Forum » Kaj kupiti » mama plata - GA-7N400L - al kej druga
mama plata - GA-7N400L - al kej druga
Tear_DR0P ::
pred kratkim sem že pisal, da kupujem nek lowcost rabljen sistem in ker nism po oglasih nč pametnga dobu bom začel po kosih sestavljat- malo rabljeno, malo novo.
Budget je omejen na 40k - verjetno ga bom presegel, a za več kot 15k nočem. Rad bi spravu skupi neki okol AMD procesorja, preprosto ker so cenejši kot inteli. Pa rad bi mel DDR ram gor.
Ogledoval sem plate s ceno okrog :
- GA-7N400L - 12k+
- Abit NF7 - 15k+
- Epox 8rda3I - 16k+
Kateri bonbončki so tisti ki sem jih spregledal in se mi zaradi njih splača vzeti eno izmed dražjih plat?
Budget je omejen na 40k - verjetno ga bom presegel, a za več kot 15k nočem. Rad bi spravu skupi neki okol AMD procesorja, preprosto ker so cenejši kot inteli. Pa rad bi mel DDR ram gor.
Ogledoval sem plate s ceno okrog :
- GA-7N400L - 12k+
- Abit NF7 - 15k+
- Epox 8rda3I - 16k+
Kateri bonbončki so tisti ki sem jih spregledal in se mi zaradi njih splača vzeti eno izmed dražjih plat?
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
TheJack ::
Jaz sem imel tole plato (GA-7N400L) in bi na tvojem mestu vzel karkoli drugega. Na moji plati so piskali kondenzatorji ko nori (kar je moteče in kaže na slabo kvaliteto izdelave), nastavitve v biosu so bolj osnovne kot ne (kljub ctrl+F1 - multiplierja se recimo ne da iz biosa spreminjat), plata ima le dvofazno napajanje, Gigabytu se ni zdelo vredno nanjo dati niti bios-reset switcha, kar po mojem že samo po sebi pove dovolj.
Skratka, plata pusti cenen, nekvaliteten vtis in če ne bi gor pisalo Gigabyte bi človek mislil da je bila izdelana v neki neznani kitajski manufakturi.
Sedaj imam recimo Epox 8RDA+, ki je boljša ama čisto v vsem.
Skratka, plata pusti cenen, nekvaliteten vtis in če ne bi gor pisalo Gigabyte bi človek mislil da je bila izdelana v neki neznani kitajski manufakturi.
Sedaj imam recimo Epox 8RDA+, ki je boljša ama čisto v vsem.
TribesMan ::
Jest mam to Gigabytko v backup mašini... sicer je bila do sedaj bolj malo v uporabi... samo en mesec, ko sem imel težave z svojo mašino, vendar takrat nisem imel nobenih problemov z zadevo, kljub temu da je gor laufal navit Barton 2600+ @ 2300MHz... in to 24/7... Ubistvu edina stvar ki jo/(jo bom) pogresam je pomanjkanje SATA priključkov... Pa Soundstorma tudi nima... sam to ni takega pomena... Kupil sem jo eno leto nazaj takrat je stala 15kSIt, mislim da za ta denar dober nakup...
TheJack kaj ti bluzis? Plata ima trifazno napajanje... Pa tud dual chanel RAM... Skratka dokaj spodobna zadeva...
Je pa res da za podoben denar dobis rabljene NF7-S ali kaj podobnega... Nenazadnje lahko kupis novo Epox 8RDA+ Pro, ki ima ze Gigabit MCP juži most (takega kot ga uporablja nForce 3) s katerim pridobis tudi dva SATA porta, ter možnost povezovanja SATA in ATA diskv v RAID polja... stane pa 17k ce se prav spomnim... pa stirifazno napajanje ima...
LP
TribesMan
TheJack kaj ti bluzis? Plata ima trifazno napajanje... Pa tud dual chanel RAM... Skratka dokaj spodobna zadeva...
Je pa res da za podoben denar dobis rabljene NF7-S ali kaj podobnega... Nenazadnje lahko kupis novo Epox 8RDA+ Pro, ki ima ze Gigabit MCP juži most (takega kot ga uporablja nForce 3) s katerim pridobis tudi dva SATA porta, ter možnost povezovanja SATA in ATA diskv v RAID polja... stane pa 17k ce se prav spomnim... pa stirifazno napajanje ima...
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Tear_DR0P ::
OK kje pa to prodajajo?
Ne sej tist okol težav, ki ste jih mel ene trije uporabniki slo-techa z gigabytko sm prebral, zato sploh sprašujem, čene bi jo že letel kupit.
