Forum » Elektrotehnika in elektronika » Preprosta shema in vprašanje
Preprosta shema in vprašanje
TLaden ::
Pozdravljeni!
Začel bom z izdelavo tiskanega vezja, ki bo uporabljal NTC upor, kot stikalo, ki bo vklapljalo in izklaplalo ventilator. Rad bi naredil, da ko bi temparatura bila nekje (kolko je približno v računalniku po dveh urah dela), da bi se ventilator vključil in ponovno izključil, ko se zrak ohladi). Ima kdo kakšno shemo po kateri bi lahko delal?
Zanima pa še me, kateri NTC upor bi rabil, da bi lahko to naredil(oziroma, če mi lahko nekdo napiše elektronske elemente, ki bi jih potreboval).
Hvala za odgovore že v naprej!
Začel bom z izdelavo tiskanega vezja, ki bo uporabljal NTC upor, kot stikalo, ki bo vklapljalo in izklaplalo ventilator. Rad bi naredil, da ko bi temparatura bila nekje (kolko je približno v računalniku po dveh urah dela), da bi se ventilator vključil in ponovno izključil, ko se zrak ohladi). Ima kdo kakšno shemo po kateri bi lahko delal?
Zanima pa še me, kateri NTC upor bi rabil, da bi lahko to naredil(oziroma, če mi lahko nekdo napiše elektronske elemente, ki bi jih potreboval).
Hvala za odgovore že v naprej!
David
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Termistor - regulacija ventilatorjaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1703 (1518) | einstein :P |
» | "toplotno stikalo" ?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 9847 (8355) | fpbs |
» | Vzig ventov na temperaturoOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1303 (984) | _pobesneli_ |
» | hardwareska upočasnitev fanovOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1364 (1217) | TESKAn |
» | kako povecat vrtljaje?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 908 (651) | bale |