Forum » Programiranje » PHP Poll
PHP Poll
rc-car ::
Delam poll v PHPju, pa me nekaj zanima.
Jaz racunam procente glasov tako, da vsak glas delim z skupnimi glasovi, vendar ti to vrze ven ful dolgo cifro, ce jo rezes z substr() ti lepo vrze ven, samo ce so vse cifre nekako enake ali v mejah normale, cim je ena vecja od 0 ali kakrsno drugo odstopanje, se ta sistem podre.
Kako bi lahko cimlazje razrezal to cifro?
Aja pa vrne ti nekako tako cifro: 0.84246575342466
Hvala za odgovore!
Jaz racunam procente glasov tako, da vsak glas delim z skupnimi glasovi, vendar ti to vrze ven ful dolgo cifro, ce jo rezes z substr() ti lepo vrze ven, samo ce so vse cifre nekako enake ali v mejah normale, cim je ena vecja od 0 ali kakrsno drugo odstopanje, se ta sistem podre.
Kako bi lahko cimlazje razrezal to cifro?
Aja pa vrne ti nekako tako cifro: 0.84246575342466
Hvala za odgovore!
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed
Kako bi lahko izracunal rezultat na dve mesti natancno in kako bi lahko razrezal tako, da tista . (pika) ne bi bila vidna?
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed
darh ::
sj sm ti ze prel prou lep dolg odgovorn napisu, pol je pa napisal da nimam dostopa k sem send prtisnu... no.. kr hvala lepa slo-techu rec... :)
drgac pa poglej po manualu mal za funkcije round(); floor(); ceil(); ter number_format();
ti bi mogl pomagat...
drgac pa poglej po manualu mal za funkcije round(); floor(); ceil(); ter number_format();
ti bi mogl pomagat...
Excuses are useless! Results are priceless!
Zdej sem to že rešu in poll deluje odlično
(Za mastne denarce vam pošlem source, če me mejlate )
Zdej me muči pa to, da ko includam poll v en php fajl (da bi imel tko nekako poll kot ga ima slo-tech), mi stvar ne dela več kakor bi morala (ne upošteva cookiev in ko glasuješ se odprejo rezulti v novem oknu (cela skripta je SAMO v enem fajlu))
Kako se da to rešit?
Anyone?
(Za mastne denarce vam pošlem source, če me mejlate )
Zdej me muči pa to, da ko includam poll v en php fajl (da bi imel tko nekako poll kot ga ima slo-tech), mi stvar ne dela več kakor bi morala (ne upošteva cookiev in ko glasuješ se odprejo rezulti v novem oknu (cela skripta je SAMO v enem fajlu))
Kako se da to rešit?
Anyone?
ja jest mam poll ze in dela tko kt hoces, ce me mejlas ti ga poslem, za mastne denarce seveda
verjetno bi mogu kak if notr dat :)) pol bo pa delal.. najboljs da si pogledas kak to delajo drugi (http://php.resourceindex.com/Complete_S...)
lp,x
verjetno bi mogu kak if notr dat :)) pol bo pa delal.. najboljs da si pogledas kak to delajo drugi (http://php.resourceindex.com/Complete_S...)
lp,x
lordgreg ::
nja pamet ugibam.. ko si includal, ti je kar naenkrat napisalo: Headers allready sent???
takole bo.. ko klikneš tam na voting pollu "Glasuj", naj ti form vrže na drugo stran, ne na $PHP_SELF.. in na tej drugi strani, naj se nardijo kukiji itd.. ko je tega fertik, naj ti vrže (index) stran nazaj. to je to
takole bo.. ko klikneš tam na voting pollu "Glasuj", naj ti form vrže na drugo stran, ne na $PHP_SELF.. in na tej drugi strani, naj se nardijo kukiji itd.. ko je tega fertik, naj ti vrže (index) stran nazaj. to je to
LORDGreg: Ne sedaj mi nič ne napiše ampak samo ne dela kot bi moralo
Ko sem še pisal mi je metal to vn, pa sem mogel mal vrstni red zamenjat. Bom probal narest še tko kot si rekel.
xbite: Lahko mi pošlješ tvoj poll na mail, če hočeš ti jast tudi svojega
Ko sem še pisal mi je metal to vn, pa sem mogel mal vrstni red zamenjat. Bom probal narest še tko kot si rekel.
xbite: Lahko mi pošlješ tvoj poll na mail, če hočeš ti jast tudi svojega
LORDGreg: sedaj sem naredil tako kot si ti rekel. Zdi pa se mi, da ga ja zmedlo to, ker poll fajli in un fajl kamor je blo to includano niso bli v isto mapi (sedaj so)
Se bi dalo kako narest, da bi delalo tudi v drugih mapah (fajli od polla so v mapi, ki je v istem direktoriju kot index fajl)
Tukaj pa lahko vidite poll .
Se bi dalo kako narest, da bi delalo tudi v drugih mapah (fajli od polla so v mapi, ki je v istem direktoriju kot index fajl)
Tukaj pa lahko vidite poll .
to je blo verjetno zarad cookijev... ker k jih setaš morš nastavt tud celo domeno, da jih lahko kerkol v direktorij treeju prebereš.... mal poglej na manual kako se nastavi pa je...
xbite: saj cookiji mi delajo normalno...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pomoc pri izdelavi straniOddelek: Izdelava spletišč | 3230 (2782) | cyber_killer |
» | Ocenjevanje s PHP-jemOddelek: Izdelava spletišč | 1282 (996) | kunigas |
» | LeDiNsKi fReAkIOddelek: Izdelava spletišč | 1270 (995) | Gandalfar |
» | Skripta za glasovanjeOddelek: Programiranje | 1230 (1067) | SloDave |
» | voting poll..Oddelek: Slo-Tech | 843 (739) | lordgreg |