Moja težava je ta da mam doma samo še en delujoč comp in morm met dve mašini (eno ki deluje z winsi in eno da testiram in se učim). Sam vseen pa nebi rad kr neki kupu. Načeloma dobim pri XS rabljen PIII za 40k. Sam jst v bistvu nebi rad plačal za periferijo, ker tipkovnice in CDrome pa disketnike mam. Rabim Plato, proc, ram in disk - pa mogoče napajalc in ohišje (to kar mam je švoh-250W). In po mojem lahko za 40 k že dobim enga AMDja okol 2k+ s plato, 256 DDR Rama in 20-30g disk.
In rad bi kupu eno plato na kteri bo stvar delala. Kolker sm bral za nForce chipset sm pa našu da je fino če ram in proc delata sinhrono zato bi sicer kupu plato in proc skupaj, sam ko to redko kdo proda, če mu vredu dela.
Sej bi jemal Epox, sam rabljenih noben skor ne proda, nove pa ne vem kje naj iščem, razen v IZISHOP.
Ne sej tist okol težav, ki ste jih mel ene trije uporabniki slo-techa z gigabytko sm prebral, zato sploh sprašujem, čene bi jo že letel kupit.
Moja težava je ta da mam doma samo še en delujoč comp in morm met dve mašini (eno ki deluje z winsi in eno da testiram in se učim). Sam vseen pa nebi rad kr neki kupu. Načeloma dobim pri XS rabljen PIII za 40k. Sam jst v bistvu nebi rad plačal za periferijo, ker tipkovnice in CDrome pa disketnike mam. Rabim Plato, proc, ram in disk - pa mogoče napajalc in ohišje (to kar mam je švoh-250W). In po mojem lahko za 40 k že dobim enga AMDja okol 2k+ s plato, 256 DDR Rama in 20-30g disk.
In rad bi kupu eno plato na kteri bo stvar delala. Kolker sm bral za nForce chipset sm pa našu da je fino če ram in proc delata sinhrono zato bi sicer kupu plato in proc skupaj, sam ko to redko kdo proda, če mu vredu dela.
Sej bi jemal Epox, sam rabljenih noben skor ne proda, nove pa ne vem kje naj iščem, razen v IZISHOP.
"Figures don't lie, but liars figure."
TribesMan ::
Gigabyte prodaja JAE, Epox pa mlacom...
Drgač pa imaš zelo ugodne cene opreme na www.pc-dom.net. Recimo po njihovem ceniku:
7N400-L * SocA, 400, D400, a8x, 5.1, lan, A/133, NF2… 9.800,00 SIT 20% 11.760,00 SIT
AMD SEMPRON 2300, SocA, box, 333 10.800,00 SIT 20% 12.960,00 SIT
RAM 512 MB DDR, DIMM PC 400 MHz 10.800,00 SIT 20% 12.960,00 SIT
HDD 80 GB, IBM Excelstor, A/133, 7200 R 10.600,00 SIT 20% 12.720,00 SIT
Sicer je tole 50kSIT... sam je pa 512 RAMa in 80G disk...
Lahko sicer vzames 256MB RAMa pa mogoce kje staknes kakega rabljenega durona 1800 ali kaj podobnega... pa bo 40k sam jest bise kar tegale drzal...
LP
TribesMan
Drgač pa imaš zelo ugodne cene opreme na www.pc-dom.net. Recimo po njihovem ceniku:
7N400-L * SocA, 400, D400, a8x, 5.1, lan, A/133, NF2… 9.800,00 SIT 20% 11.760,00 SIT
AMD SEMPRON 2300, SocA, box, 333 10.800,00 SIT 20% 12.960,00 SIT
RAM 512 MB DDR, DIMM PC 400 MHz 10.800,00 SIT 20% 12.960,00 SIT
HDD 80 GB, IBM Excelstor, A/133, 7200 R 10.600,00 SIT 20% 12.720,00 SIT
Sicer je tole 50kSIT... sam je pa 512 RAMa in 80G disk...
Lahko sicer vzames 256MB RAMa pa mogoce kje staknes kakega rabljenega durona 1800 ali kaj podobnega... pa bo 40k sam jest bise kar tegale drzal...
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Config za 100kOddelek: Kaj kupiti | 3032 (2594) | mtosev |
» | rabljen procesor??Oddelek: Kaj kupiti | 2456 (1817) | Balandeque |
» | A bo dober računalnikOddelek: Kaj kupiti | 1212 (1013) | The dog |
» | matična ploščaOddelek: Kaj kupiti | 1311 (1218) | Tilen |
» | Katero tipkovnico?Oddelek: Kaj kupiti | 1824 (1518) | Mate |