» »

"Free" Java orodje?

"Free" Java orodje?

Elton ::

Kje bi lahko dobil kakšno zastonj orodje za učenje Jave (programiranje brez uporabe gradnikov), in morda kakšeno slovensko gradivo?

wintermute ::

Downloadaj najnovejsi JDK (ce se nisi).

Za IDE lahko vzames sunov Forte (napisan v javi, ergo deluje na vseh platformah). Meni je bolj vsec JCreator (samo MS platforma). Citat s strani: "JCreator is written entirely in C++, which makes it fast and efficient compared to the Java based editors/IDEs.:D ". To ti pove, da Java (se) ni ravno idealen jezik za desktop aplikacije.

Glede literature... za slovensko literaturo ne morem reci, ampak ce se nameravas ukvarjati z racunalnistvom, samo s slovenscino ne prides dalec. Priporocam ti zastonjsko (in kvalitetno) knjigo "Thinking in Java", ki jo poleg drugih knjig Bruca Eckela iz serije "Thinking in ..." najdes na www.bruceeckel.com.

HTH.

Elton ::

Ali naj dam dol JCreator freeware ali trial, katerega imaš ti? Po mojem bolje freeware (če vsebuje vsaj osnovne funkcije).

wintermute ::

Ce si dl-jal JDK (33 MB) in dokumentacijo (se 22 MB) se +/- 2 MB ne bo ravno veliko poznalo:P. Tako da lahko sprobas obe verziji. Edino omembe vredno kar manjka freeware verziji je interface za debugger (command-line debugger je prilozen JDK-ju).

Sicer pa, ce si mislil zastonj uporabljati Pro verzijo: crack za najnovejsi build (006) se ne obstaja.

Kakorkoli ze, za ucenje ti tako ali tako zadosca notepad. (ali pa recimo UltraEdit), ampak taksen osnoven IDE kot je JCreator ponuja vsaj malo udobja.

Elton ::

Na enem CD-ju sem našel JDK 1.2 tako da ga nisem potegnil iz interneta. Sicer pa sem dl kar freeware verzijo in res izgleda lepo, vendar je še nisem preizkusil.
Hvala!:))


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Java težave pri namestitvi

Oddelek: Programiranje
61048 (983) NeOman
»

Java

Oddelek: Programiranje
91204 (911) SkIDiver
»

kako zacet prograamirat??

Oddelek: Programiranje
181716 (1180) Jebiveter
»

Java

Oddelek: Programiranje
323462 (3020) Nerdor
»

JAVA

Oddelek: Programiranje
91144 (948) Taras_Bulba

Več podobnih tem