Forum » Operacijski sistemi » Mandrake 10.1 Official - težave z wireless
Mandrake 10.1 Official - težave z wireless
svetex ::
Sem linux novinec :). Namestil sem si Mandrake 10.1 Official. Net povezavo imam preko wireless usb adapter atmelnekaj, ki ga je sistem normalno prepoznal že ob namestitvi in stvar je delala brez problemov. To je dokler nisem spet zagnal xp-jev.
Ko sem naslednjič zagnal mandrakea, mi je med zagonom napisalo da ni uspel postaviti vmesnika wlan0. Nekaj sem šaril po kontrolnem centru poskušal različne opcije, vendar v nobenem primeru nisem mogel konfigurirati wlan0. Če sem pogledal v kontrol centru je bil na razpolago, če sem v konzoli zaganl iwconfig ali ifconfig ga ni pokazalo. Potem sem prišel na idejo, da bi odstranil wlan0 in ga probal na novo postavit. Odstranil sem ga uspešno, ko pa sem ga probal na novo namestit mi ni šlo. Ko sem šel čet ta proces ob inštalaciji sem normalno izbral opcijo wireless in mi je sam naložil primerne driverje. Tukaj kot prvo ni opcije samozaznave in tudi če ročno izberem gonilnike noben od tistih kjer piše atmel niso pravi.
Ko sem prej uporabljal SuSe 9.2 sem imel podobno težavo, če sem zagnal xp-je in nato nazaj suse, vendar se je vse dalo rešit če sem ročno nastavil kartico z iwconfig ter ifconfg.
Kakšen nasvet, ali naj raje začnem razmišljati o ponovni inštalaciji?
Ko sem naslednjič zagnal mandrakea, mi je med zagonom napisalo da ni uspel postaviti vmesnika wlan0. Nekaj sem šaril po kontrolnem centru poskušal različne opcije, vendar v nobenem primeru nisem mogel konfigurirati wlan0. Če sem pogledal v kontrol centru je bil na razpolago, če sem v konzoli zaganl iwconfig ali ifconfig ga ni pokazalo. Potem sem prišel na idejo, da bi odstranil wlan0 in ga probal na novo postavit. Odstranil sem ga uspešno, ko pa sem ga probal na novo namestit mi ni šlo. Ko sem šel čet ta proces ob inštalaciji sem normalno izbral opcijo wireless in mi je sam naložil primerne driverje. Tukaj kot prvo ni opcije samozaznave in tudi če ročno izberem gonilnike noben od tistih kjer piše atmel niso pravi.
Ko sem prej uporabljal SuSe 9.2 sem imel podobno težavo, če sem zagnal xp-je in nato nazaj suse, vendar se je vse dalo rešit če sem ročno nastavil kartico z iwconfig ter ifconfg.
Kakšen nasvet, ali naj raje začnem razmišljati o ponovni inštalaciji?
- spremenilo: svetex ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ubuntu 13.04 Raring RingtailOddelek: Operacijski sistemi | 5653 (3595) | b3D_950 |
» | Brezžično omrežje - WEP crackingOddelek: Omrežja in internet | 1919 (1737) | R-G |
» | Ubuntu in adslOddelek: Operacijski sistemi | 2315 (2031) | gregs |
» | Wifi kartice za Linux...Oddelek: Programska oprema | 1219 (1136) | Brane2 |
» | Linux Wireless InternetOddelek: Omrežja in internet | 1602 (1439) | ELECTRON |