» »

2003 ICS -> xp clients

2003 ICS -> xp clients

Luka Percic ::

Torej nikakor mi ne rata vzpostavit ICS-ja(internet connection sharing), da bi omrežje normalno delovalo. Torej sheram povezavo na serverju (windows 2003), odkljukam "Establish a dial-up connection whenever a computer on my network attempts to access the Internet".

Potem se pa odpravim na kliente (windows XP) poženem čarovnika za smal home network, vse prav odkljukam pa nič. Torej povezava dela (lahko na vseh grem na net ko je povezano), problem pa je kako naj se connectam in disconnectam kadar hočem, na katerem koli kompjuterju hočem, pa da bi videl na klientih povezavo.

Prej ko sem imel na serverju winXP, mi je vse to delalo, zdaj pa naredim isto pa ne..

Any ideas?

Spc ::

poženem čarovnika za smal home network

Rajši ti to manualno skonfiguriraj kot pa da uporabljaš nekega čarovnika.
:|

Microsoft ::

Ko ti na serverju naredis ICS, ti na drugi kartici nastav DHCP. Zato, ce gres na XPje in nastimas IP na Automatic (ali neki takega), bi ta moral po nekaj casa dobit ip iz obmojca 192.168.0.0. Potem, DNS server si lahko na XPjih nastavis manualno. 193.189.160.11 in 193.2.1.66 sta kar vredu.

Aja, za ono, da povezave ne vidis. To se je meni isto zgodilo. Resil sem tako, da sem na serverju nastavil time-out za dial-up povezavo 1 minuta, pa je.

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

Luka Percic ::

"Ko ti na serverju naredis ICS, ti na drugi kartici nastav DHCP. Zato, ce gres na XPje in nastimas IP na Automatic (ali neki takega), bi ta moral po nekaj casa dobit ip iz obmojca 192.168.0.0. Potem, DNS server si lahko na XPjih nastavis manualno. 193.189.160.11 in 193.2.1.66 sta kar vredu."

Imam delujoč dhcp server na serverju. Tako da to je vse vredu (dns-ji, ip-ji,...)

"Rajši ti to manualno skonfiguriraj kot pa da uporabljaš nekega čarovnika."

Če se ne motim, bi mi se mi mogla ikonca na clientih sama pojavit, ker se pač ne poženem čarovnika, da vidim če sem kaj pozabil.

"Resil sem tako, da sem na serverju nastavil time-out za dial-up povezavo 1 minuta, pa je."

kaksen time out? Kje najdem to "postavko"?

Microsoft ::

Mislim, da Contorl Panel > Network Connections, izberse dial-up povezavo, Properties. potem pa mislim, da je drugi zavihek. Neki v smislu "Disconnect if idle for".

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Openvpn (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
6514627 (6194) Blisk
»

3 mrežne, CC, port forwarding

Oddelek: Omrežja in internet