IP, če ni domene) od clienta ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kopernik ()

infiniteLoop ::

Ce jaz pravilno zastopim problem, bi ti rad ugotovil na kateri "strani" (servletu) je uporabnik kliknil na gumb, ki ga je potem pripeljal na ta servlet. Jaz tak problem ponavadi resim z dodatnim parametrom, ki ga posljem servletu.
None of us is as dumb as all of us.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Java] Servlet ne prepozna šumnikov

Oddelek: Programiranje
51529 (1455) MarkookraM
»

[Ajax in Java] v IE6 dela, v Firefoxu ne

241912 (1666) krho
»

[JAVA] Kako iz servleta dobiti ime okna od klienta (browserja)?

171275 (1010) Fizikalko
»

[Java] servlet - kako upload-at iz klienta v servlet

141728 (1634) Fizikalko
»

Java servlet URL - kako naredit, da se ga ne vidi na klientu?

81120 (1075) Fizikalko

Več podobnih tem