» »

Ali so to težave s hlajenjem ali ne ?

Ali so to težave s hlajenjem ali ne ?

beni ::

Torej po menjavi plošče in proca so glede na prejšnje stanje precejšnja odstopanja.

Prej - Plošča Elitegroup P$VXASD2+ V5.0 + Celeron 2 GHZ - temperatura plošče cca 27 st.C, temperatura proca cca 39 st.C.

Sedaj - Plošča Asrock P4V88 + Celeron D340 3 GHz - temperatura plošče cca 39 st.C temperatura proca cca 56 st.C.

Enako ohišje, originalni hladilnik, enaki pogoji dela in intenzivnost obremenitve sistema.

Sem tudi spustil delovni takt na 2,2 GHZ, pa ni razlike v temperaturi.

Ali je temperatura proca previsoka ?

LP Beni

Spajky ::

Ne za PrescHOT-a ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Ja ampak to je pri odprti škatli. Če zaprem gre temperatura proca na 64 st.C, plate pa na 46 st.C. Pa je vent na procu in na kišti. Torej zaenkrat laufa odprta kišta.

Po datasheetu pravijo, da je max temp. proca lahko 67 st.C. Torej sem že tam.

Pa merjeno je z Sandro in v biosu. S čim naj še pomerim, ker MBM mi kaže neke neumnosti, ker se niti plate niti proca ne da nastaviti.

Lp
Beni

Spajky ::

Tista temperatura ki jo dajajo v datasheetih je temperatura substrata-nosilca jedra proca, tebi pa jo kaže iz internega senzorja v jedru proca, ki je lahko bistveno višja ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Torej bom dodal še en vent in poskusil kaj bo to pomenilo za primer zaprte kište. Torej ventilator na zadnjo steno-naj piha v škatlo ali vleče iz nje ?

Pa do katere temperature proca (prikazane) bi po vaših izkušnjah lahko delal brez neke nevarnosti ?

LP
Beni

Stampl ::

vent nej vn vlece...

Nejc Pintar ::

hm, malo se ustavi, ni razloga za paniko! Te temperature so še popolnoma normalne, seveda pa je priporočljivo boljše hlajenje, najbolje da si kupiš 120mm vent in ga namontiraš na zgornjo stranico da ti piha ven.
Lahko je biti prvi, če si edini!

Končno sem ugotovil kaj je narobe. Vsaj mislim da. Kupil sem originalno zapakiran, nov proc. Zraven sta bila hladilno telo in ventilator - nova in originalno zapakirana. Toda ne prava. Hladilno telo je aluminijasto, takšno kot za Celerone prejšnje generacije. Ko sem v trgovini videl, kakšen je originalni hladilnik, ki bi ga moral dobiti zraven sem kar popizdil. Seveda mi nočejo menjati - kao sam si menjal, sigurno ni bilo to v škatli ... Še k kupcu starega sem šel gledat, če sem mu slučajno prodal nov hladilnik s starim procom. Ne ! Ker očitno ne bom dobil originalnega hladilnika moram kupiti nekaj drugega. Ker pa v trgovinah silijo najdražje ...
Kaj ostali uporabljate za proce navedene serije ( Prescot)? Kaj mi predlagate kaj naj kupim.

Lp
Beni
Pojma nimam ...

Suli ::

Pritoži se, ne morejo te takole naokoli prenašati...:\

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Temperatura

Oddelek: Loža
164387 (3756) echo
»

Visoka temp chipeseta normalna?

Oddelek: Pomoč in nasveti
11689 (514) DeeCoy
»

Kake temp diskov imate in kdaj je prevec?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
442676 (1853) Mr.B
»

Trdi disk-segrevanje

262025 (1399) CoolBits
»

Hlajenje Thunderbirda 1000

131175 (928) Hux

Več podobnih tem