» »

Upgrade PHP s 4.3.6 na 4.3.11

Upgrade PHP s 4.3.6 na 4.3.11

suprpp ::

Kako leto nazaj sem instaliral na server PHP 4.3.6 s sourceov... torej download, tar zxvf, configure, make && make install.

Zdaj pa ne vem kako nej upgradam zadevo... (furam Slack 9.1) ker sem instaliral s sourca, najbrz ne morem upgradat z uporabo tgz paketkov in upgradepkg.

Lahko bi na novo dlju 4.3.11, odtaral, in zbuildal kar cez staro verzijo, ampak nisem siguren ce je to pravi nacin za upgradanje.

Kak nasvet?
(Google mi tokrat ni ravno pomagal) :(

MasterBlaster ::

Zaradi nadaljnih upgradov, bi verjetno bilo bolje, da trenutno verzijo odstraniš in instaliraš na novo iz paketov.

Če pa boš instaliral iz sourcev, si naredi eno php stran, v katero daš < ? phpinfo(); ? > in jo ogledaš v brovserju. Na vrhu strani se ti bo izpisal ./configure ukaz s katerim je bila buildana obstoječa verzija. Ta ukaz še enkrat zaženeš v dir kamor si razpakiral source. Potem pa zaženeš še make in make install. In to je to. Po restartu apache-ja boš imel novo verzijo php-ja.
Tk je pa pika .

Kako pa odstranim obstoječo verzijo PHPja?

Emm, se prav če bom 3.4.11 instaliral s sourca, mi ni treba starejše odstranjevat, samo zbuildam 3.4.11 z enakimi parametri kot sm prejsnjo, 3.4.6?

MasterBlaster ::

Ni treba odstranjevati, ker se bodo datoteke prepisale z novo verzijo.
Tk je pa pika .

ii, ja to me je zanimal. Zdej me pa zanima sam še ena stvar... na isti nacin bom udpejtu tudi Apache in ne vem, a bi najprej Apache al najprej PHP al je vseeno? :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Programi z Download.com oviti v dve plasti namestitve (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
6316004 (13322) MrStein
»

Make

Oddelek: Operacijski sistemi
71099 (949) Mavrik
»

Linux: MySQL problem

Oddelek: Operacijski sistemi
51059 (991) FXMagic
»

GTK gphoto v KDE