» »

Čiščenje glave na videokameri?

Čiščenje glave na videokameri?

planetek ::

Hi!

Predkratkim sem si nabavil digitalno Panasonicovo NV-GS11 videokamero. Še preden sem tu prebral na forumu, sem kupil Sony-jeve kasete. Ki so mi očitno, zapacale glavo. Čeprav sem snemal le nekaj krat, se mi je začela na displeju pojavljati napaka - Head cleaning?!?! In ko predvajam posnetek, se mi vmes na posameznih delih začnejo pojavljati horizontalne črte.

Kaj mi predlagate???

Hvala za nasvet,
LP

Phoebus ::

Kupi čistilno kaseto.

planetek ::

Pa misliš, da bo dovolj. Pa je to sploh normalno, da se ti tako hitro zamaže glava. Recimo, da sem posnel 2x celo kaseto?

miha80 ::

je dovolj.
glava je precej/zelo pogosto umazana, ko je kamera nova.

kupi čistilno kaseto in jo predvajaj ne več kot 10 sekund naenkrat. čistilna kaseta je recimo kot tista zelena gobica za teflonsko ponev. torej šmergl papir.

potem pa ne uporabljaj več sony kaset. kupi TDK ali FUJI. in potem ne menjavaj več proizvajalca kaset. aja, pa tudi ne presnemi več kot dvakrat iste kasete. ko jo drugič posnameš, jo zapri v predal. pa tudi tiste kasete, ki si jih že uporabljal pred čiščenjem, vrzi stran.

meni se je sicer SONY čisto dobro obnesel in sem bil, dokler se ni pojavil cenejši TDK, zadovoljen z njimi.
There is no spoon

OldSkul ::

Sony kasete so strup za kamere. Jaz uporabljam TDK ali pa JVC kasete za mojo JVC kamero.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

VHS kasete, predvajane s Philipsom: GROZNA SLIKA

Oddelek: Zvok in slika
71118 (894) fulgur
»

Mini DV kasete

Oddelek: Zvok in slika
102303 (2075) 5er-->
»