Forum » Operacijski sistemi » Očitavanje stanja diska
Očitavanje stanja diska
Nerdor ::
Hm, na nekem drugem forumu, sem naletel na omembo programa HDD Life, ki je pisan za windows-e. Program namreč "odčita" v kakšem stanju je hard disk in koliko mu še prestaja "življenja". Odčita pa tudi temperaturo v hard disku.
Program se nahaja na tem splet. naslovu http://www.hddlife.com in direkt povezava za download.
Po moje program odčitava podatke po S.M.A.R.T. protokolu. Nisem pa parepričan.
Zanima me, ali obstaja kaj podobnega pod linuxom!? Da odčita stanje hard diska, obrabljenost ali vsaj temperaturo v disku!?
Program se nahaja na tem splet. naslovu http://www.hddlife.com in direkt povezava za download.
Po moje program odčitava podatke po S.M.A.R.T. protokolu. Nisem pa parepričan.
Zanima me, ali obstaja kaj podobnega pod linuxom!? Da odčita stanje hard diska, obrabljenost ali vsaj temperaturo v disku!?
... for lifetime!
[MYTiX] ::
malo off.
A ta podatek o zdravju diska priblizno drzi?
Ker pri meni kaze na Hitachiju, ki je star skorej eno leto 57%, medtem ko pri maxtorju ki je kaksno leto starejsi 72%. Temperature so pa ok (30°C in 28°C)
A ta podatek o zdravju diska priblizno drzi?
Ker pri meni kaze na Hitachiju, ki je star skorej eno leto 57%, medtem ko pri maxtorju ki je kaksno leto starejsi 72%. Temperature so pa ok (30°C in 28°C)
podpis
Nerdor ::
Mislim, da ne! Ker na tistem forumu so omenili, da ne verjamejo v verodostojnost prikaza procentov. Kar se tiče temperature bo pa kr držalo.
... for lifetime!
Daedalus ::
Evo ene zadeve.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
OldSkul ::
Hitachi diskom kaže ta program zelo majhne procente. Zgleda, da se program ne razume z Hitachi diski dobro.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem z računalnikom (pomoč več kot zaželjena)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1134 (889) | Kmet |
» | teževe z delovanjem računalnika!!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 878 (778) | farko |
» | drgnenje po diskuOddelek: Pomoč in nasveti | 980 (776) | Pyr0Beast |
» | restarti pc-ja!! zakaj?? zaenkrat nimam pojma....Oddelek: Pomoč in nasveti | 1701 (1343) | Hoppus |
» | Težave z diskomOddelek: Pomoč in nasveti | 2501 (83) | kixs |