Forum » Omrežja in internet » kabelski internet "router"
kabelski internet "router"
Egii ::
Mam en problem povežem se preko routerja LevelOne oz. preko koli kerega sem probo štiri, vpišem IP-je cloniram z modema Mac adreso in potem mi dela internet kao,odpira mi samo slovenske strani (siol,vecer,avtonet,...)če bi pa rat kaj druga (google,yahoo)pa nič.Pa tudi ne dela mirc,messenger,...
v čem je to problem obupo sem internet je preko siola. če ve keri naj prosim pomaga.
v čem je to problem obupo sem internet je preko siola. če ve keri naj prosim pomaga.
Egii ::
mam kabelski internet in tri compe zato sem si omislo router.
kloniram Mac adreso z modema v router ker edino na ta način mi je delala poveza pri sosedu. pri meni pa nevem zakaj noče. saj sem IP, dns,prehod tudi mam vpisano
kloniram Mac adreso z modema v router ker edino na ta način mi je delala poveza pri sosedu. pri meni pa nevem zakaj noče. saj sem IP, dns,prehod tudi mam vpisano
budili ::
zdej prvo bi blo fajn vedet kak ip si dobil static, dinamic...?
MAC adrese ni treba nič v ruter vpisovat če je ta Static ip address, sam izbereš in pustiš polja prazna oz. 0.0.0.0 v WAN
v lan pa najbolj da ima vsaka kista svoj ip (pri taki kolicini in raznih forwardow)
če je pa dynamic pa je treba vpisat MAC od tvoje mrežne kartice, ki si jim jo dal, tako da modem šteka ruter
lan pa spet isto
pojma nimam kako ma siol
na compu pa imas:
use following address npr. 11.0.0.111
255.255.0.0
11.0.0.1 -tvoj ruter
use following dns server:
11.0.0.1
pa probaj pingat ruter, da vidis da s povezavo ni kaj narobe, al se probaj logirat v ruter pri sebi
MAC adrese ni treba nič v ruter vpisovat če je ta Static ip address, sam izbereš in pustiš polja prazna oz. 0.0.0.0 v WAN
v lan pa najbolj da ima vsaka kista svoj ip (pri taki kolicini in raznih forwardow)
če je pa dynamic pa je treba vpisat MAC od tvoje mrežne kartice, ki si jim jo dal, tako da modem šteka ruter
lan pa spet isto
pojma nimam kako ma siol
na compu pa imas:
use following address npr. 11.0.0.111
255.255.0.0
11.0.0.1 -tvoj ruter
use following dns server:
11.0.0.1
pa probaj pingat ruter, da vidis da s povezavo ni kaj narobe, al se probaj logirat v ruter pri sebi
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vzpostavitev brezžičnega internetaOddelek: Omrežja in internet | 3378 (3112) | barbara2 |
» | Prosim za OSNOVNO pomoč pri priklopu ruterja (kabelski internet)Oddelek: Omrežja in internet | 6302 (5039) | eden-X |
» | Kako priklopit brezžični router?Oddelek: Omrežja in internet | 16956 (16201) | Tilen |
» | 2 računalnika, povezava preko routerjaOddelek: Omrežja in internet | 2102 (2028) | llamma |
» | freesco in kabel (arnes)Oddelek: Omrežja in internet | 1384 (1149) | Poldi112 |