Forum » Programska oprema » MySQL problem z instalacijo
MySQL problem z instalacijo
DarkHand ::
lep pozdrav imam en zelo cuden problem ... namrec trenutno uporabljam linux slackware-a 10.1 ... in zdaj sledeci problem ... skompajlov sm apacheja in php in oboje delujo kot more ... zatakne pa se pri MySQL ... odpakiram skonfiguriram in vse in pri poskusu zagona mi napise tole napako ERROR 2002 (HY000): Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2)
oziroma se en primer :
root@DeadDevil:/usr/local# mysqladmin create nuke
mysqladmin: connect to server at 'localhost' failed
error: 'Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2)'
Check that mysqld is running and that the socket: '/tmp/mysql.sock' exists!
(pa mysql deluje v ozadju sm preveru)
in se en ...
root@DeadDevil:/usr/local# mysql -u root -p
Enter password:
ERROR 2002 (HY000): Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2)
wtf?
ce kdo pozna resitev ... a je mozn da se to dogaja zato k sm mu ze po defaultu po instalacij samega linuxa build-in mysql ... in mi je ze takrat to napako javlov ... ko sm ga sam senkrat skompajlov pa isto ... ni mi nc vec jasn ...
ce se pa kermu da pisat pa bi prosu ce bi lahko povedov celotn postopek instalacije ... ker ne najdem nobenga howtoja k bi to lepo razlozu ... install file k je pa v samem paketu zraven mysql-a ma nekaj opisan pa sm tko naredu kot pise pa se to se zmerj dogaja ... aja pa php sm konfigurirov tut s komando --with-mysql
hvala in lp
oziroma se en primer :
root@DeadDevil:/usr/local# mysqladmin create nuke
mysqladmin: connect to server at 'localhost' failed
error: 'Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2)'
Check that mysqld is running and that the socket: '/tmp/mysql.sock' exists!
(pa mysql deluje v ozadju sm preveru)
in se en ...
root@DeadDevil:/usr/local# mysql -u root -p
Enter password:
ERROR 2002 (HY000): Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2)
wtf?
ce kdo pozna resitev ... a je mozn da se to dogaja zato k sm mu ze po defaultu po instalacij samega linuxa build-in mysql ... in mi je ze takrat to napako javlov ... ko sm ga sam senkrat skompajlov pa isto ... ni mi nc vec jasn ...
ce se pa kermu da pisat pa bi prosu ce bi lahko povedov celotn postopek instalacije ... ker ne najdem nobenga howtoja k bi to lepo razlozu ... install file k je pa v samem paketu zraven mysql-a ma nekaj opisan pa sm tko naredu kot pise pa se to se zmerj dogaja ... aja pa php sm konfigurirov tut s komando --with-mysql
hvala in lp
- spremenilo: DarkHand ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | problem pri sprembi root gesla v MySQL v UbuntuOddelek: Pomoč in nasveti | 1279 (859) | killa bee |
» | mysql linux problemOddelek: Omrežja in internet | 1472 (1325) | Trubadur |
» | MySQLOddelek: Pomoč in nasveti | 955 (894) | Trubadur |
» | Mysql problem z zagonomOddelek: Izdelava spletišč | 1189 (1051) | Gandalfar |
» | problem z mySQLOddelek: Programiranje | 1008 (937) | rasta |