» »

mysql velikost tabele

mysql velikost tabele

SodVina ::

Pozdravljeni,

zanima me, koliko zavzame dolocena tabela mysql na disku.
Pogledal sem pod properties v mysqlcc, kjer je tudi spremenljivka "data_length", ta naj bi povedala, koliko je tabela velika. Nikjer pa ne najdem, v kaksnih enotah je podatek (KB, MB, ...) ali kdo ve? oz. a se da to se kako drugace preveriti z orodjem mysqlcc ali s konzolo? Phpmyadmin ne pride v postev.

hvala

BigWhale ::

ls -l /var/lib/mysql/DBNAME

Ok, to ti vrne velikost baza in ne velikost tabele, ampak vseeno. Hotel sem izvedeti, pribl. koliko zavzame en zapis v tabeli prostora na disku. Ali je mozno, da je en zapis (5 stolpcev: 3x int(11), 1 text in 1 varchar(16)) v tabeli velik le 24 baytov na trdem disku? Za toliko se mi namrec poveca velikost mape podatkovne baze, kjer se ta tabela nahaja. (pod. sistem je ext3). Ce ni, kaksna je oz. kako naj izracunam pribl. vrednost?

thx

Zemljak ::

Ena od rešitev bi bila uporaba http://www.mysql.com/products/administr...
lp, Z

BigWhale ::

A s' bukov al kuga?

Napisi tisto kar sem jaz napisal, oglej si rezultat, ki ga ls izpise, dobro premisli in zvedel bos velikost tabele. Na disku.

Koliko pa vzame posamezena vrstica v tabeli, pa si lahko zracunas. V dokumentaciji tudi pise kako oziroma koliko prostora zasede posamezen tip stolpca.

Sem ze nasel,
thx

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SQL inner join

Oddelek: Programiranje
393351 (2606) smacker
»

[c#] Vstavljanje vrednosti v tabelo