Forum » Programiranje » [java] problem s posredovanjem objektov
[java] problem s posredovanjem objektov
DCER ::
Prosim pomagajte.
Tule je (skrajšana) koda:
Ok tole je precej skrajsano, brez lovljenja napak itd... problem je da ceprav se a kreira prav v prvi funkciji (a!=null), je v drugi potem null.
Klas Morale je podrazred StbofEdit.
Hočem da mi getInternalFile vrne objekte razlicnih klasov, ki pa so vsi podrazredi StbofEdit. Kako to naredim?
Vnaprej hvala za odgovore!
Tule je (skrajšana) koda:
//prva funkcija v klasu stbof private StbofEdit getInternalFile(String fileName){ StbofEdit a = null; ZipFile zf = new ZipFile(STBOF_FILE); ZipEntry ze = zf.getEntry(FILELIST[z]); zf.close(); ZipInputStream zis = new ZipInputStream(new FileInputStream(STBOF_FILE)); while (zis.getNextEntry() != ze) {} DataInputStream dis = new DataInputStream(zis); a = new Morale(dis); dis.close(); if (a==null) System.out.println("Not good."); return a; } } //druga funkcija v klasu public JPanel edit(String command){ StbofEdit test = getInternalFile("morale.bin"); if (test==null) System.out.println("why?"); if (command.equals("Test")) return new MoraleGUI(test); return null; }
Ok tole je precej skrajsano, brez lovljenja napak itd... problem je da ceprav se a kreira prav v prvi funkciji (a!=null), je v drugi potem null.
Klas Morale je podrazred StbofEdit.
Hočem da mi getInternalFile vrne objekte razlicnih klasov, ki pa so vsi podrazredi StbofEdit. Kako to naredim?
Vnaprej hvala za odgovore!
- spremenilo: DCER ()
DCER ::
Ok, sem nasel napako. Kombinacija napacno formulirane for zanke in ne uporabe metode equals v delu, ki ga ni zgoraj v kodi... Navadil sem se da za primerjanje uporabljam ==, pri javi pa to pri objektih ne deluje... :S
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [JAVA] HTTPS clientOddelek: Programiranje | 3190 (1920) | peterv6i |
» | [Java] Multi Client chat serverOddelek: Programiranje | 2547 (1818) | javaMaster |
» | [Java]Branje podatkov iz datotekeOddelek: Programiranje | 2667 (1973) | jeryslo |
» | [java] Kako v memoriji pretvoriti String objekt v File objekt ? - neka metoda ga zahtOddelek: Programiranje | 2282 (2282) | infiniteLoop |
» | Kako pošiljanje datotek v JAVI.Oddelek: Programiranje | 1850 (1721) | kopernik